FórumÁltalánosNerfek a classic/basic szettből

Nerfeljenek-e classic/basic szettből?

Ehhez a két szetthez sosem lenne szabad hozzányúlni
33.33%
Tényleg van pár olyan lap amihez hozzá lehetne nyúlni.
33.33%
Rotálódjon a basic szett is
33.33%
Eredmények mutatása
Eredmények elrejtése

Nerfek a classic/basic szettből

1

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Casualplayer profilképe

2019.02.12 10:00

Mivel a napokban Kripp egy videóban összeszedte, szerinte miket lehetne még nerfelni elméletileg a kalsszikus és az alap szettből és egyébként is most aktuális a téma úgy gondoltam lehtene erről beszélni. 

Ti mit gondoltok erről a témáról? Melyikek azok a lapok amiket még meg kéne változtatni vagy egyáltalán butaságnak tartjátok az egészet?

#1

2019.02.12 10:26

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Szerintem az olyan nerfek nem elfogadhatók amik egy kaszt identitásvesztéséhez vezetnek. Ilyen lenne pl a Preparation de sztem ilyen a Cold Blood is. Mert ezek megváltoztatásával évek alatt gyűjtögetett kollekcíokat tesznek használhatatlanná. És pl ebből következik az is, hogy már nem olyan a játék, hogy régi paklikat akár még wildban újra játszhatsz. Vagyis a kollekciódat úgy kell alakítanod, hogy az sokkal inkább a ma játszott meta paklikat tartalmazza. Viszont ha meg így gondolkozol akkor az, hogy egy Common lap nerfelésével vágnak haza egész paklikat nem korrekt a játékosok felé (most nem tekintem alapnak azt, hogy valaki minden szett minden lapjával rendelkezik mint pl a versenyzők vagy a streamerek mert nekik ez tök mindegy dust szempontból) Mert ha te nagy nehezen összehozol egy meta paklit azzal, hogy más lehetőségeket (legendás lapokat, epiceket) eldobsz azért akkor jó nagy trutyiban találhatod magad egyik pillanatról a másikra amit a 80 dust a nerfek után igencsak nem old meg. Arról nem is beszélve, hogy megszeretsz egy kasztot, megtanulsz vele játszani, hozzá igazítod a kollekciód (én pl nemrég craftoltam le a Kingsbane, Captain Greenskin párost a Southsea Captain-ökkel együtt amiket most dobhatok a kukába. Persze engem speciel ez nem vág földhöz “anyagailag” (dustilag) de viszont idegesítőbb, hogy ezekkel a jó kis lapokkal már nem igazán lehet játszani mert nem olyan hatékonyak. 

Ugye nerfeknél mindig azzal megy a takarózás, hogy azok a lapok amiket megváltoztatnak azok csökkentik a design space-t. Ebben ugyan lehetne ráció de én nagyon kíváncsi leszek, hogy pl a Mana Wyrm szétverése után majd milyen szuper új alacsony mana költségű spelleket kap majd a mágus amik miatt nem létezhetett tovább az eddigi formájában a kukac?

#2

2019.02.12 21:26 | Válasz: (#1) Casualplayer (Premium) hozzászólására

Az az igazság mint ahogy már előttem is többen írták: Lehet itt takarózni a balanszolással meg hogy ilyen erős meg olyan erős egy lap. Az igazság az, hogy a nerfeknek a fele mostanában azért érinti azokat a lapokat amiket ilyen formában játszatok majd 5 éve mert megjelent az odd/even deck fajta. Például ott volt wild-ba az even shaman hsreplay adatok alapján a lejátszott meccseknek a 60-70%-a avval a decckel ment 60% feletti winrate-tel. Az odd rugó nem volt ennyire elterjedt. De mind a kettőt kinyírták egy cammon/basic nerffel. Mondjuk a nerf utáni napokban még láttam kétségbesett próbálkozást a Dire Wolf Alpha-val, de erről hamar lemondtak a kísérletezni vágyók.

Meg ha itt tartunk akkor az emberek 90%-ának az a véleménye, hogy az [Equality] is azért lett 4 mana, hogy az odd pala ne tudja használni.

Meg ugye egyeslapok túl erősek mint pl a [Cold Blood] de a Blessing of Might teljesen rendbe van. És akkor ez egy teljesen jó példa arra hogy azért kell nerfelni a lapokat mert ........ és nem azért mert létre hoztuk az odd meg even mechanikát. 

 

De mondjuk ha itt tartunk nem teljesen nerf, de engem még az szokott kiakasztani, amikor a háttérbe állítják a " kártyák súlyozását " mint például az arénában. Példa: az even samannak a 4. körre több mint 90%-ban fentt van a kezében a Flamewreathed Faceless. Ellen péda: játszok a rank 5 elérése céljából "Big papit". Barnes-t max 5%-ban tudom kirakni a 4. körben. A mai nap gyöngyszeme volt ez a történet : olyan decket játszok amibe van ugye  2 Shadow Essence 2 Shadow Visions + 6 lény. És a "poén" az egészbe az az hogy ez a 10 lap benne volt az utolsó 12-be. Na most egy matematikus ha kiszámolná, hogy ennek mennyi az esélye lehet görcsöt kapna mire leírná azt a rengeteg nullát a tizedesvessző után :D

Legalább lenne vér a pucájukban és elismernék.

 Bocs épp most néztem, hogy ez egyik hozzászólásodban éppen írtad te is az [Equality]-t.

Helyesírási hibákért bocs de fáradt vok. 

További jó éjt mindenkinek.

#3

2019.02.13 11:46 | Válasz: (#2) Dirtyfellow (Common) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Általában ellenem nem a negyedik körben jön ki Barnes mert coinnal a harmadikban :) Néha játszom egy inner fire dragon papot és abban ott a jó öreg Potion of Madness az ilyen esetekre :)

Erről a “legfontosabb lapjaim a paklim alján vannak” dologról én is mesélhetnék a Miracle Rugós korszakomból... Viszont én még olyan Warlockkal nem találkoztam akinél ne lenne ott az 5. körben a legendás fegyó és onnantól minden körben csak jönnek ki az abszurdabbnál abszurdabb démonok ugye ingyér Taldaram és minden egyéb társaságában. Én pedig egy másik accomon játszom egy quest huntit amiben összesen 3 db. 5 dropom van de azok állandóan ott vannak a kezemben a harmadik körre. Már ott tartottam, hogy 13 db. 1 manás miniont játszottam benne de így is sokszor láttam az 5 dropokat.  

Az pláne szép ezekben a nerfekben, hogy jövőre kirotál Baku és Genn de a klasszikus és basic lapokat nem fogják visszaváltoztatni. 

#4

2019.02.13 12:59 | Válasz: (#2) Dirtyfellow (Common) hozzászólására

Samaritan profilképe

Samaritan (Common)

BattleTag: Samaritan#2830

Kezdő játékos

A "súlyozásos" részéhez a kommentednek egy hatalmas pluszt adnék. Semmi bajom az 50% körüli winrate-ekkel, meg a matchmakinggel, ha az nem úgy néz ki, hogy nyerek mondjuk 5-öt zsinórban, aztán vesztek 6-ot. Ugyanez a mulligan-nel, tegnapi sztori, Wild Casual-ben big papoztam (hogy miért, az igazából mellékes), egyrészt eléggé érdekes volt, hogy eddig nekem nem nagyon tette be a várakozási időt a meccsek előtt, de a nerf óta mindegyik módban rendszeresen előfordul a 25-30 sec-es várakozás (hová lettek a játékosok???), másrészt háromszor egymás után bedobta ugyanazt a játékost (Atomix, innen küldök egy szorrit:-)), nekem pedig adott 2-szer kezdőkézbe Barnes-t Coinnal, 1-szer pedig csak úgy Barnes-t. Persze ez jól hangzik, hogy milyen mázli-szériám volt, de az előtte futó 6 meccs során semmi érdemit nem kaptam a 6. körig, le is nyomtak rendesen.

Gondolom ez a RANDOM Blizzard módra. Azt már nem teszem hozzá, hogy Barnes-nak 17-17%-os valószínűséggel kellene Y'Shaarj-t, vagy Ragna-t bedobnia (van egy Sylvanas+Zerek-es változat, azt játszom), de ennek max. a fele igaz nálam, míg a Shadow Essence előszeretettel ad 5/5-ös Barnes-t.

 

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás