Összes pakli Új pakli

Fustfujo Eerie Statue Handlock (75% win rate)

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

sziasztok!

Most a legújabb fejlesztésű handlock paklimmal jelentkezem.
Egyenlőre még csak a rank 5-öt értem el vele (azt elég könnyen), de ha lesz időm még hónap végéig biztosan megmászom vele a legendet is.

Miért Handlock?
Egyrészről mindig is szerettem a handlock-ot, s a mostani metában ismét elég erős (patronok ismét kezdenek lassan terjedni, több a lassú deck...  s átlagos laphúzási szerencsével ez a deck változat az aggrokat is nagy %-ban megállítja)

Az utóbbi időben nagyon sokat játszottam Reno-s paklikkal (szerettem is nagyon), azonban véleményem szerint talán túl sok áldozatot kell hozni azzal, hogy mindenből csak egy kerülhet be. Erre volt az egyik válasz a MalyLock. Ezt a paklit személy szerint nem próbáltam ki Twilight Guardian-ok hiányában, azonban általánosságban elmondható, hogy sok múlhat azon, hogy ott van e a kellő időben Malygos a kezedben, vagy sem. Ezzel nem azt mondom, hogy ez a pakli erősebb (őszintén szólva, fogalmam sincs), csupán azt állítom, hogy az én játékfilozófiámhoz ez sokkal közelebb áll :) Persze a saját paklik mindig közelebb állnak az emberhez, de remélem azért elnyerem vele a Ti tetszésetek is! ;)

A hagyományos handlock paklit azt hiszem senkinek nem kell bemutatnom, hasonlóan kell ezzel is játszani! :)

Miért Eerie Statue? Igaz, hogy 2-vel több manába kerül, mint az Ancient Watcher, de megéri!
Kontroll match up-okban egyértelműen sokkal jobban teljesítesz, aggrok ellen pedig szituációfüggő, hogy melyik lenne a jobb. Azonban ha nincs félelmetesen jó kezdése az ellenfélnek, akkor a Stauevel jobban jössz ki, akár feltauntolt formában, akár ha Shadowflame-elni kell (dr Boomostól, Dr 6-tól kezdve, egyéb kissebb felbuffolt lényeken keresztül  mindenkit letakarít, amit a watcher nem vitt volna le).

Miért nincs Twilight Drake? Legtöbbször silenc célponttá válva könnyen leszedik.
Van a deckben más olyan lap, amit a silence "megaláz"? Igazából nincs! Maximum a belchert, vagy ha egy feltaunolt lényed silencelhetik, de azok nem halnak bele! :)

Brann Bronzebeard az Antique Healbot -okkal és a Defender of Argus-okkal is nagyszerű kombó!

Alexstrasza és Lord Jaraxxus is? Nem sok ez egy kicsit? A Warlock folyamatosan az életével játszik, így egy kritikus pillanatban 15-re visszagyógyulni döntő fontosságú lehet! Nagyobb eséllyel húzzuk be egyikőjüket szorult helyzetben, amikor a heal botok már elfogytak, vagy még azok is a deckünk alján hevernek. Ezen kívül az életed mentve sokszor rákényszerülsz, hogy a giantekkel az ellenfél arca helyett a kis lényeit ütögetsd le. Az ellenfél elvan kényelmesen a 30 közeli életével, amikor is egy meglepetésszerű  Alexstrasza arcon "köpi" :)
Kontroll matchupokban pedig Jaraxxus fegyvere, illetve a körönkénti 6/6 szintén meccseket nyer!
Egyikőjüket sem szívesen hagynám ki!

Miért nincs benne Sylvanas, miért nincs benne Dr. Boom? Egyrészről nincsenek meg (bár többször gondolkoztam a lecrafoltásokunk), másrészről nem is nagyon hiányoztak, s így hirtelen nem is nagyon tudom, hogy minek a helyére tenném be őket. Aki persze úgy érzi,  nyugodtan beleteheti valami helyére.

Dupla  Shadowflame, dupla Hellfire, dupla Ironbeak Owl, dupla Big Game Hunter, mindenre van megoldásunk!

Mulligan:
Aggrok ellen: Zombie Chow,  Darkbomb, Mortal Coil, Sunfury Protector, Giantek, Hellfire, Statue.... Persze ezt rugalmasan, pl két Statue-t nem tartok meg, ha nincs taunt adóm hozzá stb... ez kicsit kasztspecifikusam is változik, minden lehetőséges kicsit hosszú lenne leírni,  a lényeg, hogy az ellenfél lehetséges lapjaira keresed a megoldást, választ.
Kontrollok ellen: Mountain Giant, Statue, és a Big Game Hunterből 1-et.
Druid ellen mindig mindig megtartom a BGH-t!  Wild Growth, Innervate Innervate, kismackófüle, s már 2. 3. körben ott van Dr Boom, vagy egy Fel Reaver.

Bármilyen kérdést szívesen fogadok és válaszolok legjobb tudásom szerint! :)

GL Mindenkinek!

http://imgur.com/aMgDq1E
http://imgur.com/1ich9X0
http://imgur.com/TSanEzT
http://imgur.com/3RHaoAH
http://imgur.com/0SQjHBX
http://imgur.com/dP3hn14
http://imgur.com/5GUAFha

Ez egy kiváló pakli!

28

Fustfujo profilképe

Fustfujo (Diamond Common)

BattleTag: FustFujo#2356

Pro játékos

Létrehozott paklik: 7

365 napon belül: 0

Átlagos értékelés: 14.57 (Hihetetlen)

Leggyakoribb kaszt: Paladin

Warlock lapok

Név Mana Támadás Élet
Legacy szettMortal Coil x2 1
Goblins vs Gnomes kiegészítőDarkbomb x2 2
Legacy szettHellfire x2 3
Legacy szettShadowflame x2 4
Legacy szettLord Jaraxxus x1 8 5

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Curse of Naxxramas kaland módZombie Chow x1 1 2 3
Legacy szettSunfury Protector x2 2 2 3
League of Explorers kaland módBrann Bronzebeard x1 3 2 4
Legacy szettIronbeak Owl x2 3 2 1
Legacy szettBig Game Hunter x2 4 4 2
Legacy szettDefender of Argus x2 4 3 3
League of Explorers kaland módEerie Statue x2 4 7 7
Goblins vs Gnomes kiegészítőAntique Healbot x2 5 3 3
Curse of Naxxramas kaland módSludge Belcher x2 5 3 6
Legacy szettAlexstrasza x1 9 8 8
Legacy szettMountain Giant x2 12 8 8
Legacy szettMolten Giant x2 20 8 8

Még több Warlock pakli

#1

2016.01.27 08:23

Na mondom kipróbálom! Első mecs Druid! "Druid ellen mindig mindig megtartom a BGH-t!  Wild Growth, Innervate Innervate, kismackófüle, s már 2. 3. körben ott van Dr Boom, vagy egy Fel Reaver."  legyen megtartom. Hát nem így lett?! XD amúgy cool jó kis pakli eerie statue jó ötlet!

#2

2016.01.27 15:08

Fustfujo profilképe

Fustfujo (Diamond Common)

BattleTag: FustFujo#2356

Pro játékos

Kedves Scream0325!

Nem törvényszerű, hogy mindig ki lesz téve... Pl az egg druid nem is játszik nagy lénnyel, ellene akár tempóból ki lehet tenni 3. körben a BGH-t, miután kiderült, hogy milyen típusú druiddal játszik.

Amikor feltettem a paklit, akkor épp hemzsegtek a dupla Fel Reaver-es, Dr Boom-os aggro Druidok. (lehet pont valaki streemelte, s azért voltak megszaporodva)
Itt egy link, ez az a pakli, amibe lépten nyomon beleütközben (10-12 nappal ezelőtt 90%ban ezzel a fajta druiddel találtkoztam):

http://www.hearthpwn.com/decks/341140-s19-5-eu-legend-curseds-aggro-druid-guide

Azóta egyébként találkoztam már Dragon druiddal, Naga Sea-Aviana-s sok nagy lényes kontrol druiddal.... (no meg a szokásos dupla combo druiddal)

Szóval aktuális meta függő ez, ha épp nem hemzsegnek a fent linkelt típusú aggro druidok, akkor le lehet keverni a BGH-t! Szinte napról napra/ illetve rankról rankra változik a meta (általában egy-egy híresebb streemer hatására). A deck feltöltésekor nekem meccseket nyert a sok fel reaver  druid ellen a BGH megtartása.
Az utóbbi napok tapasztalatai alapján már én is lekeverem druid ellen ;) ( perssze, ha újra elkezdenek szaporodni a fel reaver druidok, ismét megtartom majd...)

GL ;)

Szerkesztve: 2016.01.27 23:18

#3

2016.01.28 16:09

valaki profilképe

valaki

elég szar

#4

2016.01.28 19:22

Baldesser profilképe

Baldesser

Ha tényleg annak tartod akkor fejtsd ki ne csak kiírd, btw nekem is tetszik az ötlet de lehet hogy egy harrison valami helyére beugorhatna

#5

2016.01.28 19:34

kiscetlin profilképe

kiscetlin

Szia

Jól néz ki a deck, ki is fogom próbálni, ment a plusz 1

Az lenne a kérdésem, hogy sikerült e vele legendbe jutnod?

#6

2016.01.30 19:28

Szali profilképe

Szali

Szia

Egész jó ez a pakli, én is hasonlót használokviszont a két BGH és két Hellfire helyére inkább egy Emperort és egy Dr. Boom -ot tennék be.

#7

2016.02.02 10:04

Fustfujo profilképe

Fustfujo (Diamond Common)

BattleTag: FustFujo#2356

Pro játékos

Köszönöm a visszajelzéseket!

@valaki:
Pont ezért tettem fel képernyőképeket a deck leírásba (találsz ott Face Hunter elleni wint, Face Shaman elleni wint, Secret Pala elleni wint) stb... vagy melyik matchuppal  volt gondod?
Nem egy könnyen játszható deckről van szó! Sokat kell számolgatni, észben tartani az ellenfél lehetséges lapjait, a saját deckünkben akár a giantek manaköltségeit 2-3 körrel előre, a lapfelhúzási esélyeket, a kasztspecifikus mulligant.... és pl azt, hogy egy fész deck ellen nem Life Tap-eled halálra magad, sokszor jobb a passz (end turn gomb, ha nincs jobb játékod) ! ;)

@Baldesser, @Szali  én is folyamatosan alakítom a deckjeim ladderezés közben, akár a meta alakulásához igazodva, bár sok legendary lapom meg sincs, hogy szabadon cserélgethessek bármit, de természetesen nyugodtan kicserélhetitek benne, amitől úgy érzitek, hogy jobb lenne a deck! :)
Ez egy jó koncepció (amivel én az aktuális metában elég jól-sokszor win streakben mentem felfelé), de kissebb változtatás minden deckre ráfér! :) Akár azért, mert jobb ötleted van, bővebb lapkészleted van, vagy akár azért, mert a meta változott közben, vagy egyszerűen az a deckváltozat közelebb áll a ti játékfilizófiátokhoz, és így sikeresebbek vagytok vele! :) Szóval nyugodtan nyúljatok bele!

@kiscetlin: Igen, sikerült a legend vele :)

#8

2016.02.17 11:30

Haromszog profilképe

Haromszog (Diamond Common)

BattleTag: Haromszog#2424

Közepes játékos

Keres: Gyakorló társat

Szia!

Nagyon jó koncepció!

Én azért találtam helyet Dr.Boomnak egyik mortal coin helyére. Én a 2-őt feleslegesnek éreztem.

A második változtatásom pedig egyik BGH helyére egy shiphon soul. Igaz, hogy több mana, de így nem vagyunk a 2db silencre korlátolva egy 7 nél kevesebb támadású taunt, ysera vagy más idegesítő lény esetében.

Elég stabilan teljesít így a pakli az én kezeim között is.

Összegezve köszönöm a megosztását :)

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás