FórumÁltalánosKezdő kérdések

11. oldal / 49 oldal

#201

2016.06.20 18:14

Norboka profilképe

Norboka

Sziasztok! Mit változtatnátok ezen?: http://www.icy-veins.com/hearthstone/legendary-ramp-c-thun-druid-standard-deck

#202

2016.07.03 14:20

Adj meg egy nevet :P profilképe

Adj meg egy nevet :P

Hali, az lenne a kérdésem, hogy ti honnan, milyen oldalról koppintjátok be deckjeiteket?

#203

2016.07.03 16:12

Vendég profilképe

Vendég

Személy szerint én jobban szeretem magam csinálni a deckeket, nem mindíg jön össze, de szórakoztató az eredmény, nincs is jobb mint tesztelni, viszont a hearthpwn.com-on rengeteg jó deck van fenn.

#204

2016.07.03 16:13

Vendég profilképe

Vendég

Ui.: Tempo storm meta snapshootjából ne nézd le a deckeket, 90%-ban bullshit.

#205

2016.07.03 17:44

Adj meg egy nevet :P profilképe

Adj meg egy nevet :P

Igen azt én is észrevettem. :D

"A Mid-Range Warrior build that utilizes Battle Rage to cycle through to its win condition" No battle rage in deck, wtf --> Tök jogos komment

Aztán a mostani midrange shamanban nincs se bloodlust, se flamewreathed faceless... A videó is 1 hónapos, és ott bezzeg van a deckben mindkét lap.

#206

2016.07.03 18:56 | Válasz: (#202) Adj meg egy nevet :P hozzászólására

Szia!

Én úgy gondolom, hogy érdemes először a meta paklik alapkoncepcióját megismerni, ezáltal tudod, hogy mik az erősségeik és a gyenge pontjaik (akár játékkal, akár egy rakat fórum témán vagy streamereken keresztül), és csak utána érdemes elkezdeni paklit keresni. Erre a 3 leggyakoribb opció: hearthpwn.com legnéppszerűbb paklik,tempostorm meta snapshot paklik, híresebb streamerek deckjei (főleg akik youtube-on is fent vannak), illetve ahol mindig mindenről lehet találni valamit : a reddit (esetleg még az icy veins, de azt tudtommal jó ideje nem frissítették). Én a megfelelő pakli kiválasztásához a különböző statisztikákat is figyelmedbe ajánlom ( a tempostorm meta snapshot nem ad tökéletes képet, különösen az alsóbb kategóriákról ) :

-            Az egyik, amit mostanában nézni szoktam, az ez : http://www.vicioussyndicate.com/vs-data-reaper-report-7/ . Erre pár napja bukkantam rá, még nem tudom mennyire jó, de a top tier hasonló a tempostormhoz.

-           A másik pedig ez : http://hearthstats.net/ . Itt inkább az egyes kasztok előfordulási és győzelmi arányát találhatod meg, de itt constructedben standard + wild együtt van, úgyhogy könnyen előfordulhatnak a téves adatok (sok deck itt virágzik, miközben standardben egyre jobban háttérbe szorul pl. freeze Mage)

-          A harmadik természetesen a reddit :)

Vannak, akik jobbak nálam, de én ennyit tudtam hozzátenni, hátha segít valamit, illetve én is kíváncsi lennék az okosabbak véleményére is.

#207

2016.07.11 19:47

Sziasztok!

 

Nem olyan régen tolom a heartstone-t.

Pár apróságra már rájöttem de kellene kis segítség.

Lassan összegyűlik 700 goldom hogy elkezdhessek egy küldetést. Azt érdemes csinálni csak mert jó kis lapok vannak kitűzve jutalomként? Továbbá nekem nincs sok időm zúzni napi 4-5 harc azt annyi de azt se minden nap.

T ehát ilyen max 1 órás szabadidővel érdemes-e elkezdeni?
Köszi

Taki

#208

2016.07.11 20:26 | Válasz: (#207) Taki (Common) hozzászólására

Maxxis profilképe

Maxxis (Epic) - Közösségépítő

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

Szia! Igen, a kérdésedben ott rejtőzik a válasz is.

Átlagosan kb, annyit játszom én is naponta mostanság ................rendszeresen. Igaz én az első szezontól játszom. Napi quest és annyi, közben rankeden leviszem 15-alá.

üdv

#209

2016.07.12 00:00

bíborfény profilképe

bíborfény

Üdv, kezdőként kinek milyenek voltak a nyerési arányai? Csak az én szokásos balszerencsémnek köszönhető, hogy 3 nap alatt csak 2 meccset tudtam megnyerni? (Ranked play)
Arénában meg ahol elvileg nem is a meglévő lapjaim számítanak, hanem a random kapom elvileg a táposabb lapoakt 1 win-re jut 3 lose? (És arénánál az is érdeklne kinél mennyire gyakori, mikor 3 előnytelen lapból kell kiválasztai a legkevésbé rosszat? Mondjuk kettő engem sebez, a harmadik meg önmagát...mert nekem folyton olyan lapokból kell válogatnom amiket nem akarok betenni a paklimba :) De komolyan... tele vagyok ogrékkal, önsebzőkkel, ellenfelet gyógyítókkal... )
Kezd kicsit bosszantani a dolog, pedig csak egy alkalmi fun-ként kezdtem el a játékot , de ha nincs épp jó event a napiquesteket sem tudom sokszor megcsinálni, egyszerűen nem nyerek.... és elveszik a szórakoztató faktor... És szerintem tök logikus és ptraktikus a paklim, olvasgatok a neten, kipróbáltam sok ajánlott kezdő paklit, stb. Épp csak a random faktor a lehető legrosszabbat hozza ki mindig belőle.... )
Pl. hiába van a kezdőbarát C'thun paklim, ha maga C'thun sose kerül elő belőle, vagy mire eljutnék a 10. körhöz, már csak 2 hp-m van :)


 

#210

2016.07.12 07:16

Háát először is köszönöm a választ, amint meglesz a pénz nekiugrom.

Játék közben is feltűnt, hogy szinte minden partiban, de naponta 3-4 alkalommal tuti szembekerülök olyan lapokkal, ami nem hogy nekem nincs meg, de még nem is láttam. Szokott menni az anyázás, amikor már másodszorra szedem le 30 HP-ről 4-5re ez meg röhögve visszatol még magának egy tonna életerőt... mind1 majd egyszer nekem is lesz.

Vagy amikor úgy kavar be az ellenfél, hogy azt se tudom pontosan mit csinált de már elkönyvelhetem hogy nem én nyerek. 

Ugye tegnap rátaláltam erre a fórumra és csak tovább nőtt a káosz :-)

Örülök, hogy aktív oldalt találtam majd olvasgatok és jönnek a kérdéseim.

 

#211

2016.07.12 13:37

Tehát jelentem végigolvastam a kezdő kérdések fórumot.

A "meta" szó jelentése érdekelne? Eléggé sokrétűen használjátok itt a fórumon és nincs benne akifejezések között (vagy csak nem találtam). Nos ez valami koncepció lenne, ami alapján építgetik és használják a paklikat, valamiféle divat? Vagy egy recept a legjobbaktól, hogy adott időszakban mi a nyerő stratégia? Nem az lenne az igazi, ha ezeket a stratégiákat megtartanák maguknak a "profik" és nem egyfajta követőket gyűjtenének maguknak? Vagy ez azért van, mert elfelejtettek/ lusták gondolkodni az emberek és inkább használják a "tutit"?

 

#212

2016.07.12 13:44

bíborfény : én eléggé kezdő vagyok, deszerintem a 3 nap alatt 2 nyert meccset nem foghatod a pech-re.
Lehet érdemes lenne felülvizsgálnod a paklidat.

Én is kínlódtam pár napig egy sokvaris druidával, mert bemagyaráztam magamnak, hogy ez mekkora táp, aztán a sokadik sima vereség rádöbbentett, hogy bizony nem árt ha vannak kis szörnyecséim is amiket le tudok tenni :-P (mondjuk azért nyomtam mert kellett egy küldetéshez  az első 2 csatit simán behúztam vele és azt hittem megvan a tuti).
Tehát elkezdtem finomítgatni, rájöttem vannak lapok amik kihúzásának tök örülök, de az esetek 80%-ban ki se játszom így ment a kukába :-D 

 

#213

2016.07.12 13:44

jah igen sztem olyan 30-40%-ban nyerek, ezt hol tudom megnézni?

#214

2016.07.12 14:41

bíborfény profilképe

bíborfény

Taki, szerintem a Blacrock Mountain elég jó lapokat ad (legalábbis nekem két kedvencem biztos van, én is gondolkodtam rajta, de nálam nyerés nélkül nagyon lassan gyűlik a gold... És hát, 700 gold 7 biztos lapért, az 7 csomag random , amiben lehet 5 epic is :P

Még sose tudtam 20 alá vinni a rankedet, aránában sem nyerek, onnan sincs pénzem, de ha te ügyes vagy és gyűlik a pénz..... én végigvinném a Blackrock mountaint (arról nem is beszélve, hogy kicsit kiszakad az ember a napi monotonitásból)
 

#215

2016.07.12 15:05

bíborfény profilképe

bíborfény

Többször is felülvizsgáltam a paklim, kipróbáltam több 'tuti nyerő' paklit ami fönt volt a neten kezdőknek ajánlva és meg is voltak hozzá a lapok (esetlegy 1-2 miniont kicserélve ami mégsem volt meg, de olyanra ami ugyan azt atudja, csak mondjuk 1 manával több, vagy egy támadással kevesebb van neki)


Engem hányszor pépesre vertek már a lightspawn papok, és mivel én is főleg papozni és warlockozni akartam eleve, hisz a wow-ban is ez a kettő volt a kedvencem, így én is csináltam olyan paklit is, de nem tudok nyerni, és tényleg csak a lapsorrend ami vhogy nem stimmel :) vagy végre összejön a 30/30-as lightspawn és jön a hex, a birka, ööö sinister strike(?) vagy az ellen  bedobja Sylvanas Windrunner-t megöli saját magának valamivel, és mivel népp incs több lényem, szépen átrkja saját magához a lightspawn-ot :)

Mikor random lapokkal megy az az event, én mondjuk kapok ogrékat, injured akármiket, az ellen meg teszi ki sorba az epik lényeket, pl kettő C'Thunt egymás után... Mi ez ha nem szerencsétlenség? :)

Szép dolog a taktika de itt túl sok múlik a szerencsén, én a Heroes of might and magic világból jövök ahol azért kiszámíthatóbb a világ....

Amúgy egy amolyan BM (beastmaster) hunterral vagyok még a legjobb, csak (lehetőleg) egymást erősítő beast minionokból álló pakli  agilis pakli meg néhány jól jövő spell, de hiába ha arénában nem tudom összerakni, és a napiquest sem hunterra szól.

#216

2016.07.12 18:44

:-)

Az én kölyökkori kedvencem a heroes 3 volt, utána a néggyel is rommá játszottam magam az 5 már annyira nem mozgatott meg, most hol tart?

Amúgy ehhez feltehetőleg te értesz jobban, mert kábé a felét értettem meg annak amit írtál :-)

Én még csak ma tudtam meg hogy hó végéig fel kell menni 2-as rangra legalább :-) 22-nél járok amúgy minden hőssel meg lehet kapni a 20-as szintért járó ajándék jólapot, vagy csak eggyel? És mindakét játékmódban, vagy mind1 mert csak egy jár?

Nekem -természetesen- a mágus most a kedvencem, mert szinte semmi jó lapon nincs máshova, így azt próbálgatom... de a többit is élveztem biztos jó lesz majd egyszer ha meglesznek a lapjaim.

Amúgy a balszerencsének egyszer meg kell fordulnia :-) ne csüggedj! csak én úgy vélem, hogy azért az amit írtál az nem csak balszerencse, de persze mondom én abszolút láma vagyok :-D

#217

2016.07.12 20:19

bíborfény profilképe

bíborfény

Eddig nem nagyon fordult meg. Volt egy brawl ahol paladinnal folyton nyertem, nem is értettem, mi van :) De végre megtudtam, hogy jó érzéssel is lehet ezt a játékot játszani nem csak folyton veszteni, de ugye az csak aranyat adott, bár pár paklira elég volt. Bár Ranked esetén nyernék ennyiszer  :)

Azoknál a lapoknál ahol bejön a random faktor, ott mindig rosszul járok, és tényleg, ha van egy lény ami random sebezhet bárkit, engem is, ha lerakom, csak engem és az én minonjaim fogja sebezni, ha laphúzós, és a kihúzott lap mana-értékétől függ a battlecry, mindig nekem lesz a kisebb, Nekem nem szabad egy random faktoros lapot sem használnom, ha nem muszáj. Random spellt ad a battlecry? Majdnem biztos, hogy az én esetemben valami olyan lesz (azt hiszem sámán spell) ami leradírozza az összes miniont a térképről, mikor kivételesen lehet nekem van lent több, az ellennek meg mondjuk csak egy :)

 

Ok, elméletben tudom, ha rakok be lapkihúzós kártyát, tegyek be nagy manás minionokat is, de én 8 fölé már ritkán megyek, még nem nagyon van nekem olyan 8+ manás ami megérné. De én már nem rakok be inkább ilyet....

És oké, számolgassam, hogy van egy tápos lényem a kezemben, mikor rakjam le, hány birkát is használt már fel mondjuk a mágus, megvolt a kettő, már csak a 6 sebzéses lapoktól kell félni, de abból is volt már egy, megkockáztatom, erre lerak egy lényt ami ad neki 2 spell-t és már jön is rám a béka, oda az erős minion :)
Elméletben sokféle taktikával tisztában vagyok, csak hát... érted :)
 

A heroes tiszta sor ha taktikázásról  van szó, ott is van random fakor szintlépésnél, de rád káros verzió nincs, esetleg kevésbé jó, amit szintén ki lehet használni, ha mást is terveztem.6-nál tart amúgy, és nekem a 4-es volt a mostoha nem volt benne semmi kihívás, minden játék ugyan az volt. Az 5-tel nagyon jól lehetett taktikázni, a 6 meg inkább megint csak visszalépés, mintha félbehagyták volna a fejlesztést.

 

#218

2016.07.12 20:27

Neveletlen profilképe

Neveletlen (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Mordigo#2873

Tapasztalt játékos

Keres: Gyakorló társat

Szia

A rank 20-at standard vagy wild játékmódban egyszer kell elérni a hónapban, ha a jutalmat meg szeretnéd kapni amiben 20on egy golden common lap egy kártya hátlap és némi dust lesz.Inkább a standardot javasolnám bár én most kezdek rákapni a wildra :D

 A szerencse is közrejátszik de nem csak azon múlik minden (a legjobb evolve sáminál mind a 2 evolve az utolsó 6 lapban van de ez ritka :)

Hamar bele lehet jönni nekem is sikerült pedig ilyen játékkal még soha nem játszottam ezelőtt 

#219

2016.07.12 20:30

bíborfény profilképe

bíborfény

Elnézést a sok nyafogásban csak az érdemi válasz maradt le...
Az egyszeri 20-as szint csak egyszer van jutalmazva, én mondjuk nem emlékszem ilynre, és nem lehet visszanézni ezeket, nem is értem miért nem... De azt is jutalmazza ha minden kaszttal eljutsz a 10-ig.

Vagy arra gondolsz-e hogy minden kaszttal eljutni ranked 20-ig? Mert olyan nincs, mivel te vagy a kocsmában  kártyázó hős, így csak egy eredmény számít, viszont ne elégedj emg a 20-al ha jó vagy, minél magasabbra jutsz annál jobb a jutalom, ha jól emlékszem 15-től éri meg legjobban, csak hát idő :)

 

#220

2016.07.12 20:35

Hát nem vagyunk egyformák, nekem a 4 maradt a csúcs a 6-ot pl meg se néztem de már nem is fogom :-)

A random varik most kezdenek nekem is rendesen visszaütni 3/3 egymás után én szívtam, de azért no para.

Jah ér egyedül megtaláltam hogy lehet köszöngetni és üzengetni a játékban :-)

A taktikák nálam még csak ilyen teljesen alap dolgok, lehet azért is vagyok optimista, mert szinte minden partiban látok valami újat. nem tudom hány lap van összesen, de rengeteg lehet.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás