FórumÁltalánosBlizzard szerzői jogai

Blizzard szerzői jogai

1

Biros (Diamond Rare) - Közösségépítő

Biros profilképe

BattleTag: Biros#2970

Tapasztalt játékos

2015.11.23 10:47

Sziasztok!

Leginkább az oldal üzemeltetőihez szól a kérdésem. Milyen feltételekkel lehet felhasználni a Blizzard által létrehozott Hearthstone grafikákat (kártyák, gombok, stb.), egyéb szerzői jog által védett tartalmait egy saját weboldal készítésében? Találtam pár jogi nyilatkozatot a Blizzard oldalán, de elég hosszú, rámenne pár délutánom, mire végigolvasom az összeset. Tehát inkább a gyakorlati megvalósítás érdekelne.

Van a Blizzard hivatalos rajongói honlap téma, ez változatat valamit a dolgokon?

A válaszokat előre is köszi! :)

Ami nekem eddig kb. lejött, hogy ha teljesen ingyenes az oldal használata, akkor bármilyen tartalmat fel lehet használni. Lehet-e ilyen esetben adományt gyűjteni? (tehát nem kötelező fizetés)

Ha fizetős tartalom is van a honlapon, akkor milyen feltételekkel lehet a Blizzard grafikáit, egyéb szerzői jog által védett tartalmait (nevek?, design alapok?) felhasználni? Kell-e, lehet-e valamilyen licence díjat fizetni? Milyen jogi nyilatkozatot kell elhelyezni az oldalon?

Van-e információtok arról, hogy mobil alkalmazás fejlesztésekor az appstore-ba, google playre feltöltött alkalmazásnak mik a megkötései?

Ezen az oldalon a shop az adomány kategóriába tartozik?

A hearthstonehungary-n használt kártya képeket honnan szerzitek be? A Blizzardtól kapjátok, vagy pl. a wow.zamimg.com-ról töltitek le?

#1

2015.12.07 15:30

Biros profilképe

Biros (Diamond Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Biros#2970

Tapasztalt játékos

Továbbra is várom a válaszokat. :) Persze az is érdekel, ha valamilyen okból direkt nem válaszol senki, aki egyébként jártas a témában. Üzleti titok?

Biros

#2

2015.12.07 15:52 | Válasz: (#1) Biros (Diamond Rare) hozzászólására

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: PHOENIX#2680

Szia,

Bocsi nem mindig nézem a fórumot. :)

Tehát nyugodtan lehet használni a kártyákat, illetve a grafikáikat is, bár ha valaki egyben lemásolja a Hearthstone-os oldal design-ját, azért már lehet, hogy szólnának, ezt nem tudom, de valószínűleg egy "A grafikák a Blizzard Entertainment tulajdona" vagy hasonló kiírás teljesen megfelelne nekik.

Ami nekem eddig kb. lejött, hogy ha teljesen ingyenes az oldal használata, akkor bármilyen tartalmat fel lehet használni. Lehet-e ilyen esetben adományt gyűjteni?

Igen lehetséges, nekünk is van PayPal, illetve a Shop.

Viszont fizetős tartalmat NEM lehet csinálni, ha a Blizzard partnere vagy, tehát mi nem tehetjük meg, hogy egyes híreket az oldalon csak azok láthatnak, akik fizetnek érte. Ezt semmilyen formában nem engedélyezik!

Van-e információtok arról, hogy mobil alkalmazás fejlesztésekor az appstore-ba, google playre feltöltött alkalmazásnak mik a megkötései?

Ezt nem tudom, vagyis ha ingyenes akkor nincsen semmi gond, de ha nem ingyenes akkor nem tudom hogyan működik, vagy egyáltalán megengedik-e.

Ha szeretnél árulni mondjuk Hearthstone logós pólókat, vagy bögréket (akármit), akkor ezt csak azután teheted meg, ha a Blizzard-al egyeztettél és úgy tudom az árat is ők szabják meg és az eladott termékek utáni bevétel egy részét nekik kell fizetni.

A hearthstonehungary-n használt kártya képeket honnan szerzitek be? A Blizzardtól kapjátok, vagy pl. a wow.zamimg.com-ról töltitek le?

Zaming, hearthhead-től vannak. Beszéltem is velük, csak annyit kértek, hogy írjuk ki, hogy a képek tőlük vannak.

Hearthstone Hungary Admin

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás