FórumÁltalánosBlizzard és a profit

1. oldal / 2 oldal

Blizzard és a profit

-2

mosquitooo (Diamond Common)

mosquitooo profilképe

BattleTag: mosquitooo#2408

2016.04.21 12:34

Sziasztok!

Bár már sokszor és sokféleképp felmerült a téma, úgy érzem egy csomó hozzászólás alapján hogy a Blizzard megérdemelné a védelmet a legtípikusabb támadás ellen, illetve kíváncsi volnék a "mocskos zsidók..." kezdetű bannolandó uninteligens érvelési típust hanyagoló ellenvéleményekre is.

A WoG megjelenésével ismét többen észrevettek egy "profitmaximalizáló" hozzáállást a Blizzardtól. Mind a nerfek, mind az eddig bemutatott kártyák jellege azt üzeni hogy sürgősen be kell szerezni a fontosabb új lapokat, különben halott vagy a standardben. 

Amiről beszélni szeretnék hogy ez miért NEM baj:

Hacsak nem torrenthuszár az ember, ami alapvetően lopás, akárhogyan is szépítjük, akkor mindenki hozzászokhatott ahhoz hogy pénzért veszi meg azt, amit többezer ember fejlesztett éveken át, sokmillió dolláros eszközparkon. Azthiszem nem kell túlmagyarázni hogy ez miért kerül pénzbe.

Fontos lehetne persze a gondolat, hogy akkor miért nem veszem meg a játékot egyszer egy fix összegért, és utána békénhagynak... Erre sajnos viszont kézenfekvő a válasz, azért mert a Hearthstone sosem lesz kész, folyamatosan fejlesztik, ezért a fix játékosbázisnak ki kell fizetnie ennek a költségét... Vegyük észre hogy ez megint beleköthetetlen. 

Nade akkor miért free to play, és miért nem csak fizetős, de mondjuk jóval olcsóbban? Azért mert akkor sokkal kevesebben játszanának vele... Sokan vannak itt is és a játékban is, akik konkrétan nem engedhetik meg maguknak soha hogy pénzért vegyenek kártyát. A szebbik oldala a dolognak, hogy így mindenki lehetőséget kap játszani, és az őt ért hátrány nem akkora hogy képtelen legyen játszani. Ez egy szép dolog, még akkor is ha az ő játékukat, mi fizető játékosok tesszük lehetővé. A kevésbé szép oldala az, hogy ezzel húzzák be azokat a játékosokat is, akik úgy gondolkodnak hogy "áááá, én biztos egy fillért se költök netes játékra..." aztán az addikciós jellegéből fakadóan észrevétlenül kezd el fizetni minimum az arénabelépésekért... Lehetne mondani hogy ez egy fújj de gonosz hozzáállás, de nem sokban különbözik egy TV-reklámtól, vagy a kassza mellé kirakott snickers-től, másfelől egy kapitalista alapon működő fejlesztőcégnél nem igazán kell csodálkozni azon hogy szeretne megélni a munkájából, és ezért megteszi a megtehető lépéseket. 

Azért írtam ezt le, mert nagyon remélem hogy egy idő után sikerül megszabadulni a következő típusú naponta előforduló kommentektől:

"mocskos blizzard, látszik hogy csak a profit érdekli..." - Nem, nem csak az érdekli, de igen, gondolkodik rajta hogy miből fizeti ki az alkalmazottait... gondolom ezt a saját főnöködtől nem igazán veszed zokon..

"Te pénzt költesz a játékra? jó hülye vagy..." - Többek közt én fizetem ki a kártyáidat öcsém, a minimum hogy nem oltasz le érte!

"Megint látszik hogy játszhatatlanná teszik a jó paklikat, rohadtul nem értik hogy mit akarnak a játékosok" - De igen, sokkal jobban mint te... Én például nem szeretnék éveken át ugyanazzal a paklival játszani, mert egy év után is a tököm tele van dr. boom-al, és a force of nature-el. Ebben különbözik a Hearthstone a Römitől. Hogy nem ugyanazt a játékot játszod egy életen keresztül..

Ha mindezek után is úgy gondolod hogy erre a szarra te egy fillért nem vagy hajlandó áldozni, de mégis krokodilkönnyeket hullajtasz hogy nem tudod összegyűjteni az összes kártyát, akkor javaslom kezdj el Magic The Gathering-ezni, és lásd meg mennyibe kerül valójában ha még a nyomdaköltséget, csomagolási költséget, logisztikai költséget, kereskedő hasznát, és a kártyatárolás költségét is kifizeted... Vagy vegyél egy pakli franciakártyát, és pasziánszozz...

 

#1

2016.04.21 13:58

Biros profilképe

Biros (Diamond Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Biros#2970

Tapasztalt játékos

Teljesen jogos gondolatmenet. Néha én is elmagyaráztam embereknek, hogy a Blizzardnak elsősorban a nyereségesség az érdeke, ezután jöhetnek csak a szép dolgok, hogy free to play, odafigyelnek a játékosok visszajelzésére, magyarázó videókat készítenek, versenyeket szerveznek, stb. És ebből sokan levezetik, hogy csúnya Blizzard, stb. De meg kell érteni, hogy vagy így működik, vagy sehogy.

Egy kis helyreigazítás azért, hogy a Hearthstone fejlesztőcsapata kb. 50 főből áll, ha jól tudom. Tehát maga a fejlesztés költsége nem olyan írtózatosan nagy. De ezen felül hozzájön az üzemeltetés, szerverek, support alkalmazottak (ez már tényleg több ezer fő), marketing. Így pedig már tényleg magasabbak a költségek.

Elsőre nekem is fura volt valós pénzt fizetni a játékban. De ha összehasonlítottam más hétköznapi dolgokkal, simán kijön, hogy valaki ugyanazt az összeget elkölti cigire, piára, külföldi nyaralásra, autó karbantartásra, sziget jegyre, koncertekre, új bringára, stb. És ez így van rendben. Mindenki a hobbijainak él.

Biros

#2

2016.04.21 14:25

Zsee profilképe

Zsee (Golden Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Zsee#2763

Tapasztalt játékos

Bezzeg az új Call of Duty-ért, Need for Speed-ért, csak mert szebb, képesek kiadni évente, 6 havonta 15.000 forintot. Holott 10 éve nincs benne annyi új játékmechanikai változás és érdembeni játékélmény fejlesztés, mint a HearthStone-ban a Naxx óta. És szerintem a fenteb említett hozzállást produkáló játékosok fele bizony szórja a pénzt ezekre a címekre.

Itt meg 1 hónap kifarmolni az advanture-ökre a goldot, illetve 1 hónapnyi gold gyűjtés elég az új kiegre is, ha nem akarsz azonnal minden lapot. Ha tudsz arénázni egy kicsit, utána is szépen gyűlnek a lapok. Plusz, a Standard direkt ezért lett kitalálva, hogy ha most elkezdesz játszani, ne kelljen 100 GvG-Classic packért, meg a Naxx-ért BRM-ért kiadni egy fél fizut. De ez ilyenkor senkinek nem jut az eszébe.

A fentebb leírtakkal pedig csak egyetérteni tudok.

#3

2016.04.21 18:47

Adrenaline profilképe

Adrenaline (Rare)

BattleTag: #2665

Közepes játékos

 mosquitooo:  Az ingyenes a legdrágább dolog a világon, én is fizetek érte. Megveszem ami kell! Minden betűvel egyetértek, amit leirtál.

#4

2016.04.22 11:52

Ragi profilképe

Ragi

"Te pénzt költesz a játékra? jó hülye vagy..." - Többek közt én fizetem ki a kártyáidat öcsém, a minimum hogy nem oltasz le érte!

Ezt azért gondold át. Még a végén eljutunk oda, hogy természetes, hogy neked előnyöd van velem szemben, hiszen te fizettél érte.

Egyébként lehet még rágni ezt a gumicsontot. Én furcsán fogok nézni arra, aki 13 ezret fizet pár pixelért, bár azt teszel amit akarsz. Ha már megvehető goldból is, én pénzt nem fogok adni érte. Ellenben te se biztos hogy adnál pénzt az én hobbimra.

Azt viszont itt magyar viszonylatban nehéz feldolgozni, hogy egy játéksoftwaret gyártó cég a magyar állam éves GDPjének 10%-át kaszálja be egy évben. Ilyen számok mellett nehéz elhinni azt, hogy ez csak és kizárólag a szerverparkról meg az alkalmazotti fizetésekről szól. A probléma többi részét szintén ez generálja. Német gyerek nevetve vesz magának 50 paklit, itthon azért megérzünk egy ilyen kiadást. Ismerősömnek mutatom a fun paklimat, viszont szerencsétlennel nem tudok egy jót játszani, mert ami nekem fun, olyat ő csak hírből ismer. Csináljunk már egy kördiagrammos statisztikát arról, mennyire móka új játékosként boldogulni a HS-ben. Több hónap kell ahhoz, hogy végre valami sikerélményed is legyen. Nincs ezzel semmi baj, de akkor ne fogjuk már rá, hogy ingyenes. Mondjuk azt, hogy ingyen el lehet indítani.

#5

2016.04.22 12:13 | Válasz: (#4) Ragi hozzászólására

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Golden Rare)

BattleTag: vaskaktusz#2751

Inkább neked kéne átgondolnod, hogy ha nem lenne az a német gyerek, aki röhögve vesz magának 50 paklit, vagy éppen kicsit fogcsikorgatva 500-at, akkor ez a játék bizony előfizetéses lenne...

#6

2016.04.22 14:37 | Válasz: (#4) Ragi hozzászólására

mosquitooo profilképe

mosquitooo (Diamond Common)

BattleTag: mosquitooo#2408

Épp erről beszélek Ragi :) Természetes hogy előnyöm van veled szemben, hiszen én fizettem érte :) Lehet hogy ez fáj, de ha egyenlő esélyeket akarsz a játékban akkor vagy:

a.) minddenki fizet érte ahogy vaskaktusz írja

b.) két meccs között mindenki végignéz 2 percnyi reklámot

c.) tönkremegy a hearthstone 2 hét alat, és abbahagyják a fejlesztését, de lehet hogy még a szervert is lekapcsolják.

Az meg nyílván soha senkit nem fog érdekelni ha árul egy szolgáltatást hogy a balkán és holdudvara hogy áll az anyagiak szintjén... max akkor ha az az egyetlen piaca :) 

A kártyákra visszatérve pedig nincs mit átgondolni... a fizető játékosok tartják életben a hearthstone-t, vagyis adnak esélyt a nem fizető usereknek a játékra, következésképp gyakorlatilag mi vesszük meg a kártyáitokat. 

#7

2016.04.22 18:43

Hazekiah profilképe

Hazekiah (Diamond Common)

BattleTag: Hazekiah#2909

Közepes játékos

Keres: Egyebet

"Természetes hogy előnyöm van veled szemben, hiszen én fizettem érte" sok idővel és nagy kitartással behozható, csak pénzért alternatívhős + pár hátlap kapható ami más módon nem megszerezhető. Aki fizet eleget, szinte kapásból játszhat controlwarriorral&handlockal, aki nem az kb 1 éveig farmolja az árát (az egyiknek) facehunterrel&zooval. :D

Szóval mindenki megdolgozik érte az egyik játékon belül rengeteg idővel fizet érte, a másik a munkahelyén robotol érte X időt, órabér függvénye mennyit. (meg van az újgazdagkisköcsög a rózsadombról aki helyett apuci-anyuci perkál)

Irígykedni nem fogok senkire, de mégcsak degradáló véleményem sincs azokról akik költenek (pont hogy örülök is neki, mert jó célt szolgál) vagy magáról a cégről ami profitorientáltan működik és egyre kapzsibbnak tűnhet. A lehetőség mindenkinek adott a fullos kártyagyüjtemény összeszedéséhez akár F2P is, eltérés a 'milyenáron-meddigtart' tényezőkben van csak. Addig jó míg nincs meg mindened és van motiválóerő;

 9db lvl60as goldenhero, legendhátlap, 12es arénakulcs teljes lapkészlet mindenkaland heroicon kivégezve aztán majd nem is tudod mitöbbet akarhatnál még, esetleg hogy minden paklid csupa gold lapból legyen.

 

#8

2016.04.22 23:12 | Válasz: (#7) Hazekiah (Diamond Common) hozzászólására

mosquitooo profilképe

mosquitooo (Diamond Common)

BattleTag: mosquitooo#2408

Hazekiah, jogos amit mondasz, az előny tényleg nem behozhatatlan, de tagadhatatlanul van, és segít :) Nem szeretném ha félreértés lenne, nem nézem magas lóról a F2P játékosokat (remélem más fizetős játékos se...), nemhiszem hogy az alap játékhozzáállás bármit minősít. Pont ez ellen a hozzáállás ellen állok ki, mikor azt mondom hogy ne oltogassanak azért mert én nem tudok napi 6 órát goldfarmolásra szánni, hanem más úton jutok a kártyákhoz. Sajnos az összes játékkal töltött időm körülbelül az a 2 óra amíg tömegközlekedek (nyílván jellegénél fogva nem tud teljesértékű lenni), és 2-3 naponta este még 1-1 óra... Ezzel az ütemmel soha nem lenne control warim, dehát van munkám, egyéb hobbim, családom, barátaim... nem fér bele na :) 

Viszont kiemelném az egyik mondatodat, mert nagyonnagyon fontos lenne hogy sokan meghallják:

"...de mégcsak degradáló véleményem sincs azokról akik költenek (pont hogy örülök is neki, mert jó célt szolgál)"

Köszönöm, mert kihagytam az egyik legfontosabb dolgot!

Pont most volt a gamedayirodának egy ide kapcsolódó videója. A Franc tudja mennyi rohadt jó játékról maradtunk le azért, mert elfogyott a fejlesztésre szánt pénz. nemtudni mennyi koncepció ment a süllyesztőbe azért, mert torrentről töltötték le az emberek a tartalmakat. (nyílván igaz lehet ez könyvekre, filmekre, bármilyen könnyen lopható szellemi tartalomra).

Ha tudsz, akkor könyörgöm fizess azoknak az embereknek akik szerinted egy jó produktumot állítanak elő! Támogasd a jó játékokat, hogy akarják és tudják fejleszteni őket!

#9

2016.04.23 14:32

AliStar profilképe

AliStar (Golden Common)

BattleTag: AliStar#2406

Tapasztalt játékos

Látok mindkét oldalon igazságot! Nagyon szépen megfogalmazta mosquitooo, hogy miért jó fizetni és miért lenne érdemes. Tulajdonképpen amíg "világ a világ", minden olyan játékos, aki fizet, az bizony előnnyel indul, bárhol, itt főleg, mivel ez egy félig nyitott game. 

Továbbá nagyon fontos dolog az is, hogy aki nem F2P gamer, tehát aki fizet azért, hogy játsszon, kártyát kapjon, egyéb, az ne ossza már le azt, aki egy "egyszerű" facehunterrel oda-vissza keni, vágja, csapja, az arany Paladin-ját. (Tisztelni a random faktort, remélem jól mondom, mert szerintem ez is az) :)

Igaz történet alapján: Facehunterral kb. 8-9 kör alatt elvertem egy full-full arany kártyás, arany hősös paladint. Felvett havernak, nem tudtam mit akart, hát visszajelöltem (nem rég kezdtem, nem tudtam mi a szokás). Erre kapom angolul az osztást, hogy húzzak el a jó édes k**** a****ba, egy csöves vagyok, nyomorék csóró, "noob", hogy ő legendbe volt előző szezonba, és hogy töröljem magamat, mit keresek itt?! 

Fizetős játékosoknak üzenném, hogy kicsit moderáljanak magukon, mert még a későbbiekben előfordulhat, hogy egy kiflire sem lesz pénz, nemhogy 2 pack-ra, mondjuk 2-3 euróért. Persze, aki viselkedik ilyen esetekben arra ez nem tartozik.

#10

2016.05.14 20:34

Gregori profilképe

Gregori (Common)

Közepes játékos

Ez mind szép és jó, csak azt közben mindenki elfelejti, hogy a játékosok többsége ingyen (szeretne) játszani, vagy csak nagyon minimális pénz rááldozásával. Vagy azért mert nem engedheti meg magának, vagy lehet igen, de számára nem éri meg erre a játékra költeni, vagy bármi ilyesmi ebbe nem érdemes belemen.

Na most a pay-to-winnel csak az a baj, hogy ha mindenkire ráakarják erőltetni*, akkor a fent említett játékosok megfogyatkoznak, vagy talán teljesen el is tűnnek. Ez pedig egy ördögi körhöz vezet, miszerint a kevés játékos miatt azok is megfogyatkoznak akik fizetnek a játékért, így pedig azokra hárul nagyobb teher akik itt maradnak. Még többet kell fizetni, így még többen esnek ki, és ez addig megy ameddig már nem marad játékos.

Na most ebben a játékban ez jóval kevésbé érezhető mint mondjuk egy MMO-ban, de ha az ember azt veszi észre, hogy például tavaly még 10 barátja játszott a játékkal, idén pedig már csak 2, akkor nekik is elmegy / elmehet a kedvük az egésztől.

Az átlag játékosokra jobban oda kellene figyelni, mert akinek nincs ideje minden nap megcsinálni a questeket (a 100 goldról már nem is beszélek..), sőt 3 naponta sincs rá sok ideje, vagy csak megunja egy időre a játékot, vagy bármi, azok a játékosok teljesen lefognak maradni, és előbbutóbb elegük lesz, mert mire csinálnának egy valamirevaló paklit, az addigra már lejárt lemez lesz, mert jön egy új kiegészítő, vagy kaland...

Szóval azthiszem érthető az én álláspontom is.

 

*Mert egyre inkább efelé hajlunk, hisz aki később kezdi az eleve egy behozhatatlan hátránnyal kezd a Wild-et illetően**, a standardban még csak-csak boldogul, de ezzel meg elveszik a játékosoktól a szabadságot, hogy "oké játszhatsz, de úgy nem ahogy szeretnél, de ha nagyon úgy akarsz akkor fizess ennyit meg annyit" na ez gusztustalan...

 

**Annak meg semmi értelme, hogy kivették a GvG-t és a Naxx-ot. Az hogy a Standardban nem lehet őket használni az valamelyest érthető, de az hogy sem a kalandot, sem a kártya csomagot nem lehet megvenni ezzel megint csak a szabadságunk ellen vannak. Innetől aki nem vesz közepes vagy nagyobb mennyiségben paklikat, vagy nem akarja a lapjai nagyrészét betörni az nem is reménykedhet abban, hogy összeszedje a Naxx-os vagy GvG-s lapokat... Persze egy kezdőnek lehet megkönnyíti a játékot, de ha ő már ismeri, csak nem játszott eddig vele, vagy csak keveset, akkor miért kell korlátozni? Miért ne játszhatna a régi lapokkal? És itt jön képbe a pénz, hogy kell nekik a bevétel, ami teljesen rendben van, de nem hiszem, hogy ezt máshogy nem lehetett volna megoldani, vagy hogy annyira gyengén állnának anyagilag, hogy az újak számára a Wild egy tabu legyen.

#11

2016.05.19 18:00

Norboka profilképe

Norboka

"Mert egyre inkább efelé hajlunk, hisz aki később kezdi az eleve egy behozhatatlan hátránnyal kezd a Wild-et illetően, a standardban még csak-csak boldogul, de ezzel meg elveszik a játékosoktól a szabadságot, hogy "oké játszhatsz, de úgy nem ahogy szeretnél, de ha nagyon úgy akarsz akkor fizess ennyit meg annyit" na ez gusztustalan..."

Ezt nem teljesen értem. A Blizzard háromféleképpen oldhatta volna ezt meg:

1: Ahogyan tették

2: Nem tesznek semmit, hagyják az egészet úgy, ahogy volt - - > pontosan az lenne, amit írtál, "aki később kezdi az eleve egy behozhatatlan hátránnyal kezd a Wild-et illetően"

3: Kiveszik végleg a Naxx-ot és a GvG-t - - > szerintem ez lett volna az undorító azokal szemben, akik megvették (akár goldból is!)

Akinek pedig nincsen ideje minden nap megcsinálni a questeket, annak nem hiszem, hogy nagy céljai lennének. Az pedig, hogy lemaradnak szerintem természetes egy ilyen fajta játékban, ahol napi szinten kapsz jutalmakat.

Abban viszont igazad lehet, hogy nem kellett volna kivenni a Naxx-ot és a GvG-t. Viszont ezzel felesleges törődni, aki játszani akar, az játszik standard-ben, hátránya így sem lesz, sőt (ebben egyáltalán nem érzem azt, hogy a szabadságot akarták korlátozni, még segítség is lehet a kezdő számára, aki valszeg nagy baklövést követne el, ha megvenne egy GvG csomagot, és gondolom nem az a célja, hogy teljes gyűjteménye legyen).

#12

2016.08.08 22:58

Gregori profilképe

Gregori (Common)

Közepes játékos

A baj az, hogy nincs egy egészséges balansz a játékban, a kezdők és a veteránok, a játékot támogatók, és a szimpla játékosok között. Ha lenne, akkor kezdőként is nyugodtszívvel indulhatnánk neki a wildnek, mert feltudnánk zárkózni pénz nélkül is.

A napi jutalmakat is meglehetne úgy csinálni, hogy tekintettel legyen azokra a játékosokra is, akiknek nem ez a játék az életük, de amikor indejük engedi akkor szeretnének benne elérni valamit.

A standard alaphangon tényleg egy egy hasznos segítség lenne, de mint írtam korlátozza a játékost. Bár ezt főként a Naxx és GvG kivétele jelenti. Meg lehetett volna úgy oldani, hogy mondjuk ranked győzelmekhez lenne kötve a kaland és a csomag feloldása, vagy bármihez, de a szabadságunk meg lenne, hogy aki GvG paklit akar venni az vehessen, és ne kényszerüljön arra, hogy a többit kell megvennie, mert kivették azt, ami neki kellett.

Sőt, még itt is kilehetett volna találni pár dolgot, hogy a profittól se essenek el. Például olcsóbban/drágábban lehetne venni a GvG csomagokat, vagy valami. Meg lehetett volna oldani, de ők a könyebbik utat választották...

Mellesleg szerintem az lenne az igazi, ha különböző korszakokat lehetne ismét életrekelteni a játékban. Például amikor még csak az alap csomag volt meg a GvG, aztán lenne egy olyan ahol ez bővülne a Naxx-al, és így tovább. Ezeket külön játékmódnak képzelem el, de nem lenne túlbonyolítva saját rankeddel meg egyebekkel. Talán az lenne az igazi, ha ezekben a módokban a régi kártyák is visszatérnének, akiket akkor még nem nerfeltek/buffoltak, vagy távolítottak el. Vicces lenne ez az egész, de kitudja mi lenne belőle.

#13

2016.08.10 01:57 | Válasz: (#12) Gregori (Common) hozzászólására

mosquitooo profilképe

mosquitooo (Diamond Common)

BattleTag: mosquitooo#2408

Gregori könyörgöm! Már egy jó ideje itt a Standard, és még mindig az a baj hogy GvG, Naxx??? Szerintem elég feltűnően az a helyzet hogy a kutya se foglalkozik a Wilddal. Az új játékosokat nem fogja érdekelni, a régi játékosoknak már biztosan megvan minden fontosabb wild lap, szerintem össz-vissz a játékosok 1-2%-a az akinek még szüksége lett volna a paklik vásárolgatására. Megint gondold át ezt hosszabb távon... A Magic the Gathering "Wild" metájában momentán több mint 40.000(!!!) lap van. Esélytelen összegyűjteni, és nyílván jobban érted is egy fizikai kártya esetében hogy egyszercsak abbahagyják a forgalmazását. De erre egy digitális kártyajáték metájában is szükség van, mert attól hogy a kártya nem nyomdából jön ki, attólmég ugyanazzal az alapmechanikával dolgozik. Szerintem fejezzük be a Nax, GvG siratást, mert 3-4 év múlva már háromszor annyi kártya esett már ki a játékból, mint a teljes standard meta mérete... Elöbb-utóbb úgyis mindenki betöri a wild gyűjteményét néhány öreg rókától, és elvakult gyűjtőtől eltekintve. 

#14

2016.08.25 22:15

Gregori profilképe

Gregori (Common)

Közepes játékos

Azért ez a téma mert még mindig az előző gondolat menetet folytatjuk, arról nem tehetek, hogy ennyire későn reagáltál. (Viszont, ha már itt tartunk, a fórum igazán küldhetne valamifél értesítést, ha válaszolnak nekünk egy témában.)

A magam részéről pedig szívesebben játszok a wilddel, hiszen ott több féle pakilval találkozik az ember, nem minden második pakli c'thun vagy valamilyen aggro.

A valós kártyákat meg ne hasonlítsuk egy ilyen játékhoz, ott kicserélheted a lapjaidat máséval, és a többi, nem igazán lehet összevetni a kettőt.

A fő probléma pedig még mindig az a Naxx-al és a GvG-vel, hogy "teljesen" (vagy inkább irreálisan) elérhetetlenné tették őket, pedig valamihez kötve igazán bentmaradhattak volna, de ők egyszerűen a könnyebbik utat választották...

#15

2016.08.26 17:31 | Válasz: (#14) Gregori (Common) hozzászólására

bíborfény profilképe

bíborfény (Common)

Kezdő játékos

Jogos, én idén kezdtem a játékot, de még mindig nincs rendes c'thun pkalim, és rém unalmas, hogy bármilyen paklit is rakok ösze ranked standard-ban (goldért vett, meg teljesítményekért járó lapokból, még nem költöttem rá eurót) 10-ből 10 meccset elvesztek, mert a 10. körben jön c'thun, nekem meg épp nincs mivel 'shrinkelni' a 20 ¸körüli támadást. Ha volna értelme bizony én is inkább a wild-ben játszanék.

De mivel alig gyűlik az arany, a napi 40-80 goldon kívül, két naponta tudok új lapokat venni, soha nem lesz elég porom  a wild lapokhoz. Aki régóta játszik, és van sok régi lapja, túlságosan hozzászokott a jóhoz, hogy el tudja képzelni, milyen most új játékosnak lenni, mikor minden mindehol C'thun :)

Meg az is szomorú, amit egy másik fórumtémához írtam, hogy a goldért vett és questért járó csomagokban alig van epic és legendary, az euróért vett csomagokban meg jóval nagyobb az esélye, és ez mindenképpen csúnya húzás a Blizzardtól ;)

 

bíborfény

#16

2016.10.08 16:23

Harrenhall profilképe

Harrenhall

Sokszor éri a Blizzardot az a vád, hogy csalnak a nem fizetős pakkokal.

Most határoztam el, hogy összerakok egy elemental destruction shaman jellegű deckket.

De se a 2 elemental destruction se a hallazeal nem volt meg, ellenben volt dustom, és goldom boosterre (ami ugye dust) mert már aktivan gyűjtöm a goldot az új kiegre. Számításim szerint kb 10 boosterből jött volna ki reálisan a kellő + dust, úgyhogy uccu neki.

3 legendary (1 golden legend és a hallazeal is benne volt :D ), 2 epic, 11 rare(1 golden), 1 golden common (+2 tuskar, így a nerf idején) lett a vége.

Ezek után engem nem lehet meggyőzni...

(Személyes tapasztalatom viszont az is, hogy az utolsó pakkban nem szokott sosem igazi érték lapulni, ezért is szoktam többet bontani egyszerre)

 

#17

2016.10.14 08:11

Ironman93 profilképe

Ironman93 (Diamond Common) - A Szent

BattleTag: IRONMAN93#2761

Tapasztalt játékos

Semmi gond nincs a Blizzarddal. F2P játékosként teljesen jól elvagyok. Az utóbbi időben szinte minden héten nyitok legalább egy legendaryt, pedig nem valami sokat játszok.

#18

2016.11.02 20:13

bíborfény profilképe

bíborfény (Common)

Kezdő játékos

De az achievementekért kapott ingyen csomag, a kocsmai verekedésért kapott csomag, vagy a pénzért vett csomag mintha mégsem ugyan az lenne.

Ismerősöm elkezdett utánam játszani, (idén kezdtem) megcsinálta az összes lehetséges ingyen csomagot adó achievementet, meg pár tavern brawlt. Megkértem, hogy elöttem nyissa már ki egyszerre, ne amikor megkapja, ami meg is történt, 16 csomagot szedett össze classic-ból és hozzá még 7 Old Gods csomagot, ha jól emlékszem.
Se rare se epic se legendary nem volt benne (rare nyilván volt, de egynél sosem több)

Ezután már kapott tőlem engedélyt euróért venni csomagokat :P
Vett 15 classic csomagot, és hoppá, egyből lett benne több epic is meg legendary is ;)

Lehet hogy véletlen persze, hisz ez 30+ csomag amiben illik már lennie lilánek is narancsnak is, de statisztikailag elég fura véletlen, hogy csak a pénzért vett csomagokban volt :)

bíborfény

#19

2016.11.02 21:10

Hage profilképe

Hage (Tesztelő)

BattleTag: Hage#2792

Tapasztalt játékos

Nekem pl a legutóbbi brawl-ban amerikai és EU szerveren is legendás esett az ingyenes csomagból. Nem hiszem, hogy más lenne a bontási arány ha más forrásból származik a pakk. Ez nem hiszem hogy fontos lenne a Blizzard szempontjából, mivel azt állítják hogy a lehetőségek arányban ugyanazok.

#20

2016.11.03 23:12

Gregori profilképe

Gregori (Common)

Közepes játékos

Én úgy béta óta játszok, hol aktívabban hol passzívabban, többszáz csomagot nyitottam már ki, de még soha nem volt egynél több legendás lapom egy pakliban, az arany legendásról pedig már nem is beszélek... De a nyitott legendás lapok jó része is vagy használhatatlan volt, vagy korábban már kinyitottam. Egy forintot sem költöttem soha a játékra, szóval olyan, mintha így hálálnák meg nekem... :D

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás