Összes pakli Új pakli

Classic- Gelbin Mage

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

Csak meglátott és már feladta, így kell ezt! :P :D 

Warlock volt az ellenfél egyébként, és párszor előfordult már hogy instant feladták a meccseket, ezért is kellett többet meccset játszanom a tesztelés alatt. Nem mintha ezzel probléma lenne, csak meglepő volt számomra hogy ennyire nem akartak Mage ellen játszani. Pedig a különböző meta oldalak szerint a béka hátsó felénél van a kaszt, legalábbis Classic-ban. Ilyenkor azt gondolnám hogy örülnek az ingyen győzelmeknek, de úgy tűnik hogy tévedtem. 

Nem sűrűn láttam ezt a fajta nyitást se a Druid-nál. Na és nekem ez a fajta kísérletezés hiányzik a legjobban a játékból/játékosoktól.  Amikor valaki valami teljesen meglepő dologgal jön elő, nem pedig a megszokott sablon meta paklikkal. Tudom hogy emiatt felesleges panaszkodni, és én is eleget koptattam már a számat ezért. Elfogadtam mára a dolgot, de ez nem jelenti azt hogy bele is törődtem. Offmeta paklik előre! ):D

Szép piros a kezemben minden, szinte már égtem a vágytól hogy mindent rázúdítsak. ):D

Na itt elkezdődött egy érdekes meccs a Warrior ellen.

Darkscale Healer-t se sűrűn láttam eddig ellenem kijátszani, még Classic-ban sem. De tetszett a látvány, és hogy valaki mert egy kicsit kreatív lenni. 

Aztán itt már kicsit komolyabbra vette a figurát. Chillwind Yeti látványán annyira már nem voltam meglepődve, más kasztok is előszeretettel pakolták a paklijaikba, :)

 

Elhúzódott a meccs, de végül sikerült megnyerni! Bár a képek nem feltétlenül adják vissza a dolgot, de elég szívós volt az ellenfél, a fura lapjai ellenére is. Mondjuk Warrior-ról beszélünk, mit is vártam. :)

Na ez vicces volt, mert a Mark of the Wild-l fel buffolt Novice Engineer-l az én Demolisher lapomat akarta leszedni, vagy gyengíteni...

...erre a Demolisher lapom mintha azt mondta volna hogy, na ebből nem eszel, és bamm, le is terítette a Novice Engineer-t. Nem nagy szám a dolog, de valahogy akkor és ott én jót nevettem a dolgon. :)

Egyébként ez a Mark of the Wild őrület nem tudom hogy jött most elő a Druid játékosoknál, de egyre sűrűben látom. Főleg ilyen trükkökkel mint amit az ellenfelem is előadott. 

Üdvözletem!

Mai alkalommal egy Classic Mage paklit hoztam nektek. Meglepő eredményeket sikerült vele produkálni a tesztelés során, olyannyira hogy a szokásos 10 meccs helyett, ennél a paklinál 11 meccset játszottam le.

Még mielőtt nagyon beleélnénk magunkat, gyorsan hozzátenném hogy volt 2 ellenfél akik azonnal feladták a meccset, ahogy megláttak. Épp ezért ezeket nem akartam a győzelmeim közé számolni, és inkább futottam még egy extra kört, a hitelesség kedvéért. 

Az eredmény pedig 11 meccsből 10 győzelem és 1 vereség a feladásokkal együtt. Ha azokat nem számolom bele akkor is, 9 meccsből 8 győzelem és 1 vereség a végeredmény. 

Pár hasznosabb tipp a paklival kapcsolatban. Először is a Mirror Image lapot ne féljetek elhasználni akár az első körben se. Tudom hogy ott az Archmage Antonidas, amivel érdemesebb lenne együtt használni, de az igazság az hogy a Water Elemental, és Nozdormu több meccset hoztak le nekem mint a jó öreg Archmage Antonidas

Mirror Image-l inkább olyan lapokat érdemes bevédeni mint a Doomsayer, Demolisher, Water Elemental. A Water Elemental Warrior, és Rogue, Hunter ellen nagyon hatásos tud lenni, mivel azok sokszor hagyatkoznak a fegyvereikre is. Épp ezért nagy érvágás tud lenni nekik minden egyes lefagyasztott kör. És mivel elég sok életerővel rendelkezik, így nem olyan egyszerű csak úgy letakarítani a pályáról. 

A két Doomsayer-t egyébként le lehet cserélni Novice Engineer, vagy Loot Hoarder lapokra is a gyorsabb halhúzásért. Esetleg egy Wild Pyromancer is elférhet a kisebb spell lapjainkkal együtt kombózva.

De még az Ice Lance is egy jó választás, Archmage Antonidas mellé. De a lap önmagában időhúzásnak is tökéletes, akár ellenséges lényen, vagy hősön akarjuk elhasználni. Ez persze a Warrior, Rogue, Hunter, és Paladin ellen jön jól. 

Magam részéről viszont megvagyok elégedve a Doomsayer-l. 

Bár aggro paklik ellen nem mindig ér sokat, a lassabb paklik ellen még mindig jó nyomás gyakorlásnak. Általában akkor jön jól ha üres az asztal és ezzel megtudjuk gátolni, vagy késleltetni hogy az ellenfél az ő körében kipakoljon. Ezzel is nyerve magunknak egy extra kört úgymond. 

Bloodmage Thalnos úgymond a finisher lapunk a Fireball, és Frostbolt lapok mellé. Frostbolt lapot szintén ne féljetek elhasználni lényekre, főleg aggro paklik ellen! Fegyvert használó kasztoknál pedig érdemes vele lefagyasztani az ellenfeleket. 

Első fura lapunk a Demolisher, nekem abszolút bejött. Való igaz hogy a támadó ereje a 3 manás lények közül elég gyatra, még egy Knife Juggler-t se tudna csak úgy leütni, nem hogy egy Chillwind Yeti-t. 

Amiért mégis benne van a pakliban a Demolisher az nem más mint a 4 hp, és a random 2 sebzése. Utóbbi elég idegesítő tud lenni ha ZooLock ellen pl, a lényeit helyett az ellenfél fejét dobálja meg a robbanó hordóval, de fordítva meg nagyon hasznos, ha letudunk vele szedni valamit. Kicsit olyan ez mint a Knife Juggler és Ragnaros the Firelord, csak valahol 2 közt. 

A 4 hp ugyan aggro pakli ellen 3.körben nem feltétlenül ér már sokat, gondolhatnánk, pedig sokszor rácáfolt a dolog. Való igaz hogy a sok kis lény pillanatok alatt szétkapják, ám itt jön képbe 4 hp. Amit legalább 2 lénnyel kell megoldaniuk általában. Vagy legalább egy sebző spell-t ( Soulfire, Frostbolt ) és egy lényt el szoktak használni a leszedésére. 

Tény hogy a támadó ereje miatt elég gyatra a lap, ha önmagában nézzük, én viszont kellemesen csalódtam benne. Sokszor volt hasznos mint haszontalan. De akinek esetleg ez a lap nem jönne be akkor azoknak tudom ajánlani a Mage secret lapokat a helyére. Spellbender-t például, ami szintén egy alul értékelt lap. Mirror Entity is jó tud lenni, még ha gyenge lényeket is pakolna ki az ellenfél. Ezeket a secret lapokat nem nagyon játsszák, így elég meglepő lehet az ellenfél számára. 

Sajnos az Ice Barrier és Ice Block szinte kötelező lapok, főleg az aggro paklik miatt. De lassabb paklik ellen is nagyon jól tud jönni mindkettő.

Frost Nova is teljesen jó a Doomsayer mellé, ezzel is blöffölve hogy mi vegytiszta Freeze Mage paklit játszunk. Bár így jobban belegondolva, annyira ez nem is áll messze az igazságtól, az Archmage Antonidas-t ezzel a paklival is meg lehet játszani. 

Fen Creeper-t se sűrűn látom a játékban, pedig annyira nem rossz lap 5 manáért. Tudom hogy vannak paklik ahol előszeretettel játszanak Abomination lappal, a takarítás kedvéért, ám a Mage-nek szerintem bőven elég a Blizzard varázslap is. De akinek a Fen Creeper nem szimpatikus azok nyugodtan cseréljék le másra. 

Faceless Manipulator tudom javasolni, de egy Stranglethorn Tiger se olyan rossz választás.

Én megvoltam elégedve a lappal. Igaz hogy a The Black Knight elég kellemetlen tud lenni, de egyre ritkábban látom, és a Fen Creeper 6 hp-val rendelkezik, amit nem olyan egyszerű csak úgy letakarítani. Aggro paklik ellen jól tud jönni, lassabb paklik ellen meg elmegy. 

Gelbin Mekkatorque egy érdekes és vicces, egyben fura lap. Nem tudom hogy, de nálam most egész jó köröket ment, és nem nagyon szívatott meg a tesztelés során. Amiket maga mellé idéz egész erősek tudnak lenni olykor, és nem ritkán fordult elő hogy kisebb, sebző varázslatokat pocsékoltak el ezekre a random dolgokra. 

Az Emboldener 3000 azt tudja hogy a körünk végén egy random minion-nak ad +1/+1 statot. Ez messze az egyik legjobb amit a Gelbin Mekkatorque maga mellé idézhet nekünk. Volt már hogy Mirror Image lapot buffolt, és konkrétan az mentett meg. :)

A Homing Chicken azt tudja hogy a mi körünk kezdetekor elpusztítja önmagát, cserébe húz 3 lapot a paklinkból. Ez a akkor rossz ha az ellenfelünk egy Rogue, Mage, Druid, mivel ezek a kasztok, csupán a hősképességüket használva letudják takarítani az asztalról. A többi kaszt is van hogy megtudja oldani, te többségében extra kártya szükséges hozzá. 

Ritkán tudunk majd lapokat húzni ennek a lénynek a segítségével, tehát ez már egy rosszabb opció mint az előbbi.

A Poultryizer az egyik legrosszabb amit a Gelbin Mekkatorque maga mellé idézhet. Mivel ez azt tudja hogy a körünk kezdetekor egy random lényt ( lehet ellenfél vagy saját ), 1/1-s csirkévé változtat. És igen, már jártam úgy hogy a saját Gelbin Mekkatorque lapomból csirkét csinált. :D

Egyszerre vicces, és egyszerre idegesítő ez az opció. Minden esetre csak erős idegzetűeknek ajánlott a dolog. :)

Végül pedig a Repair Bot egy szintén felemás dolog. Mivel ez azt tudja, hogy a körünk végén 6-t gyógyít egy sérült karakteren. Ez lehet hős és lény is. Ha ügyesen előre dolgozunk akkor könnyen megoldható hogy a mi arcunkat gyógyítsa 6-al. Ezt nyilván könnyebb mondani, mint kivitelezni.

A gyógyítás természetesen, szorult helyzetekben életmentő tud lenni. Ugyanakkor ha mi még jól vagyunk úgymond akkor van hogy ez a lap is felesleges tud lenni. Többségében viszont fogunk annyit sérülni a 6.körre, hogy ez a kevés gyógyítás is érjen valamit. 

Lényegében a lap megint csak a hasznosabb lények közé sorolható, amit a Gelbin Mekkatorque maga mellé idézhet nekünk. 

Ahogy látható Gelbin Mekkatorque egy igazi orosz rulett, ami miatt nehezen lehet komolyan venni. Én azonban azt mondom hogy pont ebben rejlik a szépsége is. Általa pedig nem lesznek olyan unalmasak a meccsek se, mivel sose lehet megjósolni előre, hogy mit hozz le maga mellé. 

Akik vevőek az ilyen fajta szórakozásra, azok szerintem értik miről beszélek. De tény hogy egy Sylvanas Windrunner, vagy Sunwalker jobb választás ha komolyabban akarunk létrát mászni. 

Itt még nincs vége ugyanis, még nem esett szó Nozdormu-ról. Nos ha valaki Freeze Mage paklivá akarja alakítani ezt a listát, akkor csak elég neki kicserélni 2 lapot. A 2 Demolisher helyére berak 2 Ice Lance-t, és Nozdormu helyére berakja Alexstrasza-t. 

Én viszont szándékosan játszok Nozdormu-val. Ennek fő oka a sárkány képességében keresendő. Sokan alábecsülik, pedig hihetetlen milyen nyomást lehet vele gyakorolni az ellenfélre. Tik-Tak-Tik-Tak. :P

Érdemes akkor előrukkolni vele ha már a legtöbb lény leszedő lap kiment az ellenféltől. A Gelbin Mekkatorque, Archmage Antonidas, és Ragnaros the Firelord pedig tökéletesek a csali szerepre. Utóbbi két lap insta célpont szokott lenni. 

És ezért is mondtam az elején hogy Nozdormu nekem több meccset nyert meg, mint maga Archmage Antonidas

A körönkénti 15 másodperc nagyon nyomasztó tud lenni, főleg olyan kasztoknak mint a Handlock, illetve Miracle Rogue. Utóbbi nagyon megszenved Nozdormu képességével, mivel a kombókat sokkal nehezebb kiviteleznie. 

Nekünk viszont könnyebb dolgunk lesz, hiszen nincsenek nagy kombóink. A lényeg hogy Nozdormu és a Fireball valamint Pyroblast lapok segítségével tartsuk az ellenfélen a nyomást. 

Érdemes gyakorolgatni Nozdormu-val, hogy szokjátok ti is a nyomást, mert a 15 másodperc, ránk nézve is kihatással lehet. Érdemes pár lépéssel előre gondolkozni, avagy felkészülni, hogy mit játszunk ki a következő köreinkben. 

Nozdormu szerintem nem egy rossz legendás, csak jól kell tudni megválogatni az időt hogy mikor érdemes kijátszani. Ez pedig igényel némi gyakorlást, és tapasztalat szerzést. 

Plusz ez a lap is igazi ritkaság a Classic meta-ban, ritka mint a fehér holló. Ezért is tud meglepő lenni ha előkerül. 

És végezetül a meccs eredmények:.

1.meccs, Warlock ellen győzelemmel zárult. Itt hozzáteszem hogy egyből fel is adta a meccset. 

2.meccs, Mage elleni győzelemmel zárult.

3.meccs, HandLock ellen volt, győztem a végén.

4.meccsen sikerült egy Rogue-t elkapni. Képeken is látható hogy a Water Elemental rengeteget jelent ellenük. 

5.meccs, egy Basic Druid pakli ellen volt. Természetesen győzelemmel zárult, Nem úgy mint legutóbb a Pirate Paladin paklim esetében. :D

6.meccsen egy Face Hunter esett áldozatul, győzelemmel zárult ez a mérkőzés is. Szintén a Water Elemental, és Fen Creeper voltak kulcs lapok. Na meg az Ice Barrier de az nem olyan nagy szám. :P :D

7.meccsnél már egy Tempo Mage pakli sikeresen elkapott, ezt a képeken is jól láthatjátok. Alig tudtam vele mit kezdeni. Főleg mert ő is inkább a sebző spellekből él. Nem pedig az asztalról akar megverni első sorban. 

8.meccs, egy Tempo Warrior ellen volt, amit győzelemmel zártam. Sajnos erről nem készült kép, megfeledkeztem róla a harc hevében, ezért elnézést!

9.meccs, Mage ellen lett volna, de idő előtt feladta a harcot, így szintén bezsebelhettem egy győzelmet. 

10.meccs, HandLock ellen volt, megint csak győzelemmel zárult. Egyébként tudom javasolni a HandLock elleni meccsekre azt hogy nem kell agresszívan levinni az életerejüket. Főleg a Molten Giant lapokból él az a pakli, ami direkt rá is hajt arra hogy idő előtt kikerüljenek az asztalra. 

Viszont ha mi nem vagyunk vele olyan agresszívak, akkor sokáig a kezében ragadnak a giant lapok, ezzel is megfosztva fegyverétől. Úgy 15-hp-ig érdemes elmenni. Onnan meg csak csipkelődni kell, de még a passzolás se elhanyagolható dolog olykor, mindaddig amíg nem vagytok biztosak abban hogy letudjátok verni 100%-osan. 

11.meccs, megint csak egy Basic Druid pakli ellen kellett menni. Természetesen győzelemmel zárult, de elég fura nekem mostanság ez a sok Basic pakli. Nem tudom hogy amiatt mert én keveset játszok és így össze vissza válogat a rendszer, vagy tán egyre több az új Classic játékos? Vagy talán mindkettő?

Ezzel pedig végére is értem a pakli bemutatónak. Ahogy látható elég szép eredményeket produkált a pakli a teszt során. Persze szerencsém is volt sok esetben. Főleg Gelbin Mekkatorque kapcsán, de összességében én jól szórakoztam a meccsek alatt ezzel a paklival. Az meg csak hab a tortán hogy még nyerni is tudtam vele több meccset is, nem csak egy, kettőt.  

Minden esetre aki kedvet kapott hozzá, az nyugodtan tegyen vele egy próbát, és jó szórakozást kívánok a paklihoz!

Következő alkalommal egy Hunter paklit hozok nektek, sajnos fele ilyen jó eredményekkel mint amit ez a Mage pakli tudott produkálni. 

2

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Létrehozott paklik: 466

365 napon belül: 45

Átlagos értékelés: 2.08 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Mage lapok (18 db)

Név Mana Támadás Élet
Vanilla szettMirror Image x2 1
Vanilla szettFrostbolt x2 2
Vanilla szettArcane Intellect x1 3
Vanilla szettIce Barrier x2 3
Vanilla szettIce Block x2 3
Vanilla szettFireball x2 4
Vanilla szettPolymorph x1 4
Vanilla szettWater Elemental x2 4 3 6
Vanilla szettBlizzard x2 6
Vanilla szettArchmage Antonidas x1 7 5 7
Vanilla szettPyroblast x1 10

Semleges lapok (12 db)

Név Mana Támadás Élet
Vanilla szettBloodmage Thalnos x1 2 1 1
Vanilla szettDoomsayer x2 2 0 7
Vanilla szettDemolisher x2 3 1 4
Vanilla szettAzure Drake x2 5 4 4
Vanilla szettFen Creeper x2 5 3 6
Vanilla szettGelbin Mekkatorque x1 6 6 6
Vanilla szettRagnaros the Firelord x1 8 8 8
Vanilla szettNozdormu x1 9 8 8

Még több pakli a feltöltőtől ()

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás