Összes pakli Új pakli

Aluneth Freeze Mage

Szerző: Sipiwi

 A vadon meta egyik legjobb paklija
 2018. június 17.
és július 21. között.

 Ez a pakli a Hearthstone Hungary
 Vadon meta jelentés
 2018. június-júliusáról

 
című cikkében szerepel.

4

Khadgar HearthstoneBuBi profilképe

(Common)

Létrehozott paklik: 298

365 napon belül: 255

Átlagos értékelés: 1.04 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Rogue

Mage lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Ice Lance x2 Spell 1
Journey to UnArcanologist x1 Lény 2 2 3
Frostbolt x2 Spell 2
Karazhan kaland módMedivh's Valet x2 Lény 2 2 3
Sorcerer's Apprentice x1 Lény 2 3 2
Arcane Intellect x2 Spell 3
Kobolds & Catacombs kiegészítőExplosive Runes x2 Secret 3
League of Explorers kaland módForgotten Torch x2 Spell 3
Frost Nova x2 Spell 3
Ice Block x2 Secret 3
Fireball x2 Spell 4
Kobolds & Catacombs kiegészítőAluneth x1 Fegyver 6 0 0

Semleges lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Bloodmage Thalnos x1 Lény 2 1 1
Doomsayer x2 Lény 2 0 7
Naxxramas kaland módMad Scientist x2 Lény 2 2 2
Acolyte of Pain x2 Lény 3 1 3
Whispers of the Old Gods kiegészítőEvolved Kobold x1 Lény 4 2 2
Blackrock Mountain kaland módEmperor Thaurissan x1 Lény 6 5 5

Ezeket a paklikat és híreket olvastad már?

#1

2019.01.20 17:21

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Common) - Közösség segítő

A meta jelentés fordításaimnál - nem meglepő módon - általában a legtöbb figyelmet és pozitív értékelést a legerősebb, leggyakrabban előforduló paklik kapják, azok közül is főleg a gyorsak és az olcsók (vagyis a biztonságosak). Ezzel nincsen semmi gond, viszont ennek fényében nagyon meglepett ennek a hibridnek a 4 pozitív értékelése (bőven 1 hónapon belül jöttek). Nyilván hozzá kell tenni, hogy a vadon teljesen más formátum, teljesen eltérő játékos réteggel és igényekkel. Viszont soha, sehol nem találkoztam még ezzel a paklival (sem a játékban, sem a neten), a szindikátus is csak feldobta, nem írtak róla semmit. Nem mondanám komolyabban drágának és a lapjait is lehet használni több pakliban is, de mindent összevetve ebben a formában akkor is egy nagy lutri benyomását kelti.

Miután meg lett nekem Aluneth (arénából), valahol mindig is ki akartam próbálni, csak az volt a bökkenő, hogy tempó paklikon kívül máshol egyszerűen nem volt helye, azok meg nekem nem pálya. Szemezgettem a paklival, mert Aluneth-en kívül is alapból vágytam már egy kis változatosságra mágusozáshoz (szeretem a Reno paklijaim, de valahol hiányérzetem volt, mikor elővettem őket). Pár hónap után raktam össze Doomsayer-ek nélkül, létrázgatni ugyan nem nagyon vittem még, de egész jól működik.

Nem nevezném kimondottan különlegesnek, csak a jó öreg Freeze Mage egy alternatívája, viszont Aluneth rendesen megkavarja a dolgokat. A meccs eleje a szokásos módon megy, húzunk és védekezünk, de utána itt a jól ismert lassú, többféle út a győzelemhez stílus helyett egy tempós, kalkulálós modoré a szerep. Nincsen semmilyen asztalpucoló a védekezéshez a régi Frost Nova+Doomsayer-en kívül, és nincs is úgy telepakolva direkt sebzésekkel, mint egy tempó mágus, szóval mindig a két véglet között kell keresni az egyensúlyt a lapjaink használatánál. Ha Aluneth-et viseljük sosem lesz hiány lapból, lehet szórni, de mégsem olyan könnyeden, mint a tempó mágusnál, mert nincsenek jelen azok az igazán erős tempó lények, amik a varázs szinergiájuk mellett az asztalt is tartanák (Mana Wyrm, Kirin Tor Mage...). Szóval védtelenebbek vagyunk, ami még egy ok, hogy átgondoljuk mit is csinálunk. Így nem lesz túlzottan kényelemes, ahogy robogunk a fatigue felé, körönként megy a kirakós hogyan és mikor tartsuk az asztalt és/vagy végezzünk az ellenfelünkkel, milyen lehetőségeink maradnak, ha a fegyó fontosabb lapokat éget el, stb. Plusz az, hogy körönként 4-et húzunk egy újabb ok, hogy átgondoljuk mit dobjunk ki vagy tartsunk meg a kezünkben egy későbbi kombóhoz. A végére pedig gyorsan szóba hoznám az általam is utált Ice Block-ot, ami továbbra is aljas eszköz, de Aluneth-tel egy kicsit mégis sebezhetőbbek vagyunk még azzal együtt is.

Egy mondatban: két ördög kitett egy angyalt.

Azt nem tudom milyen a mai metában, nem mentem vele többek közt páros sámánok ellen, viszont meglepetésemre eddig nem egy aggro paladin-t is el tudtam intézni vele. Ha teljes paklim lesz majd lehet próbálgatom élesben is és írok a tapasztalataimról itt. Ja, és köszönöm a közösség tippjét, nekem nagyon bejön. :)

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás