FórumÁltalánosRise of Shadows Nyitó Kibeszélő

2. oldal / 2 oldal

#21

2019.04.13 13:19

Lucas profilképe

Lucas

Sziasztok,

Valaki tud nekem segíteni ? Úgy tudom hogy a pakli nyitásonként minden maximum 40.pakliból esik egy legendary,a kérdés az hogy itt külön számolja a kiegeket vagy nem ? Tehát ha külön nyitok egyikből x mennyiséget legyen az 35 és a másikból 1et amiből esik egy legendary akkor az elsőnél tovább számolja 35 után vagy nullázza ?

#22

2019.04.13 13:29 | Válasz: (#21) Lucas hozzászólására

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Diamond Common) - Közösség segítő

BattleTag: VaBeZ#2292

Tapasztalt játékos

Szia.

a kérdés az hogy itt külön számolja a kiegeket vagy nem ?

igen, külön számolja a kiegészítőkön belül, nem az összes bontás szerint.

Tehát ha külön nyitok egyikből x mennyiséget legyen az 35 és a másikból 1et amiből esik egy legendary akkor az elsőnél tovább számolja 35 után vagy nullázza ?

 Az elsőnél továbbra is számolja, a másodiknál pedig újraindul.

#23

2019.04.15 09:09

Vyss profilképe

Vyss (Common)

Kezdő játékos

Sziasztok!

RoS-sal kapcsolatban szeretném megosztani Budget tapasztalatomat :)

Kezdőként nem tudtam sok mindent kezdeni magammal (csak Standardban játszom) a rotáció előtt, 25-ös szint körül megrekedtem a Ladder-en, és onnan pedig inkább csak készültem az új kiegre - hallgatva a tanácsokra lekraftoltam pár olyan lapot, ami a Hall of Fame-be kerül (összesen 1300 dustból :D), és a napi questekből összespóróltam 2300 Goldot.

Ahogy megjelent a RoS, nyitogattam paklikat, illetve ez alatt a pár nap alatt minden quest-es aranyamat az új paklikra fordítottam. Ahogy ki volt nyitva vagy 35 pakli, végre rászántam magam, hogy egy Budget Deck-et nézzek neten, ami talán új lendületet ad a játékhoz.

Nagyon linkelni nem fogom a paklikat, nem biztos hogy megtalálom pontosan melyek, amelyikről beszélni fogok, de guglizás kiadja őket, vagy külön megkeresem, ha valakit érdekel majd.

Szóval, olyan 2400 dustom lett a Hall of Fame-es lapok "másodszori" betörésével.

Legelőször, nagyon szerencsésen ráakadtam a Card Steal Rouge-ra, amelyik az ellenféltől, illetve egyéb más kasztoktól szerez lapokat, és ezek meglétével kombózik be extra effekteket a lapjaihoz. Ez a Budget paklit megúsztam kb. 700 dustból, a RoS paklikból és a pár hónap eddigi játékból azért már jöttek lapok. Iszonyat nagy játékélményű pakli, ugye itt mindenféle kaszt lapjait használod véletlenszerűen... az ellenfél nem nagyon tud rákészülni. Játszottam vele 4 meccset, teljesen Standard pakli, 3-at nyertem, a negyedik meccsen esett le (Lock ellen, aki csak úgy rakta ki a Doomguard-okat), hogy Wild-ben játszom... és mégis nyertem.

E malőr után, és sok megmaradt dust-tal rámentem a Murloc Shaman-ra. Ezt is megúsztam 1000 dust alatt, nyilván nincs meg hozzá az a Legendary, amelyik minden murloc-ot 1 manaköltségűvé alakít, de e nélkül is minimum 50% winrate körül játszható, és ez is mókás, sőt... erős, mint az állat. Ki kell várni, 5-6 mana körül berobban az asztal, viszont ezzel a lendülettel ha nem nyerem meg a meccset, akkor kifullad, és onnan nem biztos semmi :S Talán ez a legerősebb paklim most. De nem a legmókásabb, a Thief Rouge sokkal fun-abb.

És belefért egy harmadik pakli, mégpedig valami Innkeeper Warlock, és ez is hatalmas fun - habár nehéz, és közel sem jó a nyerési arányom vele, de talán ezt élvezem a legjobban - telever mindent Imp-ekkel, meg Magic Carpet, meg valami big mega IMP, ami annyival kevesebbért jön ki (8 mana 8/8) ahány Demon elpusztult, mialatt ez a kezedben van. Szóval ezt a paklit is tudom ajánlani mindenkinek :)

Összességében van 3 jó paklim, amiből a Rouge OP as hell, a Shaman nagyon adja, de nagyon igényes az időzítésre. A Warlock pedig... ahhoz nem vagyok elég tapasztalt, viszont tetszik a sok IMP :D

Szóval ez csak igazából egy kis érdekesség egy kezdőtől, remélem senkit nem tartottam fel a wall of text-emmel. Szép napot Nektek!

#24

2019.04.16 07:18 | Válasz: (#23) Vyss (Common) hozzászólására

VasPaladin profilképe

VasPaladin (Diamond Rare) - Közösségépítő

Le a kalappal, és nem csak azért mert versenyképes paklit állítottál elő hanem mert több félét is kipróbáltál, ami a legfontosabb hogy számodra szimpatikus paklikat és viszonylag rövid időn belül, odafigyeléssel.

És ilyenkor is bebizonyosodik hogy free.to.play játékosként is bőven megvannak az esélyek előrehaladni, sőt sokkalta nagyobb élvezetet nyújt (szerintem) a fokozatos fejlődés, az apró megelégedés 1-1 újabb epicnek, minthogy ,számlaszám bepötyögés, feltölt x összeg, megvesz nyolcezer paklit és ezáltal hasztalanná válik a játék jutalmazási része, napiküldi teljesítés,brawlok,egyéb események stb. (Oké,szabadidőhiány ésdiszkrecionálisjövedelemesetén , de úgy hogy valaki csakazértis ki akarja próbálni a 15ezer dustos decket nem hátrányos az igazi pénz befizetése de ez már más tészta. )

#25

2019.06.27 23:30

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Diamond Common) - Közösség segítő

BattleTag: VaBeZ#2292

Tapasztalt játékos

Ez egy hosszú komment, katt ide ha gyorsan át akarod ugrani.

Ma kijött a következő kiegészítő legelső belengetője, gondoltam leírom milyen is volt számomra a Rise of Shadows időszaka. Nekem a RoS-ról egyértelműen az új aréna formátum és a dalarani meló fog az eszembe jutni.

Aréna

Úgy érzem hosszú idő után a RoS első Aréna metájában végre megint komolyabb tervezést kívánt a paklik összeharácsolása, és nem az egydimenziós, görbés-tempó játékról szóltak állandóan a meccsek. Sajnos ezt már nem mondhatom el a második felvonásról, GvG és TBP = mindent ellepnek a mech-ek, ezzel pedig ismét a tempó a lényeg. Elvoltam ekkor is, de már várom az újabb metát.

dalarani meló

Azt hozta amire számítottam, apró, de jó újításokkal bővített "run" minikalandot.
- kasztonként több kezdő hősképesség és -pakli: sokkal kényelmesebben, jóval többféle irányba terelhetjük a paklinkat a futamok során.
- kocsma megállók: egy HS-esen egyszerű, de kreatív bónusz, amivel megint csak nagyobb szabadságunk van a paklink kialakításában.
- 5 fejezet, 5 apró csavar: hát az első kettő középszerű lett, viszont a 3. és a 4. tényleg új megközelítést igényel, az utolsó fejezetben pedig tényleg győznie kell a paklinknak erővel.
- anomália mód: megint csak egy pici adalék, ami minimálisan módosít a meccseken.
Viszont:
- szerintem az ellenfelek többsége az eddigi minikalandokhoz képest is szegényesebbek
- ugyan itt nem olyan rossz a helyzet, mint a Rumble Run-nál, de még mindig van hogy pár körös kombón mehet el a meccs
- normál fokozaton túlságosan is könnyű, a hős mód pedig nekem sajnos csalódás, elég sovány a nehézségi fokozatok közötti határ

Meg én összességében jól elvoltam a kalanddal, de remélem most már pihenőre küldik a "run" stílust. Szépen foltozgatták a formulát, de már jó lenne váltani.

Konstruktív játékmódok:

Hát... erősen vérszegény. A rotációval magunk mögött hagytuk azt a rengeteg power creepet, tiszta lapról indultunk, aztán megint jött a nerf időszak, most legelőször buff időszak is volt, pótlásra kerülnek a HoF kártyák (eléggé kétséges minőséggel), szóval a megszokottnál jóval aktívabb időszakunk volt, amit feltétlen jó érzeni. De sajnos erre mindre rányomja a bélyegét, hogy a RoS egyszerűen nem hozott magával kellően friss dolgokat a lapjaival: a meta is eléggé szűkös, és bár minden kaszt meccsben van, de a legtöbbnek csak egy paklija van (szegény lokk és papi ráadásul), és nincs egyetlen merőben új pakli sem (kivéve talán a ciklon mágust). A harcos bombás témája inkább csak egy kis fapados adalék, ez a csaljunk ki egy nagy dögöt, majd Conjurer's Calling erősen a Cubelock-ra, a kontroll sámán a tavalyi Shudderwock sámlira, a pogo rugó pedig a jáde paklira emlékeztetnek. Sajnos nekem elég ingerszegény lett ezen a téren a játék.

Szóval a rotáció hatását, a megújult aréna formátumot és az aktívabb, bátrabb beavatkozásokat a balanszolásban, a javításban és a megújításban mind elismerem és nagyon örülök nekik, de a lényeg, az új lapok és a velük lehetséges friss élmények elmaradtak, ami miatt sajnos nem tudom kellően értékelni ezeket. A RoS nem egy rossz kiegészítő, hanem egy szürke, kopott kiegészítő. Én nagyon remélem csak takarékoskodnak a tűzijátékkal, és a következő kiegészítővel igazán beindul majd az új év konstruktív téren is. Jobb ponton járunk most szerintem, mint tavaly, de el kell innen mozdulni valamerre.

#26

2019.07.01 10:01

Hubucka profilképe

Hubucka (Diamond Common)

Közepes játékos

Keres: Barátot

Helló, nekem az alapkoncepció tetszik,csak így 2 hónap távlatából is kijelentem, hogy sikerült egy jó metát kiépíteni és mivel én a kieg. előtt is és után csak a druid, mage, hunter, paldinnal játszottam ezért nem kérdés hogy ki melett állok

#27

2019.07.01 10:16 | Válasz: (#25) VaBeZ (Diamond Common) hozzászólására

Neveletlen profilképe

Neveletlen (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Mordigo#2873

Tapasztalt játékos

Keres: Gyakorló társat

Teljes mértékben átérzem amiket írtál, bár én főleg a rankedről és a kalandról tudok írni(bár a heroic sincs még készen)

De a ranked módba őszintén szólva, beleuntam kb egy hónappal a kieg kijövetele után, és május elejétől június közepéig sokat kihagytam, bár ennek részben időhiány is volt az oka, de a játék beszürkülése is.Wildban a Big Priest uralom miatt jó ideig csak Exodia Maget játszottam, de valahogy a mostani metába egyszerűen beleuntam, a fent említett pakli teljesen megakadályozza a control játékot ami nekem talán a kedvencem, főleg wildban a lapok sokszínűsége miatt, de ez most kb lehetetlen sajnos(bár most összeraktam egy Reno Maget ami egész jó eddig)

A standard meg szintén valahogy most jutottam el arra a szintre, hogy nagyon egysíkú és unalmas lett, pedig 2015 vége óta eddig töretlen lelkesedéssel játszottam, de ez az utóbbi időben csökken egyre jobban, bár most visszatértem, és VaBeZ által említett újdonságok meg gyakoribb beavatkozások is tetszenek, de kicsit kevésnek érzem.

A kaland mód jó lett, bár én jobban szerettem volna ha saját lapkészletből kellene a bossok ellen paklikat csinálni mint régebben, de így is tetszik, egész sokat játszottam vele, a rumble run után különösen jól jött egy ilyen mód.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás