Összes pakli Új pakli

Hybrid Midrange Hunter

Szerző: WiRer
A meta egyik paklija 2019. januárjának elején.

Részlet a Vicious Syndicate Data Reaper Report sorozatának 116. részéből:

A legendás szintek metája sokkal olajozottabban változik, és ebben látjuk a Midrange Hunter-t, a formátum egyik leggyorsabban terjedő pakliját. Miután tömérdek sikert aratott a legendás szinteken, rengeteg fejlesztgetést látott: mind közül a legfontosabb egy hibrid pakli, ami a Master's Call alap mellett az Emerald Spellstone csomagot is beveti. Ezek a hibridek jelenleg a midrange Hunter típushoz sorolhatóak, de onnan kiválva megalakulhat a maguk csoportja vagy beolvadhatnak a Secret Hunter típushoz is annak függvényében, hogy milyen irányba terelik a paklikat. Még el kell végeznünk pár behatóbb tesztelést, mielőtt eldönthetnénk melyik ma a legjobb altípus, mivel nagyon korán vagyunk még, és az aktuális adathalmazban a pakliknak még el kell érniük a kritikus tömeget, hogy a tesztelés megfelelő lehessen.
...
A Midrange Hunter nem csak rohamosan terjed, de a győzelmi mutatói is gyorsan emelkednek. A legendás szinteknél - ahol finomítása már jóval előrébb halad -, már egyenest a Tier 1-be ugrott. Bár az eredeti Master's Call-os összeállítások továbbra is roppant erősek, de korai elemzéseink arra engednek következtetni minket, hogy a hibridek még erősebbekké válhatnak. Ha azt vesszük hogy a Midrange Hunter optimalizálása még távol áll a végétől, és hogy még mindig vannak elavult altípusai amik lerántják, akkor elmondhatjuk, hogy a paklit övező hype megérdemelt. Idővel talán ez lehet majd ''a" vadász pakli.
...
A Midrange Hunter megállíthatatlanul tör előre, többen is magas legendás sikereket értek el vele: a Master's Call-os token paklik a múlt hétről változatlanul erősek, de az Emerald Spellstone-t is használók még jobbak lehetnek, amik manapság az archetípus sikeres innovációnak közepében állnak. A hibrideknek csak nem rég sikerült kivívniuk a figyelmet, szóval még egy hétre lesz szükségünk ahhoz, hogy alaposabban letesztelhessük a kártya válogatásaikat és hogy állást foglalhassunk, de addig is bemutatunk nektek két verziót, amiket Legenda 1-ig vittek.

WiPer, a hibrid megoldás úttörője Legenda 1-gyé vált december végén paklijával, amivel ezt már többször is megismételte: az összeállítás elve, hogy ki legyen rakva pár "szükségtelen"  kártya a Token Midrange Hunter listából, hogy beférhessen az Emerald Spellstone csomag. WiPer a cél elérése érdekében a szerkezet token szinergiás (Unleash the Hounds, Timber Wolf) és midgame bestiás részéből is távolított el lapokat, beleértve még a Tracking-et és a Candleshot-ot is.

Corbett újév első napján lett Legenda 1, ő megtartotta a Timber Wolf-ot és megtámogatta Snake Trap-ekkel és asztal építő titok kártyákkal, emellett a leszedések (Flanking Strike, Hunter's Mark) kidobására koncentrált. Az ő altípusa jóval gyorsabb és proaktívabb is. Miután Legenda 1-be ért, Corbett kitette még a két Unleash the Hounds-ot is, helyettük Zul'jin és egy Flanking Strike kapott helyet.
...
Ajánljuk, hogy tartsátok szemmel a Midrange Hunter-t: még mindig az átmeneti időszakát éli, aminek végén egy domináns pakli kerülhet ki. Hibrid altípusait máris több top játékos meta bontónak tartja, és jövő héten meglátjuk mennyire jól is fog végezni. Ha szeretnétek a vadász diadal menetének elején helyet foglalni, hát menjetek. Mi nem álljuk utatokat.

 Corbett paklija:
AAECAR8IhwS7Bd3SAt/SAobTApjwAqeCA5uFAwuoArUDxwPeBIEKjsMCncwC49ICi+UCoIUDpIgDAA==

- (×1) Hunter's Mark
- (×1) Explosive Trap
- (×1) Snipe
- (×1) Dire Frenzy
- (×1) Flanking Strike

+ (×2) Timber Wolf
+ (×1) Rat Trap
+ (×1) Snake Trap
+ (×1) [Venomstrike Trap]

7700 arcane por

Ez egy kiváló pakli!

6

huntard HearthstoneBuBi profilképe

(Free)

Létrehozott paklik: 276

365 napon belül: 276

Átlagos értékelés: 1.07 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Warlock

Hunter lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Rastakhan kiegészítőSpringpaw x2 Lény 1 1 1
Journey to UnCrackling Razormaw x2 Lény 2 3 2
Explosive Trap x1 Secret 2
Freezing Trap x1 Secret 2
Hunter's Mark x1 Spell 2
Scavenging Hyena x2 Lény 2 2 2
Snake Trap x1 Secret 2
Snipe x1 Secret 2
Knights of the Frozen Throne kiegészítőVenomstrike Trap x1 Secret 2
Kobolds & Catacombs kiegészítőWandering Monster x1 Secret 2
Animal Companion x2 Spell 3
Kill Command x2 Spell 3
Rastakhan kiegészítőMaster's Call x2 Spell 3
The Witchwood kiegészítőDire Frenzy x1 Spell 4
Kobolds & Catacombs kiegészítőFlanking Strike x2 Spell 4
Kobolds & Catacombs kiegészítőLesser Emerald Spellstone x2 Spell 5
Tundra Rhino x1 Lény 5 2 5
Knights of the Frozen Throne kiegészítőDeathstalker Rexxar x1 Hős kártya 6 5
Rastakhan kiegészítőZul'jin x1 Hős kártya 10 5

Semleges lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Kobolds & Catacombs kiegészítőDire Mole x2 Lény 1 1 3
Boomsday Project kiegészítőSubject 9 x1 Lény 5 4 4

#1

2019.01.07 11:00

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösségépítő

Kedves Bubi,

Azt meg tudod mondani, hogy ezt a paklit mi veri magabiztosan? Mert rank 20-on orrba-szájba tolják és már kezdek idegzsábát kapni tőle.

#2

2019.01.07 11:21 | Válasz: (#1) Casualplayer (Premium) hozzászólására

Neveletlen profilképe

Neveletlen (Golden Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Mordigo#2873

Tapasztalt játékos

Keres: Gyakorló társat

Üdv,

A Big Spell Mage paklim pl stabilan veri őket, ha nem húzok iszonyú rosszul, de egy Odd Warrior is jó megoldás lehet rá, bár statisztikákat nem tudok felmutatni.

(Tudom, nem én vagyok Bubi és mások véleményét is érdemes meghallgatni.)

#3

2019.01.07 11:46

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Common) - Közösség segítő

Helló,

magukról a midrange hunti-król nem sok biztosat tudnak még (főleg a hibridekről), idő kell a megfejtésükhöz (ez mindannyiunkon múlik). BuBi továbbra is szótlan és az adatbázisa sem alkalmas biztos tanács adásához, ha meg engem kérdezel én a Control Priest-et ajánlanám (ha kimondottan vadászokra keresel ellenszert). Ma 4 vadász pakliból 2.5 épít titok lapokra (mindrange-en belül egyik fele igen, másik nem), és a kontroll papinak olyan a játékterve, amivel szinte az összes titok lapot meg tudja kerülni (amúgy még a Cube Hunter-re is jó). Nem olcsó, de én úgy érzem ez most rájuk a legjobb, de ez csak személyes tanács, mert ismétlem: túl kevés adat van még a hibridekről.

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#4

2019.01.07 13:21

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösségépítő

Köszi srácok.

Tulajdonképpen átverekedtem magam rajtuk mert azon kívül talán túlnyomó többségben vannak a páros lockok és azokban pedig úgy hasít a dr rugó amit VaBeZ mutattál mint kés a vajban :)) Gyakorlatilag countere annak :) De a dr hunti igencsak kemény dió a rugónak és a priest pedig egyáltalán verhetetlen vele, főleg a kombó vagy klón változat. Ki minek nevezi. Itt rank 18-on pedig még több a lock :D 

Egyáltalán nem bántam meg, hogy lecraftoltam Sonyát. Azelőtt csak az egyéb rugó paklijaimban gondolkodtam róla. 

 

#5

2019.01.08 12:10 | Válasz: (#4) Casualplayer (Premium) hozzászólására

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Common) - Közösség segítő

Szívesen, mindketten lehúztunk úgy 10000-10000 porral. :D Amúgy az olcsó megoldások közül továbbra is a páratlan paladin szerintem a nyerő.

Igen, a pároslock nem kedveli az olyan "nehéz" paklikat, mint például a kockások. Stíluson belül a vadász a nagyobb kocka, de azt is meg lehet fogni a rugóval.

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#6

2019.01.08 15:43

Samaritan profilképe

Samaritan (Common)

BattleTag: Samaritan#2830

Kezdő játékos

Köszi BuBi a tippet, kipróbáltam és nagyon bejött, a jelenlegi Hunter-deckekkel (Secret, Spell, DR, Recruit) csak szenvedtem, de ez a midrange-es vonal nagyon bejött.

#7

2019.01.09 13:24 | Válasz: (#5) VaBeZ (Common) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösségépítő

Semelyik carftolásomat sem bántam meg, Talán Kazakusnál rezeg a léc de ő pedig egy ikon egyébként is. Aya és Sonya pedig minden nap szórakoztatnak mióta meg vannak. Amúgy sok legendással játszogatnék szívesen. Konkrétan 21 van amit jó lenne a kollekcióban tudni. És sokat is ragódom a lapokon így nem kell sok, hogy egy eddig sem rossznak tartott lapot legyártsak és meg is untam a duston ücsörögni. Igy is maradt cirka 30k por.

Amúgy már én sem óckodnék úgy Zul’Jintől :D De a 9-es alanyt biztos, hogy sohasem kraftolnám le. Kíváncsi vagyok jut-e még neki más szerep mint ebben a pakliban csurig húzni Rexxar kezét? 

Igen, tulképpen a kockázásban a hunti jobb mint a zsyivány viszont a zsivány meg a zsiványkodásban jobb így Valeerával szívesebben játszom én is kokcásat. Csak így pár nap jaték után jöttem rá, hogy a Windfury minionok a Coldblooddal sokkal nagyobb szerepet játszhatnak a letál megtalálásában mint elsőre gondoltam. Egyedül az egy kicsit bosszantó ebben a pakliban, hogy néha (amit már említettem is) haszontalanná válnak bizonyos lapok mint a Shinyfinder és néha a Corpsetaker is letehetetlen mert nem világít. Statisztikailag biztos jó eredményt produkálnak ezek a lapok összességében de nekem ez egy kicsit szokatlan. Mondjuk palában sokkal biztosabb egy jó Corpsetakert letenni. Ezeket csak szubjektív véleményemként teszem egyébként hozzá. 

Itt megtekinthető ahogy egy ehhez hasonló midrange huntival csapat Kolento:: 

 

#8

2019.01.10 10:55 | Válasz: (#7) Casualplayer (Premium) hozzászólására

Neveletlen profilképe

Neveletlen (Golden Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Mordigo#2873

Tapasztalt játékos

Keres: Gyakorló társat

Örülök ha így gondolod a craftjaidat, Kazakus is ha kicsit többet játszol vele, sokszor egyedül meccset tud nyerni :)

A Corpsetakert én is szeretem játszani, nem bántam meg hogy megcraftoltam anno, bár főleg Paladinban használom de ott sokszor minden buff rákerül ami a deckben van (bár windfuryt ritkán játszok) de ismerős az érzés mikor sima 4 mana 3/3ként kell lerakni.A Shinyfinderrel meg főleg így vagyok, a BIG Rogue paklimban, hogy kettőt játszok mert a 3.körös fegyó nagyon fontos, de sokszor használhatatlan amit minél előbb el kell dobni a kézből.Ebben amit ti játszotok meg szintén nagy szerep van a Necrium Bladenak szóval sztem itt is elég fontos hogy hamar felrakhassa az ember.

#9

2019.01.10 13:20 | Válasz: (#8) Neveletlen (Golden Rare) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösségépítő

Tudom, hogy Kaza mire képes. Igazából maga a rénózás egy kicsit csalódás nekem. Viszont az a mágus pakli meg nagyon jó amit te mutattál. Mindegy, örülök, hogy végülis ezentúl bármikor elővehetem Őt is ha úgy hozza a kedvem. Rég bújkált bennem, hogy szükség lenne rá a kollekciómba. 

És szintén tudom, hogy a Shinyfinder is és a Corpsetaker is meccseket nyer. És a Shinyfinder egy kifejezetten jó design-t kapott azzal, hogy ő lehet a második kör a harmadik meg a fegyó és így tovább. Csak mondom, nekem szokatlan, hogy könnyen teherré válhat egy-egy minion főleg igaz ez a big változatra ahol te is mondod, hogy még ki is kell tenned a kezedből. Ma is 4 minion volt a kezemben és abból az egy ministránst képes volt lehívni az Illúzionista :)

Persze nem játszogatok a teljes big arzenállal mert Yshaarj-ra és Sneed’s-re sehogy sem visz rá a lélek, hogy lecraftoljam. Főleg, hogy a legnagyobb csalódás a deathrattle-reno-priest paklim teljes játszhatatlansága. (Feugen és Stallag) Mert ha az a pakli jó lett volna akkor Sneeds még oda is jó lehetne Nzothttal a végén és így már elképzelhető, hogy lecraftoltam volna. És akkor már a big variációkhoz is csak Yshaarj hiányozna és könnyebben lecraftolnám mert akkor már a big warrin is elgondolkodhtanék. Így ezek ketten több pakliba is helyet kaphatnának és nem fájna úgy a craftolásuk. Végülis rá kellett jönnöm, hogy a rénózás valahogy nem az én asztalom. Túl sokat veszítettem a kisérletezgetés közben és elment a kedvem az egésztől.

Hosszú lére engedetem a dumát, de el akartam magyarázni a gondolatmenetem. :) De már maga Loatheb miatt sem bánom, hogy Naxxra beruháztam és KT pedig jó lesz leverni a Lich Kinget a pár hiányzó kasztokkal. 

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás