Véget ér a Duels játékmód! Patch 29.2-vel megszűnik a Duels!
Összes pakli Új pakli

Dreadscale Hunter

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

Ezt a paklit TwoBiers készítette, egy többszörös legenda rangú játékos, aki a legutóbbi szezonban is elérte a legenda rangot az európai és az amerikai szerveren is.
Ebben a szezonban pedig a legenda rang 23. helyezését érte el vele és ezzel jutott el a hs-arena verseny döntőjébe is.

A pakli nagyjából egy megszokott Midrange Hunter, azonban van benne néhány érdekesség, mint például Dreadscale.

Beszéljünk a különböző lapokról:

Hunter's Mark x2

Miért 2 Hunter's Mark, egy Ironbeak Owl és egy Hunter's Mark helyett? Úgy érzem, hogy a jelenlegi metában a Hunter's Mark sokkal erősebb, mint a bagoly. Nagyon sok jó célpontja van és nagyon jól működik együtt a pakli többi lapjával is.
Nézzük meg, hogy az alábbi képeken miként segíthet a Hunter's Mark.

eloise paladin

A Secret Paladin nagyon népszerű és erős is. Úgy gondolhatjátok, hogy nagyon rossz helyzetben vagyok. Van egy Snake Trap-em, a Paladin-nak pedig egy nagyon erős harctere. De Dreadscale a Hunter's Mark-kal és a Quick Shot-tal csodára képes. Ha tudod használni az Unleash the Hounds-ot vagy Dreadscale a Hunter's MArk-kal, akkor pillanatok alatt előnyre tehetsz szert egy Freezing Trap vagy Snake Trap mellett.

eloise paladin vs hunter

Általában csak arra használod a Hunter's Mark-ot, hogy egy nagy lénynek az életét lecsökkentsd. Egy ilyen fajta Hunter-nek fontos, hogy irányítsa a harcteret és ne arcra menjen ész nélkül. A bagollyal silence-elheted a Belcher-t és eltávolíthatod a taunt-ot, illetve az 1/2-es (Slime)-ot, de a teste megmarad, amivel valahogy el kell bánnod.

Itt kihasználom a Hunter's Mark - Bow szinergiát, hogy átjussak a Belcher-en. Ebben az esetben úgy használom, mint egy Backstab-et, hogy tempó előnyt adjon a harctéren.

eloise warrior

Egy újabb példa,  amikor a Hunter's Mark a Mad Scientist-el hatalmas tempó előnyt adhat. Itt a Mark egy 4-et sebző spell 0 Manáért!

eloise druid

Webspinner x1

Elég jó kis kártya egy szép Deathrattle-lel. Az előnye, hogy mindenképpen kapsz egy lapot és mindössze 1 Manádba kerül. A legjobb az első körben, mert kivégezhet olyan lényeket, mint a Leper Gnome vagy a Worgen Infiltrator, de leszedhet egy Divine Shield-et is, vagy akár a Hunter's Mark-kal is használható. Azonban a random effektjét nem igazán kedvelem. Adhat egy Captain's Parrot-ot, egy Angry Chicken-t, vagy King Krush-t és Gahz'rilla-t is. A jó benne, hogy az ellenfél nem tudja milyen Beast-et kapsz, neked pedig az a célod, hogy a lehető legjobb szituációban használd a kapott lapot.

Nézzünk néhány olyan esetet, amikor nem túl jó lapokat kaptam a Webspinner-ből:

strifecro paladin

Itt éppen egy (Boar)-t kaptam StrifeCro ellen, ami általában nem egy jó lap. De annyira türelmes voltam, hogy vártam, amíg a Mysterious Challenger aktiválta a Repentance-t, a Noble Sacrifice-t, majd a Kill Command megnyerte a meccset.

Következő eset: Egy Timber Wolf-ot kaptam a Webspinner-ből, ami szintén nem éppen nagyszerű. Azonban nagyon jól együttműködik a többi Beast-emmel. Ezért StrifeCro-nak egy Bash-t kellett elhasználnia egy 1 Manás lényemre.

strifecro warrior

Freezing Trap x2

Úgy gondolom, hogy a Freezing Trap a legerősebb Secret a Hunter számára. Az egyetlen hátránya, hogy az ellenfél használhat kis lényt is, hogy megvédje a nagy lényeit. Ezért célszerű megszabadulni a kisebb lényektől, hogy kénytelen legyen valami nagyot használni.

Snake Trap x1

Két csapda nem elég, mert ha felhúzol egyet, akkor a második Scientist-ed hasztalan lesz.

Miért éppen a Snake Trap? Ez egy nagyon harctér orientált Hunter, ezért a Bear Trap és az Explosive Trap nem túlzottan jó. Ha nem támadják az arcodat, akkor azok a csapdák örökre ott maradnak, ezért a kígyók nagyon hasznosak és még az ellenfélnek azokkal is el kell bánnia valahogyan. Továbbá tökéletesen együttműködnek a Knife Juggler-rel, Hunter's Mark-kal, Kill Command-dal, (Leokk)-al, Sludge Belcher-rel és a Houndmaster-rel. A hátránya, hogyha hátrányban vagy a harctéren, akkor ez már nem fog megmenteni, mert az ellenfelet nem fogja zavarni a sok kis kígyó.

Quick Shot x2

Imádom a Quick Shot-ot, a legtöbb Midrange Hunter csak egyet játszik, de szerintem elképesztően erős. Segít a Darnassus Aspirant ellen, a Secretkeeper, Sorcerer's Apprentice, Piloted Shredder, Knife Juggler és még sok más ellen is.
A legfőbb probléma a Midrange Hunter-ekkel, a kártyahúzás, de egy jól időzített Quick Shot még ebben is segíthet és behúzhatsz egy Dr. Boom-ot vagy Savannah Highmane-t is.

King's Elekk x2

Észrevettél valami? Nos, van 13 olcsó spell-ünk és 2 fegyverünk. A kis lényeink 1 Webspinner, 1 Knife Juggler, 2 Mad Scientist, 1 Dreadscale és két King's Elekk. Az esetek többségében a játék elején az alacsony manaköltségű lapokat keresed, vagy az Elekk szinte biztosan egy legalább 4 Manás lényt fog választani, ami elképesztő és húzhatsz egy lapot. Nagyon sokat segíthet a játék közepén felhúzni egy Piloted Shredder-t, Loatheb-et, vagy bármi nagyot. És egy 2. körös Elekk jobb, mint egy 2. körös Juggler!

Knife Juggler x1

Miért csak 1 Juggler? Nem játszok már Haunted Creeper-t, mert nem működik jól Dreadscale-lel. A Creeper jó az aggroval szemben, de gyenge a Control paklik ellen és az 1 támadásuktól nem  lesz nyomás alatt az ellenfeled.
A Knife Juggler jól használható a Snake Trap-el, de az ellenfél könnyen elbánhat vele, mielőtt aktiválná a csapdát. Igen a Juggler + Unleash kombó eléggé brutális tud lenni, de a legtöbb profi játékos körbejátsza. Már így is vannak szituációs kártyáink, mint a Dreadscale, Hunter's Mark, Houndmaster, stb. Túl sok ilyen kártya már ártana a játékunknak, úgyhogy egy elég. Persze ha túl sok aggro-val találkozol, egy második Juggler-t betehetsz az egyik Elekk helyére.

Dreadscale x1

Dreadscale! Imádom ezt a kártyát! Elképesztően sokat segíthet ez a kártya aggro paklikkal szemben. Nincs is jobb egy Dreadscale-nél egy harmadik körös Muster for Battle után. Senki sem számít rá és nagyszerű munkát végez. Nézd meg StrifeCro és Eloise elleni meccseket, meglátod mire képes. Lenyűgöző tud lenni néha!
...és a Hunter's Mark-al való szinergiája is tökéletes. Elpusztíthatsz egy nagy lényt és irányíthatod a harcteret.

StrifeCro ellen

Eloise ellen

Ez egy kiváló pakli!

19

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: PHOENIX#2680

Létrehozott paklik: 1217

365 napon belül: 42

Átlagos értékelés: 2.25 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Priest

Hunter lapok

Név Mana Támadás Élet
Legacy szettHunter's Mark x2 1
Curse of Naxxramas kaland módWebspinner x1 1 1 1
Legacy szettFreezing Trap x2 2
The Grand Tournament kiegészítőKing's Elekk x2 2 3 2
Blackrock Mountain kaland módQuick Shot x2 2
Legacy szettSnake Trap x1 2
Legacy szettAnimal Companion x2 3
The Grand Tournament kiegészítőDreadscale x1 3 4 2
Legacy szettEaglehorn Bow x2 3 3 2
Legacy szettKill Command x2 3
Legacy szettUnleash the Hounds x2 3
Legacy szettHoundmaster x1 4 4 3
Legacy szettSavannah Highmane x2 6 7 5

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Legacy szettKnife Juggler x1 2 3 2
Curse of Naxxramas kaland módMad Scientist x2 2 2 2
Goblins vs Gnomes kiegészítőPiloted Shredder x2 4 4 3
Curse of Naxxramas kaland módLoatheb x1 5 5 5
Curse of Naxxramas kaland módSludge Belcher x1 5 3 6
Goblins vs Gnomes kiegészítőDr. Boom x1 7 7 7

Még több Hunter pakli

Még több pakli a feltöltőtől ()

#1

2015.10.30 23:21

Szerintem ez a deck elképeszetően túl értékelt:D , és elég nevetséges, hogy kedves Admin minden barátnak szólni kell ,hogy húzza már fel...Control Warrior ellen mit csinál??. Egyébként persze nagyon jó Secret Pala ellen a csillagok együtt állásakor , de egyébként nem valami nagy szám azt most mondom, és igen próbáltam a paklit.:)

#2

2015.11.01 19:18 | Válasz: (#1) Immelus (Diamond Common) hozzászólására

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Golden Rare)

BattleTag: vaskaktusz#2751

Azokat a paklikat, amik kikerülnek a főoldalra nyílván jóval többen nézik meg és értékelik, mint amiket nem raknak ki. Nem igazán értem miért kell ezen meglepődni. Hogy reagáljak arra a rengeteg marhaságra is, amit sikerült ideböfögnöd:

1. A Control Wari vs. Midrange Hunter relative kiegyensúlyozott metchup, de Midrange Hunter (függetlenül a tech lapoktól) azért valamivel esélyesebb. Ha nem vered meg a contol warit ezzel a paklival minimum 50%-ban, akkor veled van a gond....

2. Ez a deck marhára nem a Secret Pala ellen készült. Azon túl, hogy nem játszik egy darab flare-t sem, snake trapet játszik az explo trap helyén, king's elekk-eket a creeperek helyén, második hunters mark-ot a második juggler helyén. Ha egy kicsivel is tovább gondolkoznál, annál, hogy a deadscale milyen jól szedi a pala tokeneket, magatól is rájöhettél, volna, hogy ez a deck sokkal inkább control ellen van techelve, mintsem aggro ellen (szerintem épp ez a gond vele).

3. A control wari elleni eredményesség nem szempont, amikor paklit épít valaki. Egyszeűen azért nem, mert a ctrl wari sosem volt, és valószínűleg nem is lesz meghatározó pakli a metában. Függetlenül attól, hogy mennyire hatékony éppen, túl lassú a ladderezéshez és 15k dust körül mozog...

Szerkesztve: 2015.11.01 20:07

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás