FórumÁltalánosAnnyi a standard-nak?

Annyi a standard-nak?

2

Kacsito (Legendary) - Közösség segítő

Kacsito profilképe

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

2021.07.18 20:09

Regis kirakott egy videót, ami szerint az öregedő bálnák, a creep, meg az unalmas meta miatt fogynak a játékosok.

Megjegyezte, hogy nem reprezentatív a felmérés, hiszen a nézői lehet, hogy controll imádók, míg a mobil felhasználók akik a buszon játszanak az 5 perces meccseket szeretik, és a blizz is ezt választja, mert több játékost vonz (több néma, kezdő, vagy alkalmi játékost, nem bántásból mondva!).

Szerintetek marad a játék, csak 27 játék móddal vonzzák be a fiatalokat, vagy egyszer csak lecsukják? Lehetséges, hogy ritkítják a konstruktív játékot, és jönnek a BG iterációk?

Nagyon nehéz elkezdeni a HS-t, minden kezdeményezés ellenére, szerintem főleg azért, mert túl sok a kártya, és nem azt bontod amit keresel. Lehetne minden csomag kaszt specifikus, meg meg is vennék 105 aranyért is.

Vélemények? Mi lesz a vége?

#1

2021.07.23 07:36

Jó vége biztos nem lesz ismerve a Blizzardot. Nekik mára már csak a pénz maradt, amit tudnak azt kisajtolják és kész. Mióta elmentek a húzóemberek (Brode és bandája) látni,hogy azok akiket a helyükre ültettek, teljesen alkalmatlanok arra,hogy ezt a játékot életben tartsák. Az hogy vannak nevetségesen OP lapok,amikhez mégcsak véletlen se nyúlnak hozzá, az a rész OK. A legutolsó mini kiegben kiadták azt a warlock kártyát (stealer of souls azthiszem). Kérdezem én, ezt valaki tesztelhette ? Vagy látta azt,hogy ez milyen következményeket fog okozni a wild metában ? Mert ne mondja nekem senki,hogy erre ők nem gondoltak, mert akkor semmi keresnivalójuk nincs az iparban. Igen tudom, hogy ez most a standardról szól, de ez az egy kártya az ékes példája annak,hogy ezeket abszolút nem érdekli,hogy milesz a játékkal, a játékosokkal. Lényeg,hogy költsenek a játékra, mindegy,hogy neked a hajad hullik ki egy harmadik vagy negyedik körös OTK-tól, lényeg a zseton. Azzal a lépéssel pedig,hogy nerf helyett inkább kivették a játékból, az hűen tükrözik,hogy nagyívben szarnak az egészre, bocsánat a kifejezésért. Évek óta arról beszélnek,hogy túltolták anno az rng-t és hogy ezen változtatni fognak, erreföl a kiegek felében rng-től függő lapokat adnak ki. Annyira beteg lapok vannak a standardban is,hogy a szerencsével ötvözve, abszolút nyerőnek mondható pozícióbol elveszíthetsz egy mérkőzést...(deck of lunacy,Yogg,Tickatus) és ez a játék hirdeti magát esport játékként...ugyan hagyjuk már. Vegyünk egy példát csak, Warlock vs Priest. Mutanus megjelenése azért valamit hozott magával, mivel benne van a pakliban,hogy felzabálja Tikitakát,de persze ahogy sokiminden  más is, ez is szerencsétől függ. És ha eljutunk ahhoz a részhez, hogy a warlock eléget csak úgy 10-15 lapod a deckedből teljesen unfair módon akkor minek játszon valaki ezzel a játékkal ? Hol kell keresni a skill-t  ? Mert az,hogy felhúzod a kulcslapokat és a 8. körre eldöntesz egy CTR csatát,hát nemtudom, annak nincs sok köze a skill-hez. Én szeretem a HS-t már több mint 4-5 éve játszom,sírok is a változtatások miatt eleget, de ez a játék rossz irányba halad, és sürgősen változtatni kellene rajta..

UI.:rengeteg a tölteléklap,aminek semmi értelme,vagy meg nevetségesen gyenge, inkább kapjunk csak 70-80 kártyát kiegekként,de legyenek használhatóak

Szerkesztve: 2021.07.23 07:40

#2

2021.07.23 08:56 | Válasz: (#1) Ekrazit (Common) hozzászólására

Kacsito profilképe

Kacsito (Legendary) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Szia!

Köszi a választ, érdekes dolgokat írtál, teljesen azonosulni tudok vele.

Amit a változtatás stratégiáról gondolok:

Onnan kezdve, hogy lázongó közösséggel, és harcos streamerekkel kell foglalkozniuk, és nem adhatják a szánkba a falatot, mint régen (egy valós CTG elvén teljesen rendben van, hogy 80 pakkból 3 egyforma szar millhouse lapot kapsz ki pl), kezdetektől megvan a trend a videójátékokkal szemben támasztott követelmények finom átvételére. mit értek ez alatt?

Van-e olyan játék, ahol nem tudsz kimaxolni mindent idővel, és pénzzel? Nincs, mindenki álmodik a full kollekcióról, ez egy csont amit kaptunk a duplaprotekcióval, és a valós nyomtatott kártyákkal lehetetlen lenne.

Van-e olyan balance, ami elsőre sikerül, és az azonnali lapokhoz jutás pillanatában megvan az előre eltervezett meta? Nincs, ez ennyi kieggel már lehetetlen, anélkül, hogy resetelnék az egészet, az új kulcsszó stratégia szerintem egy fa amit vágnak maguk alatt. Amit kapunk helyette, hogy gyakrabban nerfelik az OP kasztokat. Itt kiemelem: KASZTOKAT. Mit jelent ez számunkra? Tűzoltás, sosem a balance a cél, hanem a káosz, levágják a fejet, frissítgetnek, és nem lesz a klasszikus módon vett meta, amit az első hónapban megfigyelsz, és a másodikban kraftolod, és mászol vele. Nem tudod megtenni. A legjobb stratégia az ááltalános lapminőség emelkedés mellett az, hogy amikor elveszik az egy jó lapodat, akkor hasonló ladder eredményért új kasztot kell választanod. Ehhez már sosem lesz elég dustod, csak 1/8, mert nincs hoF, nincs olyan lap ami mondjuk op, epic, és mákkal megvolt 6x. Csak a rotált lapok törése van, meg a péééz.

Van-e olyan döntése a Blizznek, amit nem terveznek meg előre aprólékosan? Nincs, de ez csak konspiráció :) két+kettő jó példa:

 - Core szett bevezetés előtt rendesen tettek róla, hogy bizonyos basic/classic lapok megfelelő felháborodást okozzanak (pl. Edwin VanCleef, Sorcerer's Apprentice. Így a közösség saját sikerének érezheti a full rotálást amiért kvázi semmit nem kaptunk. (Habár született egy csodálatos format, ahová én simán elmegyek nyugdíjba #ClassicHS.)

- A világ első bannja, amit a jövőben bármivel bármikor megtehetnek, mert már van rutinja. Ehhez viszont kidobták a legundorítóbb kombót, ami felháborodást okozott, és megint a sajátunknak érezhetjük a bannolás legalizálását.

- A reward track-hez sem ártott egy botrány, mert így sokkal könnyebb elfogadni az új rendszert. Biztosak lehettek benne, hogy ennél a kettőnél többször is kiszámolták hogyan adják ide az aranyunkat. Én nagyon sokat játszom, nagyon elkötelezett vagyok, és szerintem a blizz emberismerete alapján abba a kategóriába tartozom, ahol nyugodtan fel lehet tolni a szintek közötti xp-t 1500-ra, úgyis tovább játszom, és ha megéheztem lapokra, akkor megveszem. Mindeközben az alkalmi játékosok, akik épphogy megkapják a portrét a kieg végére legókat kapnak, meg golden epic-eket, aminek lehet örülni azonnal. szépen épül bennik a fent említett elköteleződés.

-Mi volt a negyedik... lapok mennyisége, minősége. Nincs már szinte olyan lap, amit insta törni lehet, mert anyira mém, vagy fos. De miért? Képzeld el, hogy esnek a pakkok Öregapámnak, és mind paladin, meg mage. Töri (feltételezés :D ), törni kell, mert a kasztod lapjaira vagy kíváncsi. De ez nagyon ütközik azokkal az elvekkel, amik a dusthalmozás alapját képezték. Nem törhetsz mindent jószívvel, mert levágják a kasztod felét, és kiesel a komplett standardból, mehetsz vissza az uncsi low budget face dekkedhez, hogy tudjál nyitni lapokat a második legjobb dekkhez... és ez már csak örökké így marad.

Mit várhatunk még a videójátékunktól, ami pay to have fun? Ha csökkentenék a dust árat, bezárhatnának. Inkább fogyjanak a játékosok, mint a bevétel. Szóval nem tudom. Nem látok megoldást. Ráadásul botrányok, meg mégnagyobb botrányok üzleti, és etikai, és emberi...

Szerintem a HS nem vész el, de a standard egyszercsak megszűnik. Ha sikerül egy nívós BG bajnokságot szervezni, akkor nem lesz értelme. Bár HS mathematics szerint az előrendelések viszik a pénzt a blizznek (jóhogy, hoszen több mint 1,5 value van benne, mint bármilyen más csomag vásárlásában, plusz elvileg az új lapok az értékesek pffff na persze...), szóval lehet, hogy örökké tolni fogják. Csak senki nem marad boldog. Elkötelezett, és szenvedélybeteg közösség vagyunk mi.

There must always be a Hearthstone Hungary…

#3

2021.07.23 09:11

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Epic) - Közösségépítő

Mert amúgy aggasztó mértékben fogynak a játékosok? Én úgy tudom, a Darkmoon kieg sikeresebb volt mint az előzőek. De a King Games a Candy Crush-sal meg még van vagy 2 játékuk több bevételt termel. (úgy értem, többet mint a Blizzard, és a negyedéves jelentés nagy úr)

A streamerek meg szeretnek farkast kiáltani.

Előbb-utóbb biztos lelövik a szervereket, elmúlik majd a mobil játékok kora. Majd találunk más szórakozást. Reméljük Bence akkor is ott lesz. :)

Szerkesztve: 2021.07.23 09:19

#4

2021.08.08 11:24

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Epic) - Közösségépítő

Gondolom, te követed Regist. Ayala említette a Twitteren, hogy tervezik megreformálni (újra) az alap szettet. Ha így lesz visszatérek a standardba én is "próbaidőre".

#5

2021.08.08 13:05 | Válasz: (#4) Casualplayer (Epic) hozzászólására

Kacsito profilképe

Kacsito (Legendary) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Ha ez reális, hogy csinálnak egy tömeges nerfet a standardra, akkor megvan a végtelen creep ellenszere.

Cserébe lesz csilliárd dustunk. Kiváncsi vagyok, ezt hogyan játszák körbe.

Ayala írta, hogy azt tesznek amit akarnak az erőszinttel, lásd Rastakan. Ezt mar csak azért is kétlem, mert az elorendeles a legnagyobb bevételi forrásuk, és egy fika kieget ugyanúgy nem fogunk megvenni. Ha előtte lebutitanak mindent pl egy manaval többre, akkor talán.

De ott is baj lehet, hogy nem csak a minoségbeli lepcsőfokok okoznak gondot. Nem tudsz egyszerű kártyákat tervezni, mert mar elfogytak a slotok. Egyedit kell, ami meg vagy szétvág mindent, vagy be sem tesszük.

There must always be a Hearthstone Hungary…

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás