Összes pakli Új pakli

Wild- Banánt mindenkinek, avagy gyorsan tömd befele a majmot! ( Hunter )

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

A paklihoz ezt a hátlapot ajánlom: Pizza Stone hátlap! Pizza Stone hátlap

Üdvözletem!

A mai alkalommal megint csak egy Hunter paklit hoztam nektek, és ahogy a címből már kitalálható ez bizony egy Mill pakli akar lenni. Akinek esetleg nem tiszta hogy mi is az a Mill azoknak elég annyi röviden hogy az ellenfelünk kezét akarjuk túl húzatni, vagy minden fajta jósággal tele rakni, hogy a fontosabb lapjaihoz ne férhessen hozzá laphúzáskor. 

A lényeg hogy a saját lapjaiból minél kevesebbet tudjon felhasználni, és égessen el minél több lapot a paklijából, hogy végül a Fatigue végezzen vele. Újaknak aki nem tudná hogy mit takar a Fatique szó, azoknak annyit kell tudni róla hogy, ebben a játékban ha elfogynak a kártya lapjaid a paklidból, akkor más játékokkal ellentétben, nem automatikusan veszítesz, hanem megy tovább a meccs. Mindaddig amíg le nem nullázódik valamelyikőtök életpontja! 

A Fatigue pedig lényegében  laphúzás helyet sebzést jelent. Abban az esetben ha kifogytál a lapokból. Ilyenkor pedig minden egyes laphúzás esetén, eggyel nő a kirótt sebzés szám. 

Most hogy túl vagyunk a kötelező körökön, térjünk is rá a paklira. 

A paklit lényegében fel lehet fogni egyfajta Aggro/Mill hibridnek is. Annyi változtatást eszközöltem a paklin hogy a 2 db Ancient Brewmaster helyére beraktam 2 db Dire Frenzy-t. Ezzel ugyan lassabb lesz a pakli, nem mintha annyira gyors lenne, de legalább többször kitudjuk játszani a King Mukla, és Mister Mukla lapokat. Mert igen a pakli főleg a két majomra építkezik. Nem mellesleg aggro lapoknak se olyan rosszak, mert elég jó értékekkel rendelkeznek, hiába az idézőjeles negatív effekt. 

Mill stratégiánkhoz a következő lapok lesznek fontosak:.

 • Nat, the Darkfisher, ő inkább csak a poén kedvéért került bele a pakliba, de 2 manás lényekhez képest ez is elég jó értékekkel rendelkezik, hogy egy két kör elejéig életben maradhasson. 
 • Prize Vendor, és Coldlight Oracle, mindkettő murloc és mindkettő ugyanazt is csinálja. Bár a Mill stratégiánkhoz a Coldlight Oracle fontos, nagyon is fontos!
 • King Mukla és Mister Mukla mellett a Banana Vendor is szívesen osztogatja a banánt mindenkinek! Vele annyiból érdemes vigyázni hogy a 2 majommal ellentétben a Banana Vendor a mi kezünkbe is adja a banánokat, nem csak az ellenfélnek!!!
 • Bár elég lassú de a Selfish Shellfish is a laphúzás miatt van itt elsősorban, na meg hogy egy 4 mana 7/7-es lény. 

Ezek a lapok viszont önmagukban még kevesek, ugyanis kell hozzájuk még egy kis extra segítség, hogy minél hatékonyabban kitudjuk használni a képességeiket. 

Ebben a következő kártya lapok lesznek a segítségünkre:.

 • Youthful Brewmaster, kötelező lap! Érdemes lehet akár kezdő kézben is megtartani, de ez ellenfél függő. Aggro esetében hanyagolható, lassabb paklik ellen viszont jó lesz. 
 • Brann Bronzebeard, szintén kötelező lap! A legtöbb Mill lapunk ugyanis, Battlecry effekttel rendelkezik, ami azt jelenti hogy kedvenc vörös szakállú törpénk megduplázza ezeknek az adott lapoknak az effektjeit. Hátránya hogy ennek kell előbb kikerülnie az asztalra, majd csak utána pakolhatjuk ki a Battlecty-os lényeinket. Érdemes inkább a későbbi körökben felhasználni, a mana mennyiség miatt. 
 • Zola the Gorgon, lényegében ugyanaz mint a Youthful Brewmaster
 • Korábban már említve lett, de a két Ancient Brewmaster helyére, két Dire Frenzy került. Utóbbi sokkal jobb a King Mukla-hoz, és Mister Mukla-hoz is. De akár a Selfish Shellfish-re is el lehet használni, mivel az is Beast-nek minősül. 
 • Barista Lynchen, pedig gondoskodik arról hogy ne fogyjunk ki a szuflából. Vele bizony érdemes akár a majmokat, murlockokat, meg igazából bármilyen Battlecry-os lényünket lemásolni. Például Zola the Gorgon-t, vagy Loatheb-et stb. 

Már majdnem végére is értünk a listának, ám még mindig nincs vége, ugyanis van még egy két lap ami szintén segítségünkre lehet a Mill stratégiánkhoz. 

Ezek pedig a következő lapok:.

 • Ice Trap, egy szerintem igen csak hasznos, és erős secret a Hunter arzenálban. Egyébként a banánokkal is jól működik. Gondoljatok csak bele, kirakjátok mondjuk a Mister Mukla mellé, ezt, és az ellenfél a következő körében már is nehezebben fog megszabadulni a banán mennyiségtől. Jó nem egy izmos kombó, azt aláírom. :) 
 • Loatheb, is hasonló célzattal került a pakliba mint az Ice Trap. Nem muszáj a banánokra játszani ezekkel a lapokkal, önmagukban is hasznosak tudnak lenni. Sok kaszt játszik már random generálta varázslapokkal, ezek pedig ezeknek a kordában tartására jók lehetnek. 

Az aggro vonalat pedig a következő lapok alkotnák meg nekünk:.

Toxic Reinforcements egyébként nagyon jó, sokáig nem is feltétlenül kell vele foglalkozni, még ha kijátszottátok se, mert ha a Mill stratégia nem is jönne be, az " aggro " vonal még ott van. Igazából amikor nincs más kijátszandó lap elég akkor nyomogatni a hősképességünket. Másfelől érdemes lehet betartani is a Toxic Reinforcements-t. Értem ezalatt azt, hogy utolsó körökre csak 2x nyomjátok meg a hősképességet, majd az utolsót, tartogassátok azokra a pillanatokra, mikor már az ellenfél életere kevés, de nincs mivel elintézni. 

Ezt mondjuk könnyebb leírni mint megvalósítani, mivel a Priest, Warrior, de most már a Druid is képesek az általam úgynevezett Jean-Claude Van Damme effektusra. Vagyis hogy leverik őket a sárga földik, és mint ahogy a Van Damme filmekben szokás, hősünk főnix módjára erőre kap a semmiből, és le is veri az ellenfeleit. :DD

Trinket Tracker kihúzza nekünk a pakliból, a Toxic Reinforcements, vagy a Tracking lapokat. 

Cat Trick, mindig hasznos, szinte minden kaszt használ valami minimális mennyiségű spell lapot. Sir Finley, Sea Guide pedig lapcserének, ha esetleg pocsék lenne a lapjárásunk, esetleg más lapokat keresnénk inkább. Egyébként őt is érdemes lehet megtartani kezdő kézben. 

Ezzel pedig végére is értem a pakli bemutatónak! 

A paklihoz még annyit fűznék hozzá zárásként, hogy aggro paklik ellen nem túl jó, lassabb paklik ellen lett ez inkább kitalálva. Ott pedig adott a lehetőség hogy a Mill vagy az " aggro " vonalat választjátok. Vegytiszta aggro paklinak nem mondanám ezt a listát, mert amúgy lassú, és inkább a nagy dögökre épít, melyeket viszonylag korán letudunk pakolni, de ezt leszámítva, többet nem tud a pakli. 

Ráadásul még elég drága mulatság is, mivel elég sok legendás ( legendary ) lap került a pakliba. És még random generáló lapok se kerültek bele a listába.

Minden esetre akit érdekel a lista az tegyen vele egy próbát!

És jó szórakozást kívánok hozzá! :)

4

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Létrehozott paklik: 466

365 napon belül: 47

Átlagos értékelés: 2.08 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Hunter lapok (11 db)

Név Mana Támadás Élet
Descent of Dragons kiegészítőToxic Reinforcements x2 1
Core szettTracking x2 1
March of the Lich King kiegészítőTrinket Tracker x2 1 1 1
Core szettCat Trick x2 2
Fractured in Alterac Valley kiegészítőIce Trap x2 2
Festival of Legends kiegészítőMister Mukla x1 6 10 10

Semleges lapok (19 db)

Név Mana Támadás Élet
Voyage to the Sunken City kiegészítőSir Finley, Sea Guide x1 1 1 3
Whispers of the Old Gods kiegészítőNat, the Darkfisher x1 2 2 4
Darkmoon Faire kiegészítőPrize Vendor x2 2 2 3
Core szettYouthful Brewmaster x2 2 3 2
Darkmoon Faire kiegészítőBanana Vendor x2 3 2 4
League of Explorers kaland módBrann Bronzebeard x1 3 2 4
Legacy szettColdlight Oracle x2 3 2 2
Legacy szettKing Mukla x1 3 5 5
Core szettZola the Gorgon x1 3 2 2
Legacy szettAncient Brewmaster x2 4 5 4
Voyage to the Sunken City kiegészítőSelfish Shellfish x2 4 7 7
Rise of Shadows kiegészítőBarista Lynchen x1 5 4 5
Curse of Naxxramas kaland módLoatheb x1 5 5 5

Még több pakli a feltöltőtől ()

#1

2023.05.30 17:59

"de most már a Druid is képesek az általam úgynevezett Jean-Claude Van Damme effektusra. Vagyis hogy leverik őket a sárga földik, és mint ahogy a Van Damme filmekben szokás, hősünk főnix módjára erőre kap a semmiből, és le is veri az ellenfeleit. :DD"

Na ez érdekelne, hogy ezt hogyan csinálja a druid. Vagy csak wildban? Standardban is működik?

#2

2023.05.30 18:59 | Válasz: (#1) CamoDarkBlue (Golden Common) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Üdv! Nos a Druid úgy csinálja hogy mára már elég sok armor generáló lapja van, nem csak standard-ben, de visszamenőleg a wild-ban is van jó pár armor generáló lapja. Már lassan la Warrior-t is megszégyeníti. Plusz a mana csalás, és néha még egy kis heal is betud figyelni néha napján. Múltkorában láttam pár meccset ellen játszani, aggro paklikkal, és kb az volt ami neked is megragadta a figyelmedet. :)

Jó nyilván nem olyan brutál mint egy Priest, de azért érdemes már figyelni a Druidra is. 

Standard-ben lehet hogy most nem rúg labdába, de Wild-ban bizony ott van az élmezőnyben. A winrate és népszerűség ne tévesszen meg, ha egyszer kijön az ember ellen akár ez a pakli, akkor nehéz perceknek nézhetünk elébe. Nem azt mondom hogy verhetetlen de nagyon idegesítő ellene játszani. Mondjuk ez már a legtöbb wild-os pakliról is elmondható.  

https://hsreplay.net/decks/kimelcfkZZvabRXYqLfgkf/#gameType=RANKED_WILD

#3

2023.05.31 02:43 | Válasz: (#2) Alfons (Rare) hozzászólására

A wildehoz nem tudok hozzászólni. Standardban a nagy armor felpakolása önmagában nem sokat ér, egy körrel tovább tart, hogy leverjenek. Valami asztal takarítás százszor többet érne. Egyedül Anubbal van haszna, az ilyen pakliknál érezheti az ellenfél azt a "feltámadást".

#4

2023.05.31 09:00 | Válasz: (#3) CamoDarkBlue (Golden Common) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Hát az armor pakolás wild-ban is csak azért idegesítő Druid esetében mert az Archmage Vargoth duplázza a " mókát ", a Ferocious Howl-al, és az Oaken Summons lappal. Utóbbival egy kör alatt felpakol magára egy " csomó " armort, és ha még kihozza neki az Injured Marauder-t is. Ami ráadásul fullos hp-val jön ki az asztalra, mert így nem aktiválódik a battlecry képessége. 

Főleg aggro pakliknak, de más lassabb pakliknak is a rémálma tud lenni az ilyen.Leginkább akkor mikor már leverted annyira hogy egy két körön, vagy ütésen múlik az egész. És egyszer csak pikk pakk, mint a főnix madár, feltámad hamvaiból. De ez igazából csak egy kis része a csalásnak a pakli esetében, a végén vannak a nagyágyúk. 

Mondjuk az a lista amit küldtem még régebbi, ma már látom hogy ez a Lost in the Park-os Druid pakli megy inkább. Ami szintén idegesítő tud lenni. :D

https://hsreplay.net/decks/JepcebBuunCs0kHeDm5QSc/#gameType=RANKED_WILD

Egyébként régebben játszottak ilyennel is az emberek, ami szerencsére tiszavirág életű volt. Vagy én voltam szerencsés hogy nem sűrűn dobott össze ezzel. Bár ezt legalább ahogy a leírásban is volt, egy Skulking Geist megtudta oldani a problémát, akárcsak a jó öreg Jade Druid esetében is.

https://www.hearthpwn.com/decks/1292909-control-druid-with-2000-armor

Szerkesztve: 2023.05.31 09:04

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás