FórumÁltalánosMit Törtél/Törnél Be?

Mit Törtél/Törnél Be?

0

Hazekiah (Diamond Common)

Hazekiah profilképe

BattleTag: Hazekiah#2909

Közepes játékos

Keres: Egyebet

2016.03.17 23:40

Amolyan közvéleménykutatás/helyzetfelmérés szintjén érdeklődnék (meg persze mert mellékesen még 1 témát se nyitottam, soká is törpengtem rajta milyet is kéne), hogy a nemrég megnyílt lehetőséggel élve (nevezetten, hogy az eddigi mellőzött kalandlapoktól is meg lehet válni cserébe dustért végre) ki mitől vált meg a lapkészletéből illetve mely lapok úgymond beolvasztásán gondolkodik még.

Kezdeném is a sort egy mellékes vallomásfélével kiindulásképp (mivel épp ma este neki szisztematikusan szelektálni): egy ideje már kőrvonalazódott bennem 3 úgymond favorizált kaszt, leginkább azon megfontolásból kiindulva, hogy a Paladin & Hunter tud egyszerre fegyverrel és titkokkal is ténykedni, őket tartanám a viszonylagos legerősebbeknek.  Gyorsaság/hatékonyság szempontból nézve is a Facehunter & Secretpaladin elég jó választás rankedre, amiket lehet fennhangon utálni, de néha érdemes használni azért.

Harmadikként a sámán jött be amolyan sorsszerűen, mivel GvGből Neptulont TgTből pedig Mistcallert bontottam (szinte kizárólag elég meglepő, azóta befigyelt pár másik is bár nem számottevő a naracs szín kalandoktól elvonatkoztatva), és OldMurkEye volt az első legendary lapom (mégha csak soulbound is).

Aztán idővel eszembejutott (bár erre kicis az esély mint a lottón de mégis nyitva kell hagyni a kaput a jövőre tekinettel) itt olvasgatva, hogy sokféle versenyen felbukkan a Bo5, szóval ha csak triplakasztú accom van az úgy is sovány lehet egyszer majd sokára... így hozzáraktam még a Rugót (mert minden kalózom megvan) meg a Warriort (ha lesznem drága jó lapjaim később, és időm/kedvem is a lassú controlozáshoz) elvégre fegyverhasználók legalább.

Szóval nálam alap volt hogy a mágussal sose játszottam (lvl10 utántól csak kasztkihívásnál max, jelenleg is 12es még :D , mivel kezdésből az lenne az evidencia és a legújabbak szinte mind azzal nyomulnak leginkább én meg szereten eltérni a trendektől), a pap elhúzódó nagy túlélő a warlock szinte már kamikáze de legalább ritkán üres a keze, a hippidruida márcsak odacsapódott, tehát ami ilyenekhez való lapom volt mind porrázúztam inkább fölöslegesen minek ha értelmes dolgokra költhető az ára.

Lényegében ennyit a hosszúnak tűnő bár eddig nem kifejezetten eredményes HS pályafutásomról.

----

Szóval arról lehetne itt értekezni, hogy járható/okos út-e, ha valaki szinte lefelezi a kasztspecifikus lapkészletét (én már megtettem, így max mások érdekében pro/kontra érvek)?

A másik felmerülő kérdés, hogy a neutral kalandlapok értékrendbeli helye hová tehető? Azon merengek éppen, hogy pl a nerub'ar warlordot életemben sose használtam és valószínű nem is fogom, de 2x5 dustnál mégis csak jobb ha megmarad talonban, a wailing soul is majdhogynem arra is épülő koncepcióért kiált(ana, lehet lesz majd poénból ön-silencelős priest deck egyszer valakinek odavaló az argent watchman + ancient watcher + ventureco. és az 50%melléűtős lények megkoronázásul egy icehowl-al) , hogy a hátránya még előny is legyen az már 2x20 dust, djinniofz az csak pár lénytuningos kaszhoz erős (én még semmiféle pakliba sem raktam be), a nagaseawitch meg akkor lesz előny ha sok nagy lény van a paklidban de ezek párban már 200-200 dust, legendből a majordormo nagyon lebomlani készül (gondolom még sokaknál), de személyszerint ArchthiefRafaam meg RendBlackhand megléte sem vált még úgymond soha hasznomra... epictől lefelé meg lehetnek szép számmal olyanok (fentebb említetteken kívül) is amikből 1db-ot elég volna megtartani... azon nem is tűnödtem még, hogy a rostán fennmaradt 5 kasztom lapjaiból akadhatnak tán fölös tré lapok (cursed blade se nagyon tetszik)

Ha utánaszámolok lassan legyárthatnék 2db tetszésszerinti legend lapot is ami 'jólennehamegvolna' kategóriás de legalábbis játszanék vele, mindenesetre sűrűbben mint amik csak a 'kártyaalbumomban' figyelnek, mikor lapozok oda rájukpillantani. :D

#1

2016.03.18 16:08

EstebanJozsi profilképe

EstebanJozsi (Diamond Common)

BattleTag: Esteban#2984

Közepes játékos

Igazából minden csak rajtad hogy mit akarsz kezdeni a játékkal, ha arra mész hogy teljes lapkészleted legyen akkor nyílván nem éri meg egyet sem betörni, viszont ha egy bizonyos paklit össze szeretnél rakni akkor betörhetsz pár haszontalan lapot amikkel úgy hiszed sosem fogsz játszani.

Nekem az egyetlen kaszt ami nem tetszik az a rogue mert nagyon kombókra építős és kevésbé szeretem, bohóckodtam vele kicsit mikor kijött a Beneath the Grounds de nem bizonyult valami jónak így szegény rogue kaszttól én lélekben megváltam otthagytam 22-es szinten és betörtem a lapoknak a 80%-át minimum és a bejövő dustból lett egy jó kis secret pala deck és kicsit fejlődött a control warriorom egy Grommashal.

A mostani újdonsággal hogy belehet törni a kalandok lapjait nagyon még nem éltem, csak Baron Rivendare-t, Feugent és Stallagot, Majordomot,Rend Blackhandet és Maexxnát törtem be mert ezekkel szerintem sosem fogok játszani, Feugen és Stallagnál fájt kicsit a szívem mert szerettem játszani őket de így a jövőre tekintve is kevés esélyt látok arra hogy jók lennének, 2 epic lap lett belőlük de én azt mondom számomra így jobb.

Szóval ha nagyon le akarsz gyártani legendarykat (vagy más lapokat) akkor érdemes ilyeneken elgondolkodni.

 

#2

2016.03.19 10:04

Adrenaline profilképe

Adrenaline (Rare)

BattleTag: #2665

Közepes játékos

Hali! Most érdemes betörni lapokat vagy várjak a kieg-ig? Mintha olvastam volna vlhol egy hírben vagy posztban hogy lesz változás?!

#3

2016.03.19 14:46

gigi profilképe

gigi

10 12lapot nerfelni fognak. es azokat 1 honapig teljes aron lehet betorni vszeg. aprilis vegen 

#4

2016.03.19 21:09

Maxxis profilképe

Maxxis (Epic) - Közösségépítő

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

Sziasztok!

Ki így ki úgy.... februárban volt 2 éve hogy elkezdetem a játékot. Preferált kaszt? igen voltak időszakok amikor valamelyik kasztot, többet játszottam, és viszonylag gyorsan elértem vele a 60-as szintet. Azonban az én fejemben sosem fordult meg hogy a leghaszontalanabb lapot, lapokat betörjem. Jelen pillanatban 8 kaszttal eléretm a 60-as szintet a rugóm pedig 57-es szintű. Csak a felesleges darabszám feletti lapokat töröm. Az összes lapot figyelembe véve kb olyan 70-80 db hiányzik. Bármelyik kasztból tudok ütőképes jól működő decket összeállítani. Egyetlen problémám van, hogy viszonylag kevés időt tudok a játékkal foglakozni. De én a betöréssel mindenképpen megvárnám a nerfeket ill. az új kiegészítőt. Mindenkinek jó szórakozást kívánok! 

#5

2016.03.20 12:15 | Válasz: (#3) gigi hozzászólására

Adrenaline profilképe

Adrenaline (Rare)

BattleTag: #2665

Közepes játékos

Azt ehet tudni előre? melyik lapokat nerfelik? 

#6

2016.03.20 16:18 | Válasz: (#5) Adrenaline (Rare) hozzászólására

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: PHOENIX#2680

Egylőre nem tudjuk, de a Force of Nature/Savage Roar kombó biztos nerfet kap, illetve a Big Game Hunter és a Knife Juggler is valószínűleg nerfelve lesz (meg a Leper Gnome is).

Hearthstone Hungary Admin

#7

2016.03.20 20:18 | Válasz: (#6) PHOENIX (Admin) hozzászólására

Adrenaline profilképe

Adrenaline (Rare)

BattleTag: #2665

Közepes játékos

thx! 

#8

2016.03.22 18:18

mosquitooo profilképe

mosquitooo (Diamond Common)

BattleTag: mosquitooo#2408

Hát nem tudom... A kiegészítők mindig tehetnek csodákat, ahogy például a secretkeepert élesztette fel challenger. Eleinte nekem is vonzó volt hogy törögessem a lapokat, mert dejólenne sylvanas, de érdemes átgondolni hogy minden betörésnél elveszted a dust 3/4-ét, úgyhogy minden töréssel exponenciálisan lassítod annak lehetőségét hogy viszonylag teljes gyűjteményed legyen. Ha költesz pénzt egy év, ha nem költesz pénzt 2 év, és nem lesznek többé lapkészlet-problémáid. Ilyen megvilágításban szerintem várhat minden... Kivéve talán ha golden epic/legendary -t bontaszt. Azt van értelme betörni, mert az egy 1/1 csere.

#9

2016.03.22 21:14

Hazekiah profilképe

Hazekiah (Diamond Common)

BattleTag: Hazekiah#2909

Közepes játékos

Keres: Egyebet

Azért ez a hóvégi legjobb rankedhelyért járó jutalom aranykártya+dust kicsit jobban kezdett motiválni, hogy ne életemvégéig 20-19-20on játszak csak, legalábbis feljebb másszak 1szer ameddig tudok szezon közepén. ;D

Szép a teljes gyűjtemény ábrándja is, csak az összes kaszthoz nekem volna egy évtized is (egyébként is csak a classic szettre van achievement), így logikusnak tünt lefelezni már a végcélt is ilyen megfontolásból, de elsődlegesen max3ra próbálok koncentrálni (de lehet még bölcsebb volna csak 1re), majd azokkal lassanként kifarmolom pl a controlwarriorhoz kellő tucatnyi epik/legend lap árát szép lassan.

Legendekből meg azért vannak elég hulladék jellegűek szinte a kezdetek óta, ami persze később változhat és felértékelődhetnek...

Részemről NetPagle & Millhouse omlott csak porrá elég régen, de akadna még pár amit lazán úgymond becserélnék egy hiányzó epikre ;)

Konkrétan: Lorewalker, Tinkmaster, Hemet, SkeletonKnight, FlameLeviathan, Wilfred.

Mimironheadet csak azért mert mechekkel alig játszom, Skycapet meg csak azért nem mert kalózokkal viszont igen (elvétve). :D

Majordormo-Archthief kalandos duóm még mindig megvan egyenlőre...

RendBlackhand feje felett volt még kérdőjel korábban, de azt szinte biztosan megtartom, lehet felível nálam is valamikor a sárkányetnikum.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás