FórumÁltalános5 Legendary

5 Legendary

-1

Maxxis (Epic) - Közösségépítő

Maxxis profilképe

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

2016.06.04 20:37

Azért alkottam ezt a fórumtémát, mert tanácstalan vagyok, mely legyen a következő legend amit lekraftoljak.

Nézzük az 5 versenyzőt, és az indokokat hozzá.

1. Leeroy Jenkis : A jó öreg Leeroy, már volt a tulajdonomban, az első legendary volt amit bontottam még a kezdetekkor, de amikor nerfelték, akkor Sylvanas-t készítettem belőle. Most egy Rugó deckeben vagy egy zoo-ban tudnám elképzelni.

2. Rhonin : Minden kaszthoz van 2-3 legendarym, kivéve a Mage-et mert csak Antonidas van meg. Szerintem elég erős kártya, és már régóta szemezek vele hogy megszerezzem. 

3. Bloodmage Thalnos: Nem kell, senkinek bemutatni, ez egy nagyon jó legendary, valószínű mage, illetve rugó deckekben használnám.

4. Chillmaw: Mindenféle sárkányos deckben használható. Mostanában, N'zoth deckekben is feltűnik. Mivel van pár nagy sárkányom, ezért erősítés lehet nekem.

5. Ragnaros Lightlord: A mostani kiegészítő legjobb legendje szerintem. Paladin lapokból nagyon jól állok, igazi erősítést jelenthetne nekem.

Az a kérdésem, hogy az 5 legend közül melyiket kraftolnátok elsőként. (A váloszoktól teszem függővé hogy melyiket kraftoljam elsőként)

#1

2016.06.05 00:36

mosquitooo profilképe

mosquitooo (Diamond Common)

BattleTag: mosquitooo#2408

Szia!

A teljesen szubjektív véleményem (megvan mind az 5):

Valóban mindegyik remek, de Rhonin és Chillmaw van szerintem a végén. egyik sem igazán meta-lap, most épp keresik a helyüket, viszont 10 hónap múlva biztosan kivonulnak a játékból...

Ragnaros bitang erős lap, de egy ideig lehet nélkülözni, a paladin lassan jobb heal-eket kap mint a pap. őt tenném a sorban a 3. helyre.

Leeroy a reneszánszát éli, a nagy visszatérő Carine mellett. Musthave. nálam második lenne.

Bloodmage Thalnos! az egyik kedvenc lapom, bár én freeze mage fan vagyok úgyhogy nem csoda. :) szerintem ő nyert!

#2

2016.06.05 09:36

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Golden Rare)

BattleTag: vaskaktusz#2751

Nálam is egyértelműen Leeroy, vagy Thalnos lenne a befutó. Két nagyon hasznos semleges lap, nem esnek ki soha a standardből és kicsi az esélye, hogy kibontod őket (hacsak nem esnek ki a Browlból kapott paklikból).

A Paladin Ragnaros is teljesen rendben van, viszont az ügye kasztfüggő, és tekintve, hogy arénából jelenleg csak WOG paklik jönnek, jóval nagyobb az esélyed rá, hogy kibontod.

Chillmaw nem az igazi (bár én is játszom vele a sárkányos Priestben), a képessége inkább hátrány szokott lenni, mint előny. Ráadásul egy év múlva az egész sárkány szinergia Chillmawval együtt csak wildben lesz használható.

Rhonin szerintem továbbra is játszhatatlan. Még standarden is. 8 mana és nem csinál semmit, amikor kiteszed. Ezzel azt hiszem mindent elmondtam róla..

#3

2016.06.06 07:41

orkati profilképe

orkati (Common)

BattleTag: orkati#2536

Közepes játékos

Chillmaw és Rhonin szerintem nem azok a lapok, amiket érdemes legyártani. Hacsak nem tudsz rájuk egy nagyon-nagyon tuti dekket, amiből már csak ők hiányoznak, és mással nem lehet pótolni, de szerintem nincs ilyen :-) Mondjuk találkoztam már olyan paklikkal, amikben megvolt a helyük, főleg Chillmaw harap a dragon paklikban, de azért nem egy must have, és tényleg mindkettő kirotál majd. Nálam Rhonin az 5., Chillmaw a 4. hely.

Ragnaros, Lightlord már komolyabb lap, healadin pakliba nagyon kell, de bármilyen mid vagy late paladin dekkbe jó lehet. Rotálásig :-) 3. hely.

Bloodmage Thalnos csak egy picivel maradt le a dobogó csúcsáról, nagyon jó univerzális lap, sok pakliba elfér, és sosem rotál ki. 

Leeroy Jenkins nálam az első, de csak célfotóval lehetett megállapítani :-D Szintén univerzális, sok dekkben szeretik finishernek, és szintén nem rotál ki, mindig használható marad.

#4

2016.06.06 20:13

Maxxis profilképe

Maxxis (Epic) - Közösségépítő

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

Köszönöm az értékeléseket. Nem Az erősorrendben, írtam fel a legendarykat. De nagyot nem tévedtem, igazán 2 között hezitáltam, Leeroy - Thalnos.

Mivel Lereroy már volt a tulajdonom, nagyon szerettem, és igazán sok győzelmet hozott, éppen ezért most Thalnost kraftolok, a következő Leeroy lesz, hacsak véletlen ki nem nyitom addig.

#5

2016.06.07 17:42

Harrenhall profilképe

Harrenhall

Ha már lett egy topic erre, akkor én is itt kérdezek :p 2 legendaryra futja és 5 befutóm van. 

Leeroy, thalnos, alextrasa, craine malygos

Thalnos és leeroy miracle rougeba menne,  nem igazán szeretem ezt a decktipust, de nincs jó Rouge koncepcióm és minkét lap sokoldalú. 

Craine egy már működő ctrl priesbe menne (n-zothból több value) 

Alextrasa pedig ctrl warrior/freeze mage deckben hasítana (igazából megvagyok nélküle, ragnarosom van) (ha ő a befutóm ugye thalnos barátunk is társulna) 

Malygost egy ismerősöm bontott, és egy agyon-rouge-ó declket raktam neki, ami nagyon fun, és viszonylag jól is döcög. 

Bármi konstruktívat örömmel fogadok. 

 

#6

2016.06.07 18:29

mosquitooo profilképe

mosquitooo (Diamond Common)

BattleTag: mosquitooo#2408

Szia!

Gyakorlatilag szerintem mind az 5 lap kötelező a gyűjteménybe, úgyhogy ebben az esetben szerintem nincs rossz döntés. Amin el lehet agyalni az inkább az hogy a jelen metában melyik kettő a leghasznosabb. Én ezért itt a Leeroy, Thalnos, Cairne hármasra szűkíteném a kört. Ettől persze Alexstrassza és Malygos nagyon jó lapok maradnak, de előreláthatóan inkább gyengülni fognak a sárkány deckek a BRM kivonásával. Igaz, ez a két lap nem csak sárkány-szinergiára épülő paklikban működik. Én a helyedben azt csinálnám hogy felírnám azt a 8-10 decket amit szeretnél játszani, de laphiányból fakadóan még nem tudsz, és nézd meg hogy melyik kettő lekraftolásával tetted elérhetővé számszerűen a legtöbbet.

Nade akkor már én is kérek tanácsot tőletek:

3 legendre van dustom, és minden fontosabb legendarym megvan a standardben, úgyhogy inkább fun dolgokhoz keresek lapokat, de lehetnek a hiányzók között tök valid lapok is.

Eadric the Pure az egyetlen hiányzó paladin lapom, és igazából elég jónak tűnik.

Confessor Paletress nem tudom mibe raknám, csak azt hogy mindig kiver a hideg verejték ha kirakják ellenem.

Hallazeal the Ascended megint az egyetlen hiányzó shaman lap, de még soha nem jött szembe.

Varian Wrynn Rég szemezek vele, de valahogy nem fér bele látszólag a control wariba.

Skycap'n Kragg Nem rossz ez a pirate wariba nem?

Malkorok Sok receptbe láttam, semmi tapasztalatom vele.

Bolf Ramshield ???????

#7

2016.06.07 20:04 | Válasz: (#6) mosquitooo (Diamond Common) hozzászólására

ZsugaBáró profilképe

ZsugaBáró (Golden Common)

Tapasztalt játékos

Szia!

Én sámán specialistaként egyedül Hallazealról tudok megbízható véleményt formálni. Szerintem nagyon jó lap, gyakorlatilag egy erősebb Reno Jackson Lightening Storm-mal vagy Elemental Destructionnal kombózva. De a két boardclear nélkül is van annyiféle sámán sebzés ami használhatóvá teszi. Jelenleg egy control dragon sámán pakliban használom, ahol tökéletesen funkcionál. Szerintem bármiféle control tipusú sámán pakliban kötelező alaplap. de egy sok spellt tartalmazó midrange koncepcióban is jó tech lehetőség lehet. Megéri az 1600 dustot.

A többi felsorolt legendary közül még a kalózkapitány van birtokomban, akivel pirate rugóban próbálkoztam, de nem váltotta meg a világot. Pirate warriorban sem kötelező, legfeljebb felhasználható a koncepció gyengítése nélkül. Kraftolását nem javaslom.

 

#8

2016.06.07 20:09

Maxxis profilképe

Maxxis (Epic) - Közösségépítő

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

Szia!

Ezek a legendaryk, véleményem szerint "2" kategóriába tartoznak, kivéve  Skycap, Malkorok, Bolf, mert szerintem ők 3-as kategória. (nálam még létezik egy 4-es kategória is)

Menjünk sorrendben.

Edric- Igazán nem rossz lap, nekem megvan mégis ritkán játszom, sokkal jobb 7-es droppok vannak a játékban mint ő,  a teste az katasztrófális, azonban hogy az ellen minionjainak az attakját 1-re állítja az elég tuti, csakhát szituáció függő erősen. (nálam az általad jelölt, legendary-k közül az egyik lenne amit lekraftolnék)

Confessor: Egy időben nagyon akartam ezt a lapot, de annyira random és kiszámíthatatlan, hogy elment tőle a kedvem (pedig kedvelem a random dolgokat). Kiteszed a 9-ik körben, és kapsz egy random legendaryt, a következő kört tuti nem éri meg, valahogyan leszedik. Nálam 100as listán ez a lap 45.

Hallazel: Eddig kétszer jött szembe, maradandót nem tudott mutatni nekem. Igazán elég opnak tűnik, de nem az. Szerintem, a lap még bármerre elmozdulhat és lehet felkapják, vagy építenek vele valami tuti decket, és megállja a helyét. Ha szeretsz te magad paklikat építgetni vagy kisérletezgetni egy próbát megér. (én őt kraftolnám másodiknak)

Varian: Ez lap nekem a kezdetektől megvan, és most sikerült építeni vele egy olyan decket (saját ötlet) Y'Shaarj-al karöltve, hogy van esélyed bárkit megverni vele. Eddig nem nagyon tetszett ez a lap, de most nagyon megkedveltem. Ha szereted a konrol warriort, akkor lehet vele kísérletezni. (ezt kraftolnám harmadiknak)

Skycap: Megvan, és erősítik is a pirate vonalat rendesen, de még a pirate paklikba sem fér bele, elékpzelhető hogy létezik olyan deck amelyben jól fog működni, de eddig még nem találkoztam vele.

Malkorok: Felrak egy fegyvert ami már önmagában sem rossz, 7 manát még így is kicsit sokallom érte. Face wariba jó lehet, ha játszol vele akkor mindenképpen ér egy próbát, bár a Gorehowl is 7 mana és tudod mire számíthatsz. Egyébként a hét végi videóban, van róla egy fejezet, érdemes azt is végignézni :)

Bolf: Nem igazán találkozni vele sehol sem, valószínűleg azért mert a 6-os dropra sokkal de sokkal jobb lapok léteznek a játékban.  

Ez az én szubjektív véleményem, és előfordulhat hogy másnak szögesen eltér a véleménye az enyémtől.   (Sok sikert!)

#9

2016.06.07 22:51

Harrenhall profilképe

Harrenhall

Thalnos leeroy lett. 

Ha fun legendaryn gondolkodsz akkor szerintem a brawlt érdemes figyelembe venni (pl trogzor egy spellre lény vagy lényre spell brawlon brutális) túl sokat amúgy sem fogsz vele játszani.  Lorewalker cho priest deckket érdemes YouTubeon megnézni, biztos nem konzisztens, de baromi élvezetes (csak egy példa: health duplázgatással vicces lényt leszedni és az ellenfél kezét lefloodolni-ha kiakad a health számláló a lény meghal). Amiket mondtál abból a Hallazeal tetszik legjobban mert nincs benne random (full szubjektív) , valyrian sok listában ott van nem véletlen(a battlecry bukása egy truehart esetén nagyon fáj de ha nincs orvosság kb nyertél)  , malkorok sem rossz de ha crursed blade jön besírsz  de ennek kicsi az esélye többségében megérős a buli , a palatress szerintem funnak elég jó, az esetek többségében egy removalt kicsal, ha a priest lényesebb lenne akkor még jó is lehetne de a 4es hátsó nagyon gyengusz. 

#10

2016.06.08 20:21 | Válasz: (#6) mosquitooo (Diamond Common) hozzászólására

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Golden Rare)

BattleTag: vaskaktusz#2751

Hali, nekem Bolf és Skycap'n Kragg kivételévével megvannak, de csak Malkorokot és Eadric-et játszom komoly deckben közülök. Ez a kettő standardben szerintem teljesen valid lap, de VW-vel, Hallezeal-al és Cofessor Palatressel is el lehet poénkodni. Bolf és Kragg szerintem a 400 dust kategória, eszembe nem jutna craftolni őket.

#11

2016.06.08 22:57 | Válasz: (#6) mosquitooo (Diamond Common) hozzászólására

Miles Teg profilképe

Miles Teg (Epic)

BattleTag: ddg#2463

Tapasztalt játékos

Bolf Ramshield tervezőjétől szerintem nem kérnek be több lap ötletet. A listádból én Hallazealt gyártanám le, de csak mert Malkorok már megvan. 

#12

2016.06.09 21:15

mosquitooo profilképe

mosquitooo (Diamond Common)

BattleTag: mosquitooo#2408

Köszi srácok!

Akkor Malkorok, Hallazeal, és Eadric lesz! :)

#13

2016.06.29 21:11

Sziasztok!

Nekem is szükségem lenne egy kis tanácsra, mivel újra összejött a legendaryra való dustom.
Az 5 legendary:

1. Leeroy Jenkins - az aggro paklik és a miracle Rogue egyik fontosabb lapja.

2. Justicar Trueheart - lehet, hogy már ki kellett volna kraftolnom, de most tartok ott, hogy már nem az abszolút alap lapokat kell lekraftolnom.

3. Twin Emperor Vek'lor - a C'Thun paklik egyik legfontosabb lapja, de az old god nélkül is hasznomra lenne akár Paladin, Druid illetve Warrior paklikban.

4. Cairne Bloodhoof - Warriorban is sok hasznát venném, mellette N'zoth Paladinban és Rogueban is elférne.

5. Fandral Staghelm - egy új Druid paklihoz kellene.

 

A válaszokat előre is köszönöm.

#15

2016.06.30 20:14 | Válasz: (#13) BambinOO (Diamond Common) hozzászólására

Maxxis profilképe

Maxxis (Epic) - Közösségépítő

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

Szia! 

Leeroy nekem is hiányzik ő a következő célpontom:) Aggro deckek kihagyhatatlan, kelléke. 

Justicar ... Warrior és Priest valamint időnként Palaldin deckekben látni. A Warrior, és Priest sokkal gyengébb nélküle, ha szereted ezt a két kasztot, akkor azokhoz kell.

Veklor. Első legend volt amit nyitottam az új kiegből. a Ktún deckekhez alap. 

Carine az aki feltámadt a hamvaiból, erős lap nem kérdés de csak akkor ha játszol Nzoth deckekkel. 

Fendral az egyik legend volt akit elsőként kraftoltam, az új kiegből, van is deck amiben használom.

Szóval azt kell eldöntened mely kasztokat szeretnéd erősíteni.   Nálam s sorrend a következő:  1. Justicar.  2. Veklor. 3. Leeroy. 4. Cairne. 5. Fendral.

#16

2016.06.30 20:16 | Válasz: (#14) czola (Diamond Common) hozzászólására

Maxxis profilképe

Maxxis (Epic) - Közösségépítő

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

1. Ragnaros

2. Ysera

3. Alex

4. Leeroy

5. Hogger

#17

2016.06.30 20:22 | Válasz: (#16) Maxxis (Epic) hozzászólására

Köszönöm!

#18

2016.07.04 10:50

Harrenhall profilképe

Harrenhall

Murphy, az első legendám leeroy lett a kraft után. :)

Leeroy: ha warlock_zoo/miracle_rouge vagy bármi aggro

Justicar Trueheart: Ezek közül személyes kedvencem, ctrl priestbe (kedvenc deckkem, sajnos nem tier1, N'zoth-al azért eldöcög), Ctrl warriorba nagyon ajánlott de máshol nem olyan jó

Twin emperor: C'thun deckbe kötelező, a warrior erős a druid meg priest döcögős, de azért elmegy.

Craine: csak n'zoth deckben játszom ott kell is, más deckben jobb töltelékek is vannak.

Fandrall: bontottam, erős, nem kell köré építeni, a statjai miatt is jó, és úgyis játszol választós lapokkal.

Gondold vágig melyik deckhez állsz a legjobban, és melyikkel játszol szívesen.

 

A másik 5-ös pakk:

Ragnaros és ysera nálam kb ugyanazon slotra mennek a deckjeimbe egymást kitúrva (ragnarost jobbnak érzem, ha nem dragon a koncepció, ragnaros gyorsabban adja az értéket, de ysera ha fent tud maradni akkor talán jobb). mindkettő jó cucc

alexrasa: akkor menő ha nincs early gamed, nekem még nincs meg de kb az jön most soron. (sajnos nincs tapasztalatom, de kell a freeze mage :) )

leeroy totálisan más koncepció gyors aggro deckbe való, finishernek

hoggert én nem krafolám ki.

 

 

 

#19

2016.08.11 12:43

Leeeeeeeeeeeeeeroy!!

 

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás