Véget ér a Duels játékmód! Patch 29.2-vel megszűnik a Duels!

KártyákDruidLegacy kártyáiInnervate

Innervate Hearthstone kártya - Legacy

Legacy

Kártya szöveg

Kapsz 1 Manakristályt, csak erre a körre.

Hátlap szöveg

Some druids still have flashbacks from strangers yelling "Innervate me!!" at them.

Innervate Hearthstone kártya

A képre kattintva nagyobb méretben is megtekinthető.

Legjobb három pakli, amelyikben szerepel:

  1. Summoning is insanely fun! - 2017.03.23(142)
  2. Kezdő druid pakli - 2014.01.28(55)
  3. Kolento Legend #1 Druid - 2015.10.22(26)

Kattints ide, ha az összes paklit meg szeretnéd tekinteni, amelyikben ez a lap szerepel!

A lap megjelenése óta ennyi pakliban szerepel/nem szerepel

A lap megjelenése óta (Basic - 2014.03.11) az oldalon lévő 757 Druid pakliból 356 pakliban (47.69%) használják ezt a lapot.

Az oldalon lévő 763 Druid pakliból 361 pakliban (47.31%) használják ezt a lapot.

Másik kártya ugyanezzel a névvel

Innervate

  • Szett: Vanilla (Classic Hearthstone)
  • Gyűjthető: Nem
  • Megjegyzés: A Classic Hearthstone megszűnt 2023. június 27-én!

Innervate

  • Szett: Core
  • Gyűjthető: Igen

#1

2017.09.26 12:28

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Diamond Common) - Közösség segítő

BattleTag: VaBeZ#2292

Tapasztalt játékos

Nem vagy ám elfelejtve, csak van egyéb teendőm is, türelmedet kérem ;)

Szerkesztve: 2017.09.26 12:28

#2

2017.12.02 23:24

afenevigyeel profilképe

afenevigyeel (Golden Common)

BattleTag: #2503

Tapasztalt játékos

Keres: Barátot

Az egyik kép itt még hibásan van fenn

#3

2020.12.11 16:25

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Az eredeti változata az egyik legbetegebb kártya valaha. 

#4

2020.12.12 17:50 | Válasz: (#1) VaBeZ (Diamond Common) hozzászólására

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Diamond Common) - Közösség segítő

BattleTag: VaBeZ#2292

Tapasztalt játékos

Vigyázat, hosszú komment! ;)

Nem vagy ám elfelejtve, csak van egyéb teendőm is, türelmedet kérem ;)

Valóban volt egyéb teendőm, és végül csak elfelejtettelek. Mármint nem teljesen, emlékszem... és meg is találtam! Kisebb időkapszula, egy erősen nyers és kezdetleges szösszenet:

A lapot ért nerf kapcsán:

Innervate-re szintén az early game okán csapott le rá a nerf kalapács, de az övé egy teljen más történet. Nem főbűnöse, hanem bűntársa volt a druida beteg kezdéseinek amióta a HS létezik (T1 Chillwind Yeti). Ennek a lapnak a nerfelése jelnek vehető a basic set szerepének jövőjéről. Az utóbbi időkben emellett szóba hozták Ultimate Infestation-nel, mivel több lap között ez is lehetővé tette bőven a T10 előtt a druida számára, hogy egyetemesen előnyt szerezzen általa asztal menedzselés és erő gyűjtés terén is.

Az első két mondat érintőlegesen a Fiery War Axe-re utal, amit ugyanakkor gyengítették, és amivel kapcsolatosan sikerült is leírnom a meglátásaimat. Meg nem mese, egy első körös jeti a vanilla időkben bizony végzetesnek számított, és nem is volt olyan ritka. :)

Trump máig legnézettebb videója, egy első körös jeti vérengzése.

Hosszú időn át kritizálták is a lapot, hogy már a meccsek legelején ilyen tempó előnyt tudott nyújtani. Ez Un'Goro-tól a Vicious Fledgling-gel lett mindennek a legalja, a token agró druidában.

Meg ahogy az utolsó mondat is említi, Icecrown-ban végleg elfajultak a dolgok a druida ramp identitása körül. Mert a Spreading Plague-gel és az Ultimate Infestation-nel, mint jutalommal, lényegében megszűnt a mechanika hátránya, a mana előnyért cserébe már nem kellett többé tempót áldozni. A jáde druida két hónapnyi egyeduralmát követően, az Innervate-tel együtt a Spreading Plague-et is gyengítették, ezért lett csak eggyel drágább, 6 mana. Az Ultimate Infestation pedig sokunk meglepetésére kirotálása napjáig megúszta szárazon.

De van itt még valami, elképzelésem is volt az Innervate helyreállítására:

"A megoldás." :)

Kivehető, a lap örökségének megmentéséért csak a túl korai tempó előny lehetőségét akartam kigyomlálni, a Spreading Plague-et és az Ultimate Infestation-t pedig módosítottam volna. Na meg, a harmadik mondatom fényében, ezt nem az Alap, hanem a Klasszikus készletbe szántam volna. Abban teljesen egyetértettem (és egyetértek) az Ötös csapattal, hogy az Alap készlet főleg az új játékosok bevezetésére, a kasztok identitásainak könnyű szemléltetésére, és az első lépések megtételére szolgáljon. Az túlságosan kárára lenne a leendő új kártyák tervezésére és a gyűjtésére, ha ebből a készletből már alapból túl kemény lapokhoz férhetne mindenki.

Na de így az időutazás után, mit gondolok mai szemmel? Valahol még mindig sajnálom az Innervate-et, de ma már sokkal könnyebben belátom mennyire behatárolta a lehetőségeket a druidával kapcsolatosan, és az a korai tempó előny mák sem volt valami kellemes. A Twig of Life pedig, még ha képzeletben kivettük volna az Ultimate Infestation-t, valószínűleg már akkoriban is beteg lett volna, a nulla mana miatt valószínűleg áttervezném. Meg akkor most gondoljuk bele, milyenek a standard kártyák napjainkban? Az átlag erőszínt talán még feljebb szökött, és úgy érzem ebből nem lesz visszaút.

Viszont, a Klasszikus készlet szerepének visszaszorítását, és így azon belül a druida ramp identitásának lerombolását nem nézem jó szemmel, ennek változnia kellene.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás