FórumÁltalánosSegítségkérés lapokhoz

Segítségkérés lapokhoz

-3

Benedeck (Common)

Benedeck profilképe

2016.05.08 08:45

Arra gondoltam, hogy jó lenne, ha lenne egy fórum, ahol meg lehet beszélni lapokat.Dustolással,kraftolással vagy pakliépítéssel kapcsolatban.Kezdem én:miért/mikor tud jó lenni a Far Sight és a Charged Hammer?Miért epic ritkaságúak?

#1

2016.05.08 15:50

Hazekiah profilképe

Hazekiah (Diamond Common)

BattleTag: Hazekiah#2909

Közepes játékos

Keres: Egyebet

FarSight akkor 'jó' ha olyan lapot húzol ami 3 vagy több manába kerül, mert úgy ingyen +1 lap. Mióta van AncestralKnowledge nem sokat látni.

ChargedHammer meg az előtt jelent meg, hogy LOE 3.szárnyából kiszedve SirFinleyt tudj heropowert is cserélni, erre TGTben egy másik lap is megjelent a SideshowSpelleater amit ugyancsak nem szoktak használni. Voltaképp a 4ért 2/4 fegyver olyan közepes kategória és legalább nem is overload-os, de a sámánnak a random-totem idézése helyett sok esetben jobb bármi más, viszont gyengébb a többi epic-hammernél.

Mind2 inkább csak rare szinten van szerintem, de vannak még epic lapból elég gagyik máshol is.

-----------

Én épp tegnap bontottam egy Darkspeakert, annak a használhatóságán gondolkozom milyen helyzetekben volna érdemes kijátszani. Elsőre az jutott eszembe, hogy 2 poweroverhelming után egy nagy ütés arcba másik lénnyel aztán átmentem rá alapon felül a +8/+8 buffot. (de warlock-al nem is játszom), vagy túloldalról nézve egy corruption-t kapott sok/sok-as lényem statjainak megtartása... :D

Másik opció ha valami jobb képességű kicsi lénnyel cserél, amit megérné életbentartani... csak ilyet sem nagyon találtam a lapkészletemben amit használnék is (pl pitsnake, angrychicken, youngdragonhawk, youngpriestess), legfeljebb egy sérült BrannBronzebeard megmentése lenne értelmes cél.

 

#2

2016.05.08 16:05

Far Sightot Charged Hammert nagyon sokat lehetett látni régen maly sámánokban, de ahogy Hazekiah is mondta, jöttek ki azóta jobb lapok helyettük.
 (Különösen a hammer érdekes, eleve ugye a sámáné volt régen a legvacakabb hero power, ezért adtak egy ilyen lapot neki. Mára viszont sikerült olyan lapokat kiadni, amellyel a totemek szinergiáját az egekbe emelték, ezért felesleges megváltoztatnod már azt a hero powert, ami most talán az egyik legerősebb a játékban [persze nem önmagában, hanem Thunder bluffokkal, thing from belowokkal stb])

Hát a Darkspeaker érdekes, személy szerint nem futottam még bele ilyen lapba. Nagyon értelmes köré épített paklival nemigazán találkoztam sehol, de amúgy egy enragelgetős warriorba talán el is férhet, de a manájához mért értékekkel hát...

 

 

#3

2016.05.08 16:25

Következő kérdésem az lenne hogy melyik legendaryt érdemes először lekraftolni.Még csak C'thun,Reno,Maexxna és Xarill van meg.Valami multifunkcionális Classicra vágyom.Mindenki javaslatát szívesen fogadom de írjatok magyarázatot is hozzá mert abból tanulok.Köszönöm azoknak akik az előzőre is válaszoltak!

 

#4

2016.05.08 16:31 | Válasz: (#3) Benedeck (Common) hozzászólására

Feltétlenül neutralt kraftolj!! Én Sylvanast ajánlom, a jelenlegi metában kulcslap, szinte mindenféle deckben elfér. Classic is, tehát mindig is megtartja az erejét (nem úgy mint dr. 7) és neutral, szóval minden kaszthoz illik!

Esetleg Ragnaroson, Yserán lehet elgondolkozni még, de szerintem Sylvanas most és mindig erősebb.

#5

2016.05.08 19:06

Szityu00 profilképe

Szityu00 (Golden Common)

BattleTag: Szityu00#2160

Sziasztok!

Most egyYsera-t szeretnék craftolni,viszont még hibádzik dust.Szerintetek melyik kalandokból származó legendary-kat craftoljam be,amik hulladéko.(én pl arch-thief rafaam-ra gondoltm)meg van még pár wild-os legendem,de még egyet se játszottam azóta,mióta wild lett,szóval nem tudom,lehet azokat is be lehetne craftolni.Vélemények:

#6

2016.05.08 19:08

Maxxis profilképe

Maxxis (Epic) - Közösségépítő

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

Kérdés az is, milyen pakliban gondolkodsz, mivel játszol szívesen, esetleg van már valami épkézláb deck-ed és azt felerősíteni, szóval elég sok a kérdés amit meg kell válaszolnod, hogy a legjobb döntést meghozd. pl. van egy viszonylag jól működő paladin decked, de hiányzik belőle Thirion ..akkor el lehet azon gondolkodni, hogy őt lekraftold. Az azonban igaz, hogy neutral lapot érdemes első körben kraftolnod, mert a későbbiekben több varálási lehetőséged lesz. Az én szemléleletem, csak azokat a lapokat töröm be, amelyből már megvan a 2 db, és létszám felettiek. Igaz hogy lassabban lettek meg az op deckek, de most már bármely kaszthoz képes vagyok op deceket készíteni. (Ez mégis csak egy gyűjtögetős kártya játék.)

#7

2016.05.08 19:13

Szityu00 profilképe

Szityu00 (Golden Common)

BattleTag: Szityu00#2160

Speciel most egy Control Warrior-hoz terveztem a Ysera-t,szerintem oda azért elkéne.

#8

2016.05.08 21:43

Hazekiah profilképe

Hazekiah (Diamond Common)

BattleTag: Hazekiah#2909

Közepes játékos

Keres: Egyebet

Az én kraftolandó listám jelenleg: 1. Alexstrasza, 2. Rangaros, 3. BlackKinght, 4. HarrisonJones.

Egyiket se vágja haza a silence és a bárány-béka átalakítás is csak a 'megyek-ütök' részt blokkolja utólag. Egyikről se érzem, hogy kötelezően benne kéne legyen valamelyik deckemben ami nélkül nem is életképes, viszont el tudnám képzelni hogyha megvolna beletenném szinte bármelyikbe. :D

Sylvanas megvan, szép és jó meg tényleg erős, viszont kb 10ből 7-8szor sikerül úgy körbejátszania az ellenfeleknek, hogy valami 1/1es vackot vagy még annyit se kapjak.

Említést érdemel még EmperorThau & BrannBro, az a jó (vagy pont nem) hogy goldból szerezhetőek meg dust helyett, viszont olyan szinten benne vannak majdnem az összes pakliban, hogy már nem is a meglétük előny hanem a hiányuk hátrány (árnyalatnyi különbség). Persze minél kezdőbb valaki annál nehezebben állja meg, hogy amint megvan a 100g ne egy wog-pakkot nyisson hanem gyüjtsön 700ig.

#9

2016.05.10 20:04

Kezdőként:Brann Bronzebeard vagy Emperor Thaurissan először?

 

#10

2016.05.10 20:04

Kezdőként:Brann Bronzebeard vagy Emperor Thaurissan először?

 

#11

2016.05.10 21:25

Miles Teg profilképe

Miles Teg (Epic)

BattleTag: ddg#2463

Tapasztalt játékos

Brannt mondok ennyi info alapján. Ha részletezed a pakliterveidet akkor lehet mást kéne mondjak.

#12

2016.05.10 22:36

EstebanJozsi profilképe

EstebanJozsi (Diamond Common)

BattleTag: Esteban#2984

Közepes játékos

Én az iránt érdeklődnék hogy miért ajánlják lecraftolni Harrison Jonest? Miért jobb egy Acidic Swamp Ooze-nál? Értem én hogy laphúzás de az hogy általánosságban húzol belőle 1-2 lapot az megérné azt az 1600 dustot amit ráköltenék?

#13

2016.05.11 06:52

Előző kérdésemmel kapcsolatban kérdezték:

Summoning Stone Mage


Paladin


Face Hunter


Enrage Warrior


Totem Shaman

#14

2016.05.11 08:38 | Válasz: (#12) EstebanJozsi (Diamond Common) hozzászólására

Üdv!

Annyival jobb, hogy kontroll warriorral hammeres sámán ellen kb. azonnali feladás Mr. Jones után a sámán részéről. Még C'Thunék előtt összeraktam egy Renowarriort, Ysera, Szilvi, minden volt benne, Indiana Ford meg nem, mert nincs. Beraktam az  oozet. Nem igazán éreztem a hátrányt, sőt. Fegyvertelen kasztok ellen simán megtartottam kezdőkézben, mert a pakli nem igazán bővelkedett 1-3 manás lényekben. Fegyveresek ellen meg kötelezően megtartottam- és az volt a tapasztalat, hogy nagyon meglepődtek, mert Jones-ra számítottak. Viszont jelenleg az oozes sincs bent, igaz, keveset játszok, de a WoToG óta sokkal kevesebb fegyvert látok, mindenki C'Thunban bízik inkább. Face hunter 1 jött, troggos sámán szintén. És warrioroknál is csak a 2 manás balta van tipikusan, pedig azt hittem, tele lesz a játék kalózos-malkorokos paklikkal. Szal nálam most az ooze is kikerült.

#15

2016.05.11 13:52

Kezdőként:Brann Bronzebeard vagy Emperor Thaurissan először?

 Melyik deckhez melyik?:

Summoning Stone Mage


Paladin


 Face Hunter


 Enrage Warrior


 Totem Shaman

#16

2016.05.11 16:03 | Válasz: (#12) EstebanJozsi (Diamond Common) hozzászólására

Hazekiah profilképe

Hazekiah (Diamond Common)

BattleTag: Hazekiah#2909

Közepes játékos

Keres: Egyebet

Nyilván nem a legelső legendary amit kezdőként elkellene készíteni de azért elég univerzális. (Szerintem aki annyira kezdőnek érzi magát inkább 4db epic lapot kraftoljon az 1600ból többet ér vele)

A játék későbbi szakaszaiban már csak a statja miatt is erősebb a Jones (kevés lappal a kézben mikor 10manát kapsz körönként főleg), mint a másik fegyverleszedő ami viszont free.

Fegyvertelen kasztok ellen nézve tény hogy jobb lehetne a ooze mivel kb egy bloodfen raptor ami mégsem beast, míg Jones egy bootybay guard ami nem taunt, már ha kijátszási költség/harciérték alapján nézzük, de a duplaannyi élete miatt lehet 2 lényt is lecsaphat Harrison.

Lehet én vagyok rankban túl hátul, de talákozom divineshieldes paladin paklikkal akik használnak sword of justice-t, sőt olyan kezdőbb rugókkal is akik assassinsbladet (ezekben is van value, persze az alighasznált doomhammer lekapása a legtutibb). Sokszor meglenne a 2lap húzás, mert van aki felrakja a fegyvert és vár vele mikor tesz ki olyan miniont az ellenfele amit érdemes lesz leütni nem csak 1HPs, legjellemzőbb rugó ellen hogy maradék 2manából megújítja az 1durability-s fegyverét mert nemtudja másra költeni úgyse mint heropowerre. Sokszor 1laphúzásnál is bőven megéri, ha a pala nem gyógyul4et, ha a hunter nem tradel immunisan a gladiátornyíllal (de nyomulnak a jobblapkészletű facehunterek is ilyennel újabban láttam párat), és a warrior gorehowl-ja is feltűnik néha még.

Persze tech lap és ezen kategóriában a jelenlegi metában a BlackKnight megléte szükségesebbnek tűnik, de sosem lehet tudni a következő kaland/kieg nem hoz-e valami durva fegyvert.

Részemről lehet előrébb is rakom fejben így belegondolva ezt a 2 lapot, Alex meg hátracsúszik, mivel se ctrlwari se freezemage paklim nem volt még sose és nem is lesz szerintem,

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás