FórumÁltalánosStandard Aréna

Standard Aréna

-1

Maxxis (Epic) - Közösségépítő

Maxxis profilképe

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

2017.03.28 21:45

Eddig keveset arénáztam, kipróbáltam de azt gondoltam ez nem az én játékom, pedig szinte a kezdetektől játszom. A közelmúltban azonban változtattak a szabályokon, gondoltam letolok egy arénát, megnézem mi változott. Annyira megtetszett hogy egyből 3 futamot nyomtam. 5-6-7 győzelemmel zártam. Nekem az az újítás is tetszik, hogy ha valamiből megvan az arany lapod akkor azt ajánlja fel. (kb 650 arany lapom van, igaz azért ilyen sok mert minden basic lapom arany már). Valamint az hogy jóval kevesebb lapból lehet választani, szerintetek mennyire befolyásolja az eredményességet illetve eredménytelenséget. A régi veterán arénások véleményére lennék kíváncsi, mi a véleményük az új rendszerről. Egyet bizton eldöntöttem, arénázni fogok. Várom tehát a véleményeket, hozzászólásokat.  

#1

2017.03.30 17:47

HolyFlame profilképe

HolyFlame (Common)

Tapasztalt játékos

Viszonylag régebb óta játszom, bár nem nevezném magam profinak, azért egyes mást tapasztaltam.

GvG óta igen sok minden változott, de az aréna viszonylag konzisztensen ugyanolyan maradt. A standard mód bevezetése az arénában ugyan változtatott egyes mást bár, nem olyan sokat véleményem szerint.

Ugyebár az arénában a deck nagy része a common lapokból áll. Minél több ilyen lap van játékban annál nagyobb az aréna paklik változatossága ami egy jó dolog. A mostani rotálással sajnos ez a változatosság jócskán vissza fog esni. 

Másik dolog, minél erősebb, játékot komolyan befolyásoló common lap van a játékban annál inkább csökken a játéktudás szerepe, hiszen akkor sok minden a választásnál dől el.

Összefoglalva, a kevesebb lap rontja az aréna változatosságát, ám a common lapok erősségétől függ nagyrészt a játéktudás szerepe. ezért a must pick common lapok kirotálásával nőhet a játéktudás szerepe az arénában. 

#2

2017.03.30 19:50

Miles Teg profilképe

Miles Teg (Epic)

BattleTag: ddg#2463

Tapasztalt játékos

#3

2017.03.30 22:24 | Válasz: (#2) Miles Teg (Epic) hozzászólására

Maxxis profilképe

Maxxis (Epic) - Közösségépítő

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

Szia! Igen láttam, ezt a fórumtémát, de ez akkor indult amikor még az aréna wild volt, illetve a hozzászólások 2016 nyarán történtek. (sajnos nem olvastam végig az összes hozzászólást, mert most látom a végén szintén feldobtad a témát...bár sok válasz nem érkezett rá). Azonban továbbra is várom az aréna mesterek hozzászólásait, tapasztalatait meglátásait. 

üdv mindenkinek.

#4

2017.03.31 00:30

swordIV profilképe

swordIV (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: swordIV#2630

Tapasztalt játékos

Keres: Gyakorló társat

Én is sokat buktam régen arénázással. De elkezdtem Amaz arénát nézni és sokat segített. A youtube csatornámon(sword IV) fenn is van egy igen komoly hunter arénázás. Régen volt hogy egyszer 11ig eljutottam de mivel épp hogy a TgT előtt egy kicsivel keztem játszani hirtelen jött minden. Az aréna is bonyolult volt mert nem ismertem a lapokat annyira és mivel a most friss játékosok nem tudnak szerezni wildbe küldött lapokat ezért ők sem tudnák megusmerni egyhamar az arénát ha nem jött volna a frissítés. Mellékes: elvileg 3% eséllyel legendarykból választhatsz. Nekem a Hunter óta egy se jött(volt vagy 6 aréna azóta).

#5

2017.03.31 10:21

NoobSaibot profilképe

NoobSaibot (Common)

Tapasztalt játékos

Nekem arénában rendkívül sokszor volt balszerencsém, így leszoktam róla. Volt, hogy szinte contstructed szintű deckkel is csak 5 winem volt, és volt olyan, hogy egymás után kétszer is 0-3-at mentem. Az ilyen alkalmak után hónapokra abbahagytam, annyira frusztrált lettem. Nyilván nem én vagyok a világ legjobb arénás játékosa, de az átlagom így is 5 win felett van, szóval nem érzem úgy, hogy teljesen kutyaütő lennék.

A Standard változat viszont elég jónak tűnik, nagyon sok epic és legendary lap bukkan fel a draftnál (legalábbis a korábbiakhoz képest). Valamelyik nap néztem Trump Arena Challange videóit, és találkozott egy olyan Warlockkal, amelynek - esküszöm nem hazudok - legalább 5 legendary lapja volt a deckjében (Prince Malchezaar, Kazakus, Emperor Thaurissan, Jaraxxus, Bolf Ramshield), közte ugye Malchezar, amivel együtt összesen minimum 10 legendary lap volt a pakliban (mondjuk Malchezar által adott legendásokból egy sem jött fel, és - mivel értelemszerűen ilyen draft után nem ment lapfogyásig a meccs :-) - az sem derült ki, hogy volt-e esetleg még valami szépség a pakli maradékában).

Ez után a meccs után kedvem támadt megint arénázni, hátha ennek a szerencsének csak az 1/5-e megcsillan számomra is. :-)

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás