FórumEgyébNapi Muzsika

6. oldal / 18 oldal

#101

2022.04.15 14:42

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Diamond Common) - Közösség segítő

BattleTag: VaBeZ#2292

Tapasztalt játékos

Ugrás a következő kommentre.

#1 ♪Papa Was A Rolling Stone - The Temptations

♪Temple of the Sun - Legends of Runeterra - Riot Games

Írtam már mennyire közel állnak hozzám az amerikai indián kultúrák és a rajtuk alapuló dolgok, ember'? ;)

#2 ♪After Dark - Mr. Kitty

Jó kis sodrása van, voltak azért a 10-es évek környékén is zenék...

#3 ♪Trolling Saruman

Egyszerűen zseniális. :D A ballagásom környékének része.

#4 ♪Taking the Hobbits to Isengard

A másik legendás Gyűrűk Ura mém, ugyanabból a korszakból. Egyszer meghallgatnám egy majálison, de komolyan. :D

♪Ika Jamaica - Splatoon - Nintendo

A Splatoon sorozat összes zenéje meglehetősen egyedi. Még japán vagy Nintendo mércével is.

Ha meg már szóbakerült: Japán, élén a Nintendoval is, hírhedten szigorúan veszi a szerzőjogi védelmet. Itt a Napi Muzsikában jól látható mennyi szám került eltávolításra, illetve mennyi fiókot töröltek a nyomás gyors elkerülése végett.

#6 ♪Can't Tell Me Nothing - Kanye West

A Másnaposok (2009) filmből, így utólag visszanézve meglepően sok szám maradt velem.

Innen ismertem és kedveltem meg a Danzig csapatát is. A metál mindig is közel állt hozzám, de talán akkortájt kezdtem el felderíteni több alfaját is.

♪Wing Ding - Donkey Kong Country: Tropical Freeze - David Wise, Kenji Yamamoto, Nintendo

Van ennek a számnak 5 változata (ahogy a pálya különböző részein barangolsz úgy váltogatják egymást), ez az összegző. Mindet szeretem, ha választanom kéne, talán a Zipline lenne a befutó nálam.

Amúgy hol marad a következő DK rész Nintendo?

#7 ♪Like a Bantha Remix

#8 ♪Loose Lips - Juno - Kimya Dawson

♪Say So (Japanese Version) - Rainych

#9 ♪Plateau - Nirvana

#10 ♪Lonely Day - System Of A Down

♪Plastic Love - Mariya Takeuchi

#11 ♪November Rain - Guns N' Roses

Mestermű, nincsenek szavak. Gyerekként még nem becsültem meg annyira. "Miért ilyen hosszú?" Meg még nem jött át az üzenet.

♪The Spine - Transistor - Darren Korb, Supergiant Games LLC.

#14 ♪Dream On - Howard Stern Birthday Bash (2014) - Steven Tyler, Slash, Train

#16 ♪One Thing - Finger Eleven

♪Tilted - Lupe Fiasco

#17 Bocsi, jól emlékszem, ez a ♪Battle volt Ólom? Chrono Trigger - Yasunori Mitsuda, Nobuo Uematsu

♪Get Low - Lil Jon ft. Eastside Boys

#18 ♪Shake The Disease - Depeche Mode

#102

2022.04.15 15:03

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Diamond Common) - Közösség segítő

BattleTag: VaBeZ#2292

Tapasztalt játékos

#17

Mennyire nem kell modern körítés, hogy valami magával ragadó legyen.

A kevesebb néha gyakran több. Egyáltalán nem baj, hogy feszegetik a határokat látványban és részletességben. De ez is csak egy eszköz lehet, a lényeg mindig a játékmenet és/vagy a történet. Legalábbis szerintem.

Az egész játék egy csoda, de a Final Fantasy 6-nál, az opera házban, picit leesett az állam. Basszus, mindent kihoztak a motorból. (Itt kezdődik, innentől járják be az épületet, FF6 spoiler természetesen.)

egy végigjátszást átpörgettem, de divatos a "felesleges" részeket kivágni, szóval nem tudom megmutatni mi zajlik ekkor a játékban, pedig azzal együtt adná igazán

Van hogy egy játékműfaj nem vonz vagy nem az én esetem, viszont a történet érdekelne. A Final Fantasy-kat longplay-ekben néztem kommentár nélkül. Az elején még zavartalanul ment nálam, de aztán mindig eljött az a pont, mikor egyre gyakrabban beletekertem, első sorban az egyforma, töltelék harcoknál. Tudom így benne lehetett, hogy véletlen kimaradok vlmiből.

#103

2022.04.15 16:26 | Válasz: (#101) VaBeZ (Diamond Common) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Burn! Bobonga!

És nyilván amikor azt mondtam, hogy nem kell modern körítés akkor a stílusra és a tartalomra gondoltam. Nem arra, hogy az most feszegeti a mai számológépekhez mérhető hardver korlátait. pl hogy mennyire szerethető karaktereket vagy vicces vagy éppen drámai szituációkat lehet alkotni 320x240 pixelből is. És a hatás ugyanaz (sőt, vallom, hogy a szuper grafika igenis el tudja terelni a figyelmed) mintha 4k-ban néznéd.

Nemtom de nekem az etalon még mindig a Grandia első része történetben, nehézségben, játékmenetben. Van kis szerelmi szál (enélkül esélytelen, hogy a gép előtt maradjak néhány óránál tovább) és brutális labirintusok, van automatizálás a harcokra amik közben megunhatatlan ...harci kiáltások hangoznak el. Megjelenésben az FF IX. Imádom Veigar... jaj, nyelvbotlás, szal Vivi karakterét meg azt a másik világot. Elképesztő amilyen részletességgel rajzolták meg a legutolsó kis szobát is ahol nem is történik semmi a történet szempontjából. Ma ez elképzelhetetlen.

Apropó elképzelhetetlen: Eastward

Szerkesztve: 2022.04.15 16:32

#104

2022.04.15 16:49

https://youtu.be/1CHfFUUxSaw

Miután kicsit kiábrándultam a Hs-ből, ezzel kezdtem el játszani és egyáltalán nem bántam meg, a játék zenéinek bő 3/4-e erősíti a tanuláshoz használt érzelmi boost lejátszási listám (pedig ahhoz nagyon rá kell szolgálnia annak a muzsikának nagyon!) , a loreja is vmi elképesztően zseniális!

((Azóta visszahozott a sunken city, de például már csak a hetiket csinálom meg, vmint nem érdekel már a diamond sem, nemhogy a legend, nem úgy mint anno))

#105

2022.04.15 17:09 | Válasz: (#103) Casualplayer (Premium) hozzászólására

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Diamond Common) - Közösség segítő

BattleTag: VaBeZ#2292

Tapasztalt játékos

Pardon. Belehallgattam az ost-be, le se tagadhatná a Final Fantasy gyökereit. A stílus jegyek, a cím adások, és természetesen Uematsu mester.

Igen, ebben egyetértünk. Gondoltam hogy úgy értetted, csak hozzátettem.

Eszméletlen mi mindent kitudtak hozni abból ami volt. Itt is az operánál, nézem és látom lelki szemeim előtt hogyan is festhetne ez egy filmben vagy animációban. (Ne tegyék. Szomorú de erősen kétlem hogy menne rendesen.)

A FF9-et nézni olyan volt, mintha egy régi mesekönyvet lapozgatnék. A sztori szerintem veszít a erejéből a végére, de a karakterei, a látvány és a zene nagyon tetszett. Méltó lezárása lett egy újabb korszaknak...

...és talán megosztónak számít, de nekem tetszett a FFX is. (Az FFX-2-ért pedig kár szerintem. Érdekesen indult ez a Charlie angyalai sztori, de aztán ellaposodott, és végül még szerintem ártott is a FFX lezárásának.)

#106

2022.04.16 21:55

< ♫ Lejátszás >

Gilneas, Worgen Starting Zone

World of Warcraft: Cataclysm

Blizzard Entertainment

#107

2022.04.18 19:50

< ♫ Lejátszás >

Welcome to the Deadmines

#108

2022.04.19 13:18 | Válasz: (#102) VaBeZ (Diamond Common) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

A véletlenszerű harcok tudnak idegesíteni vagy inkább lelombozni. Persze minden megbocsájtható ha megragad vmi a játékban.:) A Chrono Triggerben látod az ellenfeleket, elkerülheted őket..  ha akarod de én mindig igyekszem kimaxolni ezeket a játkokat. A Dragon Quest 8 vitte ezt a maximumra. Tényleg 3 lépést tudsz megtenni és már felbukkan vmi. Lvl 1-en konkrétan nem mehetsz látoltávon kívülre a falu bejáratától. És utána is szigorúan az ösvényen kell maradni mert az erdőben véged lehet egyből. Türelemjáték.

Az Ff x-zel még ps2-n próbálkoztam. Meg azután minden platformon ami volt nekem. Mert a világ, a szörnyek meg a lányok mind gyönyörűek benne. De a fiú karakter unszi hermafrodita forma így a beleélés nem történik meg. Amit kihozott akkor a Square a ps2-ből arra semmilyen jelző sem túlzó. 

Még a Fire Emblem szériával próbálkoztam mert az újságírók mindig az egekbe magasztalták. Hát nem tudom, azt milyen faj egyedeinek tervezték. A kihívás emészthetetlen. Több órás térképek és egy rossz lépés és annyi. 

Meginr belenéztem a Chrono Triggerbe és csak ajánlani tudom. Nagyon hangulatos a megjelenés. Klasszikusan ahogy a régi játékoknál szokás van vizes, sivatagi, erdős, "kőkorszaki", meg jövőbeli "pálya". És a nevéhez hűen ugrálnak az idősíkok meg a párhuzamos univerzumok között... rohadt szórakoztató annak aki kedveli a gyermeki szórakozást. 

És engem megfogott az ff 7 remake is. Tifa és a feloldható különféle öltözetei... brrr. 

#109

2022.04.19 17:30

< ♫ Lejátszás >

♪Clifftop Monastery

Legends of Runeterra

Riot Games

#110

2022.04.19 22:00

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Diamond Common) - Közösség segítő

BattleTag: VaBeZ#2292

Tapasztalt játékos

Mert a világ, a szörnyek meg a lányok mind gyönyörűek benne. 

Azok a szigetek, meg a végtelen vizek...

Khm, 17 éves! :) Szemrevaló zsivány. Lulu győzelmi pózáról meg inkább ne...

De a fiú karakter unszi hermafrodita forma így a beleélés nem történik meg.

Enyhe Final Fantasy 10 SPOILER-ek:

Tidus végig marha maradt vlhol, és introvertáltként magam sem tudtam igazán azonosulni vele. De a szíve is mindig a helyén volt, tudtam szimpatizálni, együttérezni vele. Főleg a sztori elején, mikor tényleg el volt veszve egy teljesen új világban. Emlékszem, mikor megörült hogy szót ért Rikku-val, picit elmosolyodtam. Talált egy pici reménysugarat.

Marad a listámon a Chrono Trigger.

És engem megfogott az ff 7 remake is. Tifa és a feloldható különféle öltözetei... brrr. 

Csak részleteket láttam az FF7R-ből. Meglepett mennyire igényes lett. Rendesen belenyúltak a sztoriba, azt még ugyan nem tudhatjuk mennyire lesz jó. De mindenképp örülök, mert így az eredeti FF7 is fennmaradhat a sztorija révén, semmiképp sem lesz felülírva vagy "meggyalázva". Na meg így bárkinek tartogathat új fordulatokat a történet.

( Khm, nos, amíg zajlik a Tifa-Aerith rajongói háború, addig én meghívnám egy kávéra Elena-t. :) Rá is kíváncsi leszek miként tér vissza.)

Szerkesztve: 2022.04.19 22:40

#111

2022.04.21 11:19

< ♫ Lejátszás >

♪Unchained (The Payback / Untouchable)

James Brown, 2Pac

#112

2022.04.21 16:07 | Válasz: (#110) VaBeZ (Diamond Common) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Igen, nem is olvastam el a spoileres részt mert még mindig nem tettem le végleg a játékról. Újra és újra ugyanaz a hatása ezeknek a képeknek... :) gyenge vagyok. Be is teszem megint ha lesz időm. Valamelyest változik az ízlésem ahogy más életszakaszba érek.

Az eredeti ff7-tel nem játszottam huzamosabban. Túl komor nekem (animében meg pont hogy nincs az a sötét atmoszféfa amit nem fogad be a gyomrom). De a felújított változatról teljes meglepődésmre kijelenthettem, hogy az egyik legjobb modern játék amivel játszottam (külön rizikofaktor volt, hogy akció jrpg-ként képzelték el, szinte nincs jó tapasztalatom ebben a műfajban, az Ys szériából is egy rész volt ami lekötött).

Ha mindháromukról lemaradnék sem lennék szomorú Jessie-vel a mocim hátsó ülésén. :)

#113

2022.04.21 21:30

< ♫ Lejátszás >

♪Spacelab

Kraftwerk

♪Anxious Heart

Final Fantasy 7

Nobuo Uematsu

#114

2022.04.21 22:05 | Válasz: (#112) Casualplayer (Premium) hozzászólására

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Diamond Common) - Közösség segítő

BattleTag: VaBeZ#2292

Tapasztalt játékos

Ha mindháromukról lemaradnék sem lennék szomorú Jessie-vel a mocim hátsó ülésén. :)

Ari lett, bírom milyen kis lelkes-kedves. :) Nem váltak főszereplőkké, de már nem is csak tölteléknek van a Avalanche többi tagja.

Final Fantasy 7 Remake SPOILER:

Így már össze is szorult a lelkem a tudattól, hogy mi is várhat rá... és be is következett. :(

Az eredeti ff7-tel nem játszottam huzamosabban. Túl komor nekem (animében meg pont hogy nincs az a sötét atmoszféfa amit nem fogad be a gyomrom).

Én meg az FF6, FF4, és az FF5 (amit szeretni akartam, de a sztorija egyszerűen nem tudott bent tartani) után nem tudtam hirtelen mit kezdeni a Steampunk világgal. A karakterek is csúnyácskák voltak, csak másodjára sikerült végignéznem (mikor kezdtek megjelenni az első hírek a Remake-ről). De adta nekem a hangulata, többnyire komor, de itt is meg van az a Final Fantasy-s könnyedség.

#115

2022.04.23 16:37

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

#116

2022.04.23 18:19

< ♫ Lejátszás >

♪Tick Tick Boom

The Hives

#117

2022.04.24 12:40

< ♫ Lejátszás >

♪All Star

Smash Mouth (Piano covers, Toms Mucenieks)

#118

2022.04.25 21:10

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

A legszebb Evangelion cover amit valaha láttam hallottam. A kommentek közt megjegyzik, mennyire szép a hölgy kiejtése... :D Ez azért komikus, mert hát ő valsz japán. Érzésre hangsúlyosabbak a hangszerek mint az eredeti változatban. De nem hasonlítottam össze konkrétan.

Általánosságban profi stúdióban készült felvételeket szeretek hallgatni és megosztani is. Akkor teszek kivételt ha vmi nekem tetsző pluszt ad az adott variáció. Itt nem lehet kérdés mi az a plusz :D

#119

2022.04.27 12:05

< ♫ Lejátszás >

Chill & Lounge Deluxe Sensation by Michel Le Fleur

01 Hermana Gitana

02 Heart & Soul

03 Oxygen

04 Le Voiage

05 Take Care

06 Oceanikos

07 Hola Guapo

08 Is True

09 Blue Lullaby

10 Come On Girl

#120

2022.04.27 20:10

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Nem gyengeség néha biztosra menni amíg nem leszünk klisések:

Ha már a Still DRE el lett lőve nemrég megragadtam a lehetőséget amíg adott erre a számra. Sosem lesz klisé.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás