FórumÁltalánosBeszéljünk a HS (dé)monetizációs modelljéről

Beszéljünk a HS (dé)monetizációs modelljéről

1

Mr. Gábor (Epic) - Közösségépítő

Mr. Gábor profilképe

BattleTag: RagingBull#2350

Tapasztalt játékos

Keres: Gyakorló társat

2020.11.21 09:26

Sziasztok!

A Heathstone Mathematics, Solem és a Csonti Gaming youtube csatornákon többször előkerült a téma: túl drága a HS, szükség lenne a változtatásokra.

Hasonló játékokban mit tapsztaltatok a fizetős tartalmakkal kapcsolatban? Magic the Gathering Arena, Gwent, Legends of Runeterra?

Lehet érvelni pro és kontra, bár a jelenlegi modell mellett érvelni nem könnyű, amikor én tettem hasonlót azt utólag kognitív disszonancia-redukciónak gondolom. Mindenesetre érdekes beszélgetések, érv-ütköztetések jöhetnek ki ebből.

#1

2020.11.22 13:55

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Én nem játszom mással, de sokszor eszembe jut mostanában, hogy azért nem tartok szünetet, mert pénzesként is lemaradok.

Ez undort kelt.

Mégsem dobom el, mert nem éri meg abbahagyni.

Lehet, hogy saját magamnak életmód váltásra van szükségem, de mondjuk az sem jó, hogy az elkezdését sem tudom jó szívvel ajánlani...

A wild az én váram most, remelem ezt nem veszik el.

Bocs, ha ez off topik...

There must always be a Hearthstone Hungary…

#2

2020.11.22 16:34

Nem játszom más hasonló játékkal, de általánosságban azt tapasztalom, hogy ahol az alap játék ingyen van, ott súlyos pénzeket (vagy időt) kell fizetni, ha az ember szeretni egy kis pluszt. Én még 2015-ben kezdtem a HS-t, évekig egy fillért se költöttem, több kevesebb időt fordítottam rá, voltak kisebb nagyobb szünetek. Kiegészítőnként olyan 40-50-60 paklit nyitottam, amiből mondanom sem kell, hogy általában nem jött ki túl sok minden. 1-2 kaszthoz volt mindig egy paklim, amit élvezettel játszottam, plusz pár fun deck, ami arra a legendaryra épített, amit kaptam (mivel sose nyitottam azt, amit szerettem volna). A rankeden sose voltam valami nagy menő.. A régi rendszerben 7-es szintig jutottam. Aztán jött a Standard/Wild rendszer. Itt sajnos voltam olyan hülye, hogy bedaráltam a wild lapkészletem, hogy így majd Standardben f2p versenyzőként majd elég lesz a lapkészletem valamire. Persze Standardben nagyon hamar rohadt unalmas lett a játék, így egyre kevésbé kötött le kiegészítőnként az egész. Megbántam, hogy ledaráltam az amúgy is jócskán hiányos lapkészletem. Tavaly abba is hagytam az egészet, de néha néha még belenéztem itt az oldalon az új lapokba, mechanikákba. Idén áprilisban a karantén unalomban tettem egy még egy próbát. A KT hős nagyon bejövős volt, úgyhogy először előrendeltem azt a kieget, ha már gold nem volt paklikra. Amíg f2p nyomtam, mindig azt hittem, hogy azért vagyok ilyen "szerencsétlen" a nyitásokkal, mert nem adok pénzt a blizzardnak, de amikor a 85 pakliból is csak 3 szerencsétlen legendary jött, akkor végképp megutáltam az egész rendszert. Azóta eszem ágában sincs többet költeni a játékra. Visszatértem a vadonba, próbálok a saját ízlésem szerint paklikat összeállítani. Szóval a lényeg: igen, rohadt drága a játék. 24 ezer forintért kaptam 85 pakkot, amiből kijött 2 valamire való paklira anyag. Ha fél évente kellene rá ennyit költeni úgy, hogy mindent megkapok, amit a játék tud nyújtani, azt mondom oké, de így, ez lófütty.

pryma

#3

2020.11.22 17:32

Fantomas profilképe

Fantomas (Golden Common)

BattleTag: Fantomas#2603

Én, ahogy már láttad, láttátok is, csak a Gwentről tudok nyilatkozni. Az ottani fizetős tartalomért cserébe még több aranyat, dustot tudsz szerezni, illetve az adott journeyhez kacsolódó kozmetikai cuccokat pl. Journey mód prémium szárnya, és ez még nem is drága,mert 90 napra fizetsz 10 dollárt, vagy ezzel egyenértékű eurót. Viszont az egyéb külön megvehető kozmetikai cuccok szerintem a legdrágábbak a kártyajátékok között. Egy hátlap 8-9 dollár, egy sima skin szintén. De költenek erre is az emberek, mert a meccsek alatt látok ilyen hátlapokat, skineket. Illetve most decemberben jön odaát az új kieg és az előrendelői csomag 55 dollár, amiben csak 25 pakli van (golden változatok), egy frakciónként változó hátlap, egy játéktér, és egy olyan legendary, amit már mindenki legyárthat, nem csak az előrendelőknek jár. A Gwent fizetős része drága, viszont ingyen olyan sok mindent vágnak az emberhez, hogy nincs szüksége arra, hogy bármire is költse a pénzét. Előbb utóbb meglesz az összes kártya, és annyi dust, hogy az új kiegészítő összes lapját legyárthatod. Hamar elértéktelenedik a játékbeli erőforrás.

#4

2020.11.25 13:38

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Én a Runeterrával is játszom minden nap a beta első perce óta. Sohasem költöttem egy fillért sem arra játékra. 

Most direkt ezért számba vettem a lapkészletem és kb olyan 90%-on állok. A legértékesebb lapok közül 135-ből 22 hiányzik.

Szóval lehet ezt másképpen is csinálni mint a HS. 

Szerkesztve: 2020.12.01 12:07

#5

2020.12.16 18:17

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Akinek nincs meg a karácsonyi hátlap az azt kapja egy classic csomag helyett.

fillérb***ás...

There must always be a Hearthstone Hungary…

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás