FórumÁltalánosAréna és a Whispers of the Old Gods

Aréna és a Whispers of the Old Gods

0

Törölt felhasználó

2016.04.13 20:17

Most, hogy egyre több lap kerül elő az új kiegészítőből, kíváncsi vagyok, ki hogy látja, melyik kasztok profitálnak a legjobban belőle, és hogy várhatóan hogyan alakulnak az erőviszonyok a jövőben. Mivel ez a téma leginkább spekuláció, nem akartam a másik Arénás topikkal egybemosni, ahol azért használhatóbb tények szerepelnek.

#1

2016.04.14 20:39

Törölt felhasználó

Ahogy az eddigi lapok fényében én látom a dolgok alakulását kasztokra bontva.

Warrior: Alapesetben a warrior a legelfogadottabb, mint legrosszabb kaszt az arénában, amire azért lehet látni ellenpéldákat is. A Warrior egyetlen aduásza a fegyvere, így egyfajta face warriorként képes funkcionálni, azonban nagy betegsége, hogy nincsenek erős 1-2 dropjai. A LoE sokat segített a warriornak, így fájó lesz mindenképp, hogy kiesik a Fierce Monkey és az Obsidian Destroyer, legalábbis a bónuszból (a legutóbbi kiegészítő lapjai amennyire én tudom nagyobb eséllyel jönnek elő arénában). Eddig két epic kártyát kaptunk, amikkel nem nagyon fogunk így találkozni, de nem is baj, mert mindkettő közel borzasztó arénára. Itt van viszont N'Zoth's First Mate, ami elmondhatatlanul jó aréna kártya, képes lesz megadni a warriornak a kezdeti lökete, illetve egyfajta gyenge, de ugyanakkor kb. ingyenes boardcleart is kapunk a Ravaging Ghoullal. Két jó common esik tehát ki és két jó common jön be. Szerintem a warrior egy kicsit feljebb fog kapaszkodni a kasztok között, ugyanis az aréna továbbra is tempójáték maradt, és pont azt a tempót adták meg a warriornak az első 3 körre, amire égető szüksége volt.

Warlock: A Warlock mindenképp gyengébb lesz az eddigiek alapján. A Curse of Rafaamot a kutya sem fogja sajnálni, de a Dark Peddler a legjobb lapok között volt. A Possessed Villager is jó lap persze, de a Warlock annyira rosszul azért nem állt 1 dropok tekintetében eddig sem. A Spreading Madness pedig egyszerűen nem éri meg, ugyanis elhasználunk 3 manát úgy, hogy fogalmunk sincs mi a végkimenetel, úgy, hogy közben még egy testet sem rakunk le az asztalra. Ha nem kap a Warlock valamilyen lényt a 4-5-ös költségre, akkor nagyon komoly bajban lesz, ugyanis az még mindig teljesen üresjárat.

Shaman: A shamantól semmilyen common lapot nem láttunk még, azonban még így is meg merem kockáztatni, hogy felfelé fog ívelni a karrierje. Egyrészt a Tunnel Trogg és a Rumbling Elemental maximum közepesnek mondhatóak arénában, másrészt az eddig bemutatott ritkább lapok aratni fognak. Everyfin is Awesome helyett kapunk Master of Evolutiont, Hammer of Twilightot. A Thing from Below sok vizet nem fog zavarni, kb. 4-5 manáért lesznek leidézve a játék kezdeti szakaszán, a végén meg már úgysem számít különösebben az ára. Összegzésképp rossz lapok mennek ki, nagyon jó lapok jönnek be, és tekintve, hogy a standard játékmódban a shaman szénája nem áll túl jól, gyanítható, hogy a commonok is jók lesznek, amivel a shaman esélyes a top 3-ba kerülni.

Rogue: A rogue-tól sem láttunk még common lapokat, Pit Snake és Tomb Pillager ritkábban fog előjönni, az Unearthed Raptor sok vizet nem fog zavarni. A Thistle Tea túl lassú és amúgy is rosszabb mint a sprint, az Undercity Hucksternek lesznek szép pillanatai, azonban ez is csak rare. Egyszóval minden a még be nem mutatott common lapoktól függ, de a LoE nagyon magasra tette a lécet.

Priest: a priest még teljes homály, a leggyakoribb lapja a szituatív rare boardclearje, ami nem fog tündökölni arénában. A commonok majd eldöntik merre mozdul a helyzet. Az biztos, hogy némi tempó kéne neki a játék elejére, ugyanis ha már van boardja, a priest nagyon jól szuperál.

Paladin: Szinte biztos, hogy a paladin gyengülni fog. Ugyan kap egy nagyon erős lapot a Steward of Darkshire személyében, de egyrészt a játék elején öngyilkosság hero powert használni, másrészt meg rare. A Stand Against Darkness pedig kifejezetten borzasztó lap. Hogy ezt súlyosbítsa, a Keeper of Uldaman nem lesz benne minden pakliban többé (hál'Istennek).

Mage: A mage tündöklése folytatódik "hála" a Faceless Summonernek. Ez a lap kimeríti az op fogalmát és felveszi a versenyt a kimenő Ethereal Conjurerel, ami ugyancsak a mage sikerében megalapozója volt sokszor. A Forgotten Torchnak is voltak nagy pillanatai, de nem lesz nélkülözhetetlen.

Hunter: Kifejezetten gyenge volt a LoE-ben, a Dart Trap borzalmas volt, a Desert Camel elment. Common lapot még nem ismerünk, de az epic lapok, ha valakinek a paklijában lesznek aratni fognak, tehát az biztos, hogy lesz egy plusz élvezet a hunterben. Valószínűleg azért erősödni fog, mert az imént említett lapokat nem lesz nehéz felülmúlni.

Druid: Raven Idol és Mounted Raptor ritkul. Az idol nagy pofon lesz, mert a druid nagy gyengesége, hogy nincs meg benne az a flexibilitás, amire szüksége lenne sokszor, így minden kieső discovery effektet meg fog szenvedni. [Mark of Y'Shaarj ezt majd némiképp ellensúlyozza, az biztos, hogy egyre inkább beast központú lesz az aréna druid, ugyanis ez az egyetlen szinergia ami könnyedén elérhető számára. A Mire Keeper természetesen jó lap, de csak rare, így nem fogja domiálni a játékot, főleg, hogy annyira azért nem erősebb más 5 dropoknál. Nehéz még megmondani, melyik irányba mozdul el.

Az eddigi végeredmény szerintem: A top 3-ban bent marad a mage, úgyhogy aki eddig unta őket, az majd unhatja őket továbbra is, a shaman jó eséllyel beemelkedik, de azért ide kell némi szerencse is, mert a rare lapjai aprítanak csak, a 3. helyért pedig a druida-rogue-paladin fog küzdeni, akiknél még nagy kérdés, hogy merre mozdulnak el inkább. A warrior erősebb lesz, de azért top 3-mal így sem fog vélhetőleg büszkélkedni, ha pedig nem kap valamilyen használható lapot, a Priest lesz legalul. Én azt szeretném, ha a paladin-rogue páros legyengülne (a mage-ben már nem lehet reménykedni), és a helyükre beemelkedne a druid és a shaman, de egy erősebb priest-warrior-hunter triót is jó lenne most már látni.

#2

2016.04.14 21:48

Maxxis profilképe

Maxxis (Epic) - Közösségépítő

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

Nem lenne rossz a leírás, de nem a LOE-lapok mennek ki hanem a Naxx-os és GVG-s lapok.....annak fényében ezt így jósolgatni, hm.... szerintem csak fikció, mert nem ismerjük a nerfelt lapokat sem. Egyszerre túl sok lesz a változás ami befolyásolja mind az arénát mind a META-t, valamint nem tudom pontosan, de szerintem még fele lapot sem mutatták be az új kiegészítőbőlből. 

#3

2016.04.14 22:03 | Válasz: (#2) Maxxis (Epic) hozzászólására

Törölt felhasználó

Amennyire én tudom, az arénát egyáltalán nem érinti a gvg és a naxx standard módból való kikerülése (ha így lenne, annak speciel nagyon örülnék). Azért a LoE-val dobálózom, mert a legutóbb kiadott kiegészítő azt hiszem 25%-os bónuszt kap előfordulásra, tehát a LoE lapok eddig sűrűbben mutatkoztak meg, mint ahogy ezután fognak. És igen, ezért is csak jósolgatás ez, semmi több, ugyanis én úgy gondolom erről nem nagyon lesz mit beszélni azután, hogy minden lap kijön, hiszen derekunkon lesz a kiegészítő, és akkor inkább a gyakorlat fog beszélni :) de talán egy ilyen leírás rávilágíthat, hogy az arénások milyen kártyákra várnak igazán.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás