FórumÁltalánosTechnikai segítség.

Technikai segítség.

0

Tóth Károly

Tóth Károly profilképe

2016.05.14 15:02

Kedves fórumozók!

A következő problémám van amire ez idáig nem találtam sehol meggyőző hiteles választ, és ebben kérem a ti segítésgeteket esetleg tapasztalataitokat. Véleményem szerint a kérdéskört jó lenne letisztázni vagy valamilyen hivatalos álláspontot adni.

Van egy felhasználónevem amit használok a saját gépemen X városban az összes blizzard játékra. Elutazok a rokonokhoz Y városba ahol szintén van egy gép amin a rokonom játszik de csak 3 blizz játékkal (heartsstone, hots, és a warcraft) egy felhasználónévvel.

A kérdésem, hogy én beléphetek-e azom a gépen a saját felhasználónevemmel, és játszatok e minden gond nélkül pl. a hots-al vagy a heartstonnal vagy épp a diablóval (ami fel sincs telepítve a rokon gépére), úgy hogy nem lesz belőle kizárás vagy egyéb "jogsértő" dolog.

Sajnos nem iagazán tudok angolul, hogy ezt a kérdést megfogalamzzam és feltegyem a blizzard supportjának. Kitiltást meg nem szeretnék, hisz van pénzem is a játékokban (pl Diabló 3, Starcraft, stb.) és nem szeretném hogy ezek egy "tudatlanság" miatt elvesszenek örökre.

Aki tud kérem válaszoljon, és ha lehet biztos forássokra hagyatkozva, mert nem akarok galibát se magamnak se a rokonomnak.

Köszönettel:

Tóth Károly

 

#1

2016.05.15 17:01

Hazekiah profilképe

Hazekiah (Diamond Common)

BattleTag: Hazekiah#2909

Közepes játékos

Keres: Egyebet

Miért ne léphetnél be? Nem is értem miért merült fel benned egyáltalán maga a kérdés? Véletlenül sincs olyasmi leírva sehol, hogy 1 gépről kizárólag 1 valaki játszat 1 felhasználónévvel. Amit sokféle netes játékban multizás-nak neveznek és tiltanak, a Blizzardnál semmiféle előnyt nem jelentenek (mondjuk hearthstoneban a fireside-os hátlap egyedül is megszerezhető, illetve a watch&learn küldivel sem kell várnod míg ismerős fellép ha szinkronban 2eszközön is futtatod 2külön accountal), mivel csalni sincs alkalom ilyen úton, így tiltás/kizárás sem jár érte.

Okosan kiküszöbölték azzal, hogy a játékosok egymás közt nem tudnak in-game kereskedni/cserélni, így a HSet véve példaként hiába van 10db accountod nem fogod tudni a többi 9en lévő többlet goldod/dustod átadni sehogysem a főfelhasználódnak, hogy ezzel igazsságtalanul előnyhöz juss másokkal szemben, sőt még szinte hátrányban is leszel, ha az erre fordított szabadidőt 10felé osztod szét és mindegyiken haladsz egy keveset rendszeresen, ahelyett hogy csak 1en jásztol ugyanannyit és úgy 1helyre fejlődsz/gyarapodsz inkább.

Úgyemlékszem régebben volt 2x is botkitiltási hullám, de az nem a ki-hol-milyenIPcímről lépett be játszani dolog miatt történt, hanem valami segédprogram futtatásáról szólt. Az volt a lényege, hogy reggel elindítod a játékot meg bekapcsolod mellé a progit és az automatikusan játszott helyetted míg iskolában/munkában voltál. Igaz tipikus ismétlődő hibákkal (és csak 1 kaszttal működött) de még úgy is nyert azért annyit gondolom, hogy mire délután hazaértél már megvolt a napi max 100g és az adag rankedgyőzelem az 500hoz hogy elérd hamar az aranyhősportréd. Az ilyen alkalmazás számít 'jogsértőnek' valamint másrészről meg amolyan netikettről lehet még szó, a szokásos faji-vallási hovatartozást illető sértő megnyilvánulás/névválsztás, de ezt is részben megelőzik azzal hogy HS meccs közben limitálva van a komminukáció, csak aki felvesz a friendlistjére annak tudsz utána káromkodásokkal teli bántó esszét írni. :D 

#2

2016.05.15 23:14

Tóth Károly profilképe

Tóth Károly

Szia!

Köszönöm a válaszod. Azért merült fel bennem e kérdés, mert többen mondták az általad is említett multizást. És konkrétan nem tudom hogy az mit jelent és hogy a Blizzard mennyire szűr, hogy egy felhasználónévvel hol és myilen gyakran lép be az ember. 

És akkor gondolom az se okoz problémát ha az én gépemen fel van telepítve a játék (pl diablo 3) és a rokon gépére ha a Battle.net launcherrel fellépve rakom fel az ő gépére attól még ugyanúgy meg leszenk az én mentett dolgaim, és tudom használni?

Köszönm a segítséged!

TK.

#3

2016.05.16 09:31 | Válasz: (#2) Tóth Károly hozzászólására

Biros profilképe

Biros (Diamond Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Biros#2970

Tapasztalt játékos

A diablót is simán fogod tudni használni bármelyik gépről, ahol belépsz.

Ha gyakran előfordul, hogy nem a saját gépedről játszol blizzard játékokat, akkor ajánlom a battlenet authenticator használatának beállítását. Ez egy mobilis alkalmazás iOS vagy Android telefonokra (nem tudom, más platformon elérhető-e). Egy kódot generál, ami kb. fél percenként változik, és ezt is be kell írni belépéskor. Amíg a kódot csak te látod, másokat megakadályozhatsz abban, hogy a lopott jelszavaddal belépjenek az accountodra. A saját gépedet karban tudod tartani vírusírtóval, tűzfallal, de mások gépén nem tudhatod, milyen kártevők lehetnek fent, amik ellophatják a belépési adataidat.

Biros

#4

2016.05.16 12:30

Tóth Károly profilképe

Tóth Károly

Köszönöm a segítséget, és az információkat.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás