FórumEgyébAnalóg Hearthstone

Analóg Hearthstone

0

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

Kacsito profilképe

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

2020.05.28 16:19

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valakinek valódi kártyája, esetleg basic/Classic szett amit próbált már használni?

Az az érzésem, hogy a modern HS már nem működne analóg módon a felfedezések, és random generálás miatt, de mondjuk egy alap szettet, vagy a klasszikus recepteket szívesen látnám a konyhaasztalon kipakolva egy-egy hétvégi délután alkalmával.

Van esetleg kapcsolatotok kartyagyaros, vagy valaki, aki foglalkozik ilyennel?

(Tömeg gyártás értelemszerűen kizárt, de talán az apróságokkal szívesebben játszanék így, mint telefonon.)

Köszi!

#1

2020.08.25 17:43

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Diamond Common) - Közösség segítő

BattleTag: VaBeZ#2292

Tapasztalt játékos

Mindenek előtt: nincs kártyagyáros ismerősöm. De érdekes, pont egy hete beszélgettünk arról hogyan is készülnek a kártyák (három réteg, a két oldal, és egy fekete lap, ami megakadályozza az áttükröződést.)

Valószínűleg történtek már próbák a Hearthstone "megvalósítására", de én nem tudok ilyenekről, úgyhogy leírom gyorsan hogy képzelném el hirtelen. Egy biztos, természetesen nem lenne olyan kényelmes és hatékony, mint gépen.

Hm, kezdetnek tényleg érdemes lenne az Alap és a Klasszikus készletnél maradni. (De pár megkötéssel akár könnyedén is lehetne tágítani a halmazt.)

Egy fontos eltérés van: a kártyák sorrendje az asztalon. A Hearthstone-ban a játékosok előtt fordított sorrendben szerepelnek az ellenfél lényeit, míg a valóságban eredeti sorrendben volnának.

Vagy lehetne valami két kis forgatós "tálcácska", amivel lazán el lehetne forgatni a térfeleket attól függően hogy épp kinek a köre van. Mert egyébként túl körülményes és lassú volna minden körben újra meg újra sorrendbe rakni a kártyákat, vagy ha meg csak azt mondjuk fordítva kell nézni az ellenfél lényeinek sorrendjét, akkor nem annyira kényelmes és áttekinthető az egész.

A legtöbb véletlenszerű mechanikát egyszerűen dobókockával lehetne megoldani. Példák:

  • Az Animal Companion token-jeit név szerint növekvő sorrendbe tesszük (Huffer,Leokk,Misha), aztán dobunk a kockával, és egyenként "lépkedünk". Dobok négyet: Huffer, Leokk, Misha, Huffer. Tehát Huffer idéződik meg. Vagy, mivel ez esetben pont három opció van, Huffer lehetne az 1 meg a 6, Leokk a 2 meg az 5, Misha pedig a 3 meg a 4. (Egy szabályos dobó kocka szemközti oldalainak összege 7, de nekem van olyan is, aminél a 3-as a legnagyobb szám, így a szemközti oldalak összege 4). De inkább lehet az első megoldásánál kéne maradni, hogy könnyen egységesíthető legyen a szabály.
  • Az Arcane Missiles célpontjait megint "lépkedéssel" lehetne megoldani, csak ilyenkor az ellenfél hősét is be kéne számolni. Megint a sorrendet kéne ki találni, szerintem maradjon a(z aktuális játékosnak) balról-jobbra, és a hős legyen a sor első.

A karakterek élet és támadó pontjait - hatékonyabb megoldás hirtelen nem jut eszembe - apró szám korongokkal lehetne jelezni (Tegyük fel, hogy 10 lenne a max ponthatár, az 16*3*10=390 korong lenne. [2 hős + 14 lény hely]*[piros + fehér + zöld korong]*[ponthatár].)

A kártyák alakulását (és a temetőt, de az most nem játszana) mindenképp jegyzetelni kéne, hogy mi hatott mire, melyik lény vagy varázslat mit adott nekik. Ez főleg a Silence lapok és a különlegesebb hatások miatt volna fontos (A Corruption csak körök múlva hat, a Flametongue Totem csak mint aura tápol, a Holy Nova körökig hat, a Plaguebringer mérgező képességet ad, stb...). Meg ha fontosnak véljük naplózni is lehetne a történteket (bal oldalt a sávnál ugye 6 akcióig visszamenőleg láthatjuk mi történt meccs közben).

Fuh, egyelőre ennyiben maradnék, de bőven volna még mit megoldani, finomítani, megtervezni. Amúgy itt ki mennyire társasjátékos? Én mindig is rengeteget játszottam.

Szerkesztve: 2020.08.25 17:43

#2

2020.08.25 18:20 | Válasz: (#1) VaBeZ (Diamond Common) hozzászólására

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Diamond Common) - Közösség segítő

BattleTag: VaBeZ#2292

Tapasztalt játékos

* [2 hős + 14 lény hely]*[támadó+élet pont]*[piros + fehér + zöld korong]*[ponthatár]+[2*20 korong, mert a hősöknek csak legyen már 30 élete :)] = 820

#3

2020.08.25 21:22

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

VaBeZ, te vagy az én emberem!

A múlt héten megírtam az alapját egy forradalmi kártyajátéknak. Sokat kell tesztelni mielőtt nagydobra verem, mert nem akarom, hogy azért változtassanak rajta, mert nincs kiegyensúlyozva...

Az egészhez csak egy kis balatoni HS mentes légkör kellett, és azok a kártya lapok amiket a legrégebben ismerünk ;) Részleteket szerintem itt fogok megosztani.

Amúgy én is szeretem a gondolkodos társasokat, a Rivals for Catan kulonosen kedvenc, az asszony amcsibol rendelt egy megszerezhetetlen kiegészítőt hozzá :), az is egy kártyajáték két személyre, de simán megvan 3 óra, ha olyan köveket pakolunk össze ahol nem tudjuk fejből az összes lapot. Mostanában snapszlizunk, mert csak arra van idő.

Az új játékötlet első játszmája 45 perc volt, és közben mindketten olvasgattuk a szabályaimat, szóval szerintem hamar lemegy az 20 percre.

A technikai kérdéseket hamar letudtam 10-20 oldalú dobókockákkal, és szabály egyszerűsítésekkel. Az eredeti ötlet egy tiszta HS mém volt, hős identitásokat alapul véve, de azóta már masszívan épül a Hatalom Kártyái Kártyajáték rá, a fenti Catan variációra, a snapszlira (!), a történetmesélésre, magára a történelemre, és a kártyázás történelmére.

Egy szónak is száz a vége most ezen pörgök, és remélem tetszeni fog a közösségnek :)

Szerkesztve: 2020.08.25 21:23

There must always be a Hearthstone Hungary…

#4

2020.08.25 21:57

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Diamond Common) - Közösség segítő

BattleTag: VaBeZ#2292

Tapasztalt játékos

Valami azt súgja holnap estére lesz új téma, mégha nem is Hearthstone-os. :) Egyelőre annyit, hogy igen, Catan-t is sokat játszottunk.

Az Analóg Hearthstone-nak meg, ha lesz kedvem-időm, talán valamikor összedobok egy prototípust.

#5

2020.11.21 13:30

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Na emberek, a béta szabálykönyv elkészül, itt jelentkezzen, aki szívesen tesztelné!

Pár infó:

  • 2 személyes a csata
  • Történelmi alapú a történet
  • Magyar kártyát használunk
  • Minden csomagban minden lap benne van ;)
  • Előzetes megegyezés a győztes nyereménye (vacsora, takarítás, egy sör, Öregapámnál a tyúkhús leves... Stb.)
  • Nincs olyan, hogy dust
  • Nem fagy le
  • Az ellenfeled megvárja amíg telefonálsz egyet gyorsan
  • Nincs random, csak amit megkeversz
  • Vannak viszont csupa jóságok!
  • Balance kérdéses, de a flavor hibátlan!

Írjatok ide bátran a részletekért!

"A Magyar Kártya Hősei"

(A név nem végleges...)

There must always be a Hearthstone Hungary…

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás