Hearthstone WikiInformációk kezdőknekAlapvető információk

Előző Hearthstone cikkA játék elkezdése Következő Hearthstone cikkKulcsszavak

Alapvető információk

Az oldal tartalma:

1. Mana Crystal (mana kristály)

2. Health (élet)

3. Attack (támadás)

4. Race (faj)

5. Class (kaszt)

6. Hero (hős)

7. Hero Power

8. Weapon (fegyverek)

9. Cards (kártyák)

10. Deck (pakli)

11. Quality (lapok minősége)

12. Sets (szettek)

13. Battlefield (harctér)

14. Minions (lények)

15. Spell Cards (spell kártyák)

Mana Crystal: Minden körben egyel több manát kapunk, amelyeknek segítségével kijátszhatunk lényeket, spell-eket és fegyvereket. 1 mana kristállyal kezdünk és maximum 10 lehet, amit a 10. körre érünk el, a későbbi körökben már nem lesz több mana kristályunk.

A második játékos kap egy Coin-t, ami +1 manát ad abban a körben amelyikben elhasználja.

Hearthstone bemutatása kezdőknek

Health: A lények (minionok) és a hős élete. Amikor megtámadják ennek az értéke csökken. Ha valaki "heal-el" azaz gyógyít, akkor a gyógyított karakter élete növekszik ( heal +1 = +1 gyógyítás = +1 élet), vagy a restore health is ugyanez. (restore 5 health = visszaállít 5 életet = gyógyít 5-t = heal +5, tehát kap 5 életet)

A fegyvereknek Durability-je van az élet helyett (mivel egy fegyvert nem lehet támadni). A durability azt jelzi, hogy hányszor lehet használni az adott fegyvert. (Pl 1/2-es fegyver, azt lejenti, hogy 1 támadás és 2 durability, tehát kétszer használható)

Attack: Támadás. Amennyi az értéke, annyit sebez a megtámadott ellenség életéből.

Példa:  Van egy lényünk 5 támadással és 5 élettel és megtámad egy másik minion-t , aminek 2 a támadása és 7 az élete. A megtámadott lénynek le fog menni az élete 2-re, így marad 2 támadása és élete, de a megtámadott lény is sebzi a mienket a 2 támadásával, így a mienknek marad 5 támadása és 3 élete.

Race: Ezek a fajok. A minion-okat fajokba soroljuk. 6 faj létezik: Beast, Demon, Dragon, Murloc, Pirate és Totem.

Class: Ezek a kasztok. 9 különböző kaszt van, amelyik kaszttal épp játszunk az a hősünk. A 9 kaszt: Druid, Hunter, Mage, Paladin, Priest, Rogue, Shaman, Warlock és Warrior.

Hero: A hősünk, 30 élete van, hogyha eléri a 0-t meghal. Minden hősnek van Hero Power-je.

Hero Power: Ez a hősnek a speciális képessége. Ez a hős mellett a jobb oldalon jelenik meg a játékban, kép lejjebb.

Weapon: Bizonyos hősöknek (pl. Rogue) van weapon-juk, vagyis fegyverük is, ez a hős mellett a bal oldalon jelenik meg a játékban, kép lejjebb.

Cards: Lapok, amikkel játszunk. Léteznek kasztspecifikus lapok és olyan lapok is, amiket mindenki tud használni.

A lapokat két csoportra bontjuk: Basic-Set és Expert-Set. Részletesebben a Sets-nél.

Deck: Pakli. 30 lappal játszunk, az egy pakli. A pakli készítőben lehet új paklikat készíteni. Részletesebben a kártya gyűjtemény menüpontban olvashatsz.

Quality: A lapok közepén található egy szín, ez a lapok minőségét jelzi. A legrosszabbtól a legjobbig: (Free), ez fel sincs tüntetve a lapokon, mert ez csak "Basic Set-ben található meg, fehér (Common), kék (Rare), lila (Epic), narancssárga (Legendary).

Sets: Három főbb szett található a játékban.

Az első a "Basic Set", ez az alapvető kártyákat jelenti. Ebben (Free) lapok találhatóak, amelyek nagyrészével mindenki rendelkezik a legelső pillanattól. A hiányzó pár Basic lapot pedig az adott hőssel a 10-es szint elérésig lehet megszerezni. Minden hős kap egy-egy új Basic lapot 2-es, 4-es, 6-os, 8-as és 10-es szint elérése esetén. Ezzel teljes lesz a Basic Set. Minden egyes játék után fejlődnek a hősök és így érnek el magasabb szinteket. Győzelem esetén többet fejlődnek, vereség esetén kevesebbet.

A második a "Classic Set", ezeket a lapokat csak kártya csomagokban lehet megszerezni, melyeket megvehetsz valós pénzért/játékon belüli Gold-ért (100 Gold/kártya csomag, ami 5 lapot tartalmaz) a Shop-ban, illetve kraftolással is előállíthatod őket. Ezek lehetnek fehér (Common), kék (Rare), lila (Epic) és narancssárga (Legendary) minőségűek. Egy 5 kártyából álló kártya csomagban minimum 1 Rare minőségű kártya is van, de lehet több és jobb is.

A harmadik pedig a "Goblins vs Gnomes Set", melynek a lapjait ugyanúgy szerezheted meg, mint a "Classic Set"-ét, azonban ebben kevesebb lap van (nagyjából 110 darab) és nagyobb eséllyel fogsz egyformákat nyitni. Kezdőként mindenképpen fontosabbak a "Classic Set" lapjai.

Továbbá a játékban Naxxramas és Blackrock Mountain kártyák is találhatóak. Ezek kaland módok, ahol ellenségeket kell legyőzni és azokért járnak kártyák. Azonban 3 ellenség legyőzése 700 Gold-ba kerül.

<>Amennyiben már jobban megismerkedtél a játékkal, érdemes Naxxramas első 4 szárnyát (12 ellenségét) legyőznöd, hiszen onnan sok hasznos lapot szerezhetsz (például: Haunted Creeper, Loatheb, Mad Scientist).

Blackrock Mountain-ból szerencsére igazából az első szárny is elegendő (3 ellenség), mert a többi kártya nem annyira fontos. Az első szárnyban található a népszerű legendary Emperor Thaurissan és a Warrior-ok új kedvenc lapja a Grim Patron.

A teljes kártya adatbázist a lapok menüpontban találhatjátok. Ez 566 gyűjthető kártyát jelent és összességében 1036 kártyát (beleértve a hősöket és ellenségeket is), amit mind lefordítottunk magyarra!

Battlefield: Harctér. Ide helyezzük a lényeinket, hogy védjék a hősünket, illetve, hogy támadjanak. Kép lejjebb.

Minions: Magyarul lények. Ezek olyan lapok, melyeknek van élete és általában támadása is, valamilyen élőlény, valamelyik fajba sorolható. Ezeket a lapokat rakjuk le a harctérre. Ilyen például a fölső két kép.

Spell cards: Ezeket a kártyákat nem tudjuk lerakni, mert se támadásuk, se életük. Egyszer használatosak és valamilyen extra képességet tudnak. 

Példa:

 

Így néz ki a harctér:

Hearthstone Harctér

Képre kattintva még nagyobb lesz!

Lap tetejére

comments powered by Disqus