FórumÁltalánosGadgetzan

Gadgetzan

1

Gus Bohóc (Premium) - Közösségépítő

Gus Bohóc profilképe

BattleTag: Gustheclown#21213

Tapasztalt játékos

2016.12.18 19:28

Sziasztok!

Az új kiegészítőből szerintetek melyik paklitípus a jobb?  Grimy Goons, Jade Lotus vagy Kabal?

Nekem a Kabal téma jött be a legjobban eddig, mindhárommal próbálkoztam, de talán az én kontrollosabb játékmenetemhez jobban illik ez.

Lekraftoltam mind3 család vezetőjét, nekem Kazakus a favorit, A panda lány is jó, a leggyengébbnek a kétfejű ogrét tartom, jó a +5/+5 buff meg minden, nyilván egy doppelgangstert érdemes erősíteni, csakhát ugye ez random, vagy egy kis "kézügyesség" kérdése.

Na várom a véleményeket, észrevételeket, hozzászólásokat! :)


Üdvözlettel:

Gus Bohóc

#1

2016.12.18 21:30

IceColony profilképe

IceColony (Diamond Common)

BattleTag: IceColony

Tapasztalt játékos

Keres: Barátot

Én is kontrol típus vagyok így a kabal jött be. A jade lotus szerintem túl lassú. A goons jó lehet, nem nagyon próbáltam és nem nagyon jöttek ellenem.

#2

2016.12.19 20:43

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Golden Rare)

BattleTag: vaskaktusz#2751

Nálam is a Kabal lett a nyerő. Végre van megint létraképes control mage pakli (még ha nem is tier 1). De a Jade Golemes dolog is tetszik. Don Han Cho-val tényleg kicsit mellényúltak (lenyegében senki nem játszik vele), viszont a Grimme Groonsból is lett legalább egy használható deck (aggro pala). Összességében nekem jobban tetszik ez a kieg, mint eddig bármelyik nem solo advantures. A GvG sima power creep volt, a TGT egy hulladék, ami secret palán kívül semmit nem tett hozzá a játékhoz (azt meg bár ne tette volna), WoG-nek meg sosem fogom megbocsátani Yogg-Saront...

#3

2016.12.19 23:44 | Válasz: (#2) vaskaktusz (Golden Rare) hozzászólására

Gus Bohóc profilképe

Gus Bohóc (Premium) - Közösségépítő

BattleTag: Gustheclown#21213

Tapasztalt játékos

A TGT-ből én még Justicar Trueheart-ot emelném ki. A WOG-ból meg nyilván N'Zoth a leghasználhatóbb. Én Yoggival is elszórakoztam. Ebben a kiegben meg a random mestere az a polgármester goblin, akinek még nem jegyeztem meg a nevét. :D 

Minden kiegnek van egy kiemelkedően jó és rossz lapja, csak a mennyiség változó.

#4

2016.12.20 09:51

Vendég profilképe

Vendég

A Kabal a legkönnyebben játszható, és hamar ki is lehet tenni. Jó a játék elején és végén is. Ez a legrugalmasabb lap.

A pandalány esetén jól kell eltalálni a tempót, és nincs megállás. Egyszerű a pakli, mint a faék, mégis lehet vele rosszul játszani. Mivel sok az agro, emiatt érezhetjük esetleg kevésbé erősnek (kalózharcos, palavackok)

A kétfejű ogre viszont szerintem alulértékelt lap. Evidens, hogy a Dopplegangsterrel használandó, és az egész játék arról kellene szerintem szóljon, hogy azt buffolgatod kézben. Donháncsó-t addig ki sem teszem, míg nem garantált a dopplegangster buff. A cél, hogy a gengszterosztag legalább 7/7 körüli legyen, de ha más lapokból erősödik fel ekkorára, az sem baj. Azért kell ekkora, mert ez után a pala equality lapon kívül más nem nagyon tud elbánni az egész osztaggal (ha csak 5-6 életük van, akkor a priest és a warlock új boardclearek megeszik). A kieg megjelenése előtt én gyengébbnek éreztem az ogrét, de gyakorlatban használtam, és azt hiszem van benne potenciál. Szerintem a taunt warriorba is elég masszív. Viszont ritkán látom Sergeant Sally-t ezekbe a Grimy Goons paklikba, pedig ott szerintem bitang erős boardclear lehet. Lehet az az oka, hogy körülményes aktiválni.

 

#5

2016.12.21 18:32

Maxxis profilképe

Maxxis (Epic) - Közösségépítő

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

Szia Bohóc!

Először is gratulálok, az új rangodhoz, és nagyszerű teljesítményedhez! :) 

A kiegészítő megjelenése előtt, és után nagyon sok fanyalgást, kritikát olvastam amely szerint ez egy vacakra sikerült kigészítő. A véleményem azonban teljesen más, szerintem egészen jóra sikerült, mert viszonylag több lehetőséget adott mint az előző kiegészítő (WOG). Mostanság kevesebb idő jut játékra (munkám miatt), azonban így is azt gondolom, viszonylag kiegyenlített a 3 klán ereje. A Jade gólemekkel egyértelműen a druida a legerősebb, egészen jó lapokat kapott hozzá, azonban mind a tolvaj, mind sámán össze tud állítani, jade decket amely szintén játszható. A buffolós nyertes szerintem a paladin, aki egyébként is képes buffolni elég szépen a minionjait. A vadász, beast buffolós lapjai is jól működnek, bár szerintem a vadász az új lapok miatt, egy mindrage-s vonalra fog kényszerülni. Azonban még sokminden változhat mire végleg beáll a meta. A harcos inkább egy aggro vonalra kényszerül, amelyhez meg is vannak a megfelelő lapjai. Kapott pár egészen jó tauntot is, a taunt warival is sokat fogunk találkozni szerintem. Nem érzem, hogy a harcos igazán a buffolás mesterévé fog válni, bár egy Leeroyra pakolt +5+5 az ütős lehet. Kazakus kasztok, pap, varázsló, warlock, egyenlőre elég erősnek tűnnek. Mindhárom kaszt képes meghatározó decket építeni rá, és ráadásul mindhárom kaszt legendary kártyája ehhez a témához passzol, melyet Reno mester meg is koronáz. Mindegyikel próbáltam játszani, és elég szórakoztató, azonban kicsit lassúak, van kellő randomitás ugyanakkor kiszámíthatóak is, szerintem a következő kiegíszítő majd eldönti mennyire életképes ez a mindenből 1 lapot koncepció. A kigészítő egyértemű nyertese a pap aki korrekt lapokat kapott, és eléggé megerősödött. Azonban hogy ki lesz az egyértemű győztese ennek a kiegészítőnek, még szerintem nem dőlt el. A véleményem szerint a Jade druida lesz a befutó. Mindhárom klánnal szeretek játszani, szerencsére a lapkészletem ezt lehetővé is teszi, bár Cho mester még nincs meg, de nekem annyira mégsem hiányzik. Mindenkinek jó játékot, és Boldog Ünnepeket Kívánok! :)   

#6

2016.12.23 15:09 | Válasz: (#5) Maxxis (Epic) hozzászólására

Gus Bohóc profilképe

Gus Bohóc (Premium) - Közösségépítő

BattleTag: Gustheclown#21213

Tapasztalt játékos

Hali Maxxis!
 

Én is gratulálok az új rangodhoz! :)

 

Ami a taunt warrior illeti, leginkább kalóz warriorral találkozom sajnos, egy idő után baromi unalmas. Mint régen a face hunterek meg a zoolockok, úgy jönnek folyamatosan ellenem.

#7

2017.01.09 23:05

DVBBSRiser profilképe

DVBBSRiser

Hali!

Szerintem ez az új kieg egy rémálom... az egész arról szól ranked 10  től lefelé hogy melyik face deckk a gyorsabb... (pirate wari, pirate jade shámán)

kipróbáltam a wildot is de 10 től lefelé ugyanez... Kontroll deckkel nem lehet már normálisan játszani mert vagy az őrületesen gyors face deckkek vagy a végtelen gólemes druid ver el. Én személy szerint utálom a face deckkeket, semmi kreativitás nincs bennük. Ez a játék haldoklik számomra....

#8

2017.01.10 22:48

Miles Teg profilképe

Miles Teg (Epic)

BattleTag: ddg#2463

Tapasztalt játékos

Én a Kabalt kedvelem mert a játék tempómhoz ez felel meg leginkább. 
Azt még nem tudom, hogy szeressem-e, hogy class csoportokat készítettek mert így kicsit magukkal rántják a gyengébb classok két "párjukat" (ez persze fordítva is igaz).
Gondolok itt arra, hogy a csoport discover kártyák ugye nem mindegy melyik hős lapjait kínálják fel. Például a Grimestreet Informant kártyát nem tudom milyen pakliban játszatnám szívesen azaz nem tudom mikor örülnék mondjuk random hunter lapok megjelenésének egy paladin vagy warrior pakliban.

Nem mellesleg ezeknek a lapoknak a különbözősége is nehezen emészthető számomra (Magyarázatot szívesen fogadok. A buffolásra tudok gondolni mint magyarázat, de ezt nem igazán érzem 100% válasznak).
Az mellett, hogy mit adnak ugye lenn maradnak játékban a 3 féle testükkel. 
Mi az öreg istent kezdjek egy 1/1 lénnyel? Nem pofásabb egy 3/3 vagy egy 5/3? Oké hogy a mana költségük sem egyforma, de ezeket a lapokat azért inkább lassabb paklikban érdemes szerepeltetni (itt is tévedhetek). És mivel a szóismétlés nem kenyerem csak ennyit tennék hozzá: mi az öreg istent kezdjek egy 1/1 lénnyel? Nem pofá....[HÉHÉHÉ!]

Az meg különösen tetszik, hogy Kazakus ereje nagyban függ a kijátszó játékos éleslátásától, helyzetfelismerő- és a jelen körön túllátó képességétől. 
 

#9

2017.01.12 18:35

o_attila profilképe

o_attila (Golden Rare)

BattleTag: Ollywood#2121

Tapasztalt játékos

Keres: Gyakorló társat

(Standard Ranked játékosként írom a véleményem)

Az én eddigi meglátásom szerint a Kabal téma a leghasználhatóbb. (Remélem a LoE legendás lapjai szépen a Classic lapok közé kerülnek)

Nekem a pandalány van meg, így ahhoz igazítom jelenleg a paklijaimat (ha a 3 koncepció közül választok). A sámán változat elég jó tud lenni, szerintem még nem forrta ki magát a pakli. Valamelyik nap láttam egy StanCifka változatot Twitch-en (épp Kolento ellen játszott). Nyert is méghozzá úgy, hogy nem volt sem Totem Golem sem Tunnel Trogg !!!

 

Kíváncsian várom az új metát, a Patches the Pirate legyártásától egy picit tartok, de a hatékonyság miatt lehet megteszem, mert visszahozná az árát.

Ollywood#2121

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás