FórumÁltalánosWild észrevétel és vélemény

Wild észrevétel és vélemény

2

Zeynos (Diamond Common)

Zeynos profilképe

BattleTag: Zeynos#2354

2016.08.21 10:07

 

Sziasztok!

 

A hónap elején mikor hozzákezdtem a standard rankednek a rengeteg aggro sámán, dragon-warrior teljesen elvette tőle a kedvemet ezért úgy gondoltam megnézem mennyit változott a helyzet wild-on a kieg óta és nagy meglepetés ért kezdetben. Az ehhez fűződő tapasztalataimat szeretném veletek megosztani. Kezdetben azzal a rogue paklival másztam amit már az oldalra is feltettem, majd kicsit zoo-val is rankedeztem, de sok mást is kipróbáltam.

 

Rank 20-10 (kalandmód előtt)

 

Driud: Druiddal a létra hátsó felében 1 darab C’thun-os verzióval találkoztam. A Force of Nature Savage Roar kombó nélkül nem találja a helyét wild-on.

 

Hunter: A hunterek egy kicsivel gyorsabb irány vonalat követnek mint standard-en. A face hunter megmaradt, de népszerűbb lett a midrange hunter, a Call of the Wild miatt.

 

Mage: Sokkal többet látni mint standard-en. Legtöbbet a mech mage-el találkoztam, azon belül is 2 fajtából. Az első egy agresszív aggro változat, a második egy lasabb ami használ N’zoth-ot. Tempó mage-ből is összefutottam párral de elenyésző.

 

Paladin: Nagy meglepetésként tapasztaltam, hogy a secret paladin mennyire visszaszorult a kieg előtti állapotokhoz képest. Nagyon sok paklinál láttam Eater of Secrets-t, valószínű ennek is betudható. Összesen 6 darabbal találkoztam és rogue-val nem jelentettek problémát. Ettől függetlenül mégis népszerű kaszt maradt, a controll murloc-, és N’zoth paladin szinte lecserélte. Aggro paladinnal talán egyel találkoztam, nem gyakori.

 

Priest: Hatalmas különbség van a standard és a wild priest között. Míg az előbbi szenved, az utóbbi nagyon jól megállja a helyét a metában. Akár még a népszerű kasztok közé is lehetne sorolni. Aki szeret priest-ezni az nyugodtan tegyen még egy próbát wild-on.

 

Rogue: Rogue-val nem találkoztam, egy darabbal sem. A neten találtam egy érdekesnek tűnő Oil rogue-t, de borzasztó volt. Aki igazán keresztbe tett volna nekem Loatheb, elég ritkán találkoztam vele. 5 manás téren inkább Belchert játszanak.

 

Shaman: Csak az aggro változat képviselteti magát. Nagyjából hasonló a standard-en látotthoz, csak van benne Crackle. Nem sokkal találkoztam.

 

Warlock: Zoo elég nagy mennyiségben fordult elő.. Egy kicsit erősebb mint a standard társa. Sokan használnak ismét Voidcallert, így némileg lassabb lett a pakli, egyben még N’zoth-al is találkoztam.

 

Warrior: A standard-en látott tempó warrior-ok sehol sincsenek. Összeakadtam 1 darab pirate wariorr-al, de a többi mind control volt. Úgy tűnik kellet a rotálás, hogy fel tudjon venni egy aggro/mindrange irányt.

 

Rank 10-5 (kalandmód után)

A meta rank 10 után egy csapásra megváltozott. Valószínű ugyan ez van rank 5 alatt is de nem voltam hajlandó tovább wildon játszani. Ugyan olyan érzésem volt mint a WoG előtti metában amit nem hiszem, hogy részleteznem kell, nem élveztem. A rankedezés kínkeservesen ment, de észrevehetően kevesebben is játszanak itt. Simán összedobott 3-5 rank különbségű emberekkel.

 

Druid: Ugyan olyan ritka mint volt, láttam 1-2 beast-es próbálkozást de ennyi.

 

Hunter: Visszább szorult népszerűségben, amivel találkoztam az is face hunter volt.

 

Mage: Paladin után mage-el találkoztam legtöbbször. A mech-es változat teljesen eltűnt, egy kivétellel az összes tempó mage volt.

 

Paladin: Voltam olyan naív és azt hittem az emberek végre ráuntak a secret paladinra. Tévedtem… Legalább minden harmadik ellenfél ezzel játszott. Egy murloc paladin híján csak a secretessel találkoztam. Érdekességként egy olyan változat is megjelent amiben van N’zoth és Sylvanas.

 

Priest: Sokkal kevesebb fordul elő mint rank 10 fölött a secret paladin hordák miatt. Más paklik ellen viszont többségében jól teljesít.

 

Rogue: Felbukkant egy kevés. Leginkább N’zoth-os paklik voltak, meg egy mill rogue.

 

Shaman: Csak elvétve van belőle pár darab, az is aggro.

 

Warlock: A zoo-k szinte mind eltűntek, így a kasztal is alig játszanak.

 

Warrior: A control mellett megjelent pár patron wari is, de más nem változott.

 

Összességében a wild metát én rank 10-ig nagyon élveztem. Addig bárkinek tudom ajánlani, még nagyon Eater of Secrets-et sem kell feltétlen a pakliba rakni. Rank 10 után a meta borzasztóan unalmas lett és beszűkült 2-3 paklira. Onnantól csak mazoistáknak ajánlott játszani.

 

Ha ti mostanában játszottatok willdon mi a véleményetek, nektek mennyire tetszett?

#1

2016.08.21 10:47

EGYEDI_GYEREK profilképe

EGYEDI_GYEREK (Common)

BattleTag: IAmPolarBear #2730

Tapasztalt játékos

Nekem nincs nagy elvárásom magamtól, ha a rank 10-es ládát elérem, onnantól kezdve nem igazán foglalkozok vele, hogy visszaesek vagy nem. Ezt pedig standard módban is próbáltam már elérni, de egyszerűen szörnyű lassan haladok és akkor is ugyanazzal a pár paklival kell játszanom. (Face Shaman, Zoo, Midrange Hunter stb.) és ezeket már borzasztóan unom.

Wild módban ezt pár nap alatt el tudom érni, pedig nem vagyok egész nap a gép előtt, csupán napi 1-2 órát töltök a HS-el. Ami viszont a legjobban tetszik, hogy mindehhez nem muszály a szokványos, uncsi paklikkal játszanom (Secret Pala meg hasonlók). Teljesen fun paklikkal vagy saját kreálmányokkal is lehetséges. Én is például egy Dreadsteed-es N'Zoth-os idióta paklival játszok vészmegoldás Yogg-Saron-nal és teljesen beválik.

Ezenkívül azt vettem észre, hogy Rank 10-ig Wild módban sokan bátorkodnak inkább izgalmasabb, érdekesebb paklikkal játszani, ami az én fura pakliaim ellen nagyon vicces dolgokat eredményez és sokkal jobben lehet élvezni a játékot.

Az is lehet, hogy ez csak nálam van így, de nekem ezek a tapasztalataim. 

 

#2

2016.08.22 23:00

bíborfény profilképe

bíborfény (Common)

Kezdő játékos

Nekem nincs wild paklim, minden lapom standard, és még ranked 19-ig sem jutottam el soha velük standardon   :) 20-nál nekem megáll az élet, nincs tovább.
De én is unom, hogy mindig ugyan azokkal a lapokkal kell játszanom, még ehhez a kevéshez is. És elég unalmas, hogy folyton C'thun jön szemben, és pont nincs mivel kivédenem. Nekem meg mindig ott van az utolsó lapok között...
Nekem sajnos még mindig a 'kulcs-lapok' hiányoznak az összes nem C'thun pakliból.  Így meg a játék standardon már valóban nem fun, hanem kényszer lesz.

Értékeljétek, hogy nektek van 1-2 év előnyötök hozzám képest, mert kezdőként (aki nem költ eurót)  epic és legendary lapok nélkülnagyon szomorú a standard, én is szivesen kikapcsolódnék wild-ben.

bíborfény

#3

2016.08.23 18:07 | Válasz: (#2) bíborfény (Common) hozzászólására

EGYEDI_GYEREK profilképe

EGYEDI_GYEREK (Common)

BattleTag: IAmPolarBear #2730

Tapasztalt játékos

Én kerek 2 éve HS-ezek és szerencsére van megfelelő lapkészletem, szinte minden paklihoz (Legendary és Epic lapok csak az értelmetlenek hiányoznak), azonban 1Ft-ot sem költöttem a játékra. Ami rengeteget segített, az az volt, hogy ha módom volt rá, arénáztam és átlag 4-5-6 győzelemmel sosem fogytam ki a goldból, viszont packot is kaptam érte. Azonban a mostani probléma, hogy már csak a legújabb kiegészítős packot lehet szerezni, nem úgy, mint régen, mikor random kaptam GvG, TgT vagy Classic packokat, így már ez sem megoldás. Engem is idegesít ennek a Standard módnak az ilyen szintű nyomatása, mert utálok ott játszani. Az új játékosok viszont emiatt szinte rá vannak kényszerítve.

#4

2016.08.24 04:42

gertrud.finance@gmail.com profilképe

gertrud.finance@gmail.com

helló
Ők kapsz 5000 €-300.000 euró kölcsönt 1-25 évig szerint a hitelfelvevő, a felelős emberek tudják fizetni.
Tehát ha úgy érzi annak szükségességét, hogy egy kölcsön kérem nekem jelentés elektronikus levelezési címre: gertrud.finance@gmail.com

#5

2016.08.24 04:44

gertrud.finance@gmail.com profilképe

gertrud.finance@gmail.com

helló
Ők kapsz 5000 €-300.000 euró kölcsönt 1-25 évig szerint a hitelfelvevő, a felelős emberek tudják fizetni.
Tehát ha úgy érzi annak szükségességét, hogy egy kölcsön kérem nekem jelentés elektronikus levelezési címre: gertrud.finance@gmail.com

#6

2016.08.24 15:53 | Válasz: (#3) EGYEDI_GYEREK (Common) hozzászólására

bíborfény profilképe

bíborfény (Common)

Kezdő játékos

Ha nyernék arénán, de nem nagyon sikerül, és hamar elfogy a gold :)
Mert akkor arénából legalább a csápos lapokból össze tudnék rakni egy erősebb ranked paklit.
Most tényleg olyan érzés friss játékosként, mintha egy nemszeretem munkahely lenne a játék, ahol a rangidősök folyton kitolnak az új fiúval. 
Igaz ezzel én is beállnék az unalmas C'thun kasztok közé, de legalább nekem is lehetne sikerélményem, ha unalmas is a játék. Mert most se siker, se fun, se haladás, csak az ideg, hogy ranked-ben tizedjére vesztek zsinórban mondjuk két King Krush -al is a kezemben a 10. körben, mert jön C'thun...

bíborfény

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás