Véget ér a Duels játékmód! Patch 29.2-vel megszűnik a Duels!

FórumÁltalánosNaxx, gvg betörése

Naxx, gvg betörése

1

mosquitooo (Diamond Common)

mosquitooo profilképe

BattleTag: mosquitooo#2408

2016.04.30 17:01

Sziasztok!

Komoly problémám akadt. :D meglehetősen biztos vagyok abban hogy csak standardben fogok játszani, így minden wild lapot betörve hozzávetőleg 7000 dusthot jutnék... Ez ugyan annyira nem sok mint amennyi melóm van ezeknek a lapoknak a beszerzésében, viszont kis kiegészítéssel 5 új legendary (ezzel gyakorlatilag megszerezhetném az összes fontos legendaryt a mostani metába)

Ellenben a gyűjtői hozzáállásom komolyan lázadozik ez ellen, és persze egy rakat fun wild pakliról mondok le vele...

ti mit gondoltok? Lehet ezeknek a lapoknak még komoly funkciója? Szentségtörés  lebontani dr. Boomot és malganist? Egyáltalán foglalkozzak ezzel ha biztosan soha az életben nem lesz teljesen hiánytalan gyűjteményem? Van valami amire nem gondoltam, és érv a lapok megtartása mellett?

köszi a válaszokat!

#1

2016.04.30 17:53

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Golden Rare)

BattleTag: vaskaktusz#2751

Szerintem még várj egy kicsit mielőtt ezt eldöntöd. Persze most így a kieg után a standard mód a szórakoztatóbb. Nagyon új, nagyon más, nagyon nem kell benne a Challanger meg Dr. Boom randa képét bámulni. Jobban lehet kisérletezgetni az új lapokkal, előszedni rég (vagy soha) nem játszott lapokat. De szerintem nem lesz ez így sokáig. Előbb-utóbb be fog állni a standard meta mondjuk 5-8 paklitípussal. Mindig ugyanazokkal a paklikkal és ugyanazok ellen kell majd játszani, és akkor lehet inkább wildezni akarsz majd, ahol van/lesz úgy 20-25 legendkompatibilis paklitípus sokkal-sokkal változatosabb altípusokkal, tech lapokkal.

#2

2016.04.30 19:15

#3

2016.05.01 09:53

Adrenaline profilképe

Adrenaline (Rare)

BattleTag: #2665

Közepes játékos

Az alapján, amit leírtál én a következőt tenném! Törnék, de megtartanék egy általam kedvelt deck-et a wild-ba, a többinek megköszönném az együttműködést. A gyűjtőszenvedélyem pedig kiélem a standartbe.

#4

2016.05.01 15:43

Hazekiah profilképe

Hazekiah (Diamond Common)

BattleTag: Hazekiah#2909

Közepes játékos

Keres: Egyebet

Szerintem az érték/használhatóság alapján kell nézni leginkább, hogy mi az ami elég sok dustot hoz és amúgy is ritkán használtad. Maexxna + EchoigOoze + WailingSoul törhető, de Loatheb + ShadeofN + SBelcher pl inkább megtartandó kategória (nálam legalábbis). Common lapok javát pedig mindenképp kár volna betörni: 2db pilotedshredder vagy ant.healbot vagy madscientist = 10 dust, ha még valaha is játszol wildben ilyenekre szükséged lehet, DrBoom pedig továbbra is dobogós a legjobb legendary kategóriában, szóval csak mértékkel tördelnék a helyedben, de a felét/harmadát biztosan. Főleg ha kell a dust valamire amit lecraftolva jobb paklid lesz ami így több goldot hoz hogy több wog csomagot vehess amiből több dustot csinálsz. Szóval felgyorsítod a körforgást, de azt sem szabad elfeledni, hogy többnyire az új kieget veszi mindenki, és van rá esély, hogy aztán kibontsd azt a legendet belőle amit mondjuk 2napja 1600ból készítettél el, aztán 400ért be is törheted, pedig beáldoztál érte 4db GVGs legendet, amilyen csomag már nem is vehető így azokat már sose lesz alkalmad kibontani újra.

#5

2016.05.02 10:39

orkati profilképe

orkati (Common)

BattleTag: orkati#2536

Közepes játékos

Én is gondolkoztam a betöréseken, de arra jutottam, hogy várok. Nagyon friss még minden, majd meglátjuk 3-4 hónap múlva akarok-e wild-et nyomni, vagy elég lesz a standard. Majd ha egyáltalán nem játszom wild-ban, akkor megfontolom a lapok betörését, de én sem szívesen zúnám be a gyűjteményemet :-)

#6

2016.05.02 12:49

mosquitooo profilképe

mosquitooo (Diamond Common)

BattleTag: mosquitooo#2408

Köszi a válaszokat!

Arra a döntésre jutottam végül, hogy mivel még viszonylag sok pénz elköltésével is jó messze voltam a teljes kártyagyűteménytől, ezért nem reális cél hogy minden kártyát összeszedjek... ha így van, akkor inkább igyekszem egy teljes standard gyűjteményt létrehozni, ami azért is jó, mert minden évben 3 kiegészítőnyi lapból tudok dustot csinálni instant... úgyhogy utánam az özönvíz, én betörtem :) de szólok itt, ha 3 hónap múlva agyérgörcsöt kapok :D

#7

2016.05.23 21:21 | Válasz: (#6) mosquitooo (Diamond Common) hozzászólására

orkati profilképe

orkati (Common)

BattleTag: orkati#2536

Közepes játékos

Bátor voltál, hogy betörted! Én még bizonytalan vagyok. A standard óta (3-4 hete?) nem játszom wild-ban, és nem is hiányoznak a drbummos-shredderes-blecheres paklik (nekem is van ilyen :-D), jól elvagyok az új környezetben. Ami kicsit zavar, hogy Brawl-ban néha jól jöhetnek a régi lapok, meg ha haverokkal játszanék fun meccset, milyen durva dekkeket lehetne összerakni :-D

De nagy a kísértés, mert az összes wild (Naxx+GvG+jutalom Old Murk-Eye) lapom betörésével majdnem 8000 dusthoz jutnék. Ez meg 5 Legendary-t vagy 20 Epic-et jelent, ami határozottan jót tenne a még igencsak hiányos Classic lapkészletemnek :-) Ennyiből simán legyárthatnám a hiányzó lapokat akár egy control warriorhoz is.

Még azon gondolkozom, hogy vajon mennyi Classic-ot fogok venni a közeljövőben, mondjuk egy éven belül. Hogy érdemes-e most legyártani, ami kell, vagy várjak, hátha kiesik a Brawl nyereményből, vagy az év végi maradék goldomból ha Classic-ot veszek, akkor abból. Nagy dilemma ám ez! :-)

#8

2016.05.23 22:21

Maxxis profilképe

Maxxis (Epic) - Közösségépítő

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

Sziasztok! 

Én semmit sem török, de az én helyzetem kicsit más az első szezon óta játszom és az igazán fontos lapok megvannak. Ha meg nagyon hiányzik valami mert van ilyen is :), akkor kivárom rá a dustot. Készítettem egy tervezetet milyen sorrrenben milyen lapok kellenek, persze nekem a cél a teljes lapkészlet, minimális ráfordítással. (de egészen jól haladok) 139 db lap hiányzik az egész készletből (1641). Csak a felesleges nek tűnő arany lapok betöréséért, 12.000 dustot kapnék. 

A ráérő időm függvényében, a havi cél a rank-14, havi 5 aréna, heti 6 deck, mindig abból veszek (aranyért) amiből a legtöbb lap hiányzik, ha nyitok egy legendet, más típusú decket kezdek venni (persze aranyért), és ez a taktika nagyon bejött. 

#9

2016.05.24 07:49

orkati profilképe

orkati (Common)

BattleTag: orkati#2536

Közepes játékos

Én Bétán regeltem, aztán hosszú időre más kötött le (így utólag azt mondom, hogy sajnos), és új accot is kellett készítenem. A 19. volt az első teljes szezonom, így kb. 9 hónapja nyomom (majdnem) minden nap a játékot. Az utolsó 7 hónapban megvolt a Rank 13-15 is. Költötem rá pénzt is, mondjuk nem sokat: 50 Classic-ot vettem, amikor akciós volt, és a LoE-t meg a BM 4 szárnyát vettem meg. Most az a terv, hogy gyűjtöm a goldot, amíg nem jön egy kieg vagy kaland. A kiegből veszek majd 50-60-70 paklit, attól függően, mennyi gold jön össze, és folytatom a gyűjtögetést a köv. kiegig. Ha lefutott az éves 2 kieg 1 kaland ciklus, akkor a maradék kb. 3000+ goldból Classic-ot terveztem venni. De ha összetöröm a wild lapjaimat, akkor lehet, hogy kevesebb Classic lesz, és több új kieg.
Ha nem jött volna ez a Standard mizéria, és a régi kiegek kizárása a vásárlásból, akkor biztosan nem törnék be egyetlen lapot sem, amiből nincs meg a játszható mennyiség. Így viszont nekem már nem (lehet) cél a teljes gyűjtemény, a Standardból kieső lapokkal valószínűleg a játékidő 99%-ában nem fogok játszani, tehát igazából úgy érzem, hogy csak "áll benne a dust" :-)
Mivel alapból gyűjtögetős típus vagyok, még vakarózok kicsit, de attól tartok, törés lesz a vége :-)

#10

2016.05.24 09:57

Miles Teg profilképe

Miles Teg (Epic)

BattleTag: ddg#2463

Tapasztalt játékos

Minden wild epic és legend lapom betörtem. Időm sincs, kedvem sincs két módban játszani, a spec brawloknál meg valahogy kibirom a hiányukat.

Így classicból már csak 2 legend és 4 epic hiányzik (több nincs meg, de nekem csak ennyi kell).

#11

2016.05.24 10:15

Hazekiah profilképe

Hazekiah (Diamond Common)

BattleTag: Hazekiah#2909

Közepes játékos

Keres: Egyebet

Én mondjuk kasztok alapján szelektáltam főleg, amelyikekkel amúgy nem játszom és nincs is hozzá értelmes lapom/deckem se, alapból bezúzom mind ami nem wild azokat is. Gyüjtemény tekintetében elsőre az összes sámán lap megszerzését tűztem ki célképpen (4db legend kipipálva), másfelől meg neutral golden lapokat sose török be (éppenhogy inkább a simát helyette ha több mind2 lett összesen), pedig abban is 'áll a dust' fölöslegesen szinte, mivel csak szebbek és nem jobbak (de azért örülök neki, hogyha azok amiket gyakran berakok a paklijaimba mégis minél sűrűbben csillognak animáltan). Igaz aranylapot nem kraftolok azért egyenlőre (ennyi hézaggal a készletemben luxus volna), de packbontáskor/hóvégiládánál mindig reménykedek benne, hogy általam játszott kaszthoz valót ad majd, ha nem semlegeset.

Én részlegesen tördeltem ám hónapelején, de némi visszatartó erő volt már az is, hogy még nagyon messze vagyok mindegyik kalandmód heroicon végigtolásától (kétlem hogy egyhamar bármelyik hátlapot is megszerezném, mivel mage-priest csak basic-set és nem játszom velük, pedig javarészt ezekkel kéne lenyomni a legtöbb bosst... régebben amúgy azthittem ott is sorban kell haladni XD), oda pedig kellhet sok wild lap, továbbá bizonyos tavernbrawlokban is lehet érdemes lesz párat belerakni ahol extrém paklit kell csinálni majd.

Meg aztán van egy tucat 'túlerős' kivont lap, amik feltétlenül jó ha megmaradnak mert sose lehet tudni, ilyen a pilotedshredder vagy az ant.healbot de még az annoyotron is talán, naxxból pedig belcher-madscientist vagy loatheb... személyszerint a stealth-ben növekvő shadeof lapot is szeretem, de még a Thaddiussá avanzsáló kéktrollzombiduót is megtartottam például, pedig régebben se hiszem hogy túl sűrűn használtam volna őket. :D

Mondhatnám azt is hogy 5 dustnál bármelyik common lap megléte többet ér, bár a nerub'ar weblordokat például betörtem mert olyan ótvar, hogy egy whisp-el előbb játszanék.

#12

2016.05.24 11:51

orkati profilképe

orkati (Common)

BattleTag: orkati#2536

Közepes játékos

Hazekiah, jó hogy mondod a kaland módok Heroic hátlapjait, azok nekem is hiányoznak, és lehet, hogy a mostani lapkészlettel hamarabb összeszedem, mint csak a standard lapokkal :-D

 

#13

2016.05.25 06:37

orkati profilképe

orkati (Common)

BattleTag: orkati#2536

Közepes játékos

Rohamtempóban kezdtem csinálni a Heroic Naxx-ot, és azt kell mondanom, sokat segítenek a wild lapok. Általában elsőre lemennek az ellenfelek, ritkán kell két meccset játszanom. Csak standard lapokkal lényegesen macerásabb lenne, szóval egyelőre maradnak a wild lapjaim a gyűjteményben. Legalábbis amíg nem végzek mind a három Heroic kalanddal :-D

#14

2016.05.26 21:36

mosquitooo profilképe

mosquitooo (Diamond Common)

BattleTag: mosquitooo#2408

Én nem bántam meg. hátlapok nem érdekelnek semennyire, viszont most elég jól néz ki a standard lapkészletem :) 

#15

2016.05.26 21:36

mosquitooo profilképe

mosquitooo (Diamond Common)

BattleTag: mosquitooo#2408

Én nem bántam meg. hátlapok nem érdekelnek semennyire, viszont most elég jól néz ki a standard lapkészletem :) 

#16

2016.05.27 06:20 | Válasz: (#15) mosquitooo (Diamond Common) hozzászólására

orkati profilképe

orkati (Common)

BattleTag: orkati#2536

Közepes játékos

Általában engem sem érdekelnek a hátlapok, de most valamiért rákattantam a Heroic kalandokra :-D Naxx meg is van, jól néz ki, hozzá is rendeltem a paklikhoz :-)

#17

2016.05.27 14:56

Hazekiah profilképe

Hazekiah (Diamond Common)

BattleTag: Hazekiah#2909

Közepes játékos

Keres: Egyebet

Alapvetően úgyis csak 1 hátlap fog látszani 1 meccsen, esetleg paklinként lehet különbözőeket beállítani. Személyszerint azt a lila Naxx-ost használom állandó jelleggel, mivel az volt a legelső amit megszereztem, ez mutatja másokfelé is hogy mikor kezdtem. :)

Nagyjából a heroic hátlapok is szimbolizálnak annyit, hogy az illető rendelkezik megfelelő lapkészlettel és volt ideje nehezített módban is végignyomni egy teljes kalandot, ami azért nem feltétlen olyan egyszerű sokmindenkinek. Végülis a legend rang elérése is hátlapot ér ha innen nézzük, persze adott szezonban látod hogy éppen mondjuk 1642. vagy európában és sokaknak ezt elérni egy újabb mérföldkő, aztán később már csak szimbólum lesz hogy valamikor már megvolt. Ez a két külön ranked el is gondolkodtatott hogy wildban nem-e lehetne könnyebb odáig felkapaszkodni, ha a többség a standardre koncentrál ezentúl úgyis már, jó lenne az első ilyen szezon végén valami statisztikát látni erről.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás