FórumÁltalánosDescent of Dragons Nyitó Kibeszélő

Descent of Dragons Nyitó Kibeszélő

3

VaBeZ (Diamond Common) - Közösség segítő

VaBeZ profilképe

BattleTag: VaBeZ#2292

Tapasztalt játékos

2019.12.05 08:00

A sárkány órája közeleg… vagy az alkonyaté? Biztos óra, nem inkább év?

Mindegy, elérkeztünk az idei év fináléjához, amiben a két Liga léghajó hada megütközik Azeroth sorsáért. Dragonblight immár láthatáron belül van, mint ahogy az új kiegészítő összes kártyája is.

Most legutoljára, a háború melyik oldalán is álltok ti?
Hogy érzitek, milyen a kiegészítő?
Melyik új kártyák nyerték el a tetszéseteket?
Van már valami pakli elképzelésetek, amit feltétlen megvalósítanátok?

#1

2019.12.06 11:37

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Diamond Common) - Közösség segítő

BattleTag: VaBeZ#2292

Tapasztalt játékos

Ugrás a következő kommentre

Na, én most kihagytam a kártyabemutató szezont, csak tegnap este néztem végig először a kiegészítő lapjain. De még így is kiszúrta a szemem milyen bivaly erős kártyák fognak érkezni...


Rengeteg a szteroidott lap (igen, a legtöbb sárkány, vagy más szinergiához van kötve, de még így is.):
•    A legtöbb "sárkány lehelet" (pl.: Breath of Dreams -> Wild Growth+)
•    Stormhammer (szinte biztos meta lap lesz, újra képbe fognak kerülni a fegyver ellenes lapok)
•    Lightforged Zealot
•    Amber Watcher (igen, ez egy paladin lap, de még így is)
•    Storm's Wrath
•    Squallhunter
•    ...
...és ami mindent elmond a sárkányok leendő helyzetéről: Dragonmaw Poacher.

Van két beteg Highroll lapunk is (minél hamarabb játszod ki a meccsen, annál drasztikusabban nőnek az esélyeid a győzelemre):
•    Embiggen ("Spelleseth")
•    Frizz Kindleroost


Na meg - nem feledkeztem meg róla sem -, itt van még a kiegészítő főszereplője, minden sárkány atyja, Galakrond. Kíváncsi leszek mi sül ki ebből a hőskártya-C'Thun mechanika elegyből, szerintem mind az öt változata kemény lesz. C'Thun-nal ellentétben, Galakrond tápolói nem gyengék önmagukban, a mechanikáját jutalmazó lapjai viszont ugyanúgy erősek. Ráadásul, neki lesz még egy bitang erős bal keze is, [Knonx Dragonhoof] képében. Az öt Galakrond-ot ugye megkapjuk, de Knonx nélkül rengeteget veszítenének a Galakrond paklik az erejükből, szóval, aki létraerős Galakrond paklikat akar, azoknak kötelező lesz legyártani.


Ja, még egy apróság: Evasive Wyrm Evasive Drakonid Evasive Feywing.
Rendben ötös csapat, most már tényleg megteremtettétek az okot, hogy legyen 'Evasive' kulcsszó.

Engem aggaszt ez a kiegészítő. Az első hónap mindenképp érdekes lesz, hatalmasat fog ugrani az erőszint, időbe fog telni, mire rátalálnak a legbetegebb taktikákra. De:
•    Utána attól tartok, keményebb lapgyengítések nélkül durván be fognak állni a dolgok. Ugyan a Holló lapjai gyengébbek az ideieknél, lesznek azért komoly távozók is (kapásból kevesebbek leszünk 3 hőskártyával, a dokit külön kiemelném). Viszont ettől függetlenül az új HS év elejét féltem a legjobban a DoD-tól.
•    Én megkockáztatom, hogy még a K&C utáni időszaknál is keményebben megszilárdulhatnak a paklik. A legtöbb beteg lap sárkány szinergiás, és valószínű a DoD után egy jó darabig csak elvétve jönnek majd a sárkányok. Ez rengeteg újévi lapot elvághat majd a legerősebb pakliktól.
•    Meg sajnos, most már a Sárkány évének egészéről elmondhatom, hogy nem sikerült merőben új ötletekkel előrukkolnia az ötös csapatnak. Talán a lakáj mechanika volt a legnagyobb újdonság idén. Többen felvettették, hogy a sárkány éve teljesen a nosztalgiázásról szól. Remélem ez így van, és jövőre tényleg sikerül megújulni mechanikák terén.

Pár számomra érdekes lapot azért megemlítek:

Kobold Stickyfinger és Platebreaker:
előbbi talán az eddig legdurvább büntető lap a fegyverek ellen, utóbbi pedig a legelső páncél ellenes tech lap.

Valdris Felgorge:
a 12 „ujjas” kéz érdekes kis apróság, és rengeteg lapot is húz, valószínűleg a kombó paklikban lesz otthona.

Tentacled Menace:
ha lesznek „nagy” pakli, akkor ez kemény is lehet. A tükör meccseket leszámítva, igen gyakran ez keményen szabotálhatja az ellenfelet, miközben a saját lap meg olcsósodik. Talán egy alvó lap lehet, kiderül.


Most kb így érzek, de mint mindig, ezúttal is nyitott leszek majd mindenre. Előre is kellemes ünnepeket, szerencsés kártya nyitásokat, és jó szórakozást kívánok mindenkinek a Descent Of Dragons-höz! :)

Szerkesztve: 2019.12.06 11:41

#2

2019.12.06 14:20

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Nekem egyelőre a két "mindkét játékos húz egy lapot" kártya tűnt fel. Az pont kettővel több ilyen lap mint amit valaha még látni szeretnék a páston. Persze látom, hogy minden lap brutális erejű, meg, hogy minden eddigi képesség most 2 körrel korábban jöhet de valahogy ez a mill szisztéma nálam be van akadva :D 

#3

2019.12.07 12:13

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Golden Rare)

BattleTag: vaskaktusz#2751

Én nagyon kevés ötletet látok ebben a kiegben. Jó, játszhatok majd újra Maly priestet brutális mana cheattel, miracle rugót coinokkal teletömött aukciós goblinnal, handlockot mechatunnal. Azán lesz még token dudu ezúttal treantekkel, token shaman némi overload szinergiával. Lehet még a highlander hunterben is lecserélek néhány lapot. Aztán előkukázhatom a pirate warriort is, ha nagyon szeretném (nem szeretném). Kap némi támogstást a conjurer mage, sárkány szinergiával. Aztán ott lesz még az örök kedvenc quest shaman is. A paldinnál meg biztos kell majd legalább 2 hét, mire kiderül, hogy a sárkányos midrange deck highlander, "only paladin" szinergiával, vagy ezek nélkül fogja dominálni a játékot.

Uncsi...

#4

2019.12.10 16:20

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Akiket én szeretnék kinyitni azok:

Murozond the Infinite és Mindflayer Kaahrj,

Malygos, Aspect of Magic és Chenvaala mellé a Mana Giant,

Flik Skyshiv, Dragonqueen Alexstrasza, Kronx Dragonhoof.

És ha véletlen nagyon nagy csillaghullás lenne nyitáskor akkor az új neutralok nélküli Palával és sárkányos Druidával is próbálkoznék. 

Nagyságrendileg 100 pakkból 6 legendásra számítok.

Szerencsés nyitásokat mkinek

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás