Összes pakli Új pakli

HighHander Hock

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

Sziasztok!

Ez a pakli egy Highlander típusú lassú kontrollos Warlock összeállítás. Az a különlegessége, hogy amikor a nevét mondod, akkor fogni kell közben a nyelvedet.

A játék elején lapokat gyűjtünk, akár az életünk árán is, hogy 7-9 lapig eljussunk. Azért 7-9, és nem 9, mert a túl nagy kéz beragasztja a lapgyártó mechanikákat, valamint a lapgyártó kombókat. Nem feltétlenül kell mindig life tap-ozni, pl curve-ön egy szép kis Loot Hoarder megteszi helyettünk ugyanezt. Adott machupoknál (Druid, Rogue) még 1-2 sebzést is kioszt az ellendél hősébe, más machupoknál (Mage Hunter) csak simán leszedik valamivel inkább gyorsabban, mint lassabban.

Mindenesetre ebben a szellemben került pár lap a nagy kéz generáláshoz a pakliba. Twisted Knowledge is remekül helyettesíti a life tapot, és még választhatunk, is alkalomhoz illően. Botorság korán kijátszani (mert még nincs alkalom...), de mondjuk egy midrange pillanatban jüót tehet, ha a következő körünkre nagyobb kezet szeretnénk. Úgy is szoktam néha dobálni, hogy olcsó kártyát keresek vele, és akkor kijátszom azt is (jellemzően amikor túl sok lapom van). Sinister Deal egy jó lehetőség a manarések betömésére, és a belőle nyert lackey-ról meg eldöntjetjük, hogy mégtöbb lapot akarunk-e ([ethernal lackey]), vagy tempóznánk Faceless Lackey), vagy kombóznánk: a Witchy Lackey egyik legjobb célpontja az Abyssal Summoner, könnyen belefér a 7. körben, ilyenkor már egy Flamestrike jó eséllyel nem viszi le, a Blizzard-ot túléli, a nagyobb AoE-k meg még nem elérhetőek (Twisting Nether, Plague of Death), persze mindent le lehet szedni, de azért egy lackey-re és egy summonerre ha eldobnak egy AoE-t arra azt mondom jó üzlet.

Vannak további szinergiák is a kalapban. A Lapokat húzó lapokat szeretem, főleg, ha összeláncolódnak. Ebben segít a Witchwood Piper, aki a Loot Hoarder-t, vagy a Voidwalker-t húzza, később Zephrys the Great-et is megtalálhatja. A lényeg, hogy húz. Kimaradt az Expired Merchant, ő egy nagyon király minion. Tegyük fel, hogy 3-5. körben dobom ki, ekkorra már azért biztos van kezem rendesen. A 6 mana és feletti lapok közül mind jó célpontok a másolásra. Dragonqueen Alexstrasza meg aztán igazán jó célpont, de jó még akár a Crazed Netherwing is, ami így aktív lesz, ha korábban nem volt.

Célszerű kijátszás után egyből megölni, erre vannak eszközeink: Mortal Coil, Rain of Fire, EVIL Genius. Ha nála biztonságban van a féltett Alexünk, még beférhet a körbe egy Demonic Project is, amivel az ellenfél kezét el tudjuk cseszni. Legrosszabb esetben egy nagy démon lesz a kis démonunkból (vagy fordítva?). Mindenesetre jó le lehet Sacrificial Pact-ezni, amikor naívan kijátssza.

Chaos Gazer Démon, ezért a démonos lapokkal jól megvan, plusz nyúltam már vele igen kellemes Mass Hysteria-t is, amit az asztalon lévő két darab lényre kellett ellőnie az ellenfélnek. Lehet vele taktikázni, de én inkább nem erőltetem meg rajta az agyam, 3 mana 4/3 démon még akkor is jó, ha nem szorongatja meg az ellendelet. (pl 3. körben megátkoz egy Animal Companion-t, vagy ilyenek...)

A többi lap gyógyíthat, vagy sebezhet bennünket, nekünk mindkettő jó, és ha a lényeink is úgy állnak, akkor még idézgethetnek is további lényeket Diseased Vulture, Fel Lord Betrug. Ha betrug úgy van, akkor húzhatunk vele egy [Karthut defender]-t, ami ha belerushol valamibe, akkor akár kétszer is gyógyíthat minket. A dupa Alex jó taktika lehet akkor, ha az ellenfél lekontrollozza az asztalunkat, és belassul a köre. Ennek feltétele, hogy az övé is üres legyen. Ha nem így van, hát, remélni kell hogy becserélget, és aztán bedobni a második kört.

Ha hiányzik pár lap, Twisting Nether mindig jó, én nem tettem most be, mert a saját boardomat nem akarom bántani. Nekem sajnos nincs meg, de egy gyíkabb asztalt levisz a Dark Skies, amíg nem stabilizáljuk a saját boardunkat.

A győzelem azon a 2-4. ~8 sebzéses lényünkön múlik, amit konzisztensen produkál a pakli, illetve a megpörgetett early game-n, ha ügyesen cserélünk/áldozunk, akkor nem kell túl nagy boarddal számolni az ellen oldalán.

Jó játékot kívánok hozzá!

1

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Létrehozott paklik: 300

365 napon belül: 0

Átlagos értékelés: 3.05 (Nagyszerű)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Warlock lapok

Név Mana Támadás Élet
Legacy szettSacrificial Pact x1 0
Legacy szettCall of the Void x1 1
Legacy szettCorruption x1 1
Legacy szettMortal Coil x1 1
Descent of Dragons kiegészítőRain of Fire x1 1
Saviors of Uldum kiegészítőSinister Deal x1 1
Legacy szettVoidwalker x1 1 1 3
Legacy szettDemonfire x1 2
The Boomsday Project kiegészítőDemonic Project x1 2
Rise of Shadows kiegészítőEVIL Genius x1 2 2 2
Saviors of Uldum kiegészítőExpired Merchant x1 2 2 1
Descent of Dragons kiegészítőNether Breath x1 2
Galakrond's Awakening kaland módTwisted Knowledge x1 2
Galakrond's Awakening kaland módChaos Gazer x1 3 4 3
Legacy szettHellfire x1 3
Rise of Shadows kiegészítőImpferno x1 3
Rise of Shadows kiegészítőRafaam's Scheme x1 3
Saviors of Uldum kiegészítőDiseased Vulture x1 4 3 5
Legacy szettShadowflame x1 4
Legacy szettSiphon Soul x1 4
Descent of Dragons kiegészítőCrazed Netherwing x1 5 5 5
Descent of Dragons kiegészítőAbyssal Summoner x1 6 2 2
Saviors of Uldum kiegészítőRiftcleaver x1 6 7 5
Rise of Shadows kiegészítőFel Lord Betrug x1 8 5 7

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Legacy szettLoot Hoarder x1 2 2 1
Saviors of Uldum kiegészítőZephrys the Great x1 2 3 2
Legacy szettTwilight Drake x1 4 4 1
The Witchwood kiegészítőWitchwood Piper x1 4 3 3
Saviors of Uldum kiegészítőKhartut Defender x1 6 3 4
Descent of Dragons kiegészítőDragonqueen Alexstrasza x1 9 8 8

Még több Warlock pakli

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás