Összes pakli Új pakli

Párosan a vadonban

Sziasztok!

Szeretném nektek bemutatni ezt a sámi összeállítást ami igazából egy Tier 1, low-budget even sámi mert hiányzik belőle Aya Blackpaw de így is nagyon ütős.

Sokat hallottam itt az oldalon róla, hogy milyen erős és az alap lapokról volt is elképzelésem így nemrég saját kútfőből összeraktam egy variációt amivel elég sokat jatszottam. Már az is erős volt de miután a napokban konkrétan utánanéztem, hogy is játszák a profik rájöttem, hogy sosem volt ilyen jó. Szóval szerintem ez a legerősebb variációja a végtelen lehetőségekkel teli vadonban játszott even sáminak.

Hogy valami személyes is legyen a leírásban nekem az a legszebb ebben a pakliban, hogy a dudukat és a mage-eket is nagyon keményen gyalázza. Aki régebb óta játszik az tudja milyen nagy dolog ez. Rengeteg a kézből sebzés is vagyis nincs az mint ami anno volt token sámizásnál, hogy ha szétszedték a tokeneidet egyfolytában akkor már soha sem nyered meg a játékot. Plusz még ami engem meglepett, hogy ebben a deckben egyszerűen nincs gond az Overloadolással. Minimális előre tervezéssel folyamatosan  brutális játékot lehet előadni overload mellett is.

Több szupersztár, mondhatni celeb is szerepel a pakliban.

Ilyen a Devolve ami eszméletlenül bünteti pl a Spreading Plague-et. Többször volt, hogy eltolta a druida majd én 0 azaz 0 manáért kivágtam a Sea Giantet utána pedig Devolve-Maelstrom Portal segítségével az egész komplett boardját eltűntettem... leírhatatlan. De a mostani buffolós mecehek ellen is nagyon hatásos illetve bármilyen lassító vagy taunt ellen pl amilyen a Giggling Inventor vagy egy Doomsayer. A paladinok és a warrik ellen is hatásos. Őrületesen erős lap. Régen is imádtam de ma jobb mint valaha. 

Maelstrom Portal anno is nagyon jó lap volt de viszont ma, hogy 1 manárt lehet spell damage-ünk brutális az ereje. Nem véletlen, hogy sosem volt olyan lap ami 1 manáért adott spell damage-et. Bünteti az odd palákat és az egyéb aprós pakilikat is mint a zoo vagy az odd rugó.

-Jade Claws szintén segít az apró lényeket eltűntetni és kézből sebzés mage-ek ellen fagyasztott boardnál. 

Én ezeket a lapokat imádom igazán benne. Kalsszikusan hozzák azt az elképesztő erőt olcsó, rare szinten amiben anno olyan jó volt a  sámi. Ezért azt mondom akinek van feles kb 1000 dustja és egyébként standard játékos és érdeklődik a wild iránt az vágjon bele ebbe a deckbe. Mert nagyon olcsón craftolhatók a legerősebb lapok bele.

Eredetileg játszottam benne a Menacing Nimbust mert, mégiscsak fun lap de miután lecseréltem Earthen Mightra azokat nagyon sokat javult a pakli hatékonysága. Arra használjuk el amire épp szükséges illetve az egész paklival játszás is ezt a mentalitást követi. Vagyis amikor tervezzük mit teszünk ebben a körben a végének annak kell lennie, hogy az arcra sebzést ebben a körben visszük be nem a következőben. Ez a tempo/aggro paklik filozófiája. Mert ha úgy tervezünk, hogy ezt a kört kibekkeljük megesik az, hogy a baordunk már nem lesz ott a következőre és így tovább mígnem eljön Gul’Dan vagy Frost Lich Jaina ahonnan már tényleg nem állunk fel. 

Mulligannél arra törekszünk, hogy ne a spelljeink vagy a 4 manás lapjaink legyenek nálunk. Ellenféltől függ de a Haunted Creeper vagy a Totem Golem mindenképp jó választás de előbbiben bízom jobban mert elpusztíthatatlan és a Flametongue Totemmel igazán brutális. De ha nálunk a coin akkor a Thing from Belowtól sem kell félni de meghagyni sosem szoktam a kezemben. Még akkor sem ha kimehet a harmadik körben. Nem is érdemes erre törekedni mert valami removalt általában tartogatnak az elején az ellenek amit jobban járunk ha egy apró lenyünkre nyomnak el. 

Egyébként a harmadik körtől durvul a pakli vagyis jönnek sorban, körről körre a Thing from Below, Flamewreathed Faceless, Draenei Totemcarverés még egy megpeletés Sea Giant is jöhet ami azt jelent, hogy az ötödik körben már ott lehet a boardon 3 db 5-6-7-8 attackú lényünk ami egy új érzés :D

Mrlrlrlglgrgrlrlr!

 

U.i.: Végül álljon itt egy kép ahol látszik, hogy az early gameünk olyan sűrű, hogy a paladinok sem bírnak vele. Pedig nem is húztam fel egy Maelstrom Portalt sem. Stand Against Darkness után ingyen kitettem a [Sea Giantet] majd a healing totem miatt ingyen letrédeltem a boardját. Nem bírta :D 

4

shaman Hearthstone
Casualplayer profilképe

(Premium) - Közösségépítő

Létrehozott paklik: 48

365 napon belül: 45

Átlagos értékelés: 2.81 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Rogue

Shaman lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Goblins vs Gnomes kiegészítőCrackle x2 Spell 2
Mean Streets of Gadgetzan kiegészítőDevolve x2 Spell 2
The Witchwood kiegészítőEarthen Might x1 Spell 2
Mean Streets of Gadgetzan kiegészítőJade Claws x2 Fegyver 2 2 2
Karazhan kaland módMaelstrom Portal x2 Spell 2
The Witchwood kiegészítőMurkspark Eel x2 Lény 2 2 3
The Grand Tournament kiegészítőTotem Golem x2 Lény 2 3 4
Flametongue Totem x2 Lény 3 0 3
The Grand Tournament kiegészítőDraenei Totemcarver x2 Lény 4 4 4
Whispers of the Old Gods kiegészítőFlamewreathed Faceless x2 Lény 4 7 7
Hex x2 Spell 4
Mean Streets of Gadgetzan kiegészítőJade Lightning x2 Spell 4
Whispers of the Old Gods kiegészítőThing from Below x2 Lény 6 5 5

Semleges lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Dire Wolf Alpha x1 Lény 2 2 2
Naxxramas kaland módHaunted Creeper x2 Lény 2 1 2
The Witchwood kiegészítőGenn Greymane x1 Lény 6 6 5
Sea Giant x1 Lény 10 8 8

Ezeket a paklikat és híreket olvastad már?

#1

2018.09.12 11:36

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösségépítő

Egy igazi rákfenéje van a paklinak az pedig a lockok. Nem tudom melyik válozat az amelyik játsza a.... nem ugrik be a neve de 2 manáért 3 dmg és 3 manáért 4 . Ha sok a lock ellenfél érdemes betenni az egyik Murkspark Eel helyére egy Windfury spellt amivel kis szerencsével az 5. körben, még a Kazakus potion előtt befejezhetjük a meccset egy Flametongue Totem segítségével feltápolva egy nagy lényünket illetve szükségmegoldásként az Earthen Might is szóba jöhet.

#2

2018.09.12 17:28

Samaritan profilképe

Samaritan (Common)

BattleTag: Samaritan#2830

Kezdő játékos

Én jelenleg az Aya-s változatot játszom, Ragnarossal és Lich King-gel, illetve 2 Sea Giant-tel, az egyik kedvenc deck-em, ezzel értem el az aranyat és ez tart R10-en belül Wild-ban:-) (54 meccs alapján 65%-os winrate, yummie:-))). Lock-ból 10 felett szerencsére nem sok van (azok meg kőprofi Cube-ok).

Palákat megeszi reggelire, de nekem a Druid-nál billeg egy kicsit, a Jade-t el tudom vele takarítani, de a Taunt Druid gyakran megfekszi a gyomrát:-). Furcsa módon a Wild Priest deckeket tudtam vele nagyon még büntetni, de a Control Mage vonal (a Jaina-s deck-ek) izzasztó tud lenni. Ja, és a lopós deck-ek ellen még nem találtam gyógyírt ezzel, összefutottam egy Quest/Benedictus Priest-tel, ott Bene kijátszása után concead-eltem, de a többi saját deck-pumpálós megoldás (Warrior, Rugó) ellen sem látom a hatékony fegyvert ebben a deckben, mert simán elhúzzák a meccset fatigue-ig és a plusz kártyáik borzasztó nagy tempó-előnyt adnak:-(.

Azt szeretem a deckben, hogy egyrészt eléggé érzéketlen a mulligan-re (nekem az a gyengém sajna), másrészt a 4. körtől folyamatosan tudod nagy minionokkal stresszelni az ellenfelet:-). Plusz, ahogy a leírásodból is lejön, ez egy iszonyat könnyen alakítható rugalmas deck, a te verziód pl. közelebb van az aggró-hoz, én egy Midrange/Control verziót nyomok és mindkét változat nagyon erős.

 

#3

2018.09.13 09:33

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösségépítő

Mindenkinek köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat :)

Én amúgy sosem szoktam ladderezni szóval nem ismerem az ottani viszonyokat. Vagyis nem nagyon tudok segíteni ebben senkinek. Most is csak azért menetem fel rank 20-ra 25-ről mert ilyen deckkel nem illik casualban játszani és szerettem volna valami képet is csatolni a leíráshoz :) 

Azt a Corpstakeres változataot viszont mindjárt ki is próbálom. Tetszik az ötlet.

Bizony ez egy aggro pakli és hát ez régi beidegződés de főleg a mágusokat és a druidákat szerettem volna extrém pressúra alá helyezni. Hogy a druidák az életüket kockáztassák illetve komoly dilemma legyen eltolniuk a Nurish-t. Ki vagyok borulva attól a laptól.. is. 

 

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás