Összes pakli Új pakli

Standard- Hero Power Mage ( Sunken City )

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

Üdvözletem!

Mai alkalommal egy Hero Power Mage paklit hoztam nektek! Az alapok maradtak az előző meta-ból csak pár lappal lett kiegészítve a pakli. Bevallom ezt a fajta paklit jobban szerettem mint a Questline Mage paklit, ám a Hero Power Mage már akkor is egy ilyen ok kategória volt, és ez szerintem most se fog változni. Talán ma még gyengébb is mint korábban. 

Ettől függetlenül nem kell félteni a paklit, lehet ezzel nyerni is. Első sorban aggro paklik ellen szeretnénk használni a paklit, ám sok eszközünk meglepő mód nem lesz rá. Hiába a hős képességre építő lapjaink, ha a Wildfire nem jön ki időben. 

De a Wildfire idejében való felhasználás se jelent garanciát arra hogy, uralni tudjuk majd az asztalt, az aggro ellen. Mivel a mostani aggro paklik zöme buffolja a lényeit ilyen vagy olyan módon. Vagy plusz értékekkel, vagy egyszerűen Divine Shield-el ( igen mech és murloc paklik ) és ezek ellen nem feltétlen lesz elég a Wildfire-el felbuffolt hős képességünk se. 

Épp ezért hogy kellően tudjunk védekezni, jó pár olyan lap a pakliban, ami ebben segítségünkre lesz. Kapásból itt a First Flame lap. Korai aggro megmozdulások ellen tökéletes. 

Amplified Snowflurry-val nyerhetünk magunknak egy kis időt, mivel a hős képességünket amellett hogy ingyenessé teszi, képesek leszünk vele egyszer lefagyasztani bármit. Igen akár ellenséges lényt, vagy hős is.

Faerie Dragon-t inkább aggro paklik használják előszeretettel, nálam azonban ide is bekerült. Spell lapokkal és hős képességekkel se lehet ezt a lapot bántani, így korai aggro ellen is jó fegyver lehet, ha egy problémás lényt le kell szedni. 

Runed Orb-ból főleg Wildfire lapokat szeretnénk keresni, de csak abban az esetben ha nincs a kezünkben Wildfire. Átlagban a 2-3 Wildfire lap elég szokott lenni, így a Runed Orb-al aggro ellen érdemes más sebző vagy fagyasztó lapokat keresni, esetleg tömeges leszedést is. 

Brann Bronzebeard-al érdemes lehet kombózni a következő lapokat:.

  • Arcanologist-al a secret lapjainkat szeretnénk minél hamarabb a kézbe tudni. Mivel a secret lapjaink fontos szerepet játszanak az aggro paklik elleni harcban. 
  • Ambassador Faelin, mi a fenét keres itt, jöhet a kérdés jogosan?! Nos mivel a Hero Power vonal nem feltétlen elég a győzelemhez, úgymond hajlamos kifulladni, így kell más alternatív erőforrás is, amivel biztosíthatjuk a győzelmi feltételeinket! A Colossal lényeknél meg mi lenne jobb választás?! Persze nem mindegyik erős, de annyira jó mindegyik hogy kellő fenyegetést jelentsenek. 
  • Deepwater Evoker, szintén nagyon jó kombót alkot Brann Bronzebeard-al. Igaz ez függ attól is hogy milyen spell-t húzzunk, mivel annak megfelelően kapunk armor-t is. De védekezésnek aggro paklik ellen nagyon is jó tud lenni ez a lap. 
  • Magister Dawngrasp, ugyan kicsit furán hangozhat, ám az hogy lényegében kétszer tudjuk így kijátszani a lapot, sokszor életmentő lehet. 

És akkor jöjjenek a secret lapok, amik szintén a védelmünket szolgálják első sorban. Explosive Runes kiváló passzív agresszív lap, ha lehet így fogalmazni. 6 sebzés még a 4-5.körben se elhanyagolható. Később már nem ilyen hatásos, főleg a lassabb paklik ellen, de szerintem így is megéri beletenni a pakliba. 

A másik secret a szokásos Ice Barrier, amivel armor-t pakolhatunk magunkra. Erről a secret lapról is elmondható hogy aggro ellen hatásosabb, mint lassabb, control pakli ellen. 

Pyromaniac, leszedés és ha szerencsések vagyunk akkor laphúzó lap is egyben. Nem mellesleg menő az aranyváltozata ennek a lapnak. :)

Egyébként egy tűrhető 3 manás lény. 

Reckless Apprentice, ha már Hero Power Mage pakliról van szó, akkor ez a lap szinte megkerülhetetlen. Aggro ellen szintén hatásosabb ez a lap, control ellen már kevésbé. 

Arcane Overflow és Blizzard, lapokról elmondható viszont hogy aggro és control paklik ellen is jók!  

Magister Dawngrasp, szintén fontos lap a pakliba, mivel van hogy egymagában letudja hozni a meccset. Ez mondjuk ritka alkalmak egyike, de elég fenyegető tud lenni. A spell lapok amiket pedig újra kijátszik, igyekeztem úgy válogatni hogy minket ne sebezzenek a spell lapok ha esetleg úgy jönne ki a lépés. Vagy csak kevés sebzést szenvedjünk el ha mégis úgy adódna a dolog. 

Megjegyzés:. a Pyroblast lapot lehetőleg a Magister Dawngrasp kijátszása után lőjétek el! Előtte nem vállalok garanciát hogy nem az arcunkba lövi véletlenül a Magister Dawngrasp

Mordresh Fire Eye, egyenesen kötelező a pakliba. Na erre a lapra már mondható hogy képes meccseket lehozni egymagában. Lénybe oltott Pyroblast, ami ráadásul board clear-nek se utolsó. Ám van mikor ez a lap önmagában se elég. Ilyenkor jönnek a Colossal lények a képbe a Ambassador Faelin segítségéve. 

Pyroblast ebbe a pakliba is bekerült, és bár túlzásnak tűnhet a Magister Dawngrasp és Mordresh Fire Eye mellett, hogy még ezzel a lappal is játszunk, de elhihetitek ha azt mondom, hogy van amikor még ezek a lapok is kevésnek bizonyulnak! 

Főleg Druid-ra gondolok, de a Reno paklikat is ide lehetne sorolni. Warrior a sok armor generálással, szóval van bőven ami megfogja ezt a paklit is. :)

És ennyit a pakli bemutatásáról. Nem mondanám egy erős listának, még akkor se ha az előbb felsorolt lapokat is vesszük alapul. Sajnos aggro paklik is kitudnak fogni rajtunk, hiába a sok fegyver ellenük, ha túl jól húznak akkor nehéz őket megfogni. 

Lassabb paklik meg több lapgeneráló dologgal rendelkeznek mint mi, így ez a pakli a Colossal lényekkel együtt  is, de véges erőforrással rendelkezik. Ennek ellenére fun és annyira azért nem egy vészes. De egy mech vagy naga Mage lista valószínűleg hatékonyabb ennél. 

Minden esetre akinek felkeltette az érdeklődését a pakli, az tegyen vele egy próbát, és jó szórakozást kívánok hozzá!

2

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Létrehozott paklik: 464

365 napon belül: 46

Átlagos értékelés: 2.09 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Mage lapok

Név Mana Támadás Élet
United in Stormwind kiegészítőFirst Flame x2 1
Forged in the Barrens kiegészítőWildfire x2 1
Fractured in Alterac Valley kiegészítőAmplified Snowflurry x2 2 2 3
Core szettArcanologist x2 2 2 3
Forged in the Barrens kiegészítőRuned Orb x2 2
Core szettExplosive Runes x2 3
Core szettIce Barrier x2 3
Core szettPyromaniac x1 3 3 4
United in Stormwind kiegészítőDeepwater Evoker x2 4 3 4
Forged in the Barrens kiegészítőReckless Apprentice x2 4 3 5
United in Stormwind kiegészítőArcane Overflow x2 5
Core szettBlizzard x2 6
Fractured in Alterac Valley kiegészítőMagister Dawngrasp x1 7 30
Forged in the Barrens kiegészítőMordresh Fire Eye x1 8 8 8
Core szettPyroblast x1 10

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Core szettFaerie Dragon x2 2 3 2
Core szettBrann Bronzebeard x1 3 2 4
Voyage to the Sunken City kiegészítőAmbassador Faelin x1 4 4 5

Még több Mage pakli

Még több pakli a feltöltőtől ()

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás