HírekNaxxramas, a lebegő Nekropolisz ...

Naxxramas, a lebegő Nekropolisz története

Borovi Bence | 2014.07.05 09:00
8288

Naxxramas története

Közeleg már Naxxramas megjelenése, ezért a Blizzard most ismerteti Naxxramas ellenségeit és a történetüket is, azoknak, akik nem játszottak a World of Warcraft-tal. Fordítás a tovább után.

 

Az egyik legismertebb raid dungeon a World of Warcraft-ban, a lebegő fellegvár, melyet Naxxramas-nak ismerünk és hamarosan debütál a Hearthstone-ban a Curse of Naxxramas kaland módban. A mai napon egy kis betekintést szeretnénk nyújtani Naxxramas történelmébe azoknak, akik nem ismerik az élőhalott rémeket, melyek a nekropolisz hátborzongató folyosóin bújkálnak. 

Kel'Thuzad: A hatalomvágy

A Northrend-i kontinensen, a fagyos Dragonblight fölött található, az ősi nerúbiai nekropolisz, melyet Naxxramas-nak ismerünk és az égbolton lebeg, ezáltal egy sötét árnyékot vet a kopár tundrán, ami alatta helyezkedik el. Biztonságos a legtöbb rémségtől, amely fenyegethetné, Naxxramas egy hatékony létesítmény, mely egy seregnyi élőhalott borzalomnak ad otthont, akik készek arra, hogy tovább erősítsék a befolyását és terjedelmét az élőhalott Scourge-nak egy pillanat alatt. 

Az "archlich", Kel'Thuzad ül Naxxramas trónján, ahonnan úgy irányítja az általában esztelen Scourge-ot, hogy az egy igazi harci erőt formáljon a Lich King számára. Egykor halandó korában Kel'Thuzad egy erős mágus volt és magas rangú tagja a Kirin Tor-nak, melyet Archmage Antonidas vezetett abban az időben. A Kirin Tor-ban rengeteg titok és tudás állt rendelkezésükre, és Kel'Thuzad hosszú órákat töltött ott, hogy minden tudást megkaparintson - még a legsötétebb és a legelképzelhetetlenebb misztikus művészeteket is, mint például a szellemidézés. Egyre visszavonultabbá vált, és társai egyre inkább elkerülték őt, ahogy folyamatosan többet foglalkozott a tiltott varázslatokkal. 

A Lich King felkereste Azeroth legerősebb és legambiciózusabb egyéneit, hogy engedelmeskedjenek akaratának, elküldött egy mentális hívást azoknak, akikről úgy gondolta,  hogy könnyen meginoghatnak a hatalom ígéretétől. Kel'Thuzad volt az első, aki válaszolt a Lich King hívására. Látta, hogy a Lich King milyen hatalommal bír az élőhalottak fölött és ilyen hatalomra vágyott ő is, így felajánlotta szolgálatait mágusként a Lich King számára. A fagyos Northrend-re egy hosszú, kínokkal teli út során jutott el, Kel'Thuzad letérdelt a Lich King lába elé, és felajánlotta neki, nemcsak a hűségét, de a lelkét is. 

"Hadnagyomként, megkapod azt a tudást és mágiát, amelyek felülmúlják a legbecsvágyóbb álmaidat is. Cserébe, élve vagy halva, de engem fogsz szolgálni az életed hátralévő részében. Ha elárulsz engem, az egyik esztelen élőhalottammá teszlek, és akkor sem menekülhetsz, mert úgyis én fogok neked parancsolni."

A Lich King szavaiban egyben fenyegetés, és ígéret is volt. Kel'Thuzad az ő hadnagyává válna, aki végrehajtaná a Lich King minden kérését, és cserébe olyan hatalomra tesz szert, mely felülmúlja legvadabb álmait is. Kel'Thuzad elfogadta ezeket a feltételeket. . . nem mintha sok választása lett volna az ügyben. 

A Nekropoliszban

Kel'Thuzad Naxxramas-t a hadműveletek bázisának használta az élőhalott Scourge számára. A fellegvárat négy specializált negyedre bontotta, ahol kiképzi a lényeit: 

Az Arachnid Quarter (Pók Negyed)

Az Arachnid Quarter-ben találhatóak az élőhalott nerúbiaiak, egy ősi faj, intelligens pókszerű lényekkel. Általában nagyon visszahúzódóak és gyanakvóak a kívülállókkal szemben, a nerúbiaiak vitézül harcoltak az élőhalott Scourge ellen, de legyőzték őket a Scourge hatalmas létszám fölényének köszönhetően. Az élő nerúbiaiak immunisak az élőhalott pestisre, de semmi sem akadályozhatta meg a Lich King-et, hogy az elbukottakat felélessze, hogy csatlakozzonnak az élőholt Scourge-ba.

Anubrekhan naxxramas

Az egyik lény, akit a Lich King felélesztett, a Crypt Lord Anub'Rekhan volt. Életében, ő volt az egyik legerősebb nerúbiai uralkodó. Most azonban az Pók Negyed ajtóit védelmezi.

Grand Widow Faerlina

...Grand Widow Faerlina. Életében az egyik magas rangú tagja volt a Cult of the Damned-nek, Kel'Thuzad irányítása alatt, halottként végtelen sok pókot tenyészt, melyek elárasztják a fellegvárat a mélyből. A mérgek mestere, és tökéletesen megérti, hogy mi az, amitől a halandók szenvednek. A mérgek, melyeket készít azoktól a pókoktól származnak, melyeket...

Maexxna

...Maexxna hoz létre. Ő egy hatalmas pók Northrend mélységeiből. Azokon lakmározik, akik olyan bolondok, hogy bemerészkednek a nekropoliszba. Pók után pókot gyárt, melyeket Kel'Thuzad használ fel a saját aljas módszereihez. 

The Plague Quarter (Pestis Negyed)

Olyan szörnyűségekben bővelkedik, melyeket az élőhalott pestis változtatott meg. A Pestis Negyed gyártja és finomítja a pestist különösen hatékony fegyverekké, mely célja az emberiség elpusztítása, majd Kel'Thuzad élőhalott seregének részévé tenni őket.

Noth the plaguebringer

Noth the Plaguebringer (Noth a pestishozó) egykor egy jó hírű mágusa volt Dalaran-nak, aki hallotta a Lich King hívását, ahogy Kel'Thuzad is. Szintén a hatalom hajtotta, ezért elfogadta a Lich King ajánlatát, hogy a Scourge igényeit szolgálhassa szellemidézéseivel és kitűnő átkaival. Azonban, amint Noth látta, hogy a Harmadik Háború számtalan ártatlan életet vett el, egyre inkább rossz döntésnek tartotta, hogy csatlakozott Kel'Thuzad-hoz. Kel'Thuzad gyorsan elbánt Noth szánakozásával, az élő szívét megfagyasztotta mellkasában.

Heigan the unclean

Heigan the Unclean (Heigan a tisztátlan) volt az üstök varázslatainak a nagy mestere, amik gyorsan elterjesztették az élőhalott pestist Lordaeron-on keresztül, ezzel megrontva nem csak az embereket, de a növény- és állatvilágot is. Az egész Lordaeron környező vadont most "a Plaguelands"-nek hívják, ami nem kis részben Heigan-nak köszönhető.

Loatheb

Egy tökéletes példa arra, hogy a pestis miként nyilvánul meg a helyi növény- és állatvilágban, a mocsári kúszónövény, Loatheb. A növényvilág természetes képességét - a megújulást - megcsúfolva, Loatheb halálos spórákat tud megidézni, amelyek gyorsan elterjesztenek egy émelyítő miazmát, amely a mágikus gyógyító képességeket a használójuk ellen fordítja. 

The Military Quarter (Katonai negyed - Death Knight negyed)

Sok ember és hűséges hátasaik, akik egykor katonák voltak Lordaeron hadseregében, harci tehetségüknek most Naxxramas Katonai negyedében veszik hasznukat. Itt, Kel'Thuzad és a Lich King szolgálatában tovább fejleszthetik képességeiket messze felülmúlva azt, amit életükben elérhettek. Vezetők, oktatók és katonai koordinátorok - mind kihasználják a tehetségüket, hogy irányítsák a Scourge-ot egy hatalmas harci erőként, ahelyett, hogy egy ész nélküli horda lenne. Sok Death Knight ebben a negyedben kezdte kiképzését erőteljes hadnagyaik irányítása alatt.

Instructor Razuvious

Instructor Razuvious (Oktató Razuvious) a Death Knight-ok edzője, a legvadabb és leghűségesebb a Lich King szolgái közül. Ütései sosem tévesztenek célt és mindig halálosak. Úgy hírlik, hogy halálos fegyverének egy csapását csak az ő tanítványai képesek kibírni.

Gothik

Gothik the Harvester (Gothik a daráló), a szellemidézés mestere, a fiatal Death Knight-okat tanítja az élőhalottak megidézésnek erejére, akik segítségükre lehetnek. Még a legkezdőbb Death Knight-ok is képesek előhívni az életteleneket sírjaikból, hála Gothik sötét és baljós technikáinak. Szellemek, hullarablók, csontvázak - egyik sincs biztonságban Gothik befolyásától.

Four Horsemen

Kel'Thuzad királyi őrségében található a Four Horsemen (a Négy Lovas), mindegyikőjüknek megrontott erejük áll rendelkezésükre: Lady Blameaux az árnyék mestere, amely képes az életet kiszívni azokból, akikkel találkozik; Thane Korth'azz irányítja a tűz pusztító erejét, és tüzes meteorokat is hívhat az égből; Sir Zeliek egykor egy keresztes lovag volt, olyan erős volt az életében, hogy továbbra is képes a Fény használatára halálában is; és Baron Rivendare Kel'Thuzad egykori barátja, továbbra is szolgálja régi bajtársát a halálban az ő megrontó erejével és csontvázszerű hátasával.

A Construct Quarter (Építő Negyed - Zombi negyed)

A Construct Quarter ad otthont különböző lidérces undoroknak, melyeket összevarrt élő maradványokból és holttestek tömkelegéből raknak össze. Állandó mérgező iszap terjeng Naxxramas ezen szárnyában; ennek ellenére ez nem jelent veszélyt az élőhalott teremtményeknek, melyek itt csoszognak. A nyúlós szivárgás csak azokra nézve halálos, akik még mindig élveznek olyan dolgokat, mint a légzés, és van pulzusuk.

Patchwerk

Patchwerk Kel'Thuzad egyik  legerősebb undormánya - ereje és sebessége megdöbbenti azokat, akik szembe szállnak vele. Távol áll a lassú és agyatlan élőhalottaktól, Patchwerk óriási erejét használja, hogy szétporlasszon minden apró húst szélrohamszerű erőteljes támadásaival.

Csak játszani akar!

Grobbulus

Grobbulus leselkedik a Construct Quarter mélyebb szintjein, ugyanazt a mérgező szivárgást hordozza ő is, ami keresztül áramlik Naxxramas-on. Grobbulus egy hús óriás, az első sikeres kísérlet a fajtájából, azért hozták létre, hogy egy félelmetes hadsereget építsenek, amely képes gyorsan elterjeszteni az élőhalott pestist. Grobbulus egyik végtagja le lett cserélve egy fecskendőre, amelyet arra használ, hogy beadja a vastag, ragadós, zöld pestises anyagot Naxxramas ellenségeinek.

Gluth

Az élőhalott pestis-kutya, Gluth engedelmesen ül Naxxramas-ban, mesterének parancsára várva. Nincs az a kutyakeksz, ami képes lenne kielégíteni Gluth ragadozó éhségét. Azt beszélik, hogy Gluth könnyedén felfal egy seregnyi élőhalottat naponta, amit arra használ, hogy összerakja saját pusztuló húsát.

Thaddius

Az utolsó behemót borzalom, ami a Construct Quarter-ben áll, Thaddius, aki az ártatlanok húsából lett összerakva. Ez a hatalmas, utálatos lény Naxxramas egyik kísérleti laboratóriumában lakozik, melyet két oldalról két hatalmas lény támogat: Stalagg és Feugen. Erőteljes villámok cikáznak végig a laboratóriumon, mely túltölti Thaddius-t és az ő hatalmas csatlósait.

Frostwyrm Lair

Naxxramas csúcsánál személyesen Kel'Thuzad fog várni, akit véd az ősi csontváz fagysárkány, Sapphiron. 

Sapphiron Kelthuzad Naxxramas

Sapphiron és Kel'Thuzad

Régen Malygos kék sárkányfajának egyik tagja volt Sapphiron, de Arthas Menethil megölte és feltámasztotta a halálból, hogy védje Kel'Thuzad-ot az örökkévalóságig. Ahogy a kék sárkányok többsége, így Sapphiron is hatalmas mágikus erővel rendelkezett, amit már csak az a tény is bizonyít, hogy őt a Lich King személyesen támasztotta fel, hogy szolgálja a Scourge-ot. A hideg fagy csak az ő parancsára vár, és mágikus varázslatait arra használja fel, hogy megvédje Kel'Thuzad-ot mindenáron. 

Bigglesworth

Mr. Bigglesworth

Az igazi elme a nekropolisz titkai mögött (csak vicceltem - ő csak egy macska!), Mr. Bigglesworth. Azt mondják, hogy ő az utolsó dolog, ami összeköti Kel'Thuzad-ot, az egykori halandó életével. Miau!

Készen állsz, hogy szembeszállj Naxxramas rémségeivel egy epikus kártya-dobáló Hearthstone stratégiában? A szerencsétlen bajnokai a Scourge-nak és csatlósaik várják a kihívásodat a Curse of Naxxramas: Hearthstone kalandban, hamarosan!

Forrás: Naxxramas, a lebegő Nekropolisz - Battle.Net

naxxramas dungeontörténet

További híreink