FórumÁltalánosSzerintetek nerfelik majd a Carnivorous Cube-ot?

Szerintetek nerfeelik majd a Cube-ot?

Igen, a lap ebben a formában túl erős
12.5%
Igen, pedig szerintem nem kéne csak sokan utálják
12.5%
Igen, de csak majd amikor wildba kerül
12.5%
Igen, még a wildba kerülése előtt
12.5%
Nem, pedig ráférne
12.5%
Remélem, hogy nem, hisz a kedvenc lapom!
12.5%
Nem, jó így ahogy van
12.5%
Vesszenek a kockák. Éljenek a körök!
12.5%
Eredmények mutatása
Eredmények elrejtése

Szerintetek nerfelik majd a Carnivorous Cube-ot?

1

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Casualplayer profilképe

2018.08.29 16:44

A kérdés egyételmű. 

A saját álláspontomat majd később én is leírom.

#1

2018.08.29 18:54

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Diamond Common) - Közösség segítő

BattleTag: VaBeZ#2292

Tapasztalt játékos

Máig nem egy erős meta paklinak az alapját képezte a kocka, szerintem bátran hívhatom az aktuális standard lapkészlet egyik, ha nem legerősebb győzelmi kondicíó elemének:

K&C: Cubelock; TWW: Taunt Druid, Cube Hunter; és most a TBP-nél Cube Rogue.

Azt teljesen meg tudom érteni, ha többeket frusztrálni tudnak a vele megvalósítható kombók, mert pillanatok alatt rengeteg manányi előnyre lehet szert tenni vele. Viszont én úgy érzem, hogy bár voltak veszélyes pillanatai a múltban, de összeségében eddig sosem volt komolyabb baj vele (a taunt druida tűnt nekem egyedül egy picit soknak, de utána nem hogy sikerült megfogni, de még teljesen vissza is szorították, nerf nélkül!). A Carnivorous Cube az egyik legjobb példája annak, hogy miért hozták létre a standard/wild rendszert: ez egy nagybetűs EPIC lap, amiben rengeteg lehetőség rejlik, teljesen új irányokat nyitott a pakli építésben, de ugyanennek a velejárójaként nagyon beszűkítette bizonyos tereken a designer space-t (N'Zoth, the Corruptor után most ez a lap a deathrattle paklik zászló hordozója a standardban).

Na de akkor én a MÁIG tapasztaltak fényében hogyan szavaztam ma
nem, jó így ahogy van.

Egyenlőre úgy tűnik nem adtak ki olyan lapokat és/vagy nem sikerült olyan lehetőségekre lelni vele, ami miatt nerfet érdemelne. A Cubelock volt az egyetlen nerfelt pakli, amiben szerepelt, de mint azt a későbbiek igazolták ott sem a kocka, hanem a lock rengeteg gyógyulása és a recruit volt a dolog rákfenéje (lehet nem sokan tudják, de még mindig vannak Cubelock-ok, csak sikerült helyre tenni az erejét). Mostanában stabilizálódik a meta, utána bármire rálelhetnek még a profik, és jön is még egy kieg a kocka búcsúja előtt, de ha azoknak a lapoknak a létrehozásánál is kellően figyelembe vették többek közt a kocka erejét is, akkor nem lesz ebből nerf, a vadonban egyetlen top meta pakliban sem szerepel a Carnivorous Cube. Azon meg fölösleges rágódni, hogy miután kirotált a standardból vajon lesznek-e majd olyan kártyák, amikkel elszabadulhat a pokol, mert ez bármelyik lapnál megtörténhet, nem igaz Star Aligner?

#2

2018.08.30 08:06

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Golden Rare)

BattleTag: vaskaktusz#2751

Nem hinném, hogy indokolt lenne a kocka nerfje. A lock a nefek óta alig játszik vele, a druid nem lehet problémás amíg beasteket lehet tenni az oldalára, a deathrattle rugó meg egy vicc. Jó a hunter tényleg erős most, de én spec. örülök, hogy végre vannak olyen működő hunter paklik, amik nem a jól ismert face-face-face és még egy kis face elven működnek. A cube egy színfolt a metában, ami több kasztnál is lehetővé tesz másféle pakliépítési koncepciókat is.

De ha már itt tartunk, vesszenek a tronok!!!

#3

2018.08.30 13:41

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Szerk: Kripp egy tegnapi videójánan is úgy vélte, meg kell változtatni a kockát :) Igaz, Ő csak lecsökkentené a támadását 2-re de az azért elég nagy változás, főleg papok ellen lenne érdekes hazsnálni abban a formában. És még azt mondta, hogy ha nincs nálad a kombód csak a kocka akkor jelentősen csökkenne így az ereje. Mindenesetre érdekes, hogy ő is úgy véli meg kell változtatni a lapot.

Bizony ahogy fentebb is mondják, a Kocka nagyon fun és erős is és a mana csalás pedig az alapja lett manapság a játéknak. (milyen szerencse, hogy kinyitottam anno első nap mindkettőt)

Viszont én úgy érzem és úgy is szavaztam, hogy nem maradhat meg ebben a formájában örökre. Sztem az, hogy máig nincs olyan lap ami teljesen brokenné tenné az ezúttal a játék designereinek munkáját dícséri. De szerintem a későbbiekben megkötheti a kezét a fejlesztőknek annyira, (ha majd már nem a mana csalás lesz a meta paklik közös tulajdonsága) hogy valahogy megváltoztassák. Bár ha Malygos létezhet akkor talán ez a lap is maradhat.. ki tudja?

De én akkor is úgy érzem nem fog így maradni azaz: a wildba kerülésekor nerfelik majd.

Vaskaktusz: Érdekes módon, engem meg pont az zavar, hogy ilyen kifinomulttá tették a huntit még annak idején a Spell Hunter pakli és a Rhok Delar megérkezésével. Bár azért az 5. körben az asztalra tenni 4 db 3/3-as beastet nem éppen egy kedves baráti csevej az ellenféllel. De nekem hiányzik a midrange hunti. Az, hogy a negyedik körben bizony már az életben maradásért kellett küzdenie szemben lévő játékosnak és az egy minionja a boardon is Freezing Trapbe rohan és jön a Concede. És persze mindezt párszáz dustért cserébe. Hiányzik a Kindly Grandmother és az 1 manás tigris kölykök és mondhatnánk, hogy ott a wild de már ott sem igazán használhatók. 

Viszont mindezekért majdnem kárpotol a fantasztikus hős kártya Deathstalker Rexxar de ez már mégsem ugyanaz.

U.i.: Oh tényleg mennyire broken lett a Star Aligner... (nem is tudtam és örülök, hogy felhívtad rá a figyelmem) Maxxis megjósolta anno a bemutatásánál. De azt nem gondoltam volna hogy egyből a wild meta legtetején landol. És persze melyik kasztnál...  Hanyagolhatnák már véééégre Malfuriont. Talán egyik kaszt sem volt ennyi ideig topon a játék történelmében. Ezért kedves Rogue szerető játékostársaim a ladderen toljátok orrba szájba a Quest rugót, hagy hulljon a férgese! :) 

 

Mindenkinek köszönöm aki hozzászólt vagy szavazott. 

#4

2018.09.18 15:19

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Valószínűleg Ben Brode helyét betöltötték. Mert már nem keresnek Game Director-t a játékhoz a Blizzard jobs oldalán. 

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás