FórumÁltalánosMilyen elemekkel dobnátok fel a játékot?

Milyen elemekkel dobnátok fel a játékot?

0

Deemer

Deemer profilképe

2015.11.08 20:13

A Blizzard - jó szokásához híven - ebben a műfajban is próbált valami eredetit alkotni, a Hero Power remek ötlet, viszont az arra épülő mechanizmus túl lassú, az RNG pedig megbízhatatlan és idegtépő. Sokszor vetítik fel azt a problémát is, hogy nem fenntarthatóak a kártyajátékok, mivel egy idő után túl sok lap lesz, túl nagy statokkal stb. Ha viszont körülnézünk, Magyar viszonylatban itt a 20 éves HKK. Rengeteg lehetőség létezik, a meglévő mechanizmusokra épülő új lapok bevezetése helyett több stratégiai elemet kéne építeni a játékba. 

Lehetne új erőforrás a mana mellett, mondjuk nyersanyag, amit építményekre lehetne költeni, pl.: számszeríj szekér, vagy elsősegély sátor. Előbbit minden körben használhatod 1 damage-re mint a Mage Heroe Power-ért, utóbbit pedig Heal-re, akár a Priest HP-jét - előnyük, hogy nem kaszt specifikusak, és csak a kijátszásuk kerülne nyersanyagba, utána minden körben használható lenne a képességük - amíg el nem pusztítják. Aztán lehetne tovább bonyolítani: a spare parthoz hasonló spellekkel lehetne fagyasztást, vagy nagyobb értéket adni, további nyersanyagért megjavítani, kvázi healelni stb.  De ez csak a HS faék egyszerűségű játékmenetéhez illő példa.

Valami ilyesmi:

Majdnem

Ti milyen elemekkel dobnátok fel a játékot?

#1

2015.11.09 15:36

Crash profilképe

Crash

Szerintem nagyon jó ötlet a nyers anyagos dolog...továbbá megemelném a hős szinteket mondjuk lvl 100-ig további rewardokat helyeznék a szintek közé. És mindenképp szerintem nagyon kevés a 30 lap hely, és mondjuk 5 szintekén +1et adhanta a játék ,és a hős hp-t megemelném 50-re.
Hirtelen ezek a dolgok amiket nagyon eltudnék képzelni ,és nagyon ajánlatos is lenne. JA és a legfontosabb a külöböző pakli típusokat Tier-be osztanám Tehát aggro az csak aggro-val játszhatna..Control Priest Control Warriorral stb :) szerintem ez nagyon sokat dobna a játékon , mert így eléggé szar.

#2

2015.11.10 20:14

1.2 gb a frissites....egy kartyajateknal....es 50megas nettel egy oraja tolti lefele. hmmm, akkor, hogy ontopik legyek: en olyan elemmel dobnam fel a jatekot, hogy ne kelljen mar 1 gigat 2 ora alatt letolteni egy frissites miatt. kb.

szerk.: ha mar hkk, van egy alig hasznalt tgvlagyimir kartya a polcomon, er az valamit?

#3

2015.11.11 11:19

GiantAxe profilképe

GiantAxe (Rare)

BattleTag: GianAxe#24714

Közepes játékos

Keres: Barátot

Lehetne minden board-nak valami célja, mint Heroes of the storm-ban. pl.:TgT: minden kör elején joust (választhatsz mit szeretnél joust-olni: minion, spell, fegyver) és ha nyeresz akkor azt a lapot húzod, ha veszítsessz akkor nem húzol kör elején azon kívüli húzások normálisak. És így lehetne custom game is, hogy ki tudd választani melyikre akarsz menni.

#4

2015.11.16 22:10

Tetszene ha
- Ha a játék főmenüjében lenne Pause/Away lehetőség.
- Tavern Brawl: "Tavern Brawl: You or your opponent does not meet the rating requirements to earn gold." Jó lenne ha ezt már a játék előtt közölné, illetve csak azonos státuszúval sorsolna össze, valamint javasolna valamit amivel ki lehet keverdeni ebből a besorolásból.
-Laphúzás/RNG: jó lenne ha a lapokhoz lehetne húzási prioritást/valószínűséget hozzárendelni.
- Decképítés: alternatív/adaptív paklik léterhozásának a lehetősége. Pl. ha építek egy "Deck1" paklit, akkor a"Deck1.Paladin" aktiválódna Paladin ellen, a "Deck1.Mage" pedig Mage ellen. Ha  olyan ellenfelet kapnék aki ellen nincs spec. paklim, akkor természetesen az alap "Deck1" játszana. Remélem érthető hogy mire gondoltam.

#5

2015.11.22 09:37 | Válasz: (#4) Karbidhegy#2500 (Common) hozzászólására

További javaskatok:

A játékosok közösségét erősíthetnék azzal, hogy a "Tips"-eket bővítenék a hivatalos fansite-ok

célzott ajánlásával. Pl. a magyarországi játékosoknak ajánlhatnák a hearthstonehungary.hu

meglátogatását.
A jelenlegi Tavern Brawl eseményhez (Captain Blackheart's Treasure) hasonló játékmenet

esetén gyorsíthanák a játékot azzal, hogy az ellenfél köre alatt már előnézetben mutatnák a

következő választható lapokat.

#6

2015.12.13 18:53

Araxcrow profilképe

Araxcrow (Diamond Common)

BattleTag: AraxCrow#2723

Szerintem jó lenne behozni a 2 3 vagy akár 4 playeres játékot ezt úgy értem 2v2 3v3 4v4. És szerintem még elég jó lenne az hogy többi pakli hely mondjuk 30 pakli hely és lennének külön csarnokok a ranked módoknál ahol van  amivel 30 lapos deckkel 40 és 50 lapos deckkel mész :D amúgy tetszett ez a fórumtéma ;)

#7

2015.12.17 21:52

Törölt felhasználó

Nem tudom, szerintem úgy jó a játék ahogy van, bár egy mysterius challenget nerf feldobná az tuti. xd

#8

2015.12.22 20:46

o_attila profilképe

o_attila (Golden Rare)

BattleTag: Ollywood#2121

Tapasztalt játékos

Keres: Gyakorló társat

A következők segíthetnének szerintem (nem nézem ki mit írt, szóval ha valamit mások korábban leírtak, vagy hasonlót, akkor csatlakozok hozzájuk)

-Több paklihely (Mondjuk minden 60. szintű hős után +1 slot)

-Több paklihely Tavern Brawl-nál (szívesebben indulnék el a Tavern Brawl versenyeken ill. megszaporodnának, az ilyen versenyek)

-Olcsóbb Arénát vagy opcionális paklivásárlást (pl. kisnégyzet amit ha kipipálsz 150gold lesz az Aréna és kapsz paklit ha nem akkor 50gold), ne kötelezőt amiből még GvG is eshet

-A Watch And Learn mintájára lehetne valami új küldetés aminek a díja egy Aréna indulás lehetne (vagy a Watch And Learn nem paklit, hanem Aréna belépőt adna)

-A Tavern Brawlok tartsanak 1 egész hétig, nincs értelme a szünetnek nem hiszem, hogy "takarítani" kell (és a múltkor is hétfőn kaptam a Tavern Brawlos küldetést ami mivel 60as nyilván nem váltottam le)

-Jó lenne még a Play menün változtatni, mert valahogy ott semmi nem változik. Nekem nemigen van kedvem ott játszani. Csináljanak valamit, hogy legyen :P A Tavern Brawlokon látszik, hogy dolgoznak rajta hétről hétre. Az Aréna is eléggé kiegyenlített lett

-Segítsék a kezdőket ajándéklapokkal (pl. nem arany alaplapokat kéne adni a hősszintlépéskor, hanem valami random lapokat, vagy dustot. Egy ma kezdő játékosnak, mégha megveszi az összes kalandot is rengeteg lapot kell összegyűjtenie, hogy egy a metaváltozásokra könnyen reagáló kupaca legyen.

Ollywood#2121

#9

2015.12.25 18:51

Storiaron profilképe

Storiaron (Golden Common)

BattleTag: Storiaron#2369

Rendes tavern brawlokat :D 

Szerintem rengeteg nem kiaknázott lehetősége van a kocsmás játék rendszernek, de valahogy elég béna.

1.Legyen több új brawl 

2.A 10. winnnél járjon valami kis jutalom. Dust vagy egy kis kártya. De legyen motiváció. 

3.Brawl toplista a heti legtöbbet nyerő/legjobb winrates játékosokról. 

Van egy pár brawl ötletem:

a,Minden kártya minden kézben töltött körrel egyel olcsóbb lesz. Saját paklit kell készíteni. 

b,Minden körben +1 manát kapsz. Tehát ha elhasználsz valamennyit, az egyben törli is azokat a kristályokat. 

c,Egy korábbi brawl mintájára(amit imádtam)amennyivel kevesebb életet van az ellenfélnél akkora mana költséges random miniont kapsz. 

d,minden kör végén minden karakter megüti magát a támadásával. (lightbomb)

e,10 manával indul a játék és minden körben eggyel kevesebb manát kapnak a játékosok. 1-nél pedig megfordul és eggyel többet kapnak. 

f,fatique sebződések a játék első körétől. 

#10

2016.01.04 19:06

Én szerintem elférne 2 playeres adventure (mehanikát lásd mechazod brawl).

Meg hogy a brawl folyamatos lenne és lehetne választani hogy Ragna vs Nefát vagy Pókosat akarok játszani.

Nekem ezek jutottak eszembe

 

#11

2016.01.05 07:35

GreeNThumb profilképe

GreeNThumb

Szintlépéseknél más rewardok: 

pl. minden 10. vagy minden 15. szint után X mennysiégű dust, vagy X mennyiségű gold.

Vagy szintén minden 10 - 15 szint után sávosan elosztva: az alacsonyabb szinteknél egy random common lap, feljebb egy random rare lap, még feljebb egy random epic lap

 

Még egy verzió: mondjuk minden 20. szint után feldob 3 dobozt, az egyikben random mennysiégű dust van (mondjuk 40 - 100 között), a másikban random mennyiségű gold (mondjuk 50 - 150 között), a harmadikban egy random lap ami vagy common, vagy rare vagy epic. Csak egy dobozt választhatsz ki és annak a tartalmát kapod meg, de nem tudod melyik dobozban mi van és mennyi.

 

Brawl rewardokra ötlet:

 

Ugyanúgy, ahogy minden héten más brawl van, lehetne más reward is, pl.: egyik héten 1 pack, köv héten 1 aréna belépő, utána mondjuk 200 dust, vagy egy olyan hátlap amit csak akkor lehet megszerezni, máskor nem, és ez így forogna.

 

Kitolni a szintezést 80 - 100 -ig. 10

10. szint felett szintet lépni csak casual vagy ranked ill. aréna módban lehessen, hogy ne legyen túl egyszeru rewardot kapni.

 

Szerintem ezek motiválnák a játékosokat, hogy minden kaszttal játszanak és mindennel sokat, hogy megkapják a rewardokat. Színesedne a játék, kihatással lenne a metára is stb.

#12

2016.01.06 11:19

Bela profilképe

Bela

40 eletero hosnek 7+2 leny ferjen el bordon. 2 legszelso mondjuk nem tamadhat (hamegvan7). 40es deck. Sztem tul gyors legtobb pakli.

#13

2016.01.06 11:42

Bela profilképe

Bela

7+2 ugy kepzelem el. Hogy a ket szelen 8 9 minjont ,nem tudnak lexedni (stealth szeru). Clearboardok. Csak ha beljebb csusznak.

#14

2016.01.06 19:17

Hazekiah profilképe

Hazekiah (Diamond Common)

BattleTag: Hazekiah#2909

Közepes játékos

Keres: Egyebet

Volt régen szó róla, hogy legyen +1 új kaszt, vagy akár 2 is :D

Még 6 kaszt alternatív hőse is hiányzik, bár az csupán optikai tuning és amíg csak valós pénzért szerezhető meg nekem úgyse lesz 1se.

Örülnék ha akár valamilyen borzasztó tré árfolyamon de visszafelé is működne a goldért-dust átváltás (jelenleg a pakkotveszel-mindbetöröd út működik csak).

Lehetne egy új féle kártyatípus, a FELSZERELÉS, ami a hősportré alá kerülne, ez egy köpeny-páncél-sisak-nyaklánc hasonló volna, ami kijátszás/felvétel után körönként (legelején/legvégén) adna valami plusszt (1HP gyógyítás/ 1pajzs/ +1sebzés/ +1mana), mondjuk ha a pakliból kell kirakni, akkor újabb RNGfaktor hogy ki mikor húzza fel.

Lehetne maxHP növelés, akár nem is direktben 40re emelni, hanem 1-2 legend meg pár epic lap a jövőben adogatna +1eket. Gyakorlatilag a pajzs elve is ehhez hasonló, de alapjáraton csak a druida és a harcos él vele, mágus nagyon ritkán (1secret vagy u.portal jóvoltából, pap meg ha olyan lapot lop szóval még annál is ritkábban). Warlock-Druida-Pap a legkivételesebb esetektől eltekintve se fegyvert se secretet nem használ, sámán + harcos + rugó csak secretet nem, a mágusnak pedig csak a fegyver hiányozna (mágusbot-varázspálca alap lehetne). Igaz a Kezan Mystic neutral meg szökőévente a Blingtron3000 is feltűnhet pár meccsen. :D

Mondjuk sir finley heropower cseréje azért bekavarhat a fent említett dolgokba újabban, bár fenntartom azon véleményem hogy a rugó wicked knifeja a leggyengébb, így más kasztnál főleg nem váltanék át arra. ;D

Szóval következő kiegbe valahogy megoldható lehetne, hogy 1-1-1 (pajzs-titok-fegyó) jusson minden kaszthoz.

Én egy újabb inspire-hez/discoverhez hasonló képességre is számítok.

Minden olyan lapnak adnék valami képességet, ami X/Yértékkel bír csak Z manáért és semmi szöveg nincs rajta sőt még csak etnikumhoz se tartozik (demon-beast-mech az legalább valami minimál többlet), ilyen a chillwind yeti meg a boulderfist ogre, de még a war golem is. Akárcsak egy restore 1HP vagy gain 1armor szerűt deathrattle-el mondjuk már valaminek nevezhető, ettől még az ilyen szintű lapok továbbra is kezdőbb deckekben fognak szerepelni max.

Túl erős kijátszásiköltség/értékekkel bíró minionoknak majd a jövőben mondjuk lehetne battlecry -1 attack vagy -1 defense képessége permanensen egy random/random friendly minionnak, mivel a legtöbb lap tápol és nem negál (kivétel a shrinkmeister de az is átmeneti, meg persze a pala 1es sebzésre/HPre állításai). Najó azért van pár önszivató lap: fel reaver, wrath guard, flame imp, de mégsem ez a jellemző.

 

#15

2016.01.06 23:22

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Golden Rare)

BattleTag: vaskaktusz#2751

Rengeteg lehetőség van még ebben a játékban anélkül, hogy a Blizzard felrúgná az "egyszerűség" koncepcióját. 

Szerintem teljesen rendben van, hogy a lapok vagy lények, vagy spellek, vagy fegyverek, hogy nem cselekedhetsz az ellenfél körében, hogy csak egyféle "nyersanyag" van stb. Persze lehetne ennél jóval összetettebb játékot is csinálni, viszont az már nem tudna ekkora réteget elérni, ergo a free-2-play üzleti model sem lenne fenntarható, amivel még több játékost riasztanának el. (Többek között ezért tűnik már a hivatalos megjelenés előtt csúfos buktának a HEX, amit minden veterán kártyás úgy várt, mint a messiást.)

Viszont van jópár dolog, amivel színesebbé lehetne tenni a játékot:

  • Új játékmódok. Jelenleg van az aréna meg a ranked és ennyi. Amennyi időt, energiát és pénzt beleöltek a hetente megjelenő "random player wins "típusú Browlnak nevezett tét, izgalom és szórakozásmentes okádékokba, valami jót is kitalálhattak volna.Lehetne pl. challange mód, ahol Bo3, Bo5...Bo17, formátumokban lehetne összemérni a játékosoknak a tudásukat, és/vagy ugyanezen az elven működő tournament mód is. Ha mindenképpen hétvégente jelentkező más-más játékmódokat szeretnének példát vehetnének/lenyúlhatnák a "Weekend Warrior Event" ötletét a Solforge-ból. Ott ugyanis nem az az "attrakció", hogy minden random történik meg, hanem a játék szabályait változtják meg, vagy adnak hozzá újakat (pl. nem lehet legendary, vagy akár,rare-nél ritkább lapot használni, olyan lapokkal is játszhatsz, amik nincsennek meg, minden lapból egy lehet csak paklidban, különleges szabályok szerinti draftok (olyan, mint az aréna)). Minden hétvégének saját, külön metája van, ami a Hearthstonenak sem ártana.  Persze mindez belépővel, valódi jutalmakért.
  • Aréna pool. Az aréna már nem olyan, mint volt. A Blizzard egyrészt túl sokáig és túl látványosan szart bele az aréna balanszba, és a kiegekben megjelenő "tölteléklapok" tervezésekor sem vették figyelembe, hogy azoknak milyen hatása lesz az arénára (az LoE volt az első olyan kieg amin látszik, gondoltak az arénára is). Másrészt egyszerűen túl sok a lap és még több lesz idővel. Azon túl, hogy egyre gyakrabban kell 3 olyan lap közül választani, amiből egyiket sem szeretnéd, már semmit nem érdemes körbejátszani, mert valószínűtlen, hogy egyáltanán az ellenfél paklijában van. Ezen csak úgy lehetne segíteni, ha nem az összes lap közül lehetne valászani, hanem csak a Blizzard által alapos tesztelést követően összeválogatott max. 500 lapból. Így szerintem nem csak a "régi" aréna érzést lehetne visszaszerezni, de meg lehetne teremteni a kasztok közötti sosemvolt egyensúlyt, sőt a pool időnkénti lecserélésével új és új metát lehetne teremteni.
  • Új mechanikák bevezetése. A Blizzard ezzel már próbálkozik egy ideje több kevesebb sikerrel, de még nagyon sok más játékokban remekül működő mechanika van, ami a HS-ben nincs, vagy alig van jelen. Én pl. nagyon szeretem a saját, illetve az ellenfél paklijával, kezével mahináló kártyákat és rájuk épülő paklikat, viszont ez a HS-ben csak poén szintjén van meg. Aztán ott vannak az aktiválható képességgel rendelkező lények (ilyesmivel már próbálkoztak az inspire bevezetésekor), de nem volt túl sikeres.Én valami olyasmire gondoltam, hogy kirakod és a következő körben aktválhatod (ingyen, vagy X manáért) és akkor csinálna valamit. Az ilyen típusú lapok, ha jó a képességük és persze a statjaik képesek lassítani a metát, ugyanis az ellenfél nem teheti meg, hogy az asztalon hagyja őket. Hogy op-k se legyenek, el lehetne látni őket valamilyen hátránnyal, pl. "cant attack" vagy "cant attack heroes" szöveggel.
  • Típusszinergia. A HS nem igazán használja ki WoW által kínált teljesen kézenfekvő szinergiák többségét. Vannak sárkányok, beastek, murlockok, démonok, mech-ek, de nincs Aliance se Horde, mint ahogyan nincsenek élőholtak, elfek, emberek, orkok stb. sem. Pontosabban vannak, de nincs rájukírva és nincsennek olyan lapok, amik azt jutalmazzák, ha tele van a paklid Aliance karakterekkel, vagy éppen orkokkal. Lehetnének.
  • Több mint 9 paklihely. Nem hiszem el, hogy ezt olyan nehéz lenne megoldani, vagy olyan rettenesen leterhelné a szervereket. Több, mint egy éve "dolgoznak rajta" Brode-ék....

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás