Összes pakli Új pakli

Uther Lajos azt üzente

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

Előszó:RNG-ben gazdag szép napot kívánok az olvasóknak. Jelenleg mindenki az új kieget várja,  illetve tűkön ül a várakozástól, hogy valami újdonság legyen ebben a gazdag, izgalmas, kreatív játékban ahol ádáz csatákban mérhetjük össze intelligencia hányadosunkat és szerencsénket, bár főleg csak a szerencsénket. Amíg ez az állapot tart, gondoltam bemutatok egy paklit ami a következő pár napban lefoglalhat titeket, utána úgyis elszabadul a deck-cunami és áradatként borulnak ránk a legbizarrabb próbálkozások. 

Ez egy paladin deck, ami két részből áll. Az egyik a quest. Ezzel gyakorlatilag 2 manáért másolgathatjuk az olyan lényeinket amik értékes deathrattle-el, reborn-al, vagy egyéb effekttel rendelkeznek, ideértve kvázi mindent, ami nem battlecry. Ezt fuzionáltam a paladin mech vonalával. Ennek több oka is van. Egyrészt a paladin mech lényei (erős túlzás a többesszám, de egy kis hatásvadászat talán belefér) pont olyan effektekkel rendelkeznek amiket szívesen másolgatunk le ( Mechano-Egg ), illetve kereken 7 manáért vissza is tudjuk hozni a táposabb lényeket ( Kangor's Endless Army ), ami lehetőséget ad arra, hogy a legszexibb darabot azonmód fénymásolhassuk a hősképességünkkel. Ez a másolós mechanika hatalmas skillt igényel, szóval mindenki kapaszkodjon meg, mert nem könnyű eldönteni, hogy mikor mit másoljunk. (Tipp: Mindig a legerősebb lényünket, illetve azt amin még aktív a reborn effekt. Általában 1-2 lény közül kell döntenünk, de érmefeldobással is megoldható a dolog ha bizonytalanok vagyunk, sok hibát nem tudunk véteni.)

Gyakori kérdések:

- Miért jó ez a pakli?

Nos, részben azért mert olyan 100 meccset mentem ~1 év kihagyás után és egyetlen hasonlóval sem futottam szembe. Szóval talán változatosabb, mint az a 3-4 deck ami most rankeden pörög. Aki már murlockokat hány a repetitív játéktól, annak talán üde színfoltot vihet a napjába. Másrészt bár iszonyat primitív, mégis sokoldalú tud lenni. Rengeteg benne a potenciális gyógyító effekt, ennél fogva a burst-re építő deckek ellen az átlagosnál nagyobb esélye van túlélni, value harcban pedig pakli legyen a talpán ami bajszot akaszt velünk. Ha mégis összefutunk ilyen talpas-bajszos paklikkal, még mindig okozhatunk neki meglepetést azzal, hogy mivel senki nem játszik ezzel a deckkel, így nekik kényelmetlenebb lesz ellenünk játszani, mint nekünk velük. Ez pedig ad némi helyzeti előnyt.

- Jó-jó, van benne heal, de miért nincsenek benne spellek, egyáltalán hogyan működik és nyer ez a torzszülött?

A spellek valóban hiányoznak. Ennek fő oka, hogy az egész pakli a hősképességre épül. Minél több miniont tudunk másolni, az enemynek annál több manába, lapba(!), varázslatba(!) kerül az, hogy féken tartsa a boardot. Ha az arcunkra mozdul, akkor jól irányzott healekkel válaszolunk. Kevés pakliba van több burst, mint amennyi heallel fogsz rohangálni. Ha pedig az asztalt akarja uralni, hogy elhúzza a meccset, akkor bizony csapdába sétál, mert value harcban nagyon nehéz megverni minket. Sok minionunk van, és a nagyját meg is duplázzuk, ezt tetézve azzal, hogy a nyomorultak még fel is élednek alkalomadtán. Több test lesz az asztalon, mint egy jól sikerült házibuliban, hiába a permanens takarítás. 

- Hogyan kell játszani vele? Mulligan? Mi a taktika?

Ez a legnehezebb része. Felhúzod a reborn lapjaid, lerakod, majd ha kigyűlt 5, akkor másolod. Most várnád a csavart, de nincs. Így működik. A jelenlegi metában nem találtam olyan paklit amihez több ész kell, mint amennyivel a szomszéd chivavája rendelkezik, így sajnos ez most egy ilyen szituáció. Egyszerű, de hatékony. Kissé furcsa vele játszani, mert van benne némi kombó-potenciál, főleg a mechek mágneses képessége miatt, de azért nem kell túlgondolni. Arra kell fókuszálni, hogy minél hamarabb kipörgesd a questet, és reagálj az ellenfél taktikájára. Ha arcra megy, healelünk. Ha lassabban játszik, akkor value-t építgetünk.  Olyan 5-6 meccs után már rá lehet érezni az ízére, de maximum 10 meccs és pár win után már érthető, hogy miképp funkcionál. 

Sok sikert minden merész próbálkozónak, a keddi nyitásokhoz pedig sok sikert. GL&HF.

Ez egy kiváló pakli!

7

screamformebaby profilképe

screamformebaby (Golden Common)

Létrehozott paklik: 11

365 napon belül: 0

Átlagos értékelés: 6.27 (Hihetetlen)

Leggyakoribb kaszt: Priest

Paladin lapok

Név Mana Támadás Élet
Rise of Shadows kiegészítőDesperate Measures x1 1
Saviors of Uldum kiegészítőMaking Mummies x1 1
The Boomsday Project kiegészítőCrystalsmith Kangor x1 2 1 2
Rastakhan's Rumble kiegészítőFlash of Light x2 2
Saviors of Uldum kiegészítőSubdue x1 2
Rastakhan's Rumble kiegészítőHigh Priest Thekal x1 3 3 4
Saviors of Uldum kiegészítőAncestral Guardian x2 4 4 2
Legacy szettConsecration x2 4
The Boomsday Project kiegészítőMechano-Egg x2 5 0 5
The Boomsday Project kiegészítőKangor's Endless Army x1 7
Legacy szettTirion Fordring x1 8 6 6
Rise of Shadows kiegészítőNozari x1 10 4 12

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Saviors of Uldum kiegészítőQuesting Explorer x2 2 2 3
Saviors of Uldum kiegészítőTemple Berserker x2 2 1 2
Saviors of Uldum kiegészítőCandletaker x2 3 3 2
Saviors of Uldum kiegészítőBone Wraith x2 4 2 5
The Boomsday Project kiegészítőWargear x1 5 5 5
The Boomsday Project kiegészítőZilliax x1 5 3 2
Saviors of Uldum kiegészítőKhartut Defender x2 6 3 4
Saviors of Uldum kiegészítőWrapped Golem x2 7 7 5

Még több Paladin pakli

#1

2019.12.09 17:30

Szia, én is csináltam egy Quest paklit, csak nekem nincs hozzá olyan sok legendary, így pl zilly helyett van a Lightforged Blessing és Annoy-o-Tron.. a kettő Explorer helyett kettő Call to Adventure mennyiben más? A Desperate Measures és a Subdue mennyire volt "hasznos" eddig?

#2

2019.12.09 19:26 | Válasz: (#1) Main (Golden Common) hozzászólására

Szervusz!

Egészen nyugodtan lehet variálni ezeket a lapokat, amíg az alapkoncepció megmarad. A két explorer azért hasznosabb mert early-ben nem csak draw, hanem test is. Ami hasznos az aggro pajtások ellen, jobb tempó végett. De kinek a pap, kinek a paplan. Az Annoy-o-Tron például kiváló választás, mert könnyű kombinálni a tojásunkkal, az alacsony mana-igény végett. A Subdue főleg papok és rugók ellen van, mert ritka nagy böhöm lényeket tudnak az asztalra rakni ha jól jön ki a lépésük, de bármi egyéb lappal helyettesíthető ami segít kordában tartani ezeket. A pala bővelkedik a single target debuffokban.  A Desperate Measures pedig nyugodtan cserélhető/kihagyható, nekem fétishem az a lap, meg sokszor "vicces", de helyettesíthető sok más lappal. Sok szerencsét a paklihoz! :)

Bone Drake For President

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás