FórumÁltalánosAréna

Mennyit arénáztok?

Rendszeresen, napi több arénát is lenyomok.
10.71%
Napi egyet szoktam.
7.14%
Heti 4-5 aréna belefér.
7.14%
Heti egy arénával próbálkozok.
3.57%
Nagyon ritkán, amikor csak megjön a kedvem.
28.57%
Csak az ingyenes belépőket használom ki.
35.71%
Soha.
7.14%
Aréna? Az mi?
0%
Eredmények mutatása
Eredmények elrejtése

Aréna

1

Beküldte: barcelona900 (Rare) - Közösség segítő

barcelona900 profilképe

BattleTag: barcelona900#2675

Tapasztalt játékos

2018.10.23 08:56

Üdvözlök mindenkit aki idetévedt!

Egyszerű kérdéssel fordulok most hozzátok, nem másról lenne szó, mint az arénáról.

Szeretnék egy szavazást tartani, hogy Ti hogyan álltok az arénához. Szeretnék több cikkel előállni az arénával kapcsolatosan, nem csak lapelemzésekkel, viszont ehhez kéne tudnom, hogy lenne-e egyáltalán közönsége, van-e érdeklődés. 

Kérlek titeket, szavazzatok minnél többen, és szóljatok hozzá a témához, mindenki hozzászólását szívesen fogadom. Kíváncsi lennék arra is, ha nem arénáztok, akkor miért nem?

Előre is köszönöm,

barcelona900

#1

2018.10.23 09:56

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Common) - Közösség segítő

Helló Barca.

Napi egyet szoktam biztosan tolni - első sorban a napi küldijeim döntenek arról, hogy mivel megyek -, de ha gyorsan végzek vele, akkor, van hogy legalább belekezdek még egy futamba. Máshol már részletesebben leírtam: nem önszántamból váltam arénássá, de egyáltalán nem bánom, hogy betévedtem. Kezdben szenvedős volt nekem, de amióta belejöttem bőven megtérült minden veszteségem és máig rengeteget nyerek vele.

Szerkesztve: 2018.10.23 09:58

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#2

2018.10.23 12:11

Neveletlen profilképe

Neveletlen (Golden Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Mordigo#2873

Tapasztalt játékos

Keres: Gyakorló társat

Szia

Én őszintén szólva, nem nagyon szoktam arénázni ennek több okat is van, bár ha jön egy kieg akkor mindig elhatározom hogy pakkok vétele helyett inkább aréna, de néhány menet után elköltöm a többi aranyat simán pakkokra inkább.

A legnagyobb bajom vele, hogy nem mi választhatjuk ki hogy milyen pakkot kapunk, nekem pl most nem kell Boomsdayes, és kb egy hete kezdtem gyűjteni a kövi kiegre, de előtte nyitogattam mindenfélét, akkor arénáznék szerintem többet ha én választhatnék.

A másik, hogy nekem kicsit random, bár ha az ember sokat játszik akkor bizonyára javulnak az eredmények, de például nekem most az event előtt 9 win volt a rekordom, volt 2 ingyen menetem és az első 1-3 lett a második meg 12-2 szóval nálam eléggé hullámzó a teljesítmény, de a legfőbb ok az első, hogy most sem a Boomsday, sem előtte a WW nem volt elég vonzó hogy azért játsszak.

Még talán egy harmadik, kisebb ok hogy elég nagy lapkészletem van, és ha már van akkor inkább azzal játszogatok és kísérletezgetek.

Maga a játékmód amúgy jó, nekem az elején kicsit frusztráló volt a tét miatt, de mostanában élvezem ha nagy ritkán megyek 1-2 menetet.

#3

2018.10.25 19:59 | Válasz: (#1) VaBeZ (Common) hozzászólására

barcelona900 profilképe

barcelona900 (Rare) - Közösség segítő

BattleTag: barcelona900#2675

Tapasztalt játékos

Szevasz VaBeZ!

Köszönöm a szavazatod, illetve a hozzászólásodat is!

Örülök, hogy rendszeres aréna játékosnak lehet téged nevezni, azt még megkérdezném tőled, hogy téged érdekelne-e bármilyen írás az arénáról?

Üdv,

barcelona900

#4

2018.10.25 20:06 | Válasz: (#2) Neveletlen (Golden Rare) hozzászólására

barcelona900 profilképe

barcelona900 (Rare) - Közösség segítő

BattleTag: barcelona900#2675

Tapasztalt játékos

Üdv, néked is Mordigo!

Szerintem rengetegen vannak úgy az arénával mint te, hogy túl sok idő az aréna, ahelyett hogy megvennéd a paklit. 

A választható pakliötletet én is támogatnám, de semmiképp se legyen random, úgy mint régen. Az valami borzalmas volt... Viszont választani tök jó lenne, hiszen a kezdők tudnák választani például a Classic csomagot. Szerintem egy előnye van annak, hogy mindig az új kiegből ad paklit. Talán az, hogyha összegyűjtöd a kieg főbb lapjait, akkor az arénából szerzett paklikkal gyűjtheted a dustot.

Természetesen az aréna tudást lehet csiszolni, de a legprofibb játékosok szerencséje sem tökéletes, néha nekik is befut 1-1 rossz aréna.

Köszi a hozzászólásod!

#5

2018.10.25 20:29 | Válasz: (#3) barcelona900 (Rare) hozzászólására

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Common) - Közösség segítő

Ha van kedved írni valamit róla, akkor én biztos szivesen elolvasom. Érdekel, hogy mit tervezel.

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#6

2018.10.26 09:02

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösségépítő

Sziasztok!

Én egyáltalán nem szoktam arénázni, van hogy az ingyen jegyeket sem használom ki. Viszont pl streamereknél is szívesebben nézem mint content mint a létrázást és pláne szívesen olvasnék róla. 

Egyébként nálam az a baj az arénával, hogy én gyakorlatilag mostanában csak mágussal és rugóval szeretek játszani és nem szeretném a játékra fordított időmet olyan játszással tölteni ami nem a kedvemre való. Arról nem is beszélve, hogy nincs minden nap zavartalan egy órám mert főleg munka közben játszom. Így néha félbe is kell hagyjak egy-egy meccset és ez tét mérkőzéseken pláne bosszantó. 

#7

2018.10.26 20:40

Sziasztok

Én leginkább csak az ingyenes futamokat szoktam letolni. Ennek az az oka, hogy nem értek az arénázáshoz. Mivel FTP játékos vagyok, és nem játszok csak 1,5 éve nem igen "engedhetem meg" magamnak, hogy az így is kevés deck-ből amit nyitok még kevesebb legyen. Mert valjuk be őszintén mire megtanul arénázni az ember addigra vagy nagyon sok valódi pénzt öl bele vagy nagyon kevés decket nyit.

Az az igazság, hogy nem is az a 15.000 ft vágna földhöz amiből elő lehetne rendelni, hogy a maradék goldból lehessen arénázni hanem az, hogy mint sokan mások lassan nem látom értelmét ennek az egész "játéknak".

Pl. sokan azt írták, hogy a wild az igazi a standard meg semmi. Na erre én is rászántam az egy év alatt összegyűjtögetett dustomat és legyártottam az álltalam hőn áhított  "Big priestet" és nekiálltam a létrának mert 400 dsut az mégis csak 400 dust. De így kb 2 hónap wild-ozás után én arra jöttem rá, hogy tök mindegy melyik módban játszik az ember. Az egyik sz@r a másik meg ugyan olyan sz@r. (bocs finomabban nem tudtam megfogalmazni). "Elmenekültem" a zoo lock az odd rogue, odd paladin meg az agro mage elől a standardból, hogy wild-ba ne jöjjön szembe semmi más csak even shaman odd rogue odd paladin ja meg agro mage (ja meg aviana-s druid ami a nerf óta megszűnt). 

Tudom, hogy erre a problémámra megoldást jelenthetne az aréna. De nem értek hozzá + nekem nagyon random az egész. Ha jól amlékszem akkor legalább 6 win-nek kellene meglenni ahhoz, hogy "vissza jöjjön" a befektetett 150 gold. Na nekem egyszer volt egy 7 és egyszer egy 6 win. A többi meg valahol 1-3 között zárult.

Na most így, hogy körbejártam az engem zavaró dolgokat (bocsánat érte) visszakanyordnék a fetett kérdésedhez. Szívesen olvasnék róla cikket leírást meg minden ilyesmit, mert jelen állapotba a fentebb említett okok miatt lassan kezdek affelé tendálni, hogy kipróbálom még az arénázást. És ha az is ekkora "élményt" nyújt mint a ranked vagy casual akkor könnyes búcsút veszek ettől a jobb sorsra érdemes játéktól, és keresek telefonra egy félkarú rablót mert lassan abba is nagyobb élményt látok mint ebben. 

De még mielőtt megint belekezdenék köszönöm, hogy meghallgatatok.

Kellemes időtöltést kívánok mindenkinek!

#8

2018.10.26 23:48 | Válasz: (#7) Dirtyfellow (Common) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösségépítő

Egyébként ha csak a dustot számolod már 1 wines átlagnál sem jössz ki olyan rosszul.

Mert 1 winnél már jár egy pakk vagyis kártyacsomag aminek:

ha átlagaban a legrosszabb esetet veszed alapul vagyis amikor epic vagy legendary esik akkor nem esik rare csak commonok lesznek mellette, vagyis 20 pakkonként:

- 1 legendary az 400 dust

- 5 epic az 500 dust

- 14 rare az 280 dust

- 80 common 400 dust

az 1580 dust 20 pakkból vagyis 1 pakk átlag 79 dust vagyis 100 goldból 79 dustot veszel ma a játékban.

Tehát 1 pakk jár plusz a random adott jutalmak közül egyet kapsz amik a következők:

- 30-50 gold tehát 40 gold vagyis a fentekből kiindulva kerekítve 32 dust

- 25-50 dust vagyis 37,5 dust

- 1 common az 5 dust :(

- 1 pakk az 79 dust 

ez összesen 153,5 dust osztva a négy lehetőséggel vagyis kerekítve 38 dust átlagban egy random aréna jutalom

Összegezve 150 gold befektetéséből arénában 1 wines átlaggal 79 + 38 = 117 dustot szedsz ki.

Ha pedig veszed a pakkokat goldból az arénába fektetett 150 goldból másfél paklit tudsz venni tehát 1,5 x 79 = 118,5 dust 

Szóval ha 1 wines az aréna átlagod akkor 1.5 dusttal jössz ki rosszabbul 150 goldonként mintha vennéd a pakkokat goldból.

3 wines átlagnál már 15 dust pluszba jössz ki vagyis napi egy aréna futam esetén havi köbö 450 dustot nyersz arénával.

4 winnél plusz 17 dust jön ehhez vagyis 32 dust a különbség

5 winnél még 54 dusttal jobb azaz 86 dust. Itt már nyertél egy átlag pakknyi dustot az arénázáson vagyis itt már a 150 goldodból több mint 2,5 pakknyi dustod gyűlik össze. 

Nem volt kedvem tovább számolgatni mert már nagyon este van de az látható, hogy innen már komoly profitra tehetsz szert az arénában. És egyébként vannak oldalak ahol összeszedik mik az aréna meta legjobb kártyái vagy számos segédprogi is létezik ami a draftolásban segít (ha nincs időd vagy kedved streamereket nézni a tanuláshoz, amúgy Krippet ajánlom, ő egyébként rengetegszer filozofál is az arénában játszásról) 

 

Szerkesztve: 2018.10.26 23:52

#9

2018.10.27 12:51 | Válasz: (#8) Casualplayer (Premium) hozzászólására

Köszönöm, hogy ezt így kiszámoltad, nekem nem lett volna rá idegrendszerem :)

De nem igazán erre gondoltam a dustot azért írtam, mert ugye FTP játékosként ha valamilyen régi contetnt lapjai kellenenének akkor azt mind craftolnom kell. És ehhez "segítség" a havi 400 dust. 

Arra próbáltam utalni, hogy azért váltottam módot mert vágytam a változatosságra, de a wild móddal se kaptam meg amit akartam, mert ott is ugyan úgy néz ki a ranked mint standardban. Van mind a 2 helyen 4-5 fajta deck és csak azok jönnek mennek semmi más. Én úgy gondoltam, hogy wild-ban azért ez jóval több, de sajnos tévedtem.

És mint sokan írták előttem is 4 hónapig ugyanavval ill. ugyanazok ellen játszani dög unalom. Na ha váltok (gamet vagy módot) akkor ez lesz az oka semmi más. És úgy érzem kezd az az idő eljönni. Ezért is lenne jó egy "öreg motoros" instrukcióit olvasni ill tanulni belőle.

Szerkesztve: 2018.10.27 12:52

#10

2018.10.27 14:01

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösségépítő

Valahogy elkapott a lendület este a számolgatásban. Igazából tudom, hogy nem ez érdekelt.

Egyébként én ugyanezt csinálom amit te is. Először elmenekültem a druid és az odd pala őrület elől standardból de ami boomsday óta odaát megy a vadonban az Even Sámíkkal az valami brutális. Nerfek utáni héten gyakorkatilag nem nyertem. Így most visszamenekültem standardba. Nem mintha itt jó lenne. 

A végső nagy igazság sztem az, hogy a meta deckek mindig rákok akárhol is kell játszani ellenük. És mindenki csak ugyanazt tolja mert az odd pala és az even sámi is olyan, hogy ha találsz másfél dustot a kollekcióban már le is gyárthatod a komplett decket. 

Nem értem mi lett a játékkal, hogy mindenki csak meta deckekkel játszik? Anno (majd négy éve játszom) ciki volt a netdecking... ma meg természetes. 

És egyébként még wiccsvúd alatt jutott eszembe, hogy ha már sosem fektetnék egy fillért sem a jatékba akkor is el lennék benne évekig (30.000+ dust fekszik a kollekcióban amit nem használok el mert nem nagyon érdekel semmi más azon kívül amivel játszom) mert csak rugóval és mage-dzsel szeretek játszani. 

Ez az egész szarság mind azért van sztem mert olyan drága a játék illetve drágán avagy sok munkával szerezhetők meg a lapok így nincs a játékosoknak keretük kisérletezgetni. Én erre gondolok mint a játék fő problémájára. 

Mindenesetre én is borzasztóan be vagyok fordulva manapság és én is eléggé kacsintgatok kifelé, pl a Mtg irányába. Azt mondják az maga a húdejó de ahogy streameken néztem hát nem tudom... bonyolult. 

Szerkesztve: 2018.10.27 14:04

#11

2018.10.30 22:24

bíborfény profilképe

bíborfény (Common)

Kezdő játékos

Üdv, én mostanra nagyon utálom az arénát, mert elegem lett abból, hogy nekem mindig 3 borzasztó kártyából kell választanom a legkisebbik rosszat mikor összeállítom a paklit, és a fél pakim ilyen lapokból áll, az ellen meg pakolgatja ki a szipi-szupi lapjait. Mostanra odáig jutottam, hogy nem idegelem többet magam az arénával , csak csinálok egy paklit a free menetre, (használtam segítséget, utoljára talán az overwolfot, de az meg lezabálta a RAM nagyját és  ott is csak Elise sírt, hogy kár, hogy ebből a 3-ból kell választani, de akkor legyen a harmadik
 Szóval nekem az aréna mindig 0 win, úgy, hogy egy menetet sem megyek, majd begyűjtöm az egy free csomagot az elévüléskor. Nincs idegeskedés, csak egy csomag kártya némi arany vagy por, ami tulajdonképp 100+ arany értékű, tehát nekem így is megéri.
Anno úgy voltam, úgyis kikapok 3x, de akár nyerhetek is, próbáljuk meg, de most már eleve lemondva is csak felhúz, hogy tényleg esélytelen a dolog (:
Szóval nálam a fő ok hogy nem arénázok a pech, mint mikor bejött a C'thun pakli, és C'thun nekem mindig az utolsó 5 lap között volt, vagy a Jungle Giants esetén minden 7-10 manás lap  a kezemben van a  4. körre és a végén ha még élek jön 0 manákért a  Greedy Sprite és társai. Ha megvolna a Luna's Pocket Galaxy az is mindig akkor kerülne elő a pakliból, mikor már minden 7-10 manás minion a kezemben van (:


Viszont nem merem kipróbálni, hogy mi van akkor, ha nem használom föl az ingyen ticketet, akkor az halmozódik-e, és gyűlik, hátha egyszer mégis rámjön az arénázhatnék, vagy elveszik. . 

Aki tudja rá a választ segíthet (:

bíborfény

#12

2018.10.30 22:53 | Válasz: (#11) bíborfény (Common) hozzászólására

Én gondoltam a napokban, hogy egy alt accomon felhasználom az ingyenes runt egy kis gyakorlásra. És meglepődve tapasztaltam, hogy azt írta ki hogy van 4 db ticketem. Úgyhogy én úgy tapasztaltam, hogy halmozódik. Mondjuk én még szoktam annyit "taktikázni" hogy az ingyenes jegyet 2 loss-ig tolom le és amikor vége az event-nek akkor lezárják mert változnak a feltételek. DE mivel van egy folyamatban lévő run-od így adnak egy ticketet + a rewardot a győzelmeid után. Ezt a ticket-et is 2 loss-ig ütöm és amikor kezdődik megint valami event vagy nagy változás akkor megint bezsebelem a ticketet + rewardot. Így meg tudod duplázni a rewardot. A mostani aréna kezdetén is volt egy kezdett arénám amit lezártak és így lett 2 ticketem.

De ha már itt tartunk és Bíborfény is említette a segéd progikat. Feltenném a kérdést, hogy van olyan ami viszonylag jó?

Szerkesztve: 2018.10.31 14:22

#13

2018.10.31 15:12 | Válasz: (#12) Dirtyfellow (Common) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösségépítő

Kripp a Heartarena nevű progit használja https://www.heartharena.com/overwolf

Trump pedig az Arena Tracker nevűt https://github.com/supertriodo/Arena-Tracker/releases/tag/v6.74

Utóbbi egy komplexebb progi de mindkettő működik és ingyenes. És egyébként pedig arény kártya-tier lista is létezik http://thelightforge.com/TierList 

Én nkabb a jó lapok közül választok nehezen. Pl Blizzard vagy Kill Command vagy a Candleshot? :o

Szerkesztve: 2018.10.31 15:24

#14

2018.10.31 15:49 | Válasz: (#13) Casualplayer (Premium) hozzászólására

Köszi a kimerítő választ. Na legközelebb amikor rászánom magamat akkor leelenőrzöm, hogy ezek szerint jót választottam-e. 

#15

2018.11.02 22:10 | Válasz: (#14) Dirtyfellow (Common) hozzászólására

bíborfény profilképe

bíborfény (Common)

Kezdő játékos

Az Overwolf sem rossz, ha a lapok kiválasztásáról van szó, csak tényleg nagyon lezabálta nálam a RAM-ot. Viszont szépen elmagyarázza a kocsmáros, vagy Elise, hogy miért is az adott lapot javasolja, a már korábban kiválasztott lapok fügvényében is, nem csak a tier score alapján, ami nekem nagyon jól jött a tanuláshoz. (:


 

 

És köszönöm a ticket infókat.

Szerkesztve: 2018.11.02 22:18

bíborfény

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás