FórumÁltalánosAranytartalék Avagy Biztos Törjünk?

Aranytartalék Avagy Biztos Törjünk?

1

Beküldte: manocska (Common)

manocska profilképe

2018.10.30 10:30

Sziasztok!

Egy érdekes témát hoztam megvitatásra. F2P játékosként ha valamiből aranyat bontottam és  meg volt simában az illető azonnal, kérdés nélkül bontottam. Az esetek nagy többségében el sem költöttem az árát, inkább csak gyűjtöttem a dustot. Valahogy megszállottja lettem a dust gyűjtésnek, a tudat, hogy bármikor bármit le tudok kraftolni nem egy rossz érzés.

Viszont mostanában végig gondolva dolgot rájöttem egy érdekes szemléletre. Mi lenne ha semmilyen kártyát nem törnék be, csak akkor ha feltétlenül craftolni szeretnék valamit. Így az arany (és amúgy ebből kiindulva a simák is) kártyák, mint egy aranytartalék formában őriznék a dustot, és ez több okból is előnyös:

  • A kártyák SOSEM veszítik el DUST értéküket, egy common mindig is 5 dust volt és lesz, ahogy az arany legendary 1600 (már ha az ember betöri)
  • Az arany kártyákkal ráadásul "menőzni" is lehet, már aki igényli. Bevallom nekem van jó pár amit nyitottam és tetszik, ezért használom is
  • Végül a legnagyobb érv, ha nerfelnek egy kártyát akkor tiszta haszon ha az embernek van belőle mondjuk 2 arany és 5 sima változata

Összegzésképpen arra jutottam, hogy mostantól CSAK akkor tötök kártyát (duplikációt vagy aranyat) ha kell a dust, vagy nerfelték.

Nektek mi a véleményetek?

Üdv, Manocska

#1

2018.10.30 11:35

Neveletlen profilképe

Neveletlen (Golden Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Mordigo#2873

Tapasztalt játékos

Keres: Gyakorló társat

Szia

Én régebben gyűjtöttem a golden lapokat mert jól néztek ki, kb a Witchwood idején kezdtem el törögetni őket mert kevés volt a dustom így ha volt 2 sima akkor be szoktam törni azóta.Így a régebbi wildos kiegekből(Old Gods, Gadgetzan) van egy csomó, az újakból meg szépen lassan kiszelektáltam őket, néhány van csak amit megtartok de azokat használom is  :D

Ez nem rossz ötlet, ha nincs szükséged azonnal dustra vagy nem használod el akkor működik is, én max azokat a lapokat szoktam megtartani több példányban amik esélyesek a nerfre mert erősnek tűnnek, a többit töröm de nekem megvan az a rossz szokásom hogy nem üldögélek sokáig a duston mert mindig van olyan lap amivel tudom javítani bizonyos deckjeimet/lehet köré építeni érdekes dolgokat és még nincs meg.(most kivétel, mert a kiegre kb 4500-at összespóroltam) de ha nincs rá sürgősen szükséged akkor simán megérős amit írtál.

Szerkesztve: 2018.10.30 11:36

#2

2018.10.30 13:09

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösségépítő

Helló

Én is nagy gyűjtögető vagyok. Valahogy abból szeretek játszani amit nyitok. Bár az utóbbi időkben ez kezd összedőlni bennem miután még szerettem volna pár questet nyitni Ungoroból a rotáció előtt és még 7 nem volt meg és 4 azaz négy miniont nyitottam egymás után... (természetesen mind olyanok, hogy sosem voltak játszhatók) Úgyhogy azt hiszem a rotációkor belevágok pár lapba. Addig nem, hátha még lesz valami jó ajánlat amiből nyithatok ezt-azt. 

A kártyák nem veszítik el a dust értéküket viszont a dust is mindig dust marad és a dustról legalább mindig pontosan tudod mennyi tartalékod van. 

Én is gyűtögettem régebben a golden lapokat de aztán arra jutottam, csak a legendásakkal játszom arany változatban és azokból is csak a neutralokkal mert a kasztspecifikus lapok sokat veszítenek (sztem) azzal ha eltűnik a keretükből az a kasztra jellemző színvilág. Jó példa a huntik zöld vagy a lockok lilás színezete de a pap is tetszik a világos alappal. Persze ha kiesik valami aranyban azt nem fogom azért betörni, hogy átcraftoljam simára :)

Viszont most a Mana Wyrm nerf szívenütött mert volt két arany darabom és azok bizony 400 dustot hoztak per kopf.. Szóval végülis ha az örökkévalóságban számolunk akkor sohasem érdemes betörni egy lapot sem. 

 

#3

2018.10.30 16:31

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Common) - Közösség segítő

Nekem is sok por ütné a markomat, ha fognám és betörném a többlet lapjaimat, de nekem nem megy. Csak és kizárólag akkor, ha 2+2-nél több van. Persze-persze, ha van két sima lap, akkor csak annyival érnek többet az arany változatok, hogy gyönyörűen vannak életre kelltve rajta a képek, annak meg a játék szempontjából ugyan semmi jelentősége nincsen, de basszus akkoris, betöréssel csak az adott lap 25%-át kapnám vissza. Ez még annak fényében sem elég nekem, hogy a porból olyan lapokat gyárthatnék, amik nincsenek meg.

Szerkesztve: 2018.10.30 16:41

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#4

2018.10.30 20:51

Öregapám profilképe

Öregapám (Golden Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Öregapám#2941

Tapasztalt játékos

Keres: Gyakorló társat

Közel 4 évig gyűjtögettem mindenféle lapot, de meguntam. Szétszedtem azt a sok használatlan (használhatatlan) lapot ami volt, a lilákból 1 et hagytam amik nem mennek párban, vagy csak hogy legyen egy. A sok szutyok legendet is szétszedtem, mert minek ha nem használom?

És a sok port fölhasználtam arra amire mindig is vágytam. Gyártottam pár gold lapot.

Szóval el kell dönteni. A sok használatlan lap, vagy pár használatos és goldenben.

Ez a véleményem, de szerintem azok is akik gyűjtögetnek most, azok majd így látják egy idő múlva. ( Ha el nem adják az accountot addig)

Öregapám

#5

2018.10.31 09:12

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösségépítő

Örülök, hogy megnyílt ez a téma mert legalább láthatom, hogy nem csak én kezelem a lapkészletet nem valami nagyon objektíven. Az hittem azelőtt, hogy kb majdnem mindenki csak úgy tekint az olyan lapokra mint a Splintergraft vagy Harbinger Celestia, Gruul vagy [Don Han’Cho], hogy csak arra valók, hogy egy meta deckbe csináljunk belőlük egy uncsi epicet. Valahogy nem lennék önmagam ha be kéne törnöm ezeket vagy pl a Dinosizeot [Flark’s Boom-Zooka]t. Szóval tök jó, hogy vannak akik szintén játékként kezelik a játékot. Olyan fun, hogy elővehetem egy-egy Tavern Brawlban vagy ha meglátok valahol valami érdekes paklit a Twig of the World Treet vagy Tinkmaster Oversparkot, Fatespinnert, Necromechanicot, Blubber Baront. 

Szerkesztve: 2018.10.31 09:16

#6

2018.10.31 18:17

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Common) - Közösség segítő

A téma apropójából gyorsan kiszámoltam mennyi port is kapnék most, ha betörném a többlet arany lapjaimat (a kollekciómnál az "extra" kulcsszó segíségével számoltam össze szépen sorban):

Összesen 7800 por. A kártyák túlnyomó többségében (nem meglepő módon) common-ok, a rare-ek ezekhez képest a standardos készletemben harmad, a vadonos készletemben ötöd annyi, epikként meg egyedül az ajándékba kapott Witch's Cauldron-om van.

Szerkesztve: 2018.10.31 18:26

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#7

2018.11.01 17:11

Samaritan profilképe

Samaritan (Common)

BattleTag: Samaritan#2830

Kezdő játékos

Amiből arany van, abból a normál változatokat betöröm, vagyis csak az arany marad meg.

Összességében a kártyákat kirotáláskor is megtartom, egyedül az epic és legendary lapoknál szoktam "nagytakarítást" tartani, vagyis a kevésbé használt/használható lapokat betörni, a többit szerintem nincs értelme.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás