FórumÁltalánosKing Pharois érdekesség (netalántán hiba?)

King Pharois érdekesség (netalántán hiba?)

3

manocska (Golden Common)

manocska profilképe

2019.08.15 13:48

Sziasztok!

Éppen az új King Phaoris Pala decket próbálgattam, amikor a kijátszása előtt kaptam egy Loatheb-et a nyakamba. Gondoltam na jól megszívta, így még drágábbak a spelljeim és ezért még nagyobb lényeket kapok.

Legnagyobb meglepetésemre nem hozott le annyi lényt amennyi spell-em volt. Érdekesség, hogyha olyan spellek vannak az ember kezében, amely mana értékének nincs megfelelő minion (10+), akkor bizony nem akivizálódik. Lehet, hogy valakinek ez evidens, de valahogy a pillanatban teljesen meglepődtem, pedig nem most kezdtem.

Képet nem készítettem sajnos. Nektek volt ilyesmi élményeteket?

Üdv, manocska

#1

2019.09.14 15:34

Szerintem ez hiba, mert 10-el kéne számolni ha 10+ os a spell.... Nekem volt egy hasonló esetem : lecsökkentettem az ellenfél minion életét pappal 0-ra. Én azt hittem, hogy az 0, mivel az asztalon a lényre 0 attackot írt ki. Áthúztam a lényt a magam oldalára, majd rátoltam egy Velen's Chosen-t és meglepődve láttam, hogy 0 attackja maradt a lénynek.... gondolkodtam, hogy mi lehetett a hiba, majd rájöttem.... mivel a lénynek "odaát" 1 attackja volt és én rátettem a -3 attack kicsinyítést, így a program "megjegyezte", hogy bizony annak a lénynek most -2(!) attackja van. Mivel én áthúztam és adtam neki +2 attack +4 healt a velennel, így még mindig 0 volt az attackja...attól most tekintsünk el, hogy nem kellett volna a -3-at rátenni mivel 1 vagy 2 attackost át tudok, húzni, de kiváncsi voltam h mi lesz... hát ez :) A Te példádat alapul véve, akkor számolnia kéne a 10+ spellt is, ha a -2-őt meg tudja jegyezni, nem ?

#2

2019.09.14 16:17

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Diamond Common) - Közösség segítő

BattleTag: VaBeZ#2292

Tapasztalt játékos

A Te példádat alapul véve, akkor számolnia kéne a 10+ spellt is, ha a -2-őt meg tudja jegyezni, nem ?

A háttérben számolja és tárolja is a pontos valós értékeket a játék. Egyedül a mínusz számokat nem mutatja nekünk, nullával jelez helyettük.

Nincs hiba, ez így van rendjén, ti is írtátok: ha egyáltalán nem létezik x mana költségű (gyűjthető) lény, akkor nincs minek megidéződnie. Például a 0 manás lények a Devolve-ra, a 12 manás lények az Evolve-ra teljesen immúnisak, mert jelenleg nincs -1 vagy 13 manás lény.

(Érdekesség: a Snowfury Giant megjelenéséig 10 és 12 mana között is határ húzódott, és egészen máig ez az egyetlen 11 manás lény. Szóval ha 11 manás lényre hajtotok, nem szidhatjátok az RNG-t. :) )

#3

2019.09.14 18:04 | Válasz: (#2) VaBeZ (Diamond Common) hozzászólására

Ez így logikus, elfogadva a válasz :) Csak nekem nagyon meglepő volt, hogy a 0 attack + 2 attack HS-nél 0 lett :) De én is rájöttem, hogy mi volt a bibi, így mostmár figyelek az "áthúzási" számításokra : apropo : áthúzás : Itt az eddigi legjobb áthúzásomról egy kép :) Szegény druida, ezzel nem számolt :) 

#4

2019.09.15 09:00 | Válasz: (#3) Akagi (Common) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Nagyon szép játék. A Potion of Madness egyébként is a kedvenc lapjaim egyike de mikor druidát végez ki még jobban csillog. :) 

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás