HS BlogokLegendás Együttesek

HS Blog: Legendás Együttesek

2023.03.24 10:54
409

Legendás Együttesek

Nemsokára itt az új kiegészítő amelyben különböző zenei irányzatok csapnak össze. Ennek apropóján ismerkedjünk meg jobban a Warcraft két együttesével.

ELIT TAUREN CHIEFTAIN

Az Elite Tauren Chieftain (rövidítve ETC) egy amerikai zenekar, amely a Blizzard Entertainment alkalmazottaiból áll. A zenekar virtuális alteregója, a The Tauren Chieftains és az Elite Tauren Chieftain a World of Warcraftban a Horda tagjaiból álló zenekarként jelenik meg. Olyan tartalmakat írnak, amelyek főként a Warcraft univerzummal kapcsolatos témákon alapulnak, bár újabban a StarCraft és a Diablo lore-ra is kiterjednek. A zenekar 2003-ban debütált első dalukkal, a „Power of the Horde” (A Horda Erejecíművel, amely a Warcraft III: The Frozen Throne és a Warcraft III: Reforged főcímzenéjében szerepelt.

Történetük

Az Elite Tauren Chieftain egy Blizzard-alkalmazottakból álló zenekarként indult, akik feldolgozásokat készítettek, majd végül saját, egyedi dalokat adtak elő. A Warcraft III: The Frozen Throne fejlesztése során merült fel az ötlet, hogy a zenekar valami szórakoztatót csinálhatna a játék végkicsengésében, méghozzá egy Warcraft-ihlette dalt. Mivel nem volt elég idő teljesen új zenét írni, Samwise Didier fogta a zenekar egyik meglévő dalát - a „The Serpent and the Slave”-et (A Kígyó és a Rabszolga) - és megváltoztatta a szöveget, hogy Warcraft-témájú legyen, így született meg a „Power of the Horde”. Mivel az emberek „nem sértődtek meg rajta eléggé”, az Elite Tauren Chieftain végül további dalokat készített.

A zenekar megalakulása óta többféle becenévvel is ismert; eredetileg Tenth Level Tauren Chieftain (10-es szintű Tauren Törzsfő) néven szerepeltek - a 10. szint a legmagasabb szint, amit egy tauren chieftain hős elérhetett a Warcraft III: Reign of Chaosban és annak kiegészítőjében. A 2005-ös BlizzConra a nevet Level 60 Elite Tauren Chieftainre változtatták - a 60. szint akkoriban a legmagasabb elérhető szint volt a World of Warcraftban. A bandát később Level 70 Elite Tauren Chieftain-nek nevezték el, miután megjelent a World of Warcraft kiegészítője, a World of Warcraft: The Burning Crusade - mivel a The Burning Crusade 70-re emelte a játék szinthatárát. Majd átkeresztelték Level 80 Elite Tauren Chieftain-ra, hogy megfeleljenek a World of Warcraft második kiegészítőjének - World of Warcraft: Wrath of the Lich King - amely 80-ra emelte a játék szinthatárát. A harmadik kiegészítő, a World of Warcraft: Cataclysm megjelenésével, és a játék szinthatárának 85-re emelése, a zenekar elhagyta a hagyományos névváltást és elkeresztelték magukat a The Artists Formerly Known as Level 80 Elite Tauren Chieftain-nek (A Művészek Akiket Korábban úgy ismertek, mint Level 80 Elit Tauren Chieftain). A StarCraft II távoli jövőjében a Hyperion kantinában megtekinthető tévéreklámból kiderül, hogy átnevezik magukat „Level 800 Elite Tauren Chieftain”-re, és aktívan turnézni fognak a galaxisban.

2007. július 16-án az akkor még Level 70 Elite Tauren Chieftain néven ismert banda kiadta második dalát, az „I Am Murloc”-ot (Egy Murlock Vagyok). 2007. augusztus 4-én az az évi BlizzConon a banda két új dalt adott elő, a „Rogues Do it from Behind” (A Zsiványok Hátulról Csinálják) és a „Terran Up the Night” (Terran Az Éjszakában) címűeket.

2008. június 29-én a Worldwide Invitational-on Párizsban, a Level 70 Elite Tauren Chieftain előadta a „Power of the Horde”, a „Rogues Do it from Behind”, a „Terran Up the Night”, a „Raise Some Hell” (Felemelkedve a Pokolból) (utalva a Blizzard bejelentett Diablo III fejlesztésére) és az „I Am Murloc” című dalokat.

Elnevezések:

Az ETC-t a Warcraft történelmében több néven is megismerhettük.

 • Warcraft III: The Frozen Throne: Tenth Level Tauren Chieftain (10-es Szintű Tauren Törzsfő)
 • World of Warcraft: Level 60 Tauren Chieftain (L60ETC) (60. szintű Elite Tauren Törzsfő)
 • The Burning Crusade: Level 70 Tauren Chieftain (L70ETC) (70. szintű Elite Tauren Törzsfő)
 • Wrath of the Lich King: Level 80 Tauren Chieftain (L80ETC) (80. szintű Elite Tauren Törzsfő)
 • A 2009-es BlizzConon The Artists Formerly Known as Level 80 Elite Tauren Chieftain (TAFKAL80ETC) néven nevezték el magukat.
 • A 2011-es BlizzConon visszatértek a Level 90 Elite Tauren Chieftain (L90ETC) (90. szintű Elite Tauren Törzsfő) névre, mert a „The Artists Formerly Known as Level 80 Elite Tauren Chieftain” nem fért volna ki a pólóra.
 • A StarCraft II-ben a nevük, „Level 800 Elite Tauren Chieftain”, a World of Warcraft fokozatosan emelkedő szinthatárát parodizálja, arra utalva, hogy a távoli 26. században a szinthatár eléri a 800-at.
 • 2014-ben úgy döntöttek, hogy a továbbiakban nem változtatják meg a nevet, és csak Elite Tauren Chieftain-ra rövidítik.

A banda jelenlegi helyszínei

Koncert idején

A zenekar virtuális megtestesülése, a The Tauren Chieftains, a „Power of the Horde” című koncertet adja elő Shattrath Cityben, a Világ Vége Fogadóban (World's End Tavern), minden negyedik órában, naponta hat előadással. Néhány perccel a fellépésük előtt Shattrath Saul bejelenti a zenekar közelgő fellépését.

Minden este szerveridő szerint 20:00-kor a The Tauren Chieftains ötperces koncertet ad Blackrock Depths Grim Guzzler-ben. Bárki, aki rendelkezik a Direbrew's Remote-tal a Brewfest eseményről, bármikor megtekinthet itt egy előadást, ha beszél a felelős roadie-val, Ognip Blastbolt-tal.

A Tauren Chieftains szintén fellép a Darkmoon-szigeten a Darkmoon Faire alatt minden órában.

Pihenés közben

A Tauren Chieftains egyébként Ezüsthold Városában (Silvermoon City), a Vének Sétányán (Walk of Elders), a sétányra néző erkélyen pihen. A színpadmesterük és a színpadtechnikusuk, Michael Schweitzer, illetve Roitau, mindketten a zenekar alatt ülnek. Ezüstholdban való tartózkodásuk célja kezdetben bizonytalan volt, de azóta kiderült, hogy a zenekar a Horda játékosok számára a Children's Week esemény idején teljesíthető küldetéslánc részeként került oda, ami Shattrath Cityben kezdődik. Ha emotokat adsz elő nekik, például a cheer-t, akkor ők is reagálnak rájuk. A zenekar és menedzserük továbbra is barátságos marad a szövetség játékosai számára, és továbbra is reagálnak az emotokra.

Bandatagok

Jelenlegi

 • Samuro (Samwise Didier) – ének (2003 - )
 • Sig Nicious (Chris Sigaty) – ritmikus gitár (2003 - )
 • Bergrisst (Dave Berggren) – vezető/szóló gitár (2005 - )
 • Mai'Kyl (Mike Morhaime) – basszus (2003 - )
 • Chief Thunder-Skin (Alan Dabiri) – dob (2003 - )

Korábbi

Arthas Menethil – vezető/szóló gitár (2003)

Személyzet

 • Michael Schweitzer – színpadmester
 • Roitau – színpadtechnikus (színpadmester)
 • Ognip Blastbolt – roadie
 • Mizli Crankwheel – roadie
 • Concert Bruiser – biztonsági őr

Rajongók

 • Steven Thomas
 • Arcanist Myndimendez
 • Salandria

Zeneszámok:

Power of the Horde (2003)

Leeroy Jenkins (Paladin of the Horde) (2006)

I Am Murloc (2007)

Rogues Do it from Behind (2007)

Terran Up the Night (2007)

Raise Some Hell (2008)

Nightfall (2008)

We Never Shall Fall (2014)

A Darkmoon Faire idején a koncert kezdetekor Michael Schweitzer elkiáltja magát.

Vásárlátogatók, készen álltok a rockra?! A Tauren Chieftain koncertek most kezdődnek!

Ekkor megszólal Jay Maguire a rivális zenekarnak a Blight Boar (Métely Vadkan) producere.

Vagy jöhetsz megnézni egy JÓ zenekart! A Blight Boar koncert harminc perc múlva kezdődik!

BLIGHT BOAR

A Blight Boar egy Elhagyott (Forsaken) death metal zenekar, amely a Sötéthold Vásáron (Darkmoon Faire) játszik. A Sötéthold-sziget (Darkmoon Isle) keleti részén található Sziklakatlanban (Cauldron of Rock) lépnek fel. A koncert minden félórában van (1:30, 2:30, 3:30, stb…).

Az ellenségük a Death Metal Knight. Rajongóikat „blightheads” (mételyfejek) néven ismerik.

Tagok

A zenekar négy neves tagja

 • Devlynn Styx,
 • Cage Head,
 • Jon Graves és
 • Fiddlesticks.

Őket dobosok és segédénekesek, basszusgitárosok és gitárosok kísérik.

Producerük Jay Maguire.

Hangmérnökük Dro Seminario.

forrás: ETC, Blight Boar (wowpedia)

Vissza a HS Blogokhoz!

További híreink