KépekLord Victor Nefarius legyőzéséne...

Lord Victor Nefarius legyőzésének útja! Második nap.

Értékelés: 5/5. Értékelj te is.

2022.01.18 19:08
163 7

…1822.január.17

Második nap.

Harcom Nefarian-al egyre jobban kezd kiéleződni! Ami furcsa az egészben, hogy egyre jobban úgy érzem, hogy kezdem elveszteni a realitás érzetem. Ez alatt a 2 nap alatt, már számos csatát megvívtam a döggel, és ez idáig mindig alul maradtam a harcokban. Aminek mindig az lett a vége, hogy a sárkány lehelete Dragon's Breath végzett velem.

Mégis minden egyes harc után, ugyan máshol, de mindig a sárkány közelében ébredek fel. Olyan érzés mintha minden egyes eltelt órával, egy teljes nap telne el.

Az öregek a faluban beszéltek erről, hogy a hegy belseje tele van furcsa gombákkal, Evolving Spores amik valahogy megélnek itt Shrieking Shroom. Ami még borzasztóbb, hogy állítólag hallucinációkat is okozhatnak ezek a gombák.

Nos, eddig én is mesének hittem az egészet, de nagyon úgy fest, hogy még sem légből kapottak a dolgok, melyektől az öregek óva intettek. Egyre nehezebben tudom már eldönteni, hogy mi az, ami való, és mi az, ami csak képzelgés.

Abban se vagyok biztos, hogy ez a napló, amit vezetek is, hogy valóban írok valamit, vagy csak ezt is beképzelem magamnak. Néha olyan mintha a napló maga is önálló életre kelne Babbling Book.

De mi van akkor ha a gombáknak semmi köze az egészhez.

Megfordult a fejemben, mi van akkor, hogy maga a sárkány, Nefarian az, aki szórakozik az agyammal. Már abban se vagyok biztos hogy tényleg harcolunk e egymással fizikálisan. Mi van akkor, ha mindez csak a fejemben játszódik? Ha valahogy behatolt a tudatomba és ott próbálna meg térdre kényszeríteni, miközben vég elláthatatlan harcaival kínozz!

Mint macska az egérrel, úgy szórakozik az én elmémmel is. De az is meglehet, hogy így vadászik az áldozataira, miközben keveri az élvezetet a hasznossal. Ez számomra elég nyugtalanító gondolat, mivel így még félelmetesebbé teszi a dolgokat Nefarian-al kapcsolatban!

Viszont mi más magyarázat lenne arra, hogy mindig porrá éget, ennek ellenére mégis életben vagyok. Ha így van, akkor valahogy muszáj lesz felülkerekednem rajta.

Ám közel se ilyen egyszerű a dolog. Tegyük fel, hogy tényleg így is van, és hiába vagyok tisztában azzal hogy mindez csupán a fejemben zajlik, akkor is ő diktálja a szabályokat.

Ami azt jelenti, hogy a saját játékában kell, hogy legyőzzem, és valószínűleg ez lesz a szabadulásom kulcsa is egyben. A legfontosabb hogy nem szabad feladni, mert akkor biztosan itt fogom hagyni a fogam!

Amit sikerült megfigyelnem a Nefarian elleni harcok során, az hogy lényekkel ellene nem igazán érdemes harcolni. Sárkány leheletével Dragon's Breath keltett tűzviharaival, Flamestrike szinte mindent azonnal felperzsel. Akár létszámfölényben vagyunk vele szemben akár nem. A kevés túlélő, akik vissza tudtak jönni élve tőle, mind arról számolt be, hogy a tüzes képességei félelmetessé teszik. Bár a tűzvihart, gyengébbnek írták le, Flamestrike mint ami valójában.  

De sikerült megfigyelni azt is, hogy, ha a tűz képességeit nem is használja, akkor is keresztülhasít az ellenfelein, Cleave vagy üt és vagy karmol, Claw a nagy ostorszerű farkával, és vaskos körmeivel, de harapni  Bite is szeret.

Ráadásul kiválóan tud védekezni, főleg a képességeinek köszönhetően.

Vigyázni kell vele, mert akár a saját fegyverünket, stratégiánkat is, könnyen ellenünk fordíthatja. Ezáltal pillanatok alatt földbe gyalulhatja az ellenfeleit.

Legutóbbi harcaim, főleg azért voltak érdekesek, mert megjelent pár legendás alak is a harcok során. Nem tudom, honnan de csatlakozott hozzám egy elég érdekes figura, akinek azok a gombák nőnek ki a hátából, és furán világít a kezében a gomba Loatheb.

Loatheb képessége hasznos volt pár alkalommal, de vele is csak kis időre tudtam lassítani Nefarian őrültségin.

Aztán megjelent egy legendás zsivány, Tess Greymane akinek nevét nem csak a boszorkányerdei lakók rettegik.

Majd megjelent egy goblin kapitány, csodajárművel, amit Goliath, Sneed's Masterpiece-nek nevezett. Ő és csoda szerkezete szintén segítségemre voltak a harcban.

Tess Greymane rámutatott egy érdekes dologra, hogy hogyan tudnám a sárkány erejét maga ellen fordítani Crystalline Oracle. Ám ezzel se jártunk végül sikerrel.

Végül megjelent egy legendás kovácsmester is, [E.T.C.. God of Metal] ám vele együtt, engem is a földbe gyalult Nefarian.

Viszont a kovácsmesterrel [E.T.C.. God of Metal] később sikerült beszélnem, aki elmondta, hogy van rá mód, hogy legyőzzem Nefarian-t. Nem is egy mód, ami azt illeti, ám nekem sajnos kevés az időm, és a lehetőségem, így kénytelen vagyok azzal dolgoznom, ami van.

Elmondta, hogy van egy félelmetes mechanikus szörnye, amit megalkotott, ám el kellett záratnia, mert nehezen bírtak az erejével. Viszont ennek a szörnyetegnek az ereje elég elsöprő, hogy még a nagy Nefarian-on is kifogjon. Cserébe nagy ára van, ha fel akarom használni, ezt az úgynevezett elsöprő erőt.

Tekintettel a helyzetemre, nem engedhettem meg magamnak hogy egy ilyen kínálkozó lehetőséget, ne fogadjak el, bármi is legyen az ára.

Így csak annyit kérdeztem, hogy,

-s-mivel kell majd fizetnem azért, hogy megszerezhessem ezt az elsöprő erőt?

Mire a kovácsmestertől a válasza egy gúnyos nevetéssel a végén az volt, hogy,

- neki kell majd adnod mindenedet, heheh!

Nagyon nem tetszett ez a dolog, de ha nem megyek bele, akkor könnyen meg lehet, hogy örökre ebben az elmejátékban ragadok! Így nem maradt más választásom, mint bele menni a dologba…

Rögtön ilyen jól kezdünk...

Az a vicc hogy egyébként a mostani Flamestrike a +1 extra sebzéssel mennyi problémát jelent, mintha ha csak a sima, régi Flamestrike-ot használná. A Classic verzióval legalább a Loatheb életben maradna, és nem üresen állnék szembe vele a board-on. Ezért is haragszom hogy a sima classic set lapjait miért nem lehet ilyen kalandmodokban használni?!

És természetesen a legtöbb esetben a Dragon's Breath lappal nyírt ki. 

Aztán itt kezdte megmutatni a foga fehérjét, és elkezdődött a szívatás. Kezdésnek a " kis board-ára " a tőlem lopott Blessing of the Ancients-el fel turbózta egy kicsit. :D

Aztán úgy döntött hogy kölcsön veszi tőlem a Ferocious Howl-ot, mert még nem volt elég armor a pofáján, és lap a kezében. :D

Aztán természetesen a saját lapjaimmal akart elintézni, úgy mint a Bite és Claw lapokkal. Amint látható elég hatásos is volt az egész. Egyébként Tess Greymane-t és Goliath, Sneed's Masterpiece legendásokat a Cenarion Ward + Solar Eclipse komboval sikerült a térfelemre, varázsolni. Mivel rámentem masszívan a védelemre.

A Crystalline Oracle lapra bevallom, nem emlékszem hogy honnan szereztem. :D 

( Végül csak meg lett fejtve a rejtély, a Hungry Dragon volt a bűnős! Köszönet kossza kollégának a megfejtésért! )

Pofátlan mód elszedte tőlem a Mulch lapot is, majd a leszedett lényem után...

...megkapta a nagyfiút is [E.T.C.. God of Metal] személyében. :D

Na és itt jött el az a pillanat amikor azt mondtam hogy, menjen a fenébe, és visszavonulót fújtam. :D

Amint láthatjátok igen csak szemét módon tud szívatni, ha arról van szó, ami ideig, óráig vicces, de ugyanakkor fárasztó is tud lenni. Minden esetre én csak pislogtam mikor ezekkel a lépéssekkel jött elébem, de szerencsére nem adtam fel a dolgot, és próbálkoztam tovább. 

Köszönöm szépen a visszajelzéseiteket, örülők ha tetszett az előző kis történetszál! Remélem ez is elnyeri majd a tetszéseteket. Gyakorlatiasabbak már szerintem rájöttek hogy milyen paklival vagy stratégiával próbálkoztam, megverni ezt a szörnyeteget. 

De ha nem se probléma, mivel a következő alkalommal fény derül majd a mechanikus szörnyeteg kilétére. :P :)

Lord Victor Nefarius legyőzésének útja! Második nap.

Vissza a képekhez!

+ Kép beküldése!

#1

2022.01.18 19:44

Azt a Crystalline Oraclet szerintem a Hungry Dragon dobta oda.

#2

2022.01.18 20:12 | Válasz: (#1) kossza (Diamond Common) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Köszi, igen, tuti az adta nekem, csak én már nem emlékeztem rá. Ilyen amikor öregszik az ember. :D

Szerkesztve: 2022.01.18 20:12

#3

2022.01.18 20:54 | Válasz: (#2) Alfons (Rare) hozzászólására

Rossz hatással volt az az Evolving Spores a memóriádra.

#4

2022.01.19 00:06 | Válasz: (#3) kossza (Diamond Common) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Úgy, úgy, bár ha így nézzük akkor ezt a gombázást Mario-val kezdtem el! :P :D

https://www.youtube.com/watch?v=iLLlFPBHPNQ

#5

2022.01.19 12:03

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Epic) - Közösségépítő

Megint vicces volt a történet.

Titkos tipp: Waste Warden néha jól jön. Kallódott egy a kollekcióban.

Egyszer levertem minionokkal is. Csak két 7 dropot játszom, a quest miatt muszáj. Egy miniont és a Soul Mirrort. A miniont ki kellett tennem a Soul Mirrort meg figyelmetlenségből leolcsósítottam a Palm Readinggel :D így a quest megrekedt de kíáváncsi voltam, hogy így is sikerül-e. Elkezdtem vadul visszapörgetni az Amulet of Undyingokat:

Eddigre kifogyott mindenből, de azért még mindig para volt, mit ad neki a random a hős képességéből. De nem volt nála semmi kül....

#6

2022.01.19 14:34 | Válasz: (#5) Casualplayer (Epic) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Köszi a tippet igen tényleg jó ötlet, én is kipróbáltam, a kisebb sárkányokra kiváló, de végül maradtam a Dragonslayer-nél a nagyobb dögökre várva. Nekem azok problémásabbak voltak. A hős képessége meg egy vicc, de igazából nem is azzal van a nagyobb probléma, hanem az hogy ő már 10 manán van, míg te még csak 2 manán jársz. Ezért is akartam Druid-al megcsinálni a dolgot.  

De majd a végső képeknél, már a paklit is be fogom mutatni, amivel meg lett. Ott majd minden részletesen le lesz írva. :)

#7

2022.01.19 14:46 | Válasz: (#6) Alfons (Rare) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Epic) - Közösségépítő

Na, ő eszembe se jutott :D

Sejtem, mi lehet a megoldás kulcsa. Sajnos eddig egyet se nyitottam belőle. De valsz a legutóbbi nerfnél be is törtem volna :)

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás