FórumÁltalánosKedvenc legendary arénába?

Kedvenc legendary arénába?

3

Alfons (Rare) - Közösségépítő

Alfons profilképe

BattleTag: alfons#2420

2021.08.12 12:12

Mivel elég ritkaság számba mennek a legendások arénában, felmerült bennem hogy mely legendary lényeket vinném magammal ha fixen lehetne választani. 

Én semleges lények közül válogattam mivel ezeket minden kaszt tudná hasznosítani az aréna paklijában. 

Sajnos annyira nagy tapasztalatom nincs arénában, mert keveset játszok, így a választottjaim nem feltétlenül lesznek a legjobbak. Ez az én személyes kis listám de igyekszem értelmesen megindokolni mit miért választottam. Amik közül lehet hogy csak pár működik úgy ahogy azt én elképzeltem. 

Könnyen előfordulhat az is hogy lesznek olyan kártyák is a listában amiket nem raktak elérhetővé arénában, ezt nézzétek el nekem ennyire nem jártam utána visszamenőleg.

De akik jobban értenek hozzá, esetleg van már tapasztalatuk a listában szereplő legedarykról arénában, azoktól szívesen várok majd véleményt persze csak kulturált  keretek közt!

12. helyen a listámon Millhouse Manastorm szerepel. 

Nyilván tudom most jöhet az hogy akkor ezt komolyan lehet venni, vagy csak trollkodás az egész egy ilyen indítás után?! Ugye Millhouse híresen ott van a legrosszabb legendary-k közt. Sajnos nem véletlen, pont a képessége miatt nem kerül be egy rendes pakliba se, hiába rendelkezik jó értékekkel.

Azonban most aránéról beszélünk ahol zöméve lényekkel játszunk, így ebből gondoltam arra hogy lehet hogy ez a kis csoda nem is lenne olyan rossz választás ha felajánlaná a gép. 

Játék korai szakaszában átlagosan kevés spell lesz az ellenfelünk kezében, és azok se feltétlen lesznek túl erősek, így Millhouse elméletben jó lehet korai körökben. 2 mana 4/4-es lény simán leszed bármit ami útjába kerül legalább 2 körön át. Vagy ha nagyon aggrok vagyunk 2 kör alatt 8 sebzés. 

Természetesen benne van a másik lehetőség is hogy fordítva sül el minden mikor kitesszük ezt a csodát, amivel jóformán adtunk egy ingyen győzelmet kedves ellenfelünknek. 

Nem mondom hogy egy jó választás lenne  még így arénába se ez a lap, de én ennyi bizalmat szavazok neki. :)

11. helyen nálam Moonfang szerepel.

Bár meta játékot gyanítom nem fog látni, de a képességének hála lehet hogy arénában jobban teljesítene. Magenek régen volt egy hasonló lapja ( Animated Armor- League of Explorer ) Druida, Hunter szereti mivel beast-ről van szó. Ők jobban kitudják használni de a többi kasztba is elférhet. Nem állítom hogy érdemes lenne bármikor is e-köré építeni arénában paklinkat, de ha egy két spellel megtudjuk támogatni akkor egész jól is elsülhet a dolog. 

Ha önmagában nézzük a lapot akkor könnyen előfordulhat hogy 2-3 lénybe is bele bokszolhatunk velem büntetlenül. Mivel hiába rendelkezik kevés hp-al minden egyes ütés után csak 1 hp-t veszít. Kivéve a poison effektes lényeket amik ugye azonnal eltakarítják az asztalról. Ez a jobb forgatókönyv, a rossz az mikor spellekel megoldják ezt a legendás farkast. 

A képessége miatt én adnék ennek egy esélyt ha szembe jönne választásnál.

10. helyezett Maexxna

Szegény szegény Maexxna pedig egyik személyes kedvencem, ( főleg az aláfestő kis zenerészlet miatt ) annak ellenére hogy kénytelen vagyok elismerni ez is egy haszontalan lap.

Én mégis szorítottam neki helyet ide az arénába. Akárcsak Moonfang Maexxna is beast. Úgy hogy rá is érvényes hogy druida és hunter jobban kitudja használni. De mivel semleges legendary így a többi kasztba is elfér. 

6 mana 2/8-as test nem épp világbajnok, de a poison effektje miatt lehet mégis említésre méltó.  Viszonylag sok hp-al rendelkezik így könnyen leszedhet 1-2 problémásabb lényt a játék közepe tájt. 

De végjátékban is jó lehet fenyegetésnek amikor nagy lényekről van szó. Transform és silence lapokat nem igazán szereti ez a kártya se. Ha jól emlékszem de javítson ki valaki ha tévedek, hogy az Un'Goros csiga ( Stubborn Gastropod ) az elég jó volt régi arénákban amiből kettőt is játszhattál akár de többet is ha szerencséd volt, amihez képest a Maexxna eltörpülhet. De mivel most legedary lényekről van szó így ebből indultam ki ha a csiga nem lenne akkor Maexxna lehet egy jó opció akár. 

Én minden esetre nem feltétlenül vetném meg ha szembe jönne velem választásnál. 

9. helyezett Bolf Ramshield.

Szintén egyik személyes kedvenc lapom. Bár nincs meg de mindig is érdekelt ez a kártya, a már akkor is egyedinek mondható képessége miatt.

6 mana 3/9-es test hasonló mint az előbbi helyezett Maexxna. Ami ugye az se volt egy instant választom ha meglátom lap. Sajnos hasonló cipőben jár ez kártya is, de én mégis szavazok neki annyi bizalmat hogy egyszer szívesen kipróbálnám arénában is. 

Mert ez a lap azt tudja hogy minden egyes hősünket ért sebzést ez a kis csoda szenvedi el helyettünk. Persze csak addig amíg a hp-a kitart. Tehát egy pyroblast-al meglőnek minket de ez a lény is lent van akkor csak 1 sebzést szenvednénk el a 10 helyett.

Viszont ez a kártya is eltűnne az asztalról azonnal. Nyilván ha tudnánk valahogy buffolni akkor még jobban kitudnánk élvezni képességeit. Paladinok előnyben. 

Lényekkel is hasonló a helyzet, ha azokkal támadnak minket arcba akkor a Bolf Ramshield ugyanúgy felfogja a minket ért sebzést, azonban ugyanúgy tudnak tradelni is vele. Amivel egyből rá is tértünk egyik gyengeségére a lapnak. Lényegében ez egy taunt lény még ha nincs is ráírva, de ugyanakkor megteheti az ellenfél hogy ignorálja és úgy is megszabadul tőle előbb-utóbb. 

Poison, transform és silence lapokat szintén nem szereti ez a kártya se. 

Bár metat sose látott, mégis elég egyedi lap számomra hogy egy ilyen aréna listában elférjen. 

8. helyezett Foe Reaper 4000.

Goblin vs Gnome tán egyik legrosszabb legendary lapja annak ellenére hogy szerintem elég jó kis képessége van, ami miatt belekerült a listámba. 

Mech-es lényről van szó amit hunter, warrior és paladinok szerethetnek első sorban, amit a saját meches lapjaikkal feltudnak turbózni. De akár egy rouge-ban is eltudnám képzelni ha tudna neki stealth-et adni.

8 mana 6/9-es test már alakul de még koránt sem nevezhető kiválónak. Azt tudja ez a lap hogy ha megsebez egy lény és amellett vannak más lények is lepakolva akkor azokat is ugyanúgy megsebzi, jó esetben le is szedi őket. 2-3 lényt is leszedhetünk vele szerencsésebb esetben. Hátul ütője ami elég meghatározó hogy ez a lény nem csinál semmit mikor kirakjuk kezünkből. Tehát minimum egy kört túl kell élnie hogy hasznosítani is tudjuk a képességét. 

De ha sikerül esetleg rushos mech ( Skaterbot ) kártyával kombinálni akkor már jó lehet. De mivel arénáról van szó így elég kevés eséllyel tudnánk összehozni egy ilyen csoda combo-t. Valamint a Skaterbot+ Foe Reaper 4000 együtt is 9 manába kerülne ami azért elég drága mulatság, még arénához is.  

Ráadásul a transform, poison és silence kártyákra ez a lap is ugyanúgy allergiás. 

7. helyezett nem más mint egy jó öreg klasszikus Cairne Bloodhoof.

Az első legendás lap a listán amit tán mondhatnék nyugodt szível hogy korrekt, használható lap lenne arénában. 

6 mana 4/5-s test korrekt deathrattle effekttel. Ha ez a lény elpusztul idéz maga után egy másik 4/5-ös lényt. 

Jóval drágább chillwind yeti de a képessége miatt jó lehet aránéban. Ragadós, nehéz tőle megszabadulni. Természetesen szokásos transform, silence lapokat ez a kártya se szereti. Poison már más tészta, mivel ezzel szívesebben tradel le az ember egy poisonos lényt pont a deathrattle képessége miatt. 

Ezzel az egy kártyával volt szerencsém játszani arénában és nekem jó tapasztalataim voltak vele. Úgy hogy én tudom ajánlani ha elérhető, vagy ha elérhető lesz egyszer. 

6. helyezett Da Undatakah.

Rastakhan Rumble kiegészítő számomra elég semmilyen volt kivéve ez a legendary ami így felkeltette érdeklődésem. Bár nem egy jó lap és a képessége se feltétlen erős arénában eltudnám képzelni hogy jó lenne. 

8 mana 8/5-s test nem éppen kecsegtető, ami a képességét illeti, azt tudja ez a lap hogy kiválaszt 3 deathrattles miniont amik meghaltak a játék folyamán, a mi térfelünkön és azoknak a deathrattles képességét magára teszi. 

Arénában általában 1-2 deathrattles lényünk akadhat amiket összeválogathatunk lapok választásakor. Na már most ez egy borzasztó kétélű dolog mivel elsülhet nagyon jól de akkor üt, vagy nagyon rosszul és mehet a levesbe az egész. Még nagyobb hátránya a lapnak hogy igen szép és jó hogy felpakolja magára ezeket a dolgokat, na de ennek meg is kell pusztulnia hogy érvényesüljenek újra a deathrattles képességek. 

Viszont ha rossz deathrattle képességet kap akkor meg nem biztos hogy szeretnénk hogy az Undatakah elpusztuljon. Ráadás ha transform vagy silence áldozata lesz, lényegében mana pazarlás volt az egész. 

Én ennek ellenére is azt mondom hogy szívesen kipróbálnám ezt a lapot arénában, biztos érdekes meccseket lehetne vele nyomni. 

5. helyezett szintén egy klasszikus Ragnaros the Firelord.

Itt nagyon nincs mit ecsetelnem szerintem aki ismeri a lapot az tudja mire képes. Bár metaban nagyon nincs már helye classikon kívül természetesen, de arénában szerintem nem egy rossz választás. 

8 mana 8/8-s test kiváló, a képessége már nem feltétlen lehet mindenkinek annyira jó, mivel ez a lap bár nem tud hőst támadni és még lényeket se, cserébe minden egyes alkalommal a körünk végén random 8 sebzés kioszt egy ellenfélre. Ez lehet lény de akár hős is. ( nem apránként szórja szét a sebzést az ellenfelek közöttt, hanem egyben mintha fireballt lőne, ezt csak azoknak akik nem ismernék a lapot )

Emiatt szintén ez a lap is kétélű fegyver, de az Undatakah-val ellentétben ez egy fixebb képességgel rendelkezik ami miatt fenyegetőbb is. Silenceelni nagyon nem érdemes az ellenfélnek mert akkor meg mi támadhatunk vele fixen akit szeretnénk, hiába veszti el a random effektjét, fenyegetettsége továbbra is megmarad. Poison és transform effektek viszont már ezen a kártyán is kifognak. 

4. helyezett az utolsó klasszikus a listában Tinkmaster Overspark.

Egyszerre imádom és utálom is ezt a lapot. :D

3 mana 3/3-as test remek semmi extra, a képessége viszont szintén nagyon kétélű tud lenni. 

Ez a kis csoda azt tudja hogy  egy random lényt ( lehet ez ellenséges de akár saját lény is ) átalakít vagy egy 5/5-s Devilsaur-a vagy egy 1/1-s Squierrel-é az az mókussá. 

Mondanom se kell hogy ha a mi térfelünkön van egy jó lény és abból mókust csinál milyen tempo hátrány, illetve ha az ellenfél lényéből szeretnénk mókust csinálni, helyette meg kap egy 5/5-s lényt. 

Aggro ellen utóbbi főleg rossz. Cserébe nálunk is elsülhetnek jól a dolgok. Ha van egy kevésbé jó lényünk és sikerül azt dinová átalakítani máris megérte a dolog. Ha az ellenfelünknek van egy problémás deathrattle lénye és mi mókust csinálunk belőle  már megérte. Vagy ha van egy agyon buffolt 10/10-s lénye és mondjuk 5/5-sé alakítjuk át is jobban megéri mivel kevesebb sebzést vettünk le magunkról.  

3. helyezett Siamat.

Ez egy kiváló lap akár ranked akár arénához, szerintem legalábbis. 

7 mana 6/6-s test korrekt, a képessége pedig az hogy kijátszásakor ez a lény 2 képességet kaphat és 4 közül válogathat. Rush, DIvine Shield, Taunt, Windfury

Átlagban a Rush+Divine Shiel, vagy Rush+Windfury lesz használva. Kiváló leszedés és fenyegetést tud biztosítani. 

Elemental révén a shaman és még mage is jobban tudja hasznosítani, de paladinnál is eltudnám még képzelni. 

2. helyezett Taelan Fordring.

Szintén egy kiváló lap lehetne arénában. Nem tudom hogy mostaniban benne van e vagy sem elnézést érte hogy nem tudom.  Ahogy az elején is írtam majd javítson ki aki jobban ért hozzá. Előre is köszönöm! :)

5 mana 3/3-as test nem éppen jó, cserébe tauntos és divine shieldes lény ami védekezésnek nagyon is megfelel. Deathrattles képessége pedig az hogy miután ez elpusztul kihúzza a legmagasabb mana költségű lapot a paklinkból a kezünkbe. 

Arénában ahogy legalábbis én tapasztaltam a boardkontrolért vívott harc mellet szintén nagyon mérvadó a laphúzás is. Ami szintén ritka. 

Ez a lény ezért lehet jó választás minden aréna pakliban mivel late gameben jó szolgálatot tesz ha már a nagy cupák ott csücsül a kezünkben és nem kell várni arra mikor húzzuk fel stb. 

Lényegében nehezen leszedhető lény és laphúzás is egyben. Persze a silence és transfrom lapokat ez a kártya se szereti. 

Kis túlzással szerintem insta választás ha feladná a gép. De majd javítsatok ha tévednék. :)

És végül a listám 1. helyén Lorekeeper Polkelt van.

Ahogy azt már említettem a Taelan Fordring lapnál is a laphúzás mennyire fontos lehet arénában. 

Ez a lap egyfajta fordított és célzott laphúzás is ha lehet ilyet mondani rá. 

5 mana 4/5-s test remek szintén semmi extra, Képessége pedig az hogy miután kikerül ez a legendary úgy keveri meg a paklinkat hogy a lapokat a legnagyobb mana költségűtől a legalacsonyabb mana költségű lapig fogjuk felhúzni a lapokat a játék további részeben. Tehát a mi körünk kezdetekor random lapot fogunk húzni ugyanúgy de célzottan a pakli legnagyobb mana kötségű lapját adja majd a kezünkbe. Pl:.9 manás Baku, következő laphúzásnál add egy 7 manás Dr. Boom-t, következő laphúzásnál add egy 4 manás Chillwind Yeti-t és így tovább. 

Szerintem ez a lap nagyon jó, mivel 5.kör után általában mindenki a nagy dolgokra készül, viszont azokra sokszor várni kell hogy mikor húzzuk már fel. Ez a legendary pedig kis túlzással ezt megoldja. Persze rosszul is elsülhet ez a dolog mivel ha túl sok nagy manas lapunk lesz a kezünkben amivel nem tudunk mit kezdeni az csak hátrányba taszít minket. 

A kulcs ennél a lapnál szerintem az, hogy valahogy rá kell érezni, hogy mikor kell, vagy érdemes kijátszani. 

És ezzel végére is értem e hosszú listának. Húúhh.. nem volt egyszerű.

Kíváncsian várom majd hogy kinek mi a kedvenc legendása amit arénában szívesen látna vagy kipróbálna. Limit nincs legendary-k számát illetően. Valamint nem muszáj semleges legendások közt mazsolázni, kaszt specifikus lapok is nyugodtan jöhetnek. 

Szerkesztve: 2021.08.12 20:13

#1

2021.08.13 09:12

Qwerjjj34 profilképe

Qwerjjj34 (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: qwerjjj#2645, qwerjjj34#2944

Kétség kívül Deathwing. Mindent vagy semmit.

#2

2021.08.20 16:28

Qwerjjj34 profilképe

Qwerjjj34 (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: qwerjjj#2645, qwerjjj34#2944

Most nem tudom hogy nekem megy jobban az aréna vagy inkább az hogy a reward track is ad jegyet és csomó béna is jászik, de vagy 5 winig szinte mindig eljutok mostanában. Meg ugye a ranked már játszhatatlan úgyhogy aréna. (Meg classic)

#3

2021.08.20 20:21 | Válasz: (#2) Qwerjjj34 (Rare) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Hajrá akkor, sok sikert kívánok hozzá! 

Én sajna nagyon béna vagyok, ezért is nem erőltettem sose. Valahogy mindig azt érzem hogy amikor az ellenfelem egyszer csak kirak 1-2 legendary kártyát meccs közben, én meg fel húzom magam rajta, hogy igen a játék megint volt olyan kedves, hogy nekem meg egy darabot se ajánlott fel a lapok kiválasztásánál, akkor így azt is unfairnak érzem. 

Vagy ajánlja fel mindenkinek vagy akkor senkinek se. Elméletileg ugyan abból kellene válogatnia mindenkinek. De sokszor érzem ezt egyszerű rare lapoknál is. 2-3 meccsből mindig előkerül ugyan az a lap, nekem meg sose ajánlja fel és így nekem meg nincs meg. Visszatérve az előzőhöz, tudom hogy arénában másabb a helyzet, és hogy 1 legendás még nem jelent semmit önmagában, de valahogy nálam mindig úgy jön ki a dolog hogy sose tudok rá reagálni. :/ 

Nekem átlagban ilyen 4-6 győzelmem van jó estben ami ritkább.

( még 7 győzelmem se volt sose, nemhogy 12, de ezt betudom annak is hogy keveset játszom arénát. tán ilyen 200 alatt van a összjáték, majd megnézem )

Rosszabb esetben ami meg gyakori a 0-2. Amikor 2 meccs bukta van már a 2 első játékból akkor megy a retire gomb, mert úgy se lesz már esélyem onnantól. 

Nagyon nagyon ritka esetben sikerült az hogy 1 élettel eltudtam jutni ilyenkor 5-6 győzelemig. 

Azt is utálom mikor sikerül összeépíteni egy jónak tűnő paklit és akkor jön a 0-3 vereség. 

Szóval akik tudnak játszani és szerencsések azoknak valóban megéri az aréna, nekem viszont 150 gold kidobás volt az ablakon mindig is. Amit arénázok azt is az ingyen jegyekből megyek, már amiket adnak. 

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás