Összes pakli Új pakli

Classic- Csíp, szúr, harap! ( Druid )

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

A paklihoz ezt a hátlapot ajánlom: Book of E.V.I.L. hátlap! Book of E.V.I.L. hátlap

Üdvözletem!

Mai alkalommal egy érdekes kis listát hoztam nektek, ami nem feltétlen effektív a Classic rankeden, sőt, de el lehet vele szórakozni! :)

A pakli lényegében egy amolyan midrange jellegű lista lenne, ahol a board jelenléttel akarnánk nyerni, viszont a klasszikus combo itt is befigyel a Savage Roar + Force of Nature személyében. Ilyen szempontból nem tér el a mai is használt Combo Druid listáktól, és inkább fogalmaznék hogy fogtam azt a paklit és lényegében a saját koncepciómmal, felhígítottam azt. :)

Laphúzás mint olyan például jóval kevesebb van a pakliban, viszont a Gadgetzan Auctioneer mellé lesznek kis spell lapjaink, amivel úgymond ezt a hátrányt lehetne korrigálni, viszont itt sok múlik azon is hogy, időben sikerül e a Gadgetzan Auctioneer-t felhúznunk!

Ancient of Lore pedig szintén majdnem hogy megkerülhetetlen lap a Druid arzenálban. 

Innervate mint olyan, itt is jelen van a ramp, viszont ezt a lapot érdemes betartani olyan kártyáknak, mint az előbb említett Gadgetzan Auctioneer, de itt már bejátszik a Violet Teacher is, de akár még maga Illidan Stormrage is befigyel a képletbe. 

Főleg az előbb említett lapok, illetve még az Imp Master kártyánk is abban lesznek segítségünkre, hogy a ezt a zerg szerű " stratégiát " fent tudjuk tartani. 

Az egyedüli turpisság az egészben az hogy ezeknek a lapoknak a segítségével próbáljuk meg a Sea Giant lapunkat, ideje korán kihozni az asztalunkra. 

Legalábbis régebben ez volt a koncepció, ma már azonban nem feltétlen éri meg ezzel vesződni, mivel meglepő, de egyre több pakliban láttam előfordulni a Big Game Hunter-t. Gondolom a megszaporodtak a HandLock listák, vagy csak szimplán az van hogy egyre több pakli próbál építeni a giant lényekre. 

Freeze Mage listákban is láttam már hogy előfordultak benne a giantek, vagy akár Druid listákban is stb.

Az úgynevezett zerg " stratégiánk " miatt, sokat gondolkodtam azon hogy az 1 darab Swipe-t lecseréljem ez egy Soul of the Forest lapra.

Utóbbi ugye elég nagy segítség lehet a board jelenlét megtartásában, viszont a Priest arzenáljában hogy hogy nem van egy olyan lap hogy Mass Dispel, ami pont az ilyen törekvéseknek vet véget. Mondjuk nem mintha olyan jellemző lenne a Classic meta-ban akár a Mass Dispel, akár a Soul of the Forest lap. 

A Swipe viszont megbízhatóbb sebzés vagy leszedés, attól függ mire szeretnénk elhasználni. Általában az ellenfél arcát szeretnénk vele megcélozni, mivel vannak a pakliban egyéb olyan varázskártyáink is, amik alkalmasabbak arra hogy lényeket szedjünk le velük.

a Claw mint olyan egy kiváló eszköz arra hogy a korai aggro paklikat megtudjuk fogni, és jól kombót alkot a Gadgetzan Auctioneer, Violet Teacher, és Illidan Stormrage lapjainkkal is. 

Hasonló céllal van a pakliban a 2 darab Bite kártyánk is. Egy Knife Juggler ámokfutást ezzel meg lehet állítani, de akár pofára is lehet vele menni, ez is szitúáció függő. Viszont akinek nem tetszik az nyugodtan lecserélheti őket akár 2 Swipe és 1 Soul of the Forest, vagy 2 Soul of the Forest és marad az 1 Swipe a pakliban. 

A másik fő ami a Claw és a Bite mellett szólnának az a Savagery lap. Elismerem hogy így ez az egész, nem hogy nem túl izmos combo, de egyenesen nevetséges is. Én mégis megpróbáltam a Savagery-t hasznosítani valahogy, de megértem azokat is akiknek szemében ez egy abszolút haszontalan lapnak tűnik. Igen, azért mondom így a dolgot, mert ez is csak nézőpont kérdése.

Valahogy kicsit úgy vagyok az egésszel mint ez a tudjátok, " egy fegyver csak annyira jó, mint a kéz ami forgatja azt ", Classic-ban ez számomra jobban megállja a helyét, mivel itt kevesebb a random tényező, mint a standard vagy wild esetében. Ez persze nem feltétlenül jelenti az hogy így is működik, de végülis csak rajtunk múlik hogy egy Angry Chicken-ből is mit tudunk kihozni. :P :D

Mit ne mondja Young Dragonhawk-l is láttam már olyan komót, ami elég veszélyes volt, Warlock kézben. Jó az is igaz hogy tiszavirág életű volt a dolog, de a lényeg szerintem érthető. 

Druid of the Claw, általában a 4/4-es cicával szeretnénk pofán vágni az ellenfelünket, egyúttal egyfajta tempo play-t is elő lehet vele adni, ha mondjuk egy Innervate segítségével, ideje korán kitud jönni a lap. 

Power of the Wild, egyértelműen az Imp Master, Violet Teacher, és Illidan Stormrage lapokból összehozott board-t akarjuk megtámogatni a Power of the Wild segítségével. De ha nagyon a tempo play-re játszunk akkor a második opció az az a 3/2-es párduc idézése is elgondolkodtató, vagy még inkább csábító opció lehet, 

Elven Archer főleg az aggro pakli ellen van a pakliba, viszont ezt lapot megérheti lecserélni akár egy Argent Squire-re is a tempo jelleg miatt. És nem mellesleg nehezen leszedhető első körös lény is. 

Faerie Dragon szintén ezt a tempo jellegű kezdést erősítheti, valamint ezt a lapot nem lehet csak úgy leszedni, akár mirrorban is jó, ha mondjuk egy Chillwind Yeti-t kell gyengíteni. 

Az Ironbeak Owl főleg Sylvanas Windrunner, Sunwalker, Cairne Bloodhoof és Baron Geddon lapok ellen van a pakliban. De a HandLock giant falát is lehet a bagoly segítségével gyengíteni. Druid is előszeretettel játszik Ancient of War lappal. Tauntok ellen egyébként nem csak a bagoly az egyetlen fegyverünk, mivel játszunk The Black Knight lappal is, ami igen csak jó szolgálatot tud tenni ilyenkor.

Ragnaros the Firelord meg szintén helyett kapott a pakliban, önmagában egy jó és erős legendás. Talán a Sea Giant-nek annyiból van értelme a korábban említett dolog mellet, hogy Big Game Hunter golyófogónak is jó lehet, így a Ragnaros the Firelord nyugodtabb körülmények közt mehet ki, az asztalra. Persze egy Youthful Brewmaster kereszűl húzhatja a számításainkat, de ez szintén csak nem jellemző a mostani Classic meta-ra. 

És nagy vonalakban ennyit a pakliról, látható lesz majd a képeken is hogy azért itt nem egy olyan effektív pakliról van szó, viszont legalább fun, és " egyedi ". Imp Master legalábbis gyanítom nem sűrűn láttok magatok ellen szembe jönni Classic-ban. De a Savagery látványa is egy fehér hollóéval érhet fel.:D

Rankedre nem igazán ajánlom akinek az a szempont hogy haladni vagy nyerni akar, mindenki másnak pedig ha felkeltette az érdeklődését, tegyen vele egy próbát, és jó szórakozást kívánok hozzá! 

Itt hamarosan kezdetét veszi egy amolyan hősies küzdelem a részemről, másoknak meglehet hogy azt mondanák erre hogy csak időhúzás volt az egész.

Hát igen itt már kb egy babszem nem fért volna a ...., 4-5 lapból elég esélyes hogy ott van egy [Kor'kron Elite#Classic], vagy Arcanite Reaper a kezében.

Erre jött ez, teljes meglepetésemre, és kb örömömre is, mert a nagy vadász Big Game Hunter pont jó hogy ott van a kezemben. :P :D

De ezek voltak a kezében, valamennyire megtudom érteni a döntését... 

Ő meg gondolom erre nem számított.. bár kitudja. Itt még voltam olyan naiv hogy azt gondoltam hogy minimális esélyem lett ezzel hogy majd fordítsak az álláson. :D

De aztán jött Ragnaros the Firelord papa és leadott nekem egy jókora nyaklevest. :D

Az álom kéz emberek, az álom kéz. :D

Aztán nem tudom mi történt, de az ezt követő meccs is ugyanígy zajlott, le. És hát mondhatnám hogy az ilyen pillanatokban brillírozik a pakli, de azért ennyire nem vészes a helyzet, szerintem. 

Akárhogy is, két ingyen győzelem közelebb vitt az 1000 win-es Druid portréhoz! Még ha nem is megérdemelt vagy jogos az a két potya győzelem. :)

Ja igen, itt még játszottam Harrison Jones-l, amit később a Gadgetzan Auctioneer váltott fel. 

3

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Létrehozott paklik: 315

365 napon belül: 202

Átlagos értékelés: 1.88 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Druid lapok

Név Mana Támadás Élet
Vanilla szettInnervate x2 0
Vanilla szettClaw x2 1
Vanilla szettSavagery x2 1
Vanilla szettPower of the Wild x2 2
Vanilla szettSavage Roar x2 3
Vanilla szettBite x2 4
Vanilla szettSwipe x1 4
Vanilla szettDruid of the Claw x2 5 4 4
Vanilla szettForce of Nature x1 6
Vanilla szettAncient of Lore x1 7 5 5

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Vanilla szettElven Archer x2 1 1 1
Vanilla szettFaerie Dragon x2 2 3 2
Vanilla szettIronbeak Owl x1 2 2 1
Vanilla szettImp Master x2 3 1 5
Vanilla szettViolet Teacher x1 4 3 5
Vanilla szettGadgetzan Auctioneer x1 5 4 4
Vanilla szettIllidan Stormrage x1 6 7 5
Vanilla szettThe Black Knight x1 6 4 5
Vanilla szettRagnaros the Firelord x1 8 8 8
Vanilla szettSea Giant x1 10 8 8

Még több Druid pakli

Még több pakli a feltöltőtől ()

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás