FórumÁltalánosAz Aréna

1. oldal / 2 oldal

Az Aréna

1

Thuglife

Thuglife profilképe

2016.03.18 20:04

Az Aréna... kérdéseim lennének ezzel kapcsolatban.Sajnos nagyon gyenge arénáim vannak . Tehát általában csak 6 wint tudok elérni. Mért van az hogy 2 arénában 6. winnél az ellenfél be topdeckel egy foe reapert?Mért van az hogy Warinál többet ér egy Deaths bite mint egy Yeti? Mért van az hogy a wisp többet ér egy Paladinnál, mint egy Patriarch?Mért van ennyi jó húzása az ellenfélnek?De... A legeslegelső kérdésem az, hogy mi alapján van az, hogy egy lap többet ér, mint mondjuk hasraütve egy másik? A statok? A battlecry? A Deathrattle? A nem jó helyre ütés? A spell damage? A kaszt lapok vagy neutrális lapok? A képesség ami birtokában van? A taunt?A fegyver ér többet, vagy egy spell? És még tudnám sorolni... Kérlek írjátok meg, mi a jelentősége egy lapnak, és  miért jelentősebb az a lap, mint a többi másik?

Thuglife

#1

2016.03.21 23:47

WoW profilképe

WoW

A 6 win átlag az jónak számít, a profi játékosoknak is 7-8 win az átlaguk. Nekem 4 körül van.

#2

2016.03.23 15:19

Adrenaline profilképe

Adrenaline (Rare)

BattleTag: #2665

Közepes játékos

Sajnos én sem tudom, az eredményeim meg közel sem olyan jók mint a tied, de azt már sejtem hogy a laphúzos kártyák jól szerepelnek, minden aréna ajánlóban. Többek között itt is. Ezen kívűl még ezt az oldalt használom, amikor már lövésem sincs mi tévő legyek. Itt van egy számomra jól látható opció, miszerint azonnal megmutatja a már pakliban lévő lapok között a lehetséges összefüggéseket. Feltétele hogy ott is vezesd a lapkiválastásaidat egy decknél. Aztán jól elemzi is a kialakult deck erőségeit és gyengeségeit. Probáld ki. Tökölös, de tapasztalat gyüjtésre kiváló. Lehet, hogy megtalálod kérdéseidre a válaszokat is.

Jaj az oldal linkje, majd elfelejtettem :) http://www.arenavalue.com/? 

#3

2016.03.28 20:21

Törölt felhasználó

Én sokkal többet játszom az arénában, mint rankeden, nem tudom mennyire lesz nagy segítség, amit mondok, de megpróbálok segíteni. Mióta Deck Trackerrel mérem az arénám, 150+ játéknál tartok, 5.6 átlagos winrate-tel, tehát nem fogok tudni Kripparian szintű bölcsességeket mondani, mert a profi ligába nem tartozom bele, eddig legalábbis biztos. Megpróbálok valamilyen szinten sorba menni a kérdéseiden.

- Az a bizonyos 7. winért folytatott játék: Én is megfigyeltem, hogy a 7. win előtt jön a feketeleves, sokkal nehezebb szokott lenni, mint a 8. winért folytatott küzdelem. Nem tudom, hogy itt van-e statisztikai turpisság, hogy beraknak-e valamilyen erős ellenfelet, hogy megszívd, vagy ezt csak a szerencsétlenség mondatja belőlem, de tény, hogy a választóvíz itt van. Ha 6 wint nyersz, általában kapsz kb. 100 goldot, egy packot, esetleg még valami kis lényegtelen dolgot. A 7. winnél viszont ingyen arénáztál, plusz még van valami bónusz mellé, tehát ez a választóvize annak, hogy ingyen farmolod-e a packokat vagy nem, én ehhez kötöm az okot.

- Death Bite vs. Yeti: A fegyver azért ér többet, mint a lény, mert az aréna "hála" a gvg-nek és a naxx-nak olyan szinten tempójáték lett, hogyha elveszted a boardot, 90% game over, és így a fegyver sokkal nagyobb tempót biztosít, mint a lények (a Death Bite fixen támad 2x, a yeti lehet, hogy csak 1x). Éppen ezért a rogue a legsikeresebb kaszt a mage mellett, mert a fegyverével taktikázik a tempóért a combo lapok mellett, és így egy rogue-ra ráverni tempóban... hát sok sikert.

- Patriarch vs Wisp: Ugyanez, tempó. A Patriarch egyszerűen borzalmas lap, közel nulla sebzés, egy dologra jó, hogyha az ellenfélnek pont van egy krakenje, és akkor egy kört nyerhetsz vele. De ezek speciális szituációk, az aréna érték generátorok pedig nem spec eseteket néznek, hanem általánosakat. Szóval, ha nincs tauntod, a patriarchot válaszd, meg kell tanulni felülírni magadban a generátorok által írt számokat, de ehhez nagyon sok tapasztalat kell (nekem pl. nincs meg, 30 kártyából kb. 5-10et, ha "saját szakállra" választok.

- Általános, miért ér egy lap többet: a kasztlapok általában többet érnek, ez logikus is, mivel erősebbek. A deathrattle azért jó, mert arénában igazán a lények csupasz értéke számít (lásd Yeti), és a deathrattle mindig nagyobb értékekkel rendelkezik, mint a többi, mert késleltetett idővel érnek be. A laphúzás mindig sokat ér, mert ha kifogysz a lapból, véged. Persze ez megint nagyon sok mindentől függ, ha lassú decked van, elég ha van 1-2 laphúzásod, de ha nagyon tempós vagy, akkor 5 is minden további nélkül kellhet. A battlecry nem számít kifejezetten jónak az arénában, ott inkább a discover az számít, az viszont rengeteget, ha 3 lapból az egyik discover szinte mindig a discoveres a jó választás. Ezenkívül, ami fontos és ami nem ennél is zanzásítottabb formában: az ideális ha egy lény élete a támadás felett van, mert 2 lényt is leüthet (Yeti, Pit Fighter), a spell damage szinte semmit nem számít, az inspire csak a legjobb lapoknál (Kvaldir), a Divine shield sokat ér, de azért észben kell tartani a mage-rogue-druid elleni hasztalanságukat, tauntok nem kifejezetten fontosak, de 1-2 szinte kötelező belőlük, ilyenkor érdemes a jobbakra vadászni. A szinergiák pedig a jéghegy csúcsa. A szinergikus lapok azok, amelyekkel egyszerre vesztesz és nyersz. Soha nem érnek annyit, mint a többi, de némi szerencsével és következetességgel a hivatalos értékeket megkerülve lehet velük eredményt elérni. A könnyebben elérhető szinergiák: mechek kb. minden kasztnál, beastek druidnál és hunternél, demonok a warlocknál.
A spellekről annyit, hogy nem nyerhetsz nélkülük, mert az az egyetlen sorsfordtó eszközöd, de az ideális az 5-10 közötti szám, ebben pedig jó ha van AOE, de spellekből csak a legjobbakat érdemes választani, a többi csak halott lap a kezedben, ezt általában a generátorok is elismerik, vannak nagyon jó és nagyon rossz spellek, köztesből nem sok. Emelett nem jó, ha ugyanaz a lap megvan 3x, hiába jó az érték, a 4. fireball már csak hátráltat, de még a flamestrike is.

És végül, ha egy lapot kiemelhetek, ami szerintem a legundortóbb az arénában, az a Mind Control Tech, sosem szabad megfeledkezni erről a lapról! Minden 2. pakliban ott rejtőzik, és nagyobb fertő mint egy flamestrike. Elismerem, hogy ez a lap már afféle személyes perverzió is, de ha beleszólhatnék egy kártyába, ezt biztos felraknám epicre.

#4

2016.04.05 22:33

Hazekiah profilképe

Hazekiah (Diamond Common)

BattleTag: Hazekiah#2909

Közepes játékos

Keres: Egyebet

Ha vígasztal én eddig max4es kulcsig jutottam arénában, közel20 'fizetett' belépéssel. Lehet béna vagyok, vagy csak ehhez a játéktípushoz túl nyomorék, de eldöntöttem magamban (2x is 4-0ról zsínorban3szop@ás után), hogy örökre hanyagolni fogom inkább.

[Kicsit olyan érzés volt a vége felé mindig, mintha a kedvenc focicsapatod játszana egy másodosztálybeli csapat ellen, ráadásul még a tippmixen is fogadsz rá, de max csak kapufákat lőnek akár otthoni pályán is, végül pedig kikapnak.]

Persze benne van némi kalkuláció után, hogy már akár 3-3al befejezve is megérte esetleg (attől függően hogy a csomagból mit bontottál, és újabban szempontként GVGt vagy mást adott), csakhát ahol kicsit emelkedettebb a tét, ott sokan rosszul bírják a stresszt.

Ha csak azt veszem figyelembe, hogy hányszor dörmögtem a qr..ten..szát szófordulatot, már attól pokolra juthatok, és még párosul mellé persze a kritikus vérnyomásingadozás okozta egészségkárosítás is, így szubjektíven kevés embernek ajánlanám bátran, hogy a kezdeti free-entry után még sokszor odatévedjen, Pedig az ízlés/laplkészlet alapján mellőzött kasztok jobb működésének kiismerésében valóban hasznos tapasztalan lehet, de az utánaolvasás/ellenfélkéntfelbukkanás esetén is elsajátítható azért.

Mondjuk én nemrulettezek/nempókerezek (minimálkockázat mindenben), és az itt vagy máshol leírt jótanácsok és lapkiválasztási segédletek valóban legalább 70%ban többet segítenek mint ártanak, de azokban mindig az aktuális 3lap egymához való értékelése a mérvadó, mintha a pakalid legelső kártyája volna, és a korábbi választásokhoz nincs viszonyítási alap nyilván (ha a saját addigi managörbéd nézed egy idő után az némiképp támpont lehet), ahogyan random az ellenfél kasztja + hogy ő miket szedett ki.

Az egy dolog, hogy elsőre sűrűn 'éppmakezdtem' típusú ellenfelet ad a (becsapós) stock hátlappal, aki hibát-hibára halmozva csak arcra megy vagy csak tradel, meg utána is tán 1-2 meccs erejéig kegyes a sors és csak a w/l mutatót nézi. De mikor neked azt dobta a gép, hogy csak 1db epic lapot szedhetsz ki, míg az ellefélnél már félidőben 2 legendary is felbukkant, akkor elgondolkozol az élet igazságtalan voltán. Ez esetben is benne van a randomfaktor nagykanállal (lapjárás és mi-mit counterel), de valahogy a paklik össz-dust-költségétől kezdve még tömérdek apróbb dolognak kéne egyensúlyban lennie (manakötség, minions-vs-spells, stb). Lehet a java részét képezi valami elvetemült sokadfokúegyenletes-logaritusnak és csak én képzelek be olyan összeesküvéselméleteket, hogy engem mennyire szivat a HS folyton, de ebben különböznek az emberek, van akit a sorozatos kudarcérzet motivál míg másokat inkább elriaszt.

#5

2016.04.06 12:12

Adrenaline profilképe

Adrenaline (Rare)

BattleTag: #2665

Közepes játékos

Rengeteg tapasztalat! Sok jó tipp és tanács. Igyekszem is hasznosítani őket – már van, hogy felülírom a lapkiválasztási segédleteket, főleg ha az általam ismert kaszttal játszhatok – már amennyire megtalálom az objektivitás/szubjektivitás láthatatlan határát. Keserű méz ez, de hogy igen, az qr.. random sosem nekem(ünk) kedvez, azt tény. Ami a reward-ot érinti, pitinek igazságtalanul kevésnek tartom ha tehetném én ezen változtatnék először ebben a játékban.

#6

2016.04.06 13:22

Mordigo profilképe

Mordigo

Sziasztok

Én tavaly októberben kezdtem a játékot, de még csak hármat arénáztam, mert túl random, viszont ezekben 2-5-5 wint sikerült elérnem.A tapasztalatom, hogy az első 2-3 ellenfél könnyen verhető utána kezd húzós lenni és mikor először kikapok onnantól nehéz újra felkelni.Legendary például egyszer sem volt a paklijaimban, epic is max 2....az AOE fontos nagyon meg lehet vele fordítani meccset.A másik hogy az aréna jutalmakból semmi használhatót nem kaptam így inkább rankedezek :D

#7

2016.04.06 13:53

Miles Teg profilképe

Miles Teg (Epic)

BattleTag: ddg#2463

Tapasztalt játékos

Ez vagyok én aréna vonalon (3 szerveren játszom, summa ~2000 win):

Azt gondolom, hogy az aréna az a játékmód ahol teljes értékű játék lehetősége adott azoknak is, akiknek korlátozott a lapkészlete. Én ezért kezdtem bele 3 szerveren, no meg azért természetesen, hogy többet tudjak "ingyen" arénázni.
Mivel egyre nehezebb (azaz egyre több időt igényel) a küldetések farmolása (ázsia szerveren olyan gyenge a lapkészletem, hogy a freeze mage kb az egyetlen épkézláb paklim) ezért mára már felhagytam a 3 szerveres hajtással - elég a kettő is :)

Mindezekkel együtt sokszor előfordul, hogy olyan paklit sikerül összerakjak, amivel 1 meccset sincs kedvem lejátszani. Azaz feladom. Az átlagomat nem tudom, sosem mértem.

Az aréna előrehaladásról szeretnék makogni pár észrevételt, ehhez felállítanék pár kategóriát. 
1, kezdő/tapasztalatlan játékos kifejezetten gyenge paklival
2, kezdő/tapasztalatlan játékos erős paklival
3, tapasztalt játékos gyenge paklival
4, tapasztalt játékos erős paklival

Nyilván van több féle kategória is, nem akarok lefedni mindent, a mondandómhoz talán ennyi is elég.

Az első 3-4 meccsben akárkivel összesorsolhat a gép. Jöhet 1-4 kategóriából bármi. A nagy számok törvénye értelmében többnyire azért gyengébb ellenfelekbe botlunk (1-2 kategóriák).
4 győzelem után már nem nagyon fogunk látványos hibákba botlani, nehezednek az ellenfelek és a paklijaik is nyilván egyre jobbak. 1és 3 kategória itt többnyire kihullik. Innentől kezdjhetünk imádkozni a tökéletes kezdőkézért - az ellenfél leggyengébb kezdésével kombinálva - vagy esetleg a 2. kategóriáju ellenfélért.
A 7. győzelem szerintem nem nehezebb, mint az előtte levő 2-3, de ugye az ember itt már izgul, hiszen a nevezési díj itt térül meg. 3-4k aréna után van olyan, hogy észre sem veszi az ember, hogy pont a 7. et játsza. 
Itt már marhára nem árt, ha kipihenten vágunk bele (nem kell egyhuzamban lejátszani az arénákat). Nem kell túlképzelni az ellenfél pakliját, a miénk is van olyan jó. Nyugalom mindenek felett. Akkor is, ha pontosan tudod, hogy éppen egy streamer ellen játszol és több százan követik a meccsedet (khm, ilyenkor ugye van egy opció, amit nem fogok részletezni, de sokat segíthet).
a 8-9-10-11 győzelmek elvileg nem hoznak semmi plusz izgalmat. 


Az első pár 12 win viszont ismét felcsigáz. Ez volt a cél, meg akarjuk szerezni, minden áron: jó a reward, csinos a kulcs és tulajdonképpen itt nyerhetjük meg az arénát magát.
És amikor ez az izgalom is elmúlik, akkor ami marad, az kizárólag a játékmód szeretete.

Ha nyerünk, örülünk, ha vesztünk - nos tulajdonképpen nem történt semmi nagy dolog. Jöhet a következő, amint megvan rá az arany. Vagy az euro.

Nem tapasztaltam semmi olyat, hogy a gép direkt valami extra ellenfelet paklot volna be. Azért nem, mert tudom, hogy egy szint felett minden ellenfél extra, Nincs meglepetés, nincs összeesküvés elmélet. Nyugalom van, vagy veszteni fogunk. Szusza.

És még egy triviálisnak tűnő dolog: akkor veszettünk, amikor felrobbant a hősportrénk, nem akkor, amikor az ellenfél kitette Deathwinget vagy hasonló erős meglpetést. Nincs rage quit, Azaz nem szabad, hogy legyen. Sose add fel, sose képzelj egy vereségbe többet annál, ami.

Kicsit összeszedetlen lett (és most nincs időm átformázni), remélem azért érthető a mondandóm lényege.


 

#8

2016.04.06 16:15

Törölt felhasználó

A legendary/epic dologra szeretnék reagálni, ugyanis túl van értékelve a szerepe. Kezdem egy negatív tapasztalattal, mikor egyszer egy pakliban megvolt nekem Tirion Fordring és Onyxia, mégis kikaptam 1-3-ra, pedig akkor már nem voltam kezdő, és ez pont azért történt, mert az aréna hála a gvg-naxxramas párosnak annyira tempóközpontú, hogy egy-egy nagy legendaryval nem lehet meccset fordítani, ha vesztésre állunk, legalábbis az esetek döntő többségében nem. Inkább egy győztes helyzetet képesek bebetonozni.  Amúgy sem érnek sokat ezek a lapok, mivel a legnagyobb része valamilyen szinergiát igényel, különösen az epic lapok. Az rendben, hogy ritkán kapunk legendaryt, de hasznos legendaryt annál ritkábban, Dr. Boom-ot egyszer, ha megkaptam. Tehát nem érdemes erre építeni, egyetlen 12 wines runomban volt legendary, Sylvanas Windrunner, és ő is csak azért volt hasznos, mert egy tempóközpontú rogue deck-ben volt.

Azzal egyetértek, hogy arénázni a játékmód szeretete miatt érdemes. Én is azért szeretem, mert olyan dolgokat látok benne, amiket máshol nem, hiszen rankeden a jól bevált optimistán számolva is kb. 18 paklival lehet találkozni, ahol senki nem kísérletezik semmivel, mert az adott lapkészlet már működőképes, maximum havonta kicsit igazítani kell az aktuális trendhez. Arénában minden megtörténhet, és minden történés izgalmas, hiszen itt a legendaryknak, a szinergiáknak hatalmas erejük van (ha más nem, meglepetésben), és sosem tudhatod mi van az ellenfél kezében. Gyenge idegzetűeknek viszont tényleg nem szabad játszani, mert úgy, hogy már minden alapcélt elértem az arénában, és nincsenek különösen nagy elvárásaim, még így is egy nonstop káromkodási induló a háttérzenéje a meccseknek, hiszen aki arénázik, tudja, milyen érzés, amikor 1 damage/1 mana hiányzik a győzelemhez, és amikor üres kézre az ellenfél topdeck-kel egy krakent vagy egy sprintet. Szóval mocskos egy játékmód ez :D

És egy utolsó gondolat a nyereményekről. Itt (is) Krippariant fogom idézni, mert neki volt egy nagyon jó gondolata. Alapvetően a jutalmakat fairnek tartom, 3-3-nál kb. olyan, mintha semmi nem történt volna, 7-től kezdődik a győzelmi széria, amit talán levinnék 6-ra, mégiscsak szebb számmisztikailag a felére vinni a határt. De ezek alapvetően rendben vannak. A vége felé vannak a gondjaim, szerintem 11-12 winnél illene valami nagy dolgot odadobni, ami nem gold, ezt nagyon nagy hülyeségnek tartom, mert az egész olyan személytelen lesz. Ha adnának 2-3 golden lapot, az is jobb lenne, ha más nem emlék, hogy arénából szedtem ki. De ami az igazi megoldás: hagyják így az arénát, ahogy van, de rakjanak bele egy második aréna módot  is, amit valóban a játékmód szeretete miatt lehet játszani, hiszen sokan játszanak csak arénát. A nevezési díjat le kell vinni 50-re, vagy az alá, cserébe pedig nem adnak packot. Senki nem veszt semmit, és többet lehet játszani. Kicsit még finomítanak a nyereményeken, és hozzáigazítják a low-budget vételhez, és kész is.

#9

2016.04.08 11:35

Adrenaline profilképe

Adrenaline (Rare)

BattleTag: #2665

Közepes játékos

Moses! Igen erről írtam én is, a nyereményekkel kapcsolatban, abszolút egyetértek, ez jó megoldás lenne! A kiegészítő után sokkal többet fogok arénázni addig, gyűjtöm a goldot az új paklikra.

#10

2016.04.11 16:16 | Válasz: (#7) Miles Teg (Epic) hozzászólására

AliStar profilképe

AliStar (Golden Common)

BattleTag: AliStar#2406

Tapasztalt játékos

x

#11

2016.04.11 16:18 | Válasz: (#7) Miles Teg (Epic) hozzászólására

AliStar profilképe

AliStar (Golden Common)

BattleTag: AliStar#2406

Tapasztalt játékos

Nagyon jó a cikk, megfogadom a tanácsaidat, mert látni, hogy nem a levegőbe beszélsz, továbbá a statjaidról ne is beszéljünk... :D Csak egy kérdés még: "Akkor is, ha pontosan tudod, hogy éppen egy streamer ellen játszol és több százan követik a meccsedet (khm, ilyenkor ugye van egy opció, amit nem fogok részletezni, de sokat segíthet)."--> Ez mit jelent? Kíváncsivá tettél :D

#12

2016.04.12 12:45 | Válasz: (#11) AliStar (Golden Common) hozzászólására

mosquitooo profilképe

mosquitooo (Diamond Common)

BattleTag: mosquitooo#2408

Hátőőőő, mondjuk nézni a stream-et :)))

#13

2016.04.12 19:19 | Válasz: (#11) AliStar (Golden Common) hozzászólására

Miles Teg profilképe

Miles Teg (Epic)

BattleTag: ddg#2463

Tapasztalt játékos

Láthatod a lapjait. És köszönöm ^^

#14

2016.04.12 20:27 | Válasz: (#12) mosquitooo (Diamond Common) hozzászólására

AliStar profilképe

AliStar (Golden Common)

BattleTag: AliStar#2406

Tapasztalt játékos

Atyaéééég, nekem lenni nagyon vicces fogyaték, de ez eszembe sem jutott volna. Mennyire egyszerű...gyere le Mária, köszi szépen! :) Mind2őtöknek ;)

#15

2016.04.14 00:54

 

 

Nem lehetetlen ez :D

 Ez volt kb a 30. aréna amit lejátszottam, igaz előtte rengeteg Trump videót néztem Yt-n.

Aki ért angolul annak csak ajánlani tudom sokat tanulhat belőle.

 

 

#16

2016.04.14 05:41

Miles Teg profilképe

Miles Teg (Epic)

BattleTag: ddg#2463

Tapasztalt játékos

Drakulálok!

#17

2016.04.14 19:14

Én nemrég játszottam P4wnyhof ellen, végül 12-1-es aréna lett, ő vert meg. Annyira izgultam, hogy gondolkodni se bírtam :D

#18

2016.04.14 22:24

Miles Teg profilképe

Miles Teg (Epic)

BattleTag: ddg#2463

Tapasztalt játékos

Sikerült az ázsiai szerveren is a 12 és mivel fel is vettem mindjárt ki is teszem, hogy miképpen. Druidával. Több ezer zer zer zer zer zer meccs ide-oda, most mégis visítani tudnék a boldogságtól. Igazából visítok is :D 

#19

2016.04.15 15:42

AliStar profilképe

AliStar (Golden Common)

BattleTag: AliStar#2406

Tapasztalt játékos

Sajnos akármit csinálok, sehogy sem jön össze több aréna win 5nél! :( Most is 4-3 lett csak...Egyszerűen ez a mód kész...MINDBLOW :D

Tudom, hogy le van írva minden, de ezeket figyelembe véve és betartva sem sikerül egy korrekt eredmény :D

#20

2016.04.15 16:23 | Válasz: (#19) AliStar (Golden Common) hozzászólására

Miles Teg profilképe

Miles Teg (Epic)

BattleTag: ddg#2463

Tapasztalt játékos

Szerencse kérdése is erősen. 3 arénát adtam fel az előbb, a negyediket osszeraktam, de az is igen gyengére sikerült. Neked meg szurkolok!

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás