FórumÁltalánosKevesebb néha több?

Kevesebb néha több?

2

UndRDog (Rare) - Közösségépítő

UndRDog profilképe

BattleTag: UndRdog#2427

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

2022.01.28 00:07

Sziasztok! 

Remélem jó topicba írom ezt a gondolatsort.

Sokszor megfordult már a fejemben, gondolom nektek is, és lehet volt is róla szó nemrégiben az oldalon belül akárhol máshol (ha így volt bocsi)...  ..de nem érzitek állandóan azt, hogy "sok lesz a "jóból" " ?

Évente megjelenik 3 kiegészítő 135 lappal kb. mindegyikben, és mindegyikhez jön egy mini-szett kb 35 lappal....   ez évente ha nagy vonalakba számolom kb 500 lap..   ...még régebben, kb. 1,5 éve ha jól emlékszem Dean Ayala azt nyilatkozta, hogy "nem félnek attól hogy nem lesznek ötleteik új lapokra, nem tart attól hogy elfogy a kreativitás".

Én viszont ettől eléggé tartok. Régebben is láttam rókabőröket, olykor "tiszteletlen power creepeket" Princess Huhuran vs. Terrorscale Stalker, ismerősnek hangzó, mégis "új" lapokat...   ..mégis egyre inkább azt észlelem hogy "ez volt már"..  ..de az is lehet hogy csak én égek ki lassan.

Amikor elkezdtem játszani "16 május végén játszani a játékkal, akkor ha jól tudom azévben volt 2 kiegészítő, (Old Gods, Gadgetzan) és egy Solo Adventure, mely adott lapokat, kb. miniszett mennyiségben (Karazhan).

Annyira lehetetlen volna most is egy ilyen évet elképzelni? Vagy már annyira be lettek gyorsítva a dolgok, hogy nem lehet visszavenni? Én személy szerint örülnék neki. A játéknak hosszabb távon jobbat tehetne. Anno sokan nem szerették a Rastakhan Rumble kiegészítőt, mivel sok gyenge lap volt benne. Én szerettem, láttam sok lapban kreativitást, éreztem rajtuk érdekes ízt, és örültem neki, hogy lejjebb viszik az erőszintet. Azután jött a RIse Of Shadows, és kukázta a kis ideig kitartó kártyaalkotási filozófiát. Értem hogy ha valami nem elég erős, akkor sokakat nem fog érdekelni...  ..és kell olykor egy kis power creep hogy felrázza a dolgokat ..de ott sikerült a ló hasa alatt elesni...  még akkor is, ha amúgy nem tartom rossz kiegészítőnek a ROS-t sem.

Kicsit ez ilyen "régen jobb volt' poszt akar lenni, de tisztában vagyok vele, hogy a játék fejlődött az évek folyamán, sok ponton (Battlegrounds, classic mód, duplikáció védelem, +1 új kaszt, gyakoribb nerfek, olykor buff-ok, még 9 deck slot [haha]), de attól függetlenül ez a nagyipari tempó a lapnyomtatásoknál az erőszint plafonig tolásával... hát elborzaszt...    ...Ti mit gondoltok? Gondolom nem vagyok egyedül ezen gondolataimmal.

Jó volna egy classic módhoz hasonló mód, csak mondjuk Karazhan utáni állapotokkal... (akkori standardra gondolok,  nem wildra, de az se lenne rossz).

No mindegy, jó éjszakát!!!

Szerkesztve: 2022.01.28 00:11

#1

2022.01.29 11:55

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Diamond Common) - Közösség segítő

BattleTag: VaBeZ#2292

Tapasztalt játékos

(Feliratkozás komment.)

#2

2022.01.29 12:44

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Ez a játéktervezés csapdája. Ha lassítasz fogynak a játékosok. Ha nerfelsz egy egész évet akkor pénzt veszel ki a játékosok zsebéből. Paradox.

Régen volt egy kör a metában ami bezárult. Ma csak egy lánc van, ha értitek mire gondolok. Már nem is próbálkoznak, csak a felső szemeket leveszik néha, és ezt a nép elfogadta, mert a rendszeres nerfek aprópénzt dobnak a játékosok zsebébe. (Igen a dust pénz, volt is baj belőle NA, remélni tudom csak hogy amikor egy gliccs kitörli az accomat addigra már rég nem játszom, mert nincs idom pereskedni. Egy golden Lego ~32 dolcsi…).

Nincs egzakt megoldás ez minden TCG életciklusában meg kell történnie. Erre találtak ki a rotációt. Olcsó húzás hogy ilyenkor a steril standard metába betesznek ezeréves mechanikákat. Ez azokra nincs negatív hatással akik “újak”. A régieknek viszont tényleg olcsó, lehúzást, “lopás”. Van olyan TCG ahol a régi mechanika nem kap creapet, hanem simán kiadják új képpel. Ezt nosztalgia faktorra alapozva merik megtenni, és működik. Sajnos már így is elég szar az UI, de pl ha betennék egy új kiégbe Sylvanas Windrunner-t úgy hogy a másik oldalra néz, vagy még nincs élőhalva szerintem shut up and take all my MONNEY!…

There must always be a Hearthstone Hungary…

#3

2022.01.29 13:05 | Válasz: (#2) Kacsito (Hall of Fame) hozzászólására

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Nem akartam egybe leírni az egészet de itt folytatom:

Ez viszont már nem csak a TCG-re vonatkozik, egy sima zenekarnak is el kell döntenie egy idő után az alábbi dilemmát. Amikor huszonévesekből megalakul a banda és tinédzser közönségnek zenél az élet nehézségeiről, akkor 30-40 éves korukban is az akkori tinédzsereknek akarnak zenélni akikről semmi fogalmuk nincs (de a mérete a rajongó tábornak elvileg konstans, csak mindig változnak az emberek).

VAGY

Növekednek a tematikájukkal az első táborukhoz kötve, és reménykednek, hogy a tábor növekedhet az azonos generációban azokkal az emberekkel akik korábban nem rajongtak értük. Ez azt jelenti, hogy 40-és éveikben a 30-asoknak kell kitalálniuk a bulit, de nem lehet olyan nehéz, hiszen megélték. És-így-tovább… Nem alakul ki szakadék.

Szerintetek a HS csapat melyiket követi? Lehet hogy csapong? Az egy nagy hiba volna… Akkor az ember vagy kinövi a témát, vagy simán sosem nő bele.

There must always be a Hearthstone Hungary…

#4

2022.01.31 20:13

UndRDog profilképe

UndRDog (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: UndRdog#2427

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Érdekes a párhuzam a zenekarok és a Hs team között. Én ezt a hasonlatot némileg értem, de közben annyira mégsem érzem át. De megpróbálom felvenni a fonalat, de lehet hogy csak szimplán fáradt vagyok már így nap végén. A hs team szerintem mindig arra törekszik, hogy minél több új játékost csábítson be, illetve rövid/középtávon sok felhasználót tartson meg. A kiégett vén rókáknak egy idő után nem tud már annyit nyújtani a játék. Persze van akinek a duels és bg nagyon bejön (nekem személy szerint a bg a ritkai játszások alkalmával úgy hogy full noob vagyok hozzá, rendkívül tud szórakoztatni) vagy esetleg mercaneries (amivel én abszolút nem játszok), de ehhez már nyitottabb személyiség kell, ami nekem személy szerint korlátozottan van csak meg. Nagyon sok dolgot kilehetne hozni még a ladder-"szerű" játékmenteből, alkotni hasonló "múlt" módokat a classic menethez, illetve duels-szerű szettrotációs módokat, csak a loot-olós h"ülyeség" nélkül stb.  ...   ...sok mindent lehetne itt csinálni, ami a nagyobb lapkészlettel rendelkező veteránok számára ínyencség lehetne, de sok játékost nem érdekelne, és nem térülne annyi "della" nekik belőle. Szóval inkább csinálnak merészebb, az eredeti hs-től eltérőbb dolgokat, hátha rácuppannak az új, és nem annyira új játékosok. Az öregeket meg ott tartja a függőségük és puszi. Némileg csapongó a hs team, de most hogy az ablakgyárosok felvásárolták őket, lehet lesz némi változás.. vagy semmi, nem tudom. Érdekes lesz mindenesetre...

Let's have a Black Celebration...

#5

2022.01.31 20:31 | Válasz: (#4) UndRDog (Rare) hozzászólására

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

A szűrőt megjavították nagy örömömre. A függőség szerintem is kulcsfontosságú, meg a PvP.

There must always be a Hearthstone Hungary…

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás