Összes pakli Új pakli

Aki a tűzzel játszik… Dia5

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

A paklihoz ezt a hátlapot ajánlom: Firelord hátlap! Firelord hátlap

Sziasztok!

Röviden a szteccs pala mellett ez a másik dekk amivel mászom a klasszikus létrát. Igen nagy sikerrel!


Gyanusan legend képes a tüzes warriorom, köszönhetően a kiemelkedően magas számú Zoo Warlock, és mellette az aggro/midrange Paladin illetve Hunter ellenfeleknek. Ezeket eszem reggel délben este, és nassoláshoz. A mirror sem gond köszönhetően a moderált húzásnak, és a nagyszámú tauntnak. Jelenleg divatos a Sunwalker a kontroll Warrior dekkekben, de maga a dekk nem túl népszerű, talán 5% amivel összefutottam 3-4 kör platinum visszazuhanás során rank3 és rank1 között.

A Mage ellenfeleket nem szabad lerohanni, sem alábecsülni, mind a freeze mind az aggro matchup egy türelemjáték. A győzelem itt a lapok beosztásban rejlik, tartogatni érdemes.

A miracle sem egy gyakori ellenfél, ellenben ha jön, akkor korai agresszióval lehet kezelni, lények curveön, és sok-sok armor-up. Nem kell őket megölni, elég, ha csak megakadályozzuk, hogy ők öljenek meg. A sok taunt itt is segít, meg a pyro is képes lehet leszedni a fél asztalt. Az a kulcs, hogy tempózgatunk, és akkor a burst nem a fejünkre hullik, aztán pedig szimplán elfogy.

Kontroll Pala nagy ellenfél, valahogy mégtöbb érték van benne mint ebben, és kifáraszt, aztán lebombáz akár Avenging Wrath vagy Leeroy Jenkins kombóval. Az én Palám is jobban bírja warriorok ellen, de azért váltottam, mert ez meg jobb a miracle rugo és a Mage matchupokon.

A Shaman gyakorlatilag egy-kutya lett a zooval, annyi az extra, hogy ha nem üres a keze, akkor 10-20 életről is lekap, szóval érdemes erre felkészülni. [Al'Akir the Windlord#Classic] túlélése után nyertünk.

Az elefánt a szobában a Druid, semmilyen formában nem tudom leverni, mindig túl hamar ki provokálja a hard removalokat, a közepes lények meg pár kör alatt megesznek. Szerencsére ritkán jön ilyen ellenfél. Valószínű azért nem tudom megverni, mert játszani sem tudok vele, szóval lehet, hogy csak gyakorlás kérdése.

Apropó gyakorlás, bejött nagyon, hogy legacy szettből összerakom a Classic dekkeket wild formátumban. Nerfek ide vagy oda, szerintem nagyjából jó gyakorlati lehetőség. Sajnos a kombó Druid ugye nem lesz az innkeepernél, de cserébe az átlagos dekk erőszint elég magas. Kifejezetten nehezek a játékok, és lehet gyakorolni főleg a zoo matchupot.


Képeket majd teszek a kommentbe, addig is szavazzatok sokat, mintha még lenne nyeremény az oldalon ;).

Jó játékot kívánok hozzá!


Kiegészítés gyanánt:

A diamond mezőny Druid játékosai inkább mentek a token Violet Teacher paklira, mint a ramp-BIG változatra. Ezt valahogy jobban tudtam kezelni. A diamond10-5 meccsek között sokkal több Warrior ellenfél volt, de a megfelelő ütemezésnek hála sikerült őket laposra verni, kivétel nélkül. Az a stratégiám, hogy a Fiery War Axeszal az armort bontom az arcukról, hogy a Shield Slam ne legyen nekik olyan hatékony. Persze ha meglátok egy Acolyte of Paint, azt azért leütöm. Emellett a Wild Pyromancer egy csúcs a saját lények kínzásában (a-la húzás, armor), továbbra is talány számomra, hogy eddig mert nem tette be… soha SENKI!? 

A boss egy sima tolvaj Priest volt, rámulliganeltem a 4-sebzéses lenyeimre. Csak arra kellett figyelni, hogy ne bízzam el magam, de a midgameben megszaladtam így nem jutottunk el az undorító Mind Control részéig ami Priest-tel amúgy csipázok :D.

Kapott szegény mindent Twilight Drake, Cairne Bloodhoof, Sunwalker

Ez előtt volt a mumus Dudus, aki valamiért minden Force of Nature lapját csak úgy ellőtte cserére, próbált kizökkenteni, hogy elnyomjam a lapjaimat, de fel voltam készülve szerencsére. Amúgy betegjó a játékos, többször hullottam vissza miatta de a ma reggeli run alatt mindkét meccsünket vittem.

Nem gyenge power turn, sajnos a Warrior megeszi.

Volt jópár face Hunter is. Ezeken is sikerült fogást találni, a kevesebb több alapon: nem kijátszani semmit, sok-sok armor-up, aztán Rag meg Alex levisz mindent. Alex sokszor “visszafelé sül el”. Nagyon fontos, hogy ne hagyjuk húzni, ezért kicsi boardot tartok, és hagyom hogy kinyomja a kis Hunter's Mark csalásait. A secreteket ki kell csalogatni, ki kell lesni, körbejátszani. Ha van esély rá, akkor a Misdirection meg az Explosive Trap jól is elsülhet Armorsmith és Acolyte of Pain szempontjából, csak nehogy arcon rugjuk magunkat. Az Eaglehorn Bowt az ilyen triggerek után érdemes leszedni, mert Harrison Jones többet húz. Vagy egy pici türelemmel, és a direkt támadást mellőzve ki lehet kerülni azokat a csapdákat és lelőni az ellent Ragnaros the Firelorddal. 

Ezen kívül továbbra is minden Zoo Warlock, egy darab Priest ugyebár, volt még 2-3 Shaman, 1-2 Mage, meg 2-3 miracle Rugó. Paladin meg annyi mint békát a szőr. Ezek a rugósok amúgy nagyon-nagyon bénák voltak, de az is lehet hogy kivételesen rosszul húztak. Mindenesetre azok a Rogue játékosok akik nagyon meg szoktak verni azok a golden ligában portyáznak, és mindig elfogy a dekkjük, és mindig leszednek 20+ életről. Még warrival is. Szóval a különböző ligákban a különböző dekkeket különböző ügyességű játékosok hajtják, különböző célokkal (nem minden a mászas, van aki lazítani jön, van aki az ezüstöt gyalulja aztán leconceadeli magát). A kiesett faktor a lapkészlet: itt mindenkinek fullosak a dekkjei. Most úgy érzem, hogy ez könnyebb volt mint az arany teteje, vagy a plat közepe.

Aztán az is lehet, hogy csak belejöttem. Folytatjuk ;)

15

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Létrehozott paklik: 300

365 napon belül: 1

Átlagos értékelés: 3.05 (Nagyszerű)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Warrior lapok

Név Mana Támadás Élet
Vanilla szettExecute x2 1
Vanilla szettShield Slam x2 1
Vanilla szettWhirlwind x1 1
Vanilla szettArmorsmith x2 2 1 4
Vanilla szettCruel Taskmaster x1 2 2 2
Vanilla szettFiery War Axe x2 2 3 2
Vanilla szettSlam x1 2
Vanilla szettShield Block x2 3
Vanilla szettBrawl x1 5
Vanilla szettGorehowl x1 7 7 1
Vanilla szettGrommash Hellscream x1 8 4 9

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Vanilla szettWild Pyromancer x1 2 3 2
Vanilla szettAcolyte of Pain x1 3 1 3
Vanilla szettBig Game Hunter x1 3 4 2
Vanilla szettSen'jin Shieldmasta x1 4 3 5
Vanilla szettSpellbreaker x1 4 4 3
Vanilla szettTwilight Drake x1 4 4 1
Vanilla szettHarrison Jones x1 5 5 4
Vanilla szettCairne Bloodhoof x1 6 4 5
Vanilla szettSunwalker x2 6 4 5
Vanilla szettSylvanas Windrunner x1 6 5 5
Vanilla szettBaron Geddon x1 7 7 5
Vanilla szettRagnaros the Firelord x1 8 8 8
Vanilla szettAlexstrasza x1 9 8 8

Még több Control Warrior pakli

#1

2022.03.11 06:18

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Midrange pala a zsákban! Recept, sok armor, és leszedés, aztán a közepes lények kipakolasa a túlterjeszkedés veszélyét elkerülve, mert a Palik tudnak takarítani bármit még aggroként is.

Gosuval sokat csetelunk, sokat spectateljuk egymást. A Sea Giant / Gruul / Nozdormu mágusát így sem láttam. Simán megkent vele, erre jó az offmeta :) az én dekkem aggro ellen optimális. Tiszták az ilyen meccseim, nincs szó win-traderől, esetleg egy-egy küldetést megpróbálunk behúzni. Amúgy nekem ez pont a diamond előszobája volt, ő meg plat10-en piszkálgatta a metát a fun dekkjével. 3 napi csúcs támadás után ugyanezt fogom tenni én is.

Az utolsó képemen a tűzzel való játékot mutatom be. Az adventi naptár készítésekor fedeztem fel, hogy a Wild Pyromancer nem csak egy Paladin / Priest lap, vagyis nem csak Equality / Power Word: Shield kombókra érdemes, de bárhol jó kis spellekkel kombinálni. Warriorban sosem láttam, pedig itt aztán igazán megéri csiklandozni vele a többi lényünket Acolyte of Paint vagy az Armorsmitht.

Szerkesztve: 2022.03.11 06:31

There must always be a Hearthstone Hungary…

#2

2022.03.11 06:51

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Egy gondolat még talán azok számára akik óv kornak a formátumtól: rohadt jó érzés itt bármit is elérni, mert mindenkinek minden lap megvan, és a balance pedig a valaha volt legjobb. A kiegek kijövetelekor ezt borogatják, hogy felrázzák a metát, olykor lehetetlen helyzetet teremtve.

Röviden nem fog senki azért letarolni, mert hamarabb szerzett több új op lapot.

Itt a dekked építése, a metaismeretes, a saját dekkeddel való harcmodor, a finomhangolás és persze a szerencse (lapjárás, Huffer, Ragnaros the Firelord, Tinkmaster Overspark) az urak. A körök kiszámíthatóak, a játékok tervezhetőek.

Kontraszt: Az OP wild dekkek sokszor egyetlen lap felhúzásával vagy fel nem húzásával döntenek meccseket, mindenki mindenkit ki tud végezni kézből, általában akkor haladsz a létrán, ha van egy üveg OP dekked ami teljesen érzéketlen arra hogy mi ellen játszol, és nincs countere. Ez igaz standardra is csak annyi a különbség, hogy ott kihegyezed a dekket beleölöd a szezont, aztán rotakor legkésőbb kiderül hogy az erdőben mindenki körberöhög: egy lap játszható a vadonban a 30-ból.

Na, emelem megint egy kicsit a lelket, tehát a lényeg az, hogy a classicban úgy érzem számít a döntésen, számít a dekképítési készségem, és szépen lassan, de szemmel láthatóan fejlődöm. Remélem ezt a kártyavárat nem cseszi szét egy Naxx :D

Písz

Szerkesztve: 2022.03.11 06:57

There must always be a Hearthstone Hungary…

#3

2022.03.15 09:14

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Frissítettem a leírást és a meta megfigyelésemet. A lista egyelőre változatlan, kísérleteztek sok változtatással de ez a homokóra mana-curve, és a tempó/leszedés arány. Volt egy kicsit leszedősebb meg vol egy kicsit tempósabb is, de végül visszatértem az eredetihez mert ez illett a környezethez. Dia10-5 letudva, elég nagy winstreak-kel, szóval érzem a legenda szagot is még márciusban :)

There must always be a Hearthstone Hungary…

#4

2022.03.23 12:20 | Válasz: (#2) Kacsito (Hall of Fame) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Naxxramas-t titokban én is remélem hogy nem akarják behozni! Egyrészt sok értelme nincs, mivel megint csak kibasznak azokkal akiknek esetleg nincs, meg, üzlet szempontból meg lehet jó húzás lenne. Persze akik Classic-ban játszanak azoknak ahogy írtad, fullos lapkészletük van, ( kivéve nekem, pedig béta óta nyomom már az ipart én is, de talán ez nem is olyan meglepő, sose vettem igazán komolyan ezt a játékot :D ) így a Naxx behozása elméletben nem jelenten problémát, hisz mindenkinek megvannak a lapjai belőle aki anno megvette. 

Inkább az hogy akkor mindenki előszedné a Hunter-t, a jó öreg Undertaker-t és társait. Echoing Ooze-al és Zombie Chow-al meg megint csak erőt kapnának a Zoo és tokken jellegű paklik is. 

Mondjuk legyünk igazságosak, a control paklik is kapnának erősítést, gondoljunk csak a legendás Sludge Belcher lapra, milyen sokáig az volt, " A " taunt lény. 

Warrior-ok megkapták a Death's Bite-ot, ami szintén egy nagyon erős és hasznos lap volt az arzenáljukban. Az Unstable Ghoul-al ugyanúgy tudnád sebezni a lényeidet, Armorsmith, és Acolyte of Pain stb.

Miracle Rogue, ugye a Loatheb, az anti miracle rogue lapnak szánt legendás, ami végül pont hogy fordítva sült el. :DD 

Druid-ok semmit nem változtak akkor, lehet hogy most más lenne a helyzet, Bár én emlékszem hogy volt olyan verzió ami használt például Shade of Naxxramas lapot. Priest, Mage szintúgy, bár lehet hogy itt is megváltozna a helyzet.

A Shaman szerintem igen izgalmas lenne a Reincarnate lappal. Régen is szerettek Ragnaros the Firelord-al bohóckodni, de lehet hogy lettek volna még más eshetőségek is, full potenciál legalábbis mindig ott volt. 

Paladin meg kapta akkor az Avenge lapot, amit megint csak ez az aggro vagy tempo Paladin venne magához. Legalábbis én így gondolom, mivel a mostani Classic-ban is alacsony szinteken gyakrabban találkozom aggro Paladin-nal, mint egy control orientált változattal. 

Szóval ahogy írtam is mindkét oldal nyerhet a Naxx-al, de az emberek zöme a gyors játékot kedveli inkább, és a lassabb stratégiákat csak kevesebben értékelik. Kivéve ha nem egy csaló Big Priest vagy CubeLock az ellenfél, ahol sose számított igazán ez a erőforrásokat beosztó játék. Így visszagondolva már én is kicsit jobban megértem amikor sokan anyáztak az Old Gods kártyákra is, főleg N'Zoth, the Corruptor, és Yogg-Saron, Hope's End lapok miatt. Ez a két lap lényegében ezt a fajta játékstílust ölte meg. 

N'Zoth, the Corruptor reggelire megevett egy ilyen fullos control Warrior paklit, Yogg-Saron, Hope's End, meg fun-nak fun, de ugyanakkor egy random lap miatt kikapni, elhiszem hogy sokakat idegesített, kompetitív szinten. 

Ha visszahozzák a Naxx-ot is, én nem mondom hogy, nem lenne érdekes meta-t csinálni vele, főleg hogy Classicban is mennyi újdonság látott napvilágot, amiket anno nem vettünk észre, lehet így lenne a Naxx-al is, csak én félnék a Zoo és Hunter paklik vérfürdőjétől. A többi kaszt zöme meg nem változott akkor se semmit, és lehet hogy most se lenne ez másképpen. 

Mindegy őszintén nekem vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban, mert ha végignézünk a lapokon, akkor vannak nagyon izgalmas dolgok benne, Baron Rivendare, Feugen & Stalagg, Kel'Thuzad, Deathlord, mind az aggro és mind a control pakliknak, sőt egy kis combo is felvillanhat a Shaman szerepében, amikor 4-5 Ragnaros the Firelord-ot is kipakolt a térfelére, és akkor még ott volt neki mellé Kel'Thuzad is. Egyik szemem sír a másik meg nevet. :D

Szóval csak kinyögöm már, szerintem a mostani Classic úgy van jól ahogy most van. Nem kell ebbe belerondítani. Vagy pedig én akkor azt csinálnám, hogy ha mindenáron beakarnak hozni kiegeket, akkor mindig csak 1 lenne a Classic mellett. Tehát lenne most a Classic és Naxx, következőleg lenne akkor a csak Classic és csak a GvG, és így tovább.

Így akkor nem kellene ugyanazokat a köröket, végigjárni mint régen. Nem tudom ezek igazából mit gondolnak, azért voltak olyan kiegekek amik olyan meta-kat hoztak be a játékba, aminek az emlékét is inkább kitörölné az ember, nem hogy újra átélje.  

#5

2022.03.23 18:08

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Szívemből szóltál Alfons.

There must always be a Hearthstone Hungary…

#6

2022.03.23 18:31

VasPaladin profilképe

VasPaladin (Golden Rare) - Közösségépítő

Gratula a dia5 rankhoz!

Pláne gratula, hogy ezt a standard és wildhoz képest bőven balanszolt móddal érted el!

Azért ez türelem volt, nem kevés :D

(És örömmel hallom hogy Palának is volt köze az eredményben!)

#7

2022.03.23 18:43 | Válasz: (#6) VasPaladin (Golden Rare) hozzászólására

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Köszönöm szépen az elismerést Vaspala! Bizony itt a palának van kb 300 winje különböző dekkekkel, de a szteccs nagyon jó volta középmezőny agyonverésére. Most rengeteg a rugo a Druid és a kontroll warri, sajnos a “biztos winek” elfogytak, nem találok 16-ot sorban. Remélem még áprilisban nem kap kieget a Classic, és lesz esélyem az első heti aggro hullám tetején beúszni. Vagy most az utolsó napon :D

There must always be a Hearthstone Hungary…

#8

2022.04.01 14:36

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Végül dia3 3* lett a vége, de bugos volt a nyeremény így nincs róla fotóm. Annyi baj legyen, úgy látom a classic még kitart minimum egy szezont :) Hátha majd meglesz.

There must always be a Hearthstone Hungary…

#9

2022.04.09 07:17 | Válasz: (#1) Kacsito (Hall of Fame) hozzászólására

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Nem jól használja, de azért mégis jó érzés, hogy a dekkem otthonra lelt a metában, és az ötletemet mások is hasznosnak találták. Egy nagy kedvenc lapom a Wild Pyromancer, már amióta elkezdtem játszani, és egy nagy talány, hogy senki nem tette régen a Warrior dekkekbe. Pedig redesen kívánkozik bele az Armorsmith, az Acolyte of Pain, és az apró varázslatok mellé. Qwerjjj még rádobott egy lapáttal a Rampage lappal, hogy paposabb legyen a kombó. Majd az idő eldönti, hogy az is megragad-e.

MI VAGYUNK A META!

Szerkesztve: 2022.04.09 07:18

There must always be a Hearthstone Hungary…

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás