Összes pakli Új pakli

Strength in Malygos

Ugrás a pakli lapjaihoz

Sziasztok!

Íme egy klasszikus új formában: Malygos Druid új DoD és GA lapok bevonásával tizedeli az ellent, az RNG-vel az oldalán.


Alapvető cél, hogy a szemben álló hősét sebző varázslatainkat a kezünkbe gyűjtsük. Ez ideálisan két Moonfire és két Swipe. Ezek együtt 8 manáért 10-et sebeznek, és ha Malygos az asztalon lézeng, az még 5x(a varázslatok száma), vagyis itt 20. Ez csak akkor igazi OTK, ha a Maly-t 0-2 manán eresztjük a harctérre, de a pakliban hála ezt többféle kombinációból is meg tudjuk oldani. A következő vonal alatt leírom, de még számolgassunk! Ha van 2 darab Maly az asztalon akkor az 2*5*(a varázslatok száma), ergo 3 varázslat is elég kell, hogy legyen mert már csak a +spell damage is bever 30-at. Ez összesen lehet 8 manáért 39, vagy 4 manáért 36.

Tehát 3 vagy 4 lap kell ezekből, szerintem egy Swipe maradhat kezdő kézben, de igazából lesz elég laphúzásunk, akkor is feljönnek, ha nem tartjuk meg. Az első Swipe talán feláldozható, ha anélkül veszne a játszma.

Fontos megjegyezni, hogy a Coin, vagy az egyik Innervate kulcsfontosságú lehet, így érdemes megtartani kezdő kézben, avagy akár kispórolni a quest teljesítéséből!

Ezzel ki is végeztük az OTK spell oldalát, most jön a kombó izgi része!


Következzenek a minionok, nem pakoltam túl őket, főleg azért, hogy a Strength in Numbers nevű csodálatos sidequest a megfelelő pillanatban ne valami szart, hanem Malygos-t húzza fel. Ezért Maly sosem marad kezdő kézben, Frizz Kindleroost viszont annál inkább! Ő tud egy jó 2 manát diszkontolni, és ha esetleg korábban letettük már a sidequestet,-et, akkor nem húzza túl, és még befér a játékba egy Keeper of the Grove amennyiben szükséges.

Közben a board-ot próbáljuk a vállalhatatlannál egy fokkal jobb pozícióban tartani, valahol az agresszív és a Control között, hogy ne maradjunk le, de ne is fogyjunk el még a győztes helyzet előtt. Ebben segít nekünk mindenféle duplán hasznos “choose one” kártya meg a BEEEES!!!. Egy jó része a spell-eknek minion-t is idéz, mint pl az új Rising Winds ami nagyon megtolja a howl-t is, mert húz is, meg twinspell is. Ne féljünk dupla Starfall-ozni sem, a kombó ugyan nagyot szól, de el is kell oda jutni, és a hosszas játékokhoz nincs elég szufla a pakliban!

De térjünk vissza a minion-okhoz, mert már csak kettő van:

Dreampetal Florist, és a zseniális Gloop Sprayer. És akkor jöjjön a low cost OTK titkos hozzávalója, a taktika (mindenféle Elise meg faceless nélkül): Ha kézben van Maly, és Gloop, akkor Gloop-pal aktiváljuk a sidequest-et, jobb szélre idézzük, és a kör végén a dupla Florist lenullázza a Maly árát a kezünkben. Ha fordítva van, akkor a 7 manáért lerakott Gloop a dupla Maly esetet hozza, ez egy darab érmével megtoldva ki is adja a 3 Spell-es győzelmi variációt. Ha hagyományosan a Florist és a Maly van a kezünkben, akkor meg a szimpla diszkont árat készíthetjük elő a következő körre.

Minionok-ból kezdő kézbe csak a Keeper-t javaslom, mert korai játékban jól jöhet, és szépen előkészíti a sidequest-et.


Frizz jó ha megvan, de nem kötelező a pakliba, helyette lehet még több varázslatot betenni, vagy bármit ami elég nagy ahhoz, hogy ne bánjuk ha Maly helyett kerül a sidequest-tel az asztalra.

Nagyon jó játékot, és egy kis szerencsét kívánok hozzá!

Ez egy kiváló pakli!

6

Malfurion Stormrage Hearthstone
Kacsito profilképe

Kacsito (Lich King) - Közösségépítő

BattleTag: Kacsito#21724

Közepes játékos

Keres: Gyakorló társat

Létrehozott paklik: 110

365 napon belül: 110

Átlagos értékelés: 2.05 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Druid lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Basic szettInnervate x2 Spell 0
Basic szettMoonfire x2 Spell 0
Rise of Shadows kiegészítőCrystal Power x1 Spell 1
Descent of Dragons kiegészítőStrength in Numbers x2 Spell 1
Descent of Dragons kiegészítőTreenforcements x2 Spell 1
Saviors of Uldum kiegészítőUntapped Potential x1 Spell 1
Rise of Shadows kiegészítőDreamway Guardians x1 Spell 2
Classic szettPower of the Wild x1 Spell 2
Galakrond's Awakening kaland módRising Winds x2 Spell 2
Classic szettWrath x2 Spell 2
Saviors of Uldum kiegészítőBEEEES!!! x1 Spell 3
The Witchwood kiegészítőFerocious Howl x1 Spell 3
Classic szettKeeper of the Grove x1 Lény 4 2 2
Basic szettSwipe x2 Spell 4
Classic szettStarfall x1 Spell 5
Saviors of Uldum kiegészítőHidden Oasis x2 Spell 6
Classic szettNourish x2 Spell 6
The Boomsday Project kiegészítőDreampetal Florist x1 Lény 7 4 4
The Boomsday Project kiegészítőGloop Sprayer x1 Lény 7 4 4

Semleges lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Descent of Dragons kiegészítőFrizz Kindleroost x1 Lény 4 5 4
Classic szettMalygos x1 Lény 9 4 12

Még több Combo Druid pakli

Még több pakli a feltöltőtől ()

#1

2020.02.16 21:52

Tetszik a pakli, bár nekem Malygossal állandó problémám, hogy leteszem, nyomok egy zöldet és már meg is halt/birkává változott/silencelődött.

#2

2020.02.17 10:02 | Válasz: (#1) CamoDarkBlue (Golden Common) hozzászólására

Kacsito profilképe

Kacsito (Lich King) - Közösségépítő

BattleTag: Kacsito#21724

Közepes játékos

Keres: Gyakorló társat

Igen, sajnos ezt a szerencsére kell bízni. Ha bombabiztos a pakli kombója, még akkor is lehet, hogy lassú. Az OTK paklik jellemzően a kontroll paklikat verik, mert azok csak arra várnak, hogy mikor fogy el a kezed, és ez kedvező amikor a kombót fel akarod húzni.

Próbáltam növelni az esélyeket más kulcs lapokkal, pl ha bent van Flobbidinous Floop akkor a diszkont Maly mellé befér még egy Maly, de ebben a pakliban csak összeakadnának a kártya mechanikák: Floop, ha a Florist leárazza, akkor ugyan 0 mana, de ha kijátszol egy új miniont, akkor a kezedben transzformálodik, és megint 4-be kerül.

Az a lényeg, hogy a kombó akkor stabil, ha kevés lapból van! Barmi ami erősítené az alapon felül, az egyben gyengíti is, mert még  egy lapot kell a kezedben tartani, vagy még egy lap jön fel rossz sorrendben. Ha megvannak a kulcs lapok, akkor az egész dekknek az alábbi három dolgot kell csinálnia:

Ramp, húzás, és kontroll, hogy ne halj meg.

Az olyanok, hogy jó volna még egy Coin tarcsiba, vagy jó lenne közben egy quest-et is teljesíteni mert a jutalma segít, azt jól át kell gondolni, nehogy felrúgja a kombót (pl Gloop megidéz egy dupla Licensed Adventurer-t amit a Coin miatt tettél be, de ezzel a kombó válik instabillá mert túl sok a minion).

Ezekkel a szabályokkal Malygos befér még egy-két kaszt olcsó spelljei mögé.

Végezetül annyit, hogy ha szegény Maly 8 manás lenne, akkor már nem lenne :), ha mindenki egy-egy stabil OTK-val operálna, akkor olyan lenne a játék mint a kő-papír-olló...

Szerkesztve: 2020.02.22 09:19

Bár... az a Mennydörgõ komisz egy jószág.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás