KépekLord Victor Nefarius legyőzéséne...

Lord Victor Nefarius legyőzésének útja! Harmadik nap.

Értékelés: 5/5. Értékelj te is.

2022.01.22 00:48
190 10

...1822.január.18

Harmadik nap. 

Miután elfogadtam a kovácsmester ajánlatát, meg is mutatta nekem hogy mire is számíthatok. Egy hatalmas monstrum tornyosult előttem, ami Mecha'thun névre hallgatott. Az ereje valóban elképesztő, tekintélyt parancsoló, hatalmas gépezetről volt szó. Akár egy időzített bomba, mindent elsöprő erővel bír, így már biztos hogy elfogok tudni bánni Nefarian-al. 

Az a dolog pedig hogy mindent neki kell majd adjak, kiderült hogy lényegében, senkinek és semminek nem szabad hogy a Mecha'thun közelében maradjon. Mivel elég érzékeny egy valamiről van szó, így lényegében besül a dolog, ha valaki van mellette. Valami mechanikai dologról van szó, én nem értettem hozzá.  

Mindezek ellenére, nem is vártam sokat, bele is vetettem magam a soron következő harcba! És bár ismét alul maradtam, de végre felcsillant némi remény a győzelemre. Ügyességemen múlt az egész csupán, Túlságosan elkapkodtam a dolgot, és ez lett a vesztem, de legközelebb már én fogok diadalmaskodni...  

Kis szolid board-ot épített magának.

Hát hogyne, persze hogy egy Dark Wispers-t kap...

Én meg természetesen ilyen szerencsésen kapok lapokat... :D

Hát igen a mostani Cleave-el egy ellenfelet is le tud szedni, nem úgy mint a classic Cleave-el. :/

Itt már majdnem közel jártam a győzelemhez, csak sajnos a hp-m volt már kevés eddigre. 

Természetesen, azonnal elő is került a Flamestrike. Nem győzöm hangsúlyozni hogy a classic Flamestrike-al a taunt lényeim legalább életben maradtak volna utána. És akkor kénytelen lett volna a lényeivel tradel-ni. De itt igazából már nem számított volna a dolog, mert kevés a hp-al rendelkeztem már megint. 

És itt meg is untam a dolgot egy picit...

Most már lelepleződött a jó öreg Mecha'thun. Ha már nincs Seek Guidance és Uther of the Ebon Blade lapjaim akkor a jó öreg Mecha'thun is megteszi. Igaz vele jóval körülményesebb is az egészet megcsinálni, de nem lehetetlen. Azóta egyébként találtam más alternatívákat is, nem csak ilyen OTK paklikkal lehet ezt a boss-t elverni. 

Legközelebb már a saját Mecha'thun paklimmal fogok jelentkezni, illetve egy két alternatív paklival is amivel meglehet verni Nefarian-t. 

Természetesen a képek se fognak elmaradni. Egy egész meccs mozdulatait, úgymond, sikerült szerencsére lencse végre kapni, ahogy elsőnek megverem ezt a szemétládát. :D 

Lord Victor Nefarius legyőzésének útja! Harmadik nap.

Vissza a képekhez!

+ Kép beküldése!

#1

2022.01.22 07:06

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Epic) - Közösségépítő

Rögös az út :) Azt hittem, a Celestial Alignment lesz a megoldásod. 

Nekem sajna nincs meg Mechathun de eljátszottam a gondolattal mintha meg lenne (:D) és rámnetem a régi miracle változatra (amit annyira utáltam :D) Gadgetzan Auctioneerrel meg Wild Pyromancerrel... easy win, ja nem :D Azért kivágtam az Öreget... hozta a formáját. Rögtön 2 laphúzással indított :D 

#2

2022.01.22 12:16 | Válasz: (#1) Casualplayer (Epic) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Megvolt a Celestial Alignment nekem is, de bevallom én porrá is zúztam amint lehetett. A pazar artwork-n kívül nekem annyira nem jött be az a lap. Nekem már inkább a csalás kategóriába eset ez a lap, nem pedig a fun kategóriába. Persze el lehet szórakozni a dologgal, nem azt mondom de nekem akkor se jött be.  

Egyébként nem tudom hogy működne ellene egyébként. A hero power-ét azt tudom hogy nem lehet megkerülni, azt le teszteltem.

De elméletben működnie kellene szerintem. Mindegy is majd a pakli bemutatóban részletezem a dolgokat. És ahogy említettem is korában, lesz még pár pakli bemutatva a sajátom mellett, amikkel meglehet verni ezt a boss-t. 

#3

2022.01.23 11:00 | Válasz: (#2) Alfons (Rare) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Epic) - Közösségépítő

Sztem biztos, működne de hát nekem sincs meg. Meg ha meg is lenne már nem lenne meg mert törtem volna, nem az én stílusom, hogy így mondjam... :D

Próbáltam egy "korhű" paklit csinálni, csak az akkoriban elérhető lapokból.. hűha hát elsimerésem mkinek aki annak idején saját kútfőből oldotta meg. A tizenvalahanyadik körben jöttem rá, hogy nincs is nyerő kondícióm, csak kontrollálok :D Mondjuk ekkor olyan szinten nem volt laphúzás Priestben, hogy a fatigue simán oké lenne winconnak :D És picit azért demoralizáló, hogy én nem tehetem be a pakliba még az ártatlan Potion of Madnesst sem Ő meg vidáman pattintja ki a Palm Readinget ugye a hős képességből :D És azt hinnéd ekkoriban már volt Greater Healing Potion... ami ugye halvány vigasz lenne de egy fenét! Száz kieggel később jött. Imádkozhatsz ,hogy jöjjön fel a Circle of Healing plusz Auchenai Soulpriest kombó ami nyilván nem visz le mindent... mert egyértelmű, hogy az első körében kiteszi a dupla Twilight Drakeet... őrjítő. :) Mage vagy Warri lesz a megoldás.

#4

2022.01.23 16:26 | Válasz: (#3) Casualplayer (Epic) hozzászólására

Kacsito profilképe

Kacsito (Legendary) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Exodia Pala, exodia Priest, mechathun warlock, subject priest. Ezekiel mentek nekem. Semmi kor hűség, az AI sem tartja tiszteletben. Wild meccsek :/

There must always be a Hearthstone Hungary…

#5

2022.01.23 19:42 | Válasz: (#3) Casualplayer (Epic) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Hát nem tudom, szerintem régebben kicsit könnyebb volt leverni, mert kevesebb lap volt amikből a gép válogathat úgymond. Igaz az akkori lapok mindegyike se volt erős, sok dustnak való volt köztük. Legendary-k közt is.

A nehézséget igazából az adta akkoriban hogy nem voltak a kasztoknak még olyan sok ütős lénye vagy varázskártyája. Loatheb, Sludge Belcher, Antique Healbot, ezek voltak így kontrol arzenál nagyja, nagyon sokáig, a legtöbb kasztnak. És ezek mindegyike, 5 manás lap.

Épp ezért a legtöbb kaszt nehezebben tud egy ilyen boardot megoldani, mint amit ez felállít az első néhány körében is. 

Na meg ne feledjük hogy régebben nehezebb is volt lapokat szerezni, nem úgy mint manapság. 

Főleg a GvG ( Goblin vs Gnomes) kiegre gondolok. Egyénként én is kipróbáltam ilyen 'korhű" paklikat, és akkoriban volt több kaszt is amivel megverték. Legtöbbször Priest, és Paladin paklikkal találtam szembe magam.

Csak hát a csaló hősképessége miatt valóban simán elcsattint olyan lapokat amik ugye jóval később jöttek be. Ezért is nehéz, de én továbbra is túlzásnak tartom azt hogy ő 10 manával kezd, míg neked meg rendesen csak 1-2 manád lesz addigra. És még van +50 armor is rajta, és még a hős képességét se lehet megakadályozni. Igazi csaló valami! Mondjuk bevallom az útólsó szárnyban is félek hogy mik lesznek még. 

Valami rémlik hogy Nefarian előtt is volt még valami csaló, nehéz boss. Bár Chromaggus-tól is tartottam és végül pikk pakk meg lett, szerencsére. 

Nefarian-t is csak a csalása miatt tartom fontosnak, de szerencsére van rá megoldás több is. 

Egyébként spoilert a másik alternatív deck amit hozok majd az egy a régi questes warrior pakli lesz. De találkoztam már Galakrondos warrior paklival is, kifejezetten erre a boss-ra. Csak még tesztelni kéne őket hogy valóban működnek, vagy sem. 

De sajnos még nem jutottam odáig, ezért is nem raktam még fel a Mecha'thun paklimat. 

Most kicsit elcsábultam a nemrég kijött új Yugioh Master Duel nevű játékkal, és annak a bűvöletében vagyok. :D

Úgy hogy egy rövid időre most parkoló pályán van nálam a Hs, de úgy is visszatérek majd hamarosan. :) 

#6

2022.01.23 21:54 | Válasz: (#5) Alfons (Rare) hozzászólására

Kacsito profilképe

Kacsito (Legendary) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Jó játék?

There must always be a Hearthstone Hungary…

#7

2022.01.24 21:38 | Válasz: (#6) Kacsito (Legendary) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Szerintem igen, kicsit szokni kell ha még nem játszott yugioh-t, előtte az ember, de van egy jó kis tutorial, és nagy vonalakban megtanítja az alapokat.

Annyi hogy érdemes célzottan építeni a paklinkat. Viszont elég F2P barát a game, így lényegében könnyen össze lehet állítani a kívánt deck-et. Hogy miket érdemes építeni azt ugyanúgy mint a különböző Hs meta oldalakon, ennek is van ilyen foruma, amiről lehet válogatni. 

Viszont itt nagyon fontos hogy A-tol Z-ig ismerjük a paklinkat. Mivel kb minden lap a paklidban fontos szerepet fog játszani. Ritkán lesz olyan hogy töltelék lap szerepeljen majd a paklinkban.  

Első PVP-s élmények kicsit lehangolóak lehetnek elsőre, ha szembe jön egy olyan pakli. ami mint a Hs-ben, játssza a pasziánszt, majd nagy eséllyel nyer is, de szerencsére ezek is foghatóak, illetve azért nem feltétlen mindenki ilyen paklival játszik.

Szerencsére azért elég változatos a felhozatal, Régi motorosok nyilván a saját main paklijaikat rakják össze egyből, pl Blue-eyes vagy Dark Magician, Elemental Hero stb. Főleg az anime rajongók, de kompetitív játékosok is szeretik használni ezeket a paklikat. 

Egyébként megkockáztatom hogy kezdő játékosoknak lehet ajánlani a Blue-Eyes ( sárkányos ) és Dino ( igen dinókkal is lehet játszani ) paklikat. 

Előbbi lényegében egy pure pakli, így hamar tanulható, és egyben hatékony is. 

A játékban kicsit lassú az animáció, nekem legalábbis, de ezt betudom annak hogy én a Duel Links-el játszottam többet, ott meg pikk pakk pörögnek a lapok. Ott ezt a speed duel rendszert használják, ami pörgősebb mint a master formátum. A Master Duel sokkal lassabb, viszont sokkal több lehetőség is van benne stratégiázni stb. Illetve kicsit másabbak is a játékszabályok a 2 játék között. Most nem megyek bele hogy a 2 játék közt mik a különbségek. 

A grafika engem az Artifact-ra emlékeztet kicsit, úgy hogy azzal sose játszottam még. :D

Van craft rendszer, ez lényegében újdonság ( nekem legalábbis ) egy Yugioh játékban, de jól sült el a dolog, és bevallom ha nem szarják el a dolgot a későbbiekben, akkor komoly kihívója lehet majd a Hs-nek.

( Én legalábbis látok benne potenciált, már csak ha belegondolunk hogy mennyien játszották már eddig is, játsszák még, mai napig is, és hogy milyen múlttal rendelkezik  az egész. Nem beszélve arról hogy azóta mennyi lapot adtak már ki, és jönnek még új lapok, a mai napig is. )

Amit nem is bánnék mert így a Hs se ülne tovább a babérjain legalább. Bár most hogy felvásárolták őket, lehet hogy alapból is lesznek majd változtatások a játékot illetően. De majd elválik még. 

Igazából, ha valóban érdekel, akkor hajrá, ingyenes a játék, ki lehet próbálni!!!

Látványos, jól sikerült az egész, én tudom ajánlani, kezdőknek és haladóknak is! Később jön majd telefonokra is ha minden igaz. Egyébként a egyes zenék amiket, alápakoltak a játéknak, főleg a meccsek közepén, végén ahogy bejönnek, te jó ég! Libabőr, jó értelemben, de ez már egyén kérdése. :D

Nyilván én elfogult vagyok az egésszel kapcsolatban, ezért is mondom hogy inkább próbáld ki! 

De csak óvatosan mert ha egyszer rákapsz az egésznek az ízére, onnan már nincs menekvés, ha meg nem győzött meg, akkor is legalább kipróbáltad, és ha másért nem is, legalább egy újabb élménnyel gazdagodtál. :)

#8

2022.01.25 06:14 | Válasz: (#7) Alfons (Rare) hozzászólására

Kacsito profilképe

Kacsito (Legendary) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Szerencsém van, csak mobilon érdekelne :D

De a yugioh mar mesében is tetszett. Így viszont nincs mire letölteni. Ha veszek gépet egyszer, akkor D2R, és mehet a bocirun baal meg meph örökké.

There must always be a Hearthstone Hungary…

#9

2022.01.25 11:47 | Válasz: (#8) Kacsito (Legendary) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Nyugi nekem sincs erőművem, én is csak ismerős által tudtam kipróbálni, és folyamat nézek videókat, ahol jobbnál jobb paklikat mutatnak be egyesek. :) 

Egyébként ha kijön mobilra majd lehet hogy én is teszek vele egy próbát, annak ellenére hogy nem nagyon szeretek telefonon játszani. :) 

#10

2022.01.25 15:02

Kacsito profilképe

Kacsito (Legendary) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Btw:

annyira kicentiztem hogy megölt a fatigue. Nem tudtam lény-e az utolsó lap, ezért felhúztam az előző körben. Kellett volna trackelni :)

Azért utána lement!

There must always be a Hearthstone Hungary…

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás