Összes pakli Új pakli

Standard- ZooLock ( Whizbang's Workshop )

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

A paklihoz ezt a hátlapot ajánlom: Naxxramas hátlap! Naxxramas hátlap

Üdvözletem!

Megjelent az új kiegészítő, és ennek örömére itt is az első pakli amire gondoltam első körben. Igyekszem majd mindegyik kaszthoz alkotni valamit, mivel a mostani lapokat elnézve vannak ötleteim hozzájuk, csak idő kell még ezek megalkotásához.

A lista amit elétek tárok, ahogy a címéből is már kitalálható, egy ZooLock pakli. Ami érdekessége lehet a dolognak, hogy ez egy elég vegyes felhozatal lett, a régi jó Zoo paklikhoz képest. Van itt Elemental, Murloc, Beast, Undead, de még egy Quilboar-t is sikerül csempészni a listába. 

Ahogy látható lényekből nincs hiány, mivel még mindig az a stratégiánk, hogy kis lényekkel, gyorsan elárasszuk az asztalt, és irány az ellenfél arca. Magyarán a tempo előny megszerzése, és annak megtartása lesz fő feladatunk. Régi Zoo paklikkal ellentétben itt viszont nem áll rendelkezésünkre annyi ragadós lény mint akkoriban. Gondolok itt a jó öreg Imp Gang Boss, Haunted Creeper stb. Persze van itt nekünk egy Murmy, és az új Nesting Golem lap is, melyek segítenek abban hogy asztalon tudjunk maradni, egy jól irányzott takarítás után is, de érzésem szerint ezek koránt sem elegek önmagukban. 

Li'Na, Shop Manager-t ép ezért is raktam a listába, mivel vele valamilyen szintem még vissza is tudjuk magunkat kaparni az asztalra, ha nagyon szakad a cérna, 

Ennek nagy hátrány viszont hogy lassú! Eleve egy 6 manás lényről beszélünk, gyenge értékekkel, mely egy tempo paklikban nem igazán hangzik jól, másfelől még mellé valamilyen spell lapot is ki kell játszani, ami csak tovább növeli a mana igényt. 

Épp ezért, ez a legendás lap bőven kihagyható! Helyére inkább a jó öreg Leeroy Jenkins-t ajánlom. Több szempontból is, mivel a lista sajnos nem tartalmaz burn spell lapokat, így kénytelenek vagyunk a kiosztott sebzéseket a lényeinkkel megoldani. És ezzel rá is tértem a pakli legnagyobb hiányosságára, ami nem más mint a sebző spell lapok hiánya. Persze vannak sebző spell lapok a mostani szettek közt, ám azok többségével csak lényeket lehet becélozni, illetve inkább kontrol játékra valóak, mint sem tempo stratégiákhoz. 

Minimum egy Soulfire szintű lap kellene még a listába. A Spirit Bomb ezt nem helyettesíti. :D

A Power Overwhelming-re ugyan van egyfajta alternatíva, méghozzá a Monstrous Form lap személyében, ám ez még így is gyengébb. Előnye inkább abból ered, hogy a Monstrous Form nem pusztítja el a kör végén a lényünket. 

Legtöbb Zoo pakli mozgató eleme a Doomguard volt, mely ismét csak itt van, és szerintem még mindig megállja a helyét. Vele kapcsolatban az Endgame lap lesz érdekes még, ugyanis ennek segítségével újra vissza fogjuk tudni hozni a Doomguard lapjainkat, a harctérre. Ezzel pedig valamilyen szintem megengedőbb lehet az a hozzáállás hogy valamivel tradelni akarjuk a Doomguard-ot. Persze eme örült, kósza gondolatot hamar el lehet hessegetni, mivel továbbra is a sebzés kiosztás lesz a főbb feladatunk.  

Varázslapok tekintetében itt ki is merült a tudomány, talán még a Scarab Keychain lapból kaphatunk még további varázskártyákat, ám ez annyira random hogy nem lehet rá alapozni. Tempo játéknak viszont tökéletes. Így esetek többségében biztosítva van az 1. és 2. körös játékunk. 

Ezzel pedig rá is térek a lényeinkre:. 

A klasszikus felhozatal itt is jelen van, mint például a Fire Fly, hozzá még visszatérünk. Aztán a Murmy, Miracle Salesman, a jó öreg Dire Wolf Alpha, és ugye a Doomguard lapok. 

A Fire Fly-ból kapott lapot érdemes megtartani a kezünk ügyében, a következő szintén elemental típusú lényeinknek.

  • Rolling Stone, szerintem nem kell ecsetelni külön. Szintén a tempo miatt van itt. 
  • Shale Spider, tempo játék mellett nem elhanyagolható a laphúzás sem. Ezek általában erősek szoktak lenni. Shaman, Mage örülhet. 

Ha már laphúzás akkor meg kell említeni a Plucky Paintfin-t is. Célzott laphúzást mindig szeretjük, a Poisonous képessége pedig akkor lenne igazán jó, ha ez a lény is Rush-os lenne, de akkor már kb mosna, főzne, és takarítana is egyszerre. :)

Vele egyébként a már korábban említett Rolling Stone, és Angry Helhound lapokat fogjuk tudni kihúzni a paklinkból. Utóbbi a Rowdy Fan lappal együtt lehet még egy érdekes " combo ". 5 hp-val rendelkezik mindkét lap, így sanszos hogy legalább egy kört még életben tudnak majd maradni, nem beszélve a kiosztható sebzés mennyiségről. Malackánk természetesen más lapokkal is kombinálható, én csak azért emeltem ki az Angry Helhound-ot, mert az csak a saját körünkben rendelkezik majd 6 támadással, utána az ellenfélnek csak egy szimpla 2/5-ös lénnyel kell szembenéznie. Ám ha ezt megtámogatjuk a Rowdy Fan képességével, akkor elméletben a tempo játékunk megőrzése mellett, sokkal nagyobb fenyegetést is fog jelenteni ez a két lap együtt. 

És inkább ezekre lőjék el a különböző leszedéseinket, ellenfeleink, mint mondjuk a Doomguard-ra. Nesting Golem szerintem önmagáért beszél, kb Piloted Shredder, csak jobb. 

Ami még érdekes lehet és nem beszéltem róla az a Photographer Fizzle legendás lap. Ez igazából az utánpótlásról gondoskodna. Doomguard előszeretettel szója ki a kezünket, mondjuk úgy hogy ez a lap ezt a fajta manővert hivatott kijavítani. 

Ezzel pedig végére is értem a paklibemutatónak!

Nem is szaporítom tovább a szót, akit érdekel a lista az tegyen vele egy próbát, és jó szórakozást kívánok hozzá! 

Találkozunk legközelebb egy másik pakli bemutatóban, a Frozen Throne sorozatom újabb felvonása is közeleg lassacskán, úgy hogy arra is lehet számítani. 

További jó játékot!

0

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Létrehozott paklik: 464

365 napon belül: 46

Átlagos értékelés: 2.09 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Warlock lapok

Név Mana Támadás Élet
TITANS kiegészítőMonstrous Form x2 1
Whizbang's Workshop kiegészítőEndgame x2 2
Core szettDoomguard x2 5 5 7

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Core szettFire Fly x2 1 1 2
Showdown in the Badlands kiegészítőMiracle Salesman x2 1 2 2
Core szettMurmy x2 1 1 1
Whizbang's Workshop kiegészítőScarab Keychain x2 1 1 1
Core szettDire Wolf Alpha x2 2 2 2
Festival of Legends kiegészítőRolling Stone x2 2 2 2
Showdown in the Badlands kiegészítőShale Spider x2 2 3 2
Festival of Legends kiegészítőPhotographer Fizzle x1 3 3 3
Whizbang's Workshop kiegészítőPlucky Paintfin x2 3 2 3
Festival of Legends kiegészítőRowdy Fan x2 3 1 5
TITANS kiegészítőAngry Helhound x2 4 2 5
Whizbang's Workshop kiegészítőNesting Golem x2 4 4 3
Whizbang's Workshop kiegészítőLi'Na, Shop Manager x1 6 3 3

Még több Warlock pakli

Még több pakli a feltöltőtől ()

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás