Összes pakli Új pakli

Miracle Mage

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

 A standard meta egyik legjobb paklija 2019. április 2. hetében. 

Részlet a Vicious Syndicate Data Reaper Report sorozatának 130. részéből (2019.05.16.)

A Miracle Mage az igazi nagy hal: míg győzelmi mutatói drasztikus növekedése minden szinten megfigyelhető, de legtisztábban a magasabb szinteken lehet kivenni, ahol a játékosok már az utolsó simításainál tarthatnak. Éppen ezért a legendás szinteken kívül a nyerési aránya csupán 50 % alatt van, de azokon belül félelmeteset javul a teljesítménye, ott a formátum egyik legerősebb paklija. Jelenleg letisztulóban van, és még a készség plafonja is magasnak ígérkezik: nem annyira őrülten magasnak, mint amennyire a Miracle Priest-é, de biztosan a környékére tehető. Ez a pakli igen friss.
...
Talán a formátum legújabb paklija a Miracle Mage, népszerűsége csak úgy szökik felfelé a magasabb szinteken, megelőzve az öregebb Conjurer Mage-et és biztosítva kasztja számára a Rogue mögött a második helyet a legendás szinteken.

Felemelkedése több streamer vele elért top legendás sikereinek eredménye, és ahogy új kártyák kerülnek tesztelésre benne, szép lassan egyre kifinomultabbá válik. A leglátványosabb siker Asmodai Legenda 1-es, valamint Apxvoid és RDU Legenda 2-es eredménye. Minden esetre, akad pár hely a paklin belül, ahol eltérünk az aktuális, legnépszerűbb összeállításoktól.
 

  1. A Rabble Bouncer egyszerűen nem tűnik jónak: nem jó sem a zsiványok, sem a harcosok, sem a vadászok, sem a mágusok ellen, pedig ez a négy kaszt jelenleg a legerősebb. Kissé zavarba ejtett minket hogyan találhatott magának helyet a pakliban és miért lett ennyire felkapott, mert csupán olyan népszerűtlenebbé vált paklik ellen alkalmas, mint a Token Druid (már most persze) vagy a Zoolock.
  2. A Frost Nova sokkal hasznosabb beterített térfelek büntetésére, és remek szinergiában van a Sea Giant-ekkel. Nagyon jó a tükör meccsekhez (ami idővel egyre gyakoribb lesz), egyenesen beteg a papok ellen, és több ellenféllel szemben is képes drámait fordítani a meccsek kimenetelén.
  3.  A Banana Buffoon fontos az óriások korai kijátszásához, és tökéletesen illik egy Mana Cyclone-os paklihoz. Egyértelműen kettőt szeretnénk magunknál tudni belőle.
  4. Fegyver pusztítóknak nem sok keresni valója van itt: ez a pakli nem engedhet meg magának sok szinergia menetes kártyát. Mi úgy becsüljük két Acidic Swamp Ooze-zal és Harrison Jones-szal a zsiványok ellen csupán 5%-ot javítotok az esélyeiteken, ellenben a többi ellenfélnél komolyan visszavetitek ezzel magatokat, mivel a Savas posvány egyszerűen borzalmas ebben a pakliban. Mi egyedül Harrison-t tudjuk javallani a kártyahúzó képessége okán a harcos Weapons Project-jeire és (néha) Supercollider-jeire. A Lackey Rogue elleni esélyek Ooze-ok nélkül sem rosszak.
  5. A Vex Crow tűnt a leggyengébb láncszemnek az általunk múltkor feltüntetett pakliban, ám az utolsó két hely betöltése nehéz feladatnak bizonyult, túlságosan sok a kiábrándító opció. Így végül választásunk Stargazer Luna-ra - aki egyáltalán nem számít kötelezőnek, de megbízható hármas - és egy Questing Adventurer-re esett. Már múlt héten említettük: a pakli szenvedősen tud ellátni két Kérdezősködő kalandort elég lappal, de egynél nem lesz gond. Voltak még egyéb jelöltjeink is az utolsó helyekre, de még szeretnénk rendesen letesztelni ezeket, mielőtt a mély vízbe kerülnének. Ne értsétek félre, ez a pakli még mindig nagyon, de nagyon jó. Csak úgy véljük meg van rá az esély, hogy még ennél is jobb legyen.

...
Ez a meta jó hangosan átalakult annak a Miracle Mage-nek a felemelkedése által, ami még mindig kifinomulóban van, és kártya válogatásainál jelenleg még szétszórt állapotok uralkodnak. Egy vagy két hétbe telhet, mire választ kapunk szerkezete utolsó helyeinek kérdésére, de ez a pakli már most kemény: látványos fölénnyel veri a lassabb Conjurer Mage-et a tükör meccseken, és a legfelső szinteken magas készség plafonról ad számot.

Hogy a  Miracle Mage igazán domináns paklivá válhat-e, az talán azon múlhat hogyan is tud majd boldogulni a harcosokkal és a zsiványokkal. Mi úgy gondoljuk meg van benne a lehetőség, hogy remekeljen valamelyikükkel szemben, de az, hogy mindkettejük ellen egyazon 30 lappal képes legyen erre erősen kétséges. Ezért is olyan nehéz finomítani a Miracle Mage-en, ezért váltogat máig rendszeresen a lapjai között több profi játékos is. 

Ami biztos, hogy a Mana Cyclone és a Conjurer's Calling is rendkívül erős kártya, és most hogy egy paklin belül találtak otthonra figyeljetek a mágusra, mert lehetséges hogy idővel hatalmas hatást gyakorolhat a metára. Négy óriásnak hatalmasságával felérő hatást.

2

BuBi profilképe

BuBi (Diamond Common)

Létrehozott paklik: 629

365 napon belül: 0

Átlagos értékelés: 0.6

Leggyakoribb kaszt: Rogue

Mage lapok (20 db)

Név Mana Támadás Élet
Rastakhan's Rumble kiegészítőElemental Evocation x2 0
Rise of Shadows kiegészítőMagic Trick x2 1
Legacy szettMirror Image x2 1
Rise of Shadows kiegészítőRay of Frost x2 1
Rise of Shadows kiegészítőKhadgar x1 2 2 2
Rise of Shadows kiegészítőMana Cyclone x2 2 2 2
Legacy szettArcane Intellect x2 3
Rise of Shadows kiegészítőConjurer's Calling x2 3
Legacy szettFrost Nova x2 3
The Boomsday Project kiegészítőStargazer Luna x1 3 2 4
Legacy szettSorcerer's Apprentice x2 4 3 2

Semleges lapok (10 db)

Név Mana Támadás Élet
Rastakhan's Rumble kiegészítőBanana Buffoon x2 3 2 2
Legacy szettQuesting Adventurer x1 3 2 2
The Witchwood kiegészítőSandbinder x1 4 2 4
Legacy szettHarrison Jones x1 5 5 4
The Boomsday Project kiegészítőZilliax x1 5 3 2
Legacy szettSea Giant x2 10 8 8
Legacy szettMountain Giant x2 12 8 8

#1

2019.05.20 10:58

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Golden Rare)

BattleTag: vaskaktusz#2751

Jó példa, hogy hogyan hat egymásra a wild és a standard formátum. Ezt a paklit is wilden rakták össze előbb, és ott talán ez (persze jópár lap cserével) az abszolút tier 1 pakli. De azért standard módban sem rossz.

#2

2019.05.20 16:30 | Válasz: (#1) vaskaktusz (Golden Rare) hozzászólására

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Diamond Common) - Közösség segítő

BattleTag: VaBeZ#2292

Tapasztalt játékos

Tavaly a vadásznál olvastam hasonlóan érdekes fejleményeket meta jelentésről jelentésre.

Feltalálták a vadonban a Kathrena Hunter-t a K&C idejében, amit a rotáció környékére sikeresen standardosítottak. A TWW vége felé ott átalakították a Cube Hunter-ré, amit aztán átvettek a vadonosok, ahol a TBP alatt újabb áttörést értek el vele, így megint csak másoltak belőle dolgokat a standardos verzióhoz. Innovációk terén a standard és a vadon teljesen egyenrangú, szép látvány, hogy a pakli építés és fejlesztés túlmutat a formátumokon.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás