KépekGalakrond ébr... szunnyad tovább

#1

2020.01.21 20:48

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

I. Battle of the Frozen Coast
Normal

- ...
- Értem, kösz pajti!
- Dalaran-ba viszik, a Violet Hold-ba!


Letudva. Finley rám ijesztett, az elején rendesen megszorongatott, én meg kifogytam a lapokból, de aztán kifárasztottam, na meg, ő ész nélkül felhúzta a pakliját.

Igazából, nem tudok mit írni a szárny normál módjáról: előre összerakott paklikkal küzdünk előre összerakott paklik ellen... érzésre olyanok, mint Karazhan vagy Icecrown legelső, bemelegítő meccsei.

...DE, nem is ez lesz majd a lényeg, hanem a hősies mód: ugyanis ott már a ligák hősei nélkül, saját kaszttal-paklival kell győzni. Én holnap vágok majd neki, egy rossz előérzetem van ezzel kapcsolatban: az összes vadonos lap játszik. Ha nem lettek elég jól kitalálva a főnökök, akkor ez az egész a Lich King harchoz hasonlóan agró marathon lesz. De majd holnap meglátom.

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#2

2020.01.22 08:30

darkonee profilképe

darkonee (Rare)

Közepes játékos

Ebben a fejezetben a kedvencem a Khadgar vs. Avalanchan meccs volt. Miután megidéztem 3 elementált volt durrogtatás rendesen és a legjobb, hogy nem véletlenszerűen ismételték a varázslatot hanem ugyanabba a lénybe. Meg amikor beszélget a fejével. Gondoltam vicces lesz ha a 3 elementál mellett elhasználom a Puzzle Box of Yogg-Saront, na mire az négyszer lefutott azt hittem megöregszem. A legutolsó amit a Yogg dobozkája adott pedig persze, hogy Cataclysm volt. Már az elején sejtettem, hogy valami lapeldobós varázslatot is fog produkálni mert a 0 manás varázslataim sem voltak aktívak a kezemben.

Szerkesztve: 2020.01.22 08:37

#3

2020.01.22 20:51 | Válasz: (#2) darkonee (Rare) hozzászólására

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

Pár eltéréssel, ez a Khadgar pontosan ugyanaz, mint amivel a Dalaran Heist végén kell megmérkőzni. Innen emlékeztem, hogy a Kirin Tor Elemental-lal kombózva mindig egy helyre mennek a célzós varázslatok. :) Hallottam rémhírét, meg is ijesztett a Wondrous Wisdomball. :D Rögtön az első körtől aktív volt, de nem hagytam neki elég kört, hogy megtréfáljon. :)

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#4

2020.01.24 23:12

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

I. Battle of the Frozen Coast
Heroic

Használt paklik:

### SoU Egg Zoo
AAEBAf0GAA8w9wTOBs4Hwgj6DdSzAry2AuvCAvLQAtHhAtyGA4idA7WfA72mAwA=

(Nem saját létra pakli.)

### Anti-Chenvaala Exodia
AAEBAf0EArgI1hEOwAGcAskDqwTLBOYE7QSWBfgHwcEC2sUCtPwCv6QD9KsDAA==

(Saját, Chenvaala-hoz sebtiben összedobott Exodia Mage, nem létra pakli.)

Finley és Reno egyből, Dr. Boom és Kriziki másodszorra lett meg Zoolock-kal. Az első találkozónkat a doki két élettel úszta meg, sem a kezdésem, sem a lapjárásom nem volt az igazi, Kriziki meg elsőre pillanatok alatt elszabadult a hősképességével.

Chenvaala-t is megpróbáltam elkapni zoo-val, de túl nagy a tempója a hősképességével. Két vereség után összeraktam egy Exodia Mage-et. Az első meccsen magammal toltam ki, nem olcsósítottam elég lapot Emperor Thaurissan-nal (nem gyakran játszom Exodia Mage-et), a másodikon úgy középtávnál kaptam ki, harmadjára bevittem neki az Exodia-t. Avalanchen egyből meg lett, nála egyből a mágussal kezdtem.

Röviden:
Ez a szárny könnyű volt. Az ellenfelek nem lettek túlgondolva, és szegénykéim még butácskák is. De ez még csak az első szárny volt, van még hátra három.

Szerkesztve: 2020.01.24 23:13

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#5

2020.01.25 06:17

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Legendary) - Közösségépítő

A Khadgaros meccs nekem is nagyon tetszett. Az 5. körben összejött 4 Kirin Tor Elemental a "Minden spelled 0-ba kerül" lapra meg rámarkoltam a kezdésnél elsütöttem és még 2 db +5 spell damage lap volt nálám (az ugyebár 50 spell damage) és elnyomtam a 265-öt sebző Arcane Missiles-t :D 

Kriziki pedig kihúzta nálam a gyufát. Párszor megpróbáltam rugókkal aztán...

#6

2020.01.28 21:57

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

II. Clash at Wyrmrest
Normal

Még egyszer: ahogy az összes "tradicionális" kalandnál, a normál mód most is könnyű.

- Ezért még megfizetsz Dragonhoof...

Sejtettem, hogy le fog hullani a lepel Lazul valódi kilétéről... de erre egyáltalán nem számítottam! Úgy képzeltem csak egy közönséges Faceless one. Mindegy, most már halott izé.

Reno tényleg sárkány... lehet. Úgy hiszem ezt akarta elárulni Elise-nek Alexstrasza. A maradék szárnyak egyikében kiderül.

Apropó maradék szárnyak: (mintha írta volna már valaki itt az oldalon, nem emlékeszem pontosan, de) ha rákattintotok a még nem elérhető csatákra, akkor jobb oldalt már most látható kivel és miért fogunk megütközni.

A hősies módot megint másik napra hagyom, még a harmadik szárny kijövetele előtt.

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#7

2020.01.30 20:57

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

II. Clash at Wyrmrest
Heroic

Ó ennél jóval keményebb asztaluk volt...

...csak hát meccs végén Advanced Targeting Monocle tűzijáték volt. De! Legalább pont erre a körre ráleltek a The Last Kaleidosaur-ra...

Askaara és a veterán felfedezők ellen először zoo-val kikaptam, utána egyből ment Exodia-val. Askaara ellen tech-nek ajánlom Reno Jackson-t és a Polymorph-okat az Exodia-hoz, könnyen meglephet pár kövér varázslattal a semmiből.

A felfedezők paklija konkrétan tele van szemetelve azokkal a mellék-küldi kártyákkal, nagyon, nagyon ingadozó képességű az a pakli. Viszont a Spikeridged Steed az még mindig Spikeridged Steed, úgyhogy tech-nek ide feltétlen ajánlanék ebbe a pakliba két Polymorph-ot tech-nek.  A zoo-ba meg két Spellbreaker-t, ha ezt tudom, akár egyből meg lett volna azzal is. A felfedezők fejezeténél már csak Exodia-t nyomtam, Dawnshatter egyszer lerajtolt, ezt leszámítva mindig győztem.

Na, Nithogg ellen viszont már nem lesz elég akár milyen pakli, ide valami speckó kell kieszelnem. (Kétszer mentem neki Exodia-val.) Zoo-val túl keményen büntetne a hősképességével. Viszont mégis csak egy olyan pakli kéne, amivel rendet tudok tenni az asztalon, mert az Exodia túl passzív ekkora testek és varázslatok ellen. A Crackle pillanatok műve alatt letépte az arcomat azzal a sok varázslat erősítő lénnyel tápolva.

Szóval, Nithogg-ot leszámítva: EXODIA, OBLITERATE!

Szerkesztve: 2020.01.30 21:17

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#8

2020.01.31 09:27

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Legendary) - Közösségépítő

Elég szép munka.

Én is nekiestem ma reggel azzal a Conjurer mágussal amit nemrég feltettem. Akaraa elsőre kifeküdt de az Egyesült Felfedezők már más tészta a Questing Adventure-ökkel. 3-4 alkalommal mentem neki eddig de elég kiborító. 

Utoljára már közel éreztem a győzelmet, még mega windfury-t is kaptam:

Erre:

Hát, nem örültem.

Végül a Handlock szépen elkapta. Pedig egy ingyen trade-el átvehette volna a boardot :D 

Nithogg pedig néhány egyéb próbálkozás után megadta magát Ysera erejének. Az 11. körig elég feszült volt a helyzet de Chameleos végig bepillantást engedett az ellenfél elég szerencsétlen kezébe. Láhattam, hogy mindenáron be kell tartanom az 1 Mass Hystériámat mert kezdettől fogva nála volt az új 10 manás spell. Egyszer meijedtem mert az Ő Yesrája Dream-et dobott és azzal visszatette a kezembe (és levert 10 hp alá) az Obsidian Statue-mat de visszatettem a boardra és így már kifért mellé az Embalming Ritual amit a Cobalt Spellkin dobott. Végül ez adta a kezembe a meccset. Valahogy ezeket a rebornos vagy rossz deathrattle-ös lényeket mint amilyen még a Khartut Defender nem szeretik leütni a gépi ellenfelek. Avalanchan-t is feltartotta egy körig a Védelmező akármekkora boardja is volt. 

Szerkesztve: 2020.01.31 12:33

#9

2020.02.04 21:16

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

III. Air Battle Over Dragonblight
Normal

Skybarge nélkül igen hamar elsüllyedtem.

- ...oké...

Nem tudtam hogy itt meg kéne halnom, így első próbálkozásomnál feladtam. :D

Ez betegnek ígérkezik hősiesen.

Igen, a sakk ismerős lehet valahonnan... de ezek a légi ütközetek mindenképp hangulatosak lettek. :)

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#10

2020.02.08 10:55

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Legendary) - Közösségépítő

Nekem nincs meg Antonidas helyette segítségül hívtam a félholt Uthert. Magam is meglepődtem milyen szinten szabdalja szét az Exodia pala a 2. részt. Persze kicsit túlzásba is estem a pakli építésnél mert az összes létező Shrink Rayt meg Equalityt betettem :D

Nyilván az utolsó lapom volt a Garrison Commander, így már azért sem raktam ki. 

Nem is volt szükség a Wild Pyro-ra a sárkányok ellen. A Spikeridged Steed szépen tette a dolgát a meccs alatt.

Itt viszont megtréfálta a Devolve a S. Steed-et. Nem is játszom ezzel a paklival többet annyira könnyű meccsek voltak ezek.

Szerkesztve: 2020.02.08 10:56

#11

2020.02.11 22:39

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

IV. Showdown in Dalaran
Normal

Sajnálom fiúk. :(

Aki itt győzött tudja, hogy nem ez a meccs vége... csak nem akarom lelőni a lezárást. :) Nem állítom, hogy hanyatt vágtam volna tőle, de nem számítottam ilyesmire, és egész jó kis extra lett így a végére. Bárcsak valami hasonló fogadott volna a felfedezők oldalán is...

Bírtam ennek a két leventének a kis sztoriját, ami Un'Goro óta tartott. :)

Na ki ez a sárkány? :)

Itt a vége... a normál módnak. Hős módon majd később fejezem be a kalandot.

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#12

2020.02.12 21:29 | Válasz: (#10) Casualplayer (Legendary) hozzászólására

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

Valahogy ezeket a rebornos vagy rossz deathrattle-ös lényeket mint amilyen még a Khartut Defender nem szeretik leütni a gépi ellenfelek.

Úgy emlékszem én is tapasztaltam hasonlót. De mindettől függetlenül: összességében még mindig butácska a (mesterséges) intelligenciájuk. Könnyű fokozat ide, vagy oda.

Nem is játszom ezzel a paklival többet annyira könnyű meccsek voltak ezek.

Én sem azért jártam el úgy ahogy, mert mindenáron tönkre akartam magamnak tenni a mókát. Sajnos - ahogy te is említetted - eddig beigazolódott, hogy a kaland önerőből nem tud igazán kihívást nyújtani. A tradicionális kalandok egyszerűen ma már nem lehetnek olyan formában életképesek, mint Naxxramas idejében, valamit mindenképpen csiszolni kellett volna a formulán.

De persze nem csak ezen múlik, hogy gyengus a Galakrond's Awakening. Ha végeztem hős fokozaton is, talán kitérek még erre.

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#13

2020.02.13 09:11

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Legendary) - Közösségépítő

Egyébként nem hinném, hogy nem tudnának jobb mesterséges intellingenciát összerakni. Csak lehet túl sokaknak okozna fejtörést. Fps játékokról hallottam ezzel kapcsolatban egy játékfejlesztőtöl, hogy lehet, hogy te azt képzeled, hogy micsoda taktikus játékos vagy de ha valóban egy katonai szintű csapat viselkedést programoznának az ellenfelekbe azt a vilagon nem sok játékos tudná megverni. (lehet, hogy ezt már említettem) Szal élvezhetetlen lenne a játék. Meg hát valsz a Blizznek sem célja egy brutál ellenfelet összerakni vagyis nem osztanak be senkit erre a csapatból. Mondjuk sztem legalább annyi a heroicnál elvárható lenne, hogy speckóbb paklikat kelljen összerakni. Emlékszem a régi kalandoknál esélyem nem volt kezdőként kisebb lapkészlettel. Azért is volt, hogy az elmúlt évben fejeztem be a maradék régi heroic fokozatos meccset. Meg azért mára a wild kitermelt pár tènyleg brutális paklit így a nem igazán speckó paklik is lehetnek erősek minden ellen. Valakik írják, hogy big papival végigszaladtak az egészen.. hát b+... nyilván. Eleve nem is akartam ilyenekkel nekiindulni. 

Nem gondoltam, hogy te tönkre akartad tenni magadnak a játékot. Igazából magam is meglepődtem mennyire brutál az az Exodia pala amit elsőre összeraktam. Azért írtam amit írtam. Kb soha nem játszottam ilyen paklival. 

#14

2020.02.13 18:13

Kacsito profilképe

Kacsito (Lich King) - Közösségépítő

BattleTag: Kacsito#21724

Közepes játékos

Keres: Gyakorló társat

Nézzünk meg egy másik user profilt ott van az asszony accountja, ladderen 48-as kis gyilkos galóca ranggal. Tegnap beléptem vele, hogy nehogy elszalassza az ingyen Galakrond hős kártyákat. Szerintem Sathrovarr-ról pl le is maradtunk. Havonta játszunk egyet a móka kedvéért, de ha single player módban betévedne a free/common lapkészletével, valószínű nem volna evidens hogy átjut.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az üzletpolitika amit én itt látok az inkább "csalogatás": a "ma új játékosa" 1-2 hét alatt szedi fel a szarnyakra való goldot, aztán közben bontogatnia is kell, az még 1-2 hét szárnyanként, aztán meg lesz neki Reno-ja, és rászokik a játékra, jöhet a multi, a többi mód, a farmolás, a dust éhség végül a befektetés.

A veteránok  meg élvezhetik a kalandot heroic módban, és mindenki megkapja amit akar. (A veteránok talán nem annyira, de az újak tudnak kapaszkodni, az még nekünk is jó, ha vannak újak, és könnyebben kapaszkodnak egy alap szintig, a gyártónak meg biztosan ez is, az is...)

Talán azzal lehetett volna árnyalni, hogy erősebb az AI, de lehet kapcsolgatni a wild/standard készletet.

Szerkesztve: 2020.02.13 18:17

Bár... az a Mennydörgõ komisz egy jószág.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás