Összes pakli Új pakli

Warcraft 3: The Frozen Throne- Sargeras Sírja

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

Üdvözletem!

A mai alkalommal folytatom tovább a Frozen Throne-os paklisorozatot. Továbbra is Maiev karakterével folytatjuk a sorozatot. Továbbra is  igyekeztem a Warcraft 3-as játékhoz hű maradni, ami a beválogatott kártyalapokat illeti.

Nem is húzom tovább az időt, vágjunk is bele a Sargeras Sírboltja című fejezetbe.

  • Illidan azt tervezi, hogy a szigeteken található sírhely, Sargeras sírja (Tomb of Sargeras) mélyén megkeresi Sargeras szemét (Eye of Sargeras), amivel a Lich Királyt könnyen elpusztíthatja majd.

  • Illidan hamarosan megtalálja a sírt, és bemerészkedik alá, Maiev pedig utánamegy, nehogy megszerezze magának az ereklyét. Azonban hiába verekszi át magát rengeteg ellenségen, az áruló végül megszerzi a démoni tárgyat, és csak komoly áldozatok árán sikerül a felszínre menekülnie.

  • Odafent Illidan és a nagák túlerőbe kerültek Maiev őrszemeivel szemben, a vereség elkerülhetetlenné vált, ám a küldöncük sikerrel figyelmezteti Illidan testvérét, Malfurion-t és Tyrande Whisperwind-ot az áruló okozta fenyegetésre, így hamarosan erősítés érkezik a szigetekre és legyőzik őket. 

  • Illidan azonban újfent elmenekül, nyomát egészen Lordaeron-ig követik, ahol az éj elfek segítséget nyújtanak rokonaik, Quel'Thalas bukását túlélő nemes elfeknek (high elf).

A pakli maga a sorozatban már eddig látott lapokat tartalmazza, kis csavarral. Itt már ugyanis szerepelnek demon típusú lapok is. Az eredeti játékban ekkor jönnek be a demon és más bestiák is, melyeken át kell verekedni magunkat.

Demon lapokból ugyan van választék, főleg a Demon Hunter, vagy Warlock kasztoknál, ám semleges lények közt igazából nem sok választék van. 

A Portal Overfiend helyére például egy Magtheridon szerű lény lenne a legjobb választás, de hát semleges Demon lapok közt nem nagyon van ilyen. A Frozen Throne történetének ezen szakaszán Magtheridon-hoz hasonló demon lények is felbukkannak, melyek üldözőbe vesznek minket. 

Magtheridon viszont a sorozat későbbi szakaszában fog még szerephez jutni, így nem lett volna értelme most belerakni ebbe a pakliba. 

Az Imprisoned Vilefiend helyére szívesebben raktam volna be egy Felstalker-t. De sajnos az a lap csak is Warlock kasztnál érhető el, legalábbis a pakli készítés szempontjából, így maradt a már látható Imprisoned Vilefiend. A Vilefiend is érdekes választás lett volna, de az Imprisoned Vilefiend Dormant képessége szerintem jobban illik a történetbe úgymond. 

A játékban is szinte a semmiből jönnek elő a demon lények, melyeket le kell gyűrni. Mondhatnám azt is hogy ott lapulnak a romok közt. Így a Dormant képesség kapóra is jött a lapválasztásakor. 

A Terrorguard Escapee helyett eredetileg egy Portal Keeper-t raktam volna be. Ugyanis utóbbi jobban hasonlít a Frozen Throne játékban ekkor megjelenő Demon lényekre. Viszont amiért mégis a Terrorguard Escapee-re esett a választásom az a megidézett Huntress lapok miatt volt. 

A történetben ugyebár Maiev nem egyedül üldözi Illidant, így a Terrorguard Escapee idézett lényei gyakorlatilag olyan mintha a mi harcos társaink jelennének meg az oldalunkon, feltartóztatva a ránk támadó egyéb lényeket. 

Egyéb lényeket, mert hogy Demon lények mellett feltűnnek a Nagak is. A sorozatban eddig is látott Vicious Slitherspear mellé most bekerült még egy Treasure Guard is. Illetve bekerült még egy Angry Helhound is a pakliba. A Frozen Throne játékban is, megjelennek ennél a szakasznál ilyen háromfejű lények, A Bittertide Hydra lehet jobb választás lett volna, mivel fenyegetőbb és nagyobbnak hat, viszont a Demon lények mellé szerintem nem illet volna. Az Angry Helhound ugyan Beast típusú lap, de szerintem egy kis fantáziával simán elmehetne Demonak is. 

Maiev segítőit itt a sorozatban már eddig is látott, Elven Archer, Toxicologist, Jungle Panther, és Mount Hyjal Imposter lapok reprezentálják. De melléjük bekerült még egy Night Elf Huntress is. 

Maiev szokásos kelléktára a Blade Flurry, Fan of Knives, és Shadow Word: Steal mellé bekerült még egy Cloak of Shadows lap is. 

A küldetés végéhez közeledve fordul a kocka ugye. Hiába találjuk meg, ekkora Illidan kb fasírtot csinálva hősünkből, így kénytelenek vagyunk felvenni a nyúlcipőt. 

A Cloak of Shadows rajzstílus szempontból viszont teljesen elüt a sorozattól sajnos. Valeera the Hollow hőskártyán gondolkodtam még, de végül mégis a Cloak of Shadows mellett maradtam. A DK lap ugyanis Valeera néven fut, nem Maiev. Persze ahogy az Angry Helhound esetében már írtam korábban, kis fantáziával Valeera is lehet Maiev. Mindenki döntse el, jómagam maradok a Cloak of Shadows megoldásnál.

A Shadow Word: Steal-böl pedig bekerült még egy extra példány. 

Végül pedig ha meglenne még az Illidan lap a Classic idejéből, szintén szívesen betettem volna a pakliba. :/

Ezzel pedig végére is értem az úgynevezett pakli bemutatónak! Köszönöm szépen a figyelmet! 

Találkozunk legközelebb, amikor is folytatjuk tovább a történetet! Remélhetőleg hamarosan, nem így hónapok elteltével. Sajnos ez van, nem mindig jut idő mindenre. De igyekszem minél hamarabb hozni az újabb epizódokat. 

Addig is további jó játékot, és szórakozást kívánok mindenkinek! :)

1

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Létrehozott paklik: 466

365 napon belül: 45

Átlagos értékelés: 2.08 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Rogue lapok (10 db)

Név Mana Támadás Élet
Legacy szettBlade Flurry x2 2
Core szettFan of Knives x2 2
Darkmoon Faire kiegészítőCloak of Shadows x2 4
Caverns of Time kiegészítőMount Hyjal Imposter x2 4 4 4
Showdown in the Badlands kiegészítőShadow Word: Steal x2 5

Semleges lapok (20 db)

Név Mana Támadás Élet
Core szettElven Archer x2 1 1 1
Core szettVicious Slitherspear x2 1 1 3
Ashes of Outland kiegészítőImprisoned Vilefiend x2 2 3 5
The Boomsday Project kiegészítőToxicologist x2 2 2 2
Legacy szettJungle Panther x2 3 4 2
Ashes of Outland kiegészítőTerrorguard Escapee x2 3 3 7
Voyage to the Sunken City kiegészítőTreasure Guard x2 3 1 5
TITANS kiegészítőAngry Helhound x2 4 2 5
Core szettNight Elf Huntress x2 5 3 3
Rise of Shadows kiegészítőPortal Overfiend x2 6 5 6

Még több Rogue pakli

Még több pakli a feltöltőtől ()

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás